icon

2-ročné dieťa nechce jesť, čo mám robiť?

9. feb 2020

Ahojte Maminy, dieta mi už asi mesiac štrajkuje s jedlom. Doteraz jedlo v podstate úplne všetko, vo velkych porciach(za deň toho zjedlo viac ako ja) a posledný mesiac začalo rad za radom odmietať stravu. V podstate mi zje už len rožky, alebo vyje cottage z chleba, ryžu s fazuľou a bulgur s mrkvou a kukuricou s jogurtom(teraz som tam zamaskovala aspoň maso).. nič iné nechce, ani keď nukame naše jedlo, nič neochutna. Chorobou to nebude a podla mna ani zubami. Place od hladu, len nič iné nedá do ust. Čo mám robit? Veď nemôže byt len na rozkoch, ryži a bulgure. Dnes som nukala cestoviny so špenátom, čo nebol problem zjest pred 3 tyzdnami a ani počuť, ani slepačiu polievku, ani banán, proste nič..

Strana
z2
marussska
7. apr 2025

@zannet Dobrý deň, prešlo vám to? Móla malá ma 2,3r a rovnako. Doteraz papala úplne všetko a pekne a posledný mesiac len mlieko pýta! Sem ta dzobne suchý rožok, ale máličko. Neviem už čo jej dať, lebo aj jedla ktoré predtým milovala teraz vôbec. Akoby stratila chuť do jedla. Už aj schudla, sú dni keď sa napapa ale to je možno 1x do týždňa a aj to len parku s chlebom. Normálne varené jedlo nehrozí… Som z toho zúfalá :(

lienkat
1. jún 2025
@marussska

@zannet Dobrý deň, prešlo vám to? Móla malá ma 2,3r a rovnako. Doteraz papala úplne všetko a pekne a posledný mesiac len mlieko pýta! Sem ta dzobne suchý rožok, ale máličko. Neviem už čo jej dať, lebo aj jedla ktoré predtým milovala teraz vôbec. Akoby stratila chuť do jedla. Už aj schudla, sú dni keď sa napapa ale to je možno 1x do týždňa a aj to len parku s chlebom. Normálne varené jedlo nehrozí… Som z toho zúfalá :(

@marussska môj malý ma tiež 2,3 mesiaca a presne taký istý problém :( ak chceš, napis mi...

marussska
1. jún 2025
@lienkat

@marussska môj malý ma tiež 2,3 mesiaca a presne taký istý problém :( ak chceš, napis mi...

@lienkat Dobrý deň, tak zrovna dnes som hovorila mame, že mám pocit že sa jej troška vracia apetít. Možno je to tým, te vonku rastu už jahody, hrach… a tam ju to baví jesť. Doma nie :D Ale rozpapala sa aj v ostatných jedlách. Len uvidíme či jej to vydrží alebo zasa len nachvíľu. Každopádne od februára je teraz asi obdobie kedy papá najviac… Držím si palce 🙂)

ivec16
1. sep 2025
@marussska

@lienkat Dobrý deň, tak zrovna dnes som hovorila mame, že mám pocit že sa jej troška vracia apetít. Možno je to tým, te vonku rastu už jahody, hrach… a tam ju to baví jesť. Doma nie :D Ale rozpapala sa aj v ostatných jedlách. Len uvidíme či jej to vydrží alebo zasa len nachvíľu. Každopádne od februára je teraz asi obdobie kedy papá najviac… Držím si palce 🙂)

@marussska ako dievcata? co deti? ja mam rovnaky problem… syn v auguste mal 2 roky, a tiez nic nechce… rano kusok bagety, kukuricne chrumky a potom uz len po mlieko chodi, to stale pyta z chladnicky… varene nechce… ovocie co zjedol nechce… za 2 mesiace nic nepribral, dr sa to nepaci… no co mam robit, ponukam a nechce…

marussska
2. sep 2025
@ivec16

@marussska ako dievcata? co deti? ja mam rovnaky problem… syn v auguste mal 2 roky, a tiez nic nechce… rano kusok bagety, kukuricne chrumky a potom uz len po mlieko chodi, to stale pyta z chladnicky… varene nechce… ovocie co zjedol nechce… za 2 mesiace nic nepribral, dr sa to nepaci… no co mam robit, ponukam a nechce…

@ivec16 Ja som s odstupom času zistila že to bolo pravdepodobne kvôli tomu, že sa jej tlačili tie posledné zadné zuby. Za 4 mesiace jej vyšli všetky štyri a potom sa postupne rozjedla. Ale vtedy ma ro ani nenapadlo že by to mohlo byt kvoli tomu…. Tiež vtedy schudla, ale prešlo to 🙏🏼 Držím palce!

anonym_68f6ba
18. sep 2025

@anonym_autor rozjedol sa nejako ? Ja mam akurát teraz tento problém s dcérou. Tiež mi zjedla všetko, teraz si na ťažko na 2 3 lyžičky a dovidenia.

ivec16
18. sep 2025
@anonym_68f6ba

@anonym_autor rozjedