icon

1,5-mesačné bábätko stále plače a stále je hladné

lucinka5913
8. máj 2023

Ahojte nevie niekto poradiť máme doma 1.5 mesacneho synceka ktorý celý den nespí a stále by jedol ked mu napríklad dám 90ml za pol h pýta zas a papá si ruky spustí plač a plače dovtedy kým mu nedám papat zas
Uz sme zúfalý celý den chce byť na rukách keď ho položím zacne plakať
Boli sme aj na pohotovosti tam nám povedali ze ho prekrmujeme a ze preto plače no nezdá sa nám to lebo keď mu dávame papat môže vypiť aj 150ml a aj tak je za 0.5 hodinku hladne

Strana
z2
beata_k
9. máj 2023

@taktotedanie Detom na UM sa nemusi davat voda alebo caj. Je to zastaraly nazor.

banalu
9. máj 2023

1. Prekrmujes - tak male dieta bude pit, lebo saci reflex je silny, tak saje co mu das, ale realne hladny nie je. Zacni dodrzovat minimalne 2 h medzi jedlami, idealne 3 h.
2. Je extremne unaveny. Nemoze nespat, je prilis maly aby nespal. Ani raz si neodpovedala, ako je na tom v kociku alebo ci satkujes/mas nosic. A ako uspavas? Lebo v tomto pripade by som hladala uz akekolvek riesenie len aby babo spalo (aj na mne cely cas, len aby malo aky taky rezim.
3. Nie je prepodnetovany a z toho nechce spat a place lebo je preunaveny?

elmivelmi
9. máj 2023

@lucinka5913 no problem je ze nespi,musis skratka oeist naro ako ho usoat,mne tak spala moja dvera do 10m len na rukach cel cas,ked spala 1h tak hodinu na eukach.Ona mala problem tiez s tym spanim,orepojit si tie 2spanky,tiez som si myslela ze to bude hladom.Pravda ak ti kazdy krat po kazdom podami vypije tych 90-150 tak aj hlad to moze byt ale to si nemyslim.A to Kolko lrat za sen mu das mlieko a kolko vypije,?
Hacku mas?mozmo pozicaj a tam skus ho hojdat.Vyskusaj kocar,nosic.Ja sim s mojou cely cas na fitlopte ju uspavala do 4m

taktotedanie
9. máj 2023

@beata_k boze zase vy a tie vase nazory, nekomunikujte so mnou uz

beata_k
9. máj 2023

@taktotedanie Ked radis bludy matke, tak na teba reagovat budem. S tym sa zmier

taktotedanie
9. máj 2023

@beata_k hlavne ze ty vies vsetko, to staci
Mna uz do komentarov neoznacuj, prskaj si jed inde
Uz na mna nereaguj ty najmudrejsia

beata_k
9. máj 2023

@taktotedanie Este raz a pomaly. Si mi v celku ukradnuta, ale ak budes radit matke bludy, tak na teba reagovat budem.

taktotedanie
9. máj 2023

@beata_k ziadne bludy neradim
Kazdy pediater ti to povie
Nereaguj na mna

beata_k
9. máj 2023

@taktotedanie Nerad matke bludy, mozes ublizit babatku.
Dojča 0 až 6 mesiacov

Pediatrické spoločnosti vo svojich odporúčaniach radia, aby ste dieťa do 6 mesiacov výlučne dojčili. To znamená len materské mlieko, bez príkrmov, ovocných štiav, kašičiek a dokonca aj bez vody. Ak sa inak nedá, nahrádza sa materské mlieko umelou mliečnou formulou prispôsobenou veku dieťaťa.

Materské mlieko obsahuje okolo 80% vody. Toto množstvo úplne postačuje na pokrytie potrieb bábätka, pokiaľ neprijíma inú potravu.

Ani u detí kŕmených umelými mliečnymi formulami nie je potrebné dopĺňať ďalšiu čistú vodu. Riedenie práškových umelých mliek je nastavené odborníkmi tak, aby použitá voda dieťatku presne stačila. V takomto nízkom veku je lepšie použiť na prípravu mliečnej formuly prevarenú dojčenskú vodu.

sorayaardente
9. máj 2023

Chudáčik,on plače lebo je unavený,nie hladný

zuzkapap
9. máj 2023

Tiež mi cca také staré dieťa plakalo a myslela som že je hladná... Až som ju raz tak prekrmila, že mi zvracala fontanku prudom 😭 potom som už pochopila a nedávala iba striktne každé 3h... Ono to má svoje opodstatnenie dávať v pravidelných intervaloch a nie ako sa tebe zdá... Maximálne by som zvýšila dávku, ale interval určite nechala 3h, nie každý plac je pre hlad môže mu byť teplo, zima, veľa svetla, veľa hluku, nervozita matky, môže chcieť byť zavinute, hojdat, kocik, nosic, koža na kožu... Skúšaj čo pomôže ... Aj ten cumel, skús rozne druhy možno jedného sa chytí

rivini
9. máj 2023

@lucinka5913 ak mu davate tak casto jest, dostsva na este nestravene mlieko vzdy nove a preto ho brudko boli. Pri UM je v tomto veku idealny odstup krmeni 3 hodiny. Kasli na mililitre, ak dobre pribera a ma pocikane plienky, je to ok. Deti v tomto veku placu casto bez zjsvnej priciny, niekedy len preto, ze su na svete a este si nezvykli😊. Daj ho do nosica a nos, ak nekojis, daj mu pokojne aj cumel. Ak bude plakat viac ako 3 hodiny denne viac ako 3x do tyzdna, skuste osteopata, vylucit alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka a kup mu anizove cipky na travenie. Drzim palce!

