icon

13-mesačné dieťa nevie tlieskať

bambulka104
28. mar 2025

Ahojte mamičky.
Mám 13 mesačného syna a vôbec nemá záujem tlieskať, dávať pá pá, na nič neukazuje prstom. Ak sa ho aj na niečo spýtam kde čo je, tak sa tam len pozrie. Možno mám len zbytočné obavy a viem že každé dieťa je iné, ale čo sa stretávame mamičky, tam ich deti toto všetko vedia už dávno a dosť ma to znepokojuje.
Inak je veľmi šikovný. Vie ukázať ako sa má, aký je veľký, chodí sám, vie povedať pár slovíčok, ale o tieto nemá vôbec záujem.

vikusjk
28. mar 2025

Mal sa to odkial naucit - ukazoval mu to niekto? Napriklad ja som malej chytila zo zadu rucky, ked mi sedela v lone a spievali sme tapy tapy tapusky, isli macky na hrusky, ked bola malinka. Tapkala som jej ruckami ja s tym, ze som ich drzala. Chapes, ako to myslim?

bambulka104
autor
28. mar 2025

@vikusjk ahoj jasne chápem, ja to robím úplne rovnako, každý deň to skúšam. Ale on vždy dostane nervy keď mu tlieskam s ručičkami ja.

hederamonstera
28. mar 2025

No tak bude tlieskat neskor, asi to nepovazuje za zaujimave. Pre tvoje vlastne dobro, vnimaj ho ako jedinecneho a nepozeraj/neporovnavaj ho s druhymi detmi, resp.tomu sa neubranis ale skor to ber v style, aha, toto moze uz aj teraz vediet? Hm zaujimave, som zvedava kedy a CI to bude robit tiez ;)

jaskolka
28. mar 2025

A prečo by muselo tlieskať? Tak bude to robiť neskôr,moji ani neviem či vôbec to v takom veku robili,teraz normálne tlieskajú, skáču, ukazujú.

bambulka104
autor
28. mar 2025

Ja by som to ani nezačala tak riešiť, ale keď som pár krát počula ako mu vraveli že a ty nevieš ešte dať pá pá? To už by mal vedieť... Tak ma to vystrašilo

ivetta1234
28. mar 2025

Vobec neries...ako keby tlieskanie a davanie papa boli nejake prejavy inteligencie,bude to robit ked to uzna za vhodne

stvura
28. mar 2025

a vie zarecitovat nieco na Hviezdoslavov Kubin? akoze porovnavat deti je najvacsia blbost...tvoje mozno netlieska ale mozno fici na odrazadle ako pirat...bude neskor a basta

cukroska
28. mar 2025

@bambulka104 Nie každé musí vedieť a hlavne chcieť robiť všetko. Hlavne, že je zdraví a šikovný. Takže hlavu hore. Veď sa všetko naučí neboj nič. To je ako z behaním jedno už v 9.samé, iné neskôr a sú detičky čo aj 15-16m.majú keď sa samé pustia.

marianarem
28. mar 2025

@bambulka104 Toto je taky folklor okolo deti, co by uz malo a co by uz naopak nemalo. Vzdy sa najde niekto, kto ti nieco vytkne, aj neznami ludia na ulici. Moj tiez nevedel tlieskat v tomto veku, ja som to vobec neriesila, ved nemozu byt vsetky deti presne podla sablony a robit tie iste triky ako cvicene opice. Uz od narodenia ma dieta svoju osobnost a zaujmy. Dolezite je, ci vidis vyvoj a zaujem o svet okolo a ucenie sa novych veci.

kolkaa
4. jún 2025

@bambulka104 ahoj, ako ste na tom teraz?

bambulka104
autor
7. jún 2025
@kolkaa

@bambulka104 ahoj, ako ste na tom teraz?

@kolkaa ahoj no zatiaľ sa naučil dávať pá pá, ale prstom neukazuje stále ani netlieska. Detská doktorka povedala, že ešte mesiac počkáme a potom spravíme skriningovy dotazník a uvidíme.