zuzuliennka1
9. máj 2023

@lucinka5913 jooj ty si este vela babatiek asi nevidela.. vela babatiek nespi, resp. spia inak (pre nas matky to samozrejme je malo, a zle - prerusovany spanok, kazdu hodinu hore) ale pre babatka je to normalne - rezim spanku sa im este len formuje, ich zaludky su malinke, tam im doslova ani viac mlieka nevojde, par ml a o par hodin (o hodinu) je opat hore..
ano su aj deti co prespia viac, mne napr. syn nevstaval kazdu pol hodinu ako kamoskin, ale to tiez neznamena, ze zaspal o 21:00 a potiahol do 6:00 😁 treba si na to zvyknut, nepotrva to vecne, ale urcite to nevyriesis tym, ze budes dieta tlacit mliekom, aby sa nebudil, tak to nefunguje.
ma este len 1,5mesiaca, este ta caka zopar regresov, aj spanok, ktory sa o chvilu aj akotak upravi, sa este bude menit (lebo dieta zacne jest prikrmy, zacne stvornozkovat, zacne chodit,.. toto vsetko este bude radikalne menit spanok)
pripadne - skus zmenit mlieko, mozno mu nesedi znacka, typ (tiez som vystriedala 3 znacky, kym som nasla, ktore sedelo, mne sa ale nakoniec podarilo syna vylucne kojit)

opi14
9. máj 2023

Ahoj, mám o mesiac staršieho drobca… mali sme ten istý problem. Stále plakal, stále by jedol. Prešli sme si kolikou, vracaním, stále bojujeme. Avšak naozaj musí babo viac spinkať. Boli dni, keď cely deň nespal 😭 Nám sa tak prejavuje preunava. Keď cely deň zle spi, nechce spat, viem, že večer bude boj. Ma problem so zaspatim. Skúšala som všetko 🤣 keď je veľmi nervny pomohlo mi dať ho do zavinovačky - kolísať, spievať mu. Inak uspavam na rukách, pri dojčení, občas sa stane že aj sám v postieľke zaspi, aj vysávač skúšam 😁 Keď konečne cez deň zaspi, využijem to a nechám ho spat aj na mne, hlavne nech čo najdlhšie spinka. Aj teraz mi spi na dojčenskom vankúši, ani sa nehnem 🤣 sledujem príznaky únavy (chytá si ocka, zmoli uši, ocka sa lesknú) a snažím sa ho za každú cenu uspať. Tiež som mu mylne dávala prsník…

denullllka
21. máj 2023

@lucinka5913 ako môže vydržať cely deň byt hore 1.5mes bábätko? Tak toto fakt nepochopím, take babatko treba dať spať každých 1.5-2hod.
Je preunavený, preto ti nespi resp. nevie zaspať.
Vyskúšaj biely šum a uspi ho na rukách.
Nečudujem sa, že je priečny a chce byť len na rukách cely deň, keď je preunaveny… chúďatko.
Ja mám doma 2.5r syna a ten nevydrží dakedy ešte cely deň byť hore, potom mám dcerku 8mes a ta chodí spinkať každých 3.5hod a dakedy aj skôr, keď začne byť priečna.
Druhá vec je, že mu dávaš veľmi veľa mlieka, určite mu je ťažko a do toho ta preunava a ty čakáš kľudne a pokojne bábätko? 🫣 ach jaj

vierkainka
24. máj 2023

@lucinka5913 ahoj 🙂Zmenilo sa niečo?ako sa vam darí?🙂

maryetta
24. máj 2023

Moje deti tiez nespali. Hlavne prvy. Ten spal dokopy 40min denne. Na sekundu presne.
To bolo ine zufalstvo.
Druha uz vedela aspon hodinku zdriemnut. Ale to vsetci len na rukach. Ako som ich polozila oci velke ako sova.
Tiez cumel nechceli ani jeden lebo sa hned povracali a to som ich bez srandy mala doma asi 10roznych.

Podla mna je tiez len preplneny. A z toho ho boli brusko. Ved aj ja ked sa vela najem tak mi ide brucho odpalit. Nieto take malicke babo. Ktoremu sa prve tri mesiace travenie dava dokopy.

opi14
24. máj 2023

To, že je na prsníku neznamená, že vždy aj papa. Môže sa ,,dudkanim” len ukludnovat, cítiť blízkosť maminky. Ja presne cítim a vidím kedy maly papa a kedy sa chcel len ukľudniť. Druha vec, týmto sa zvysuje aj tvorba mlieka 🙂

Strana
z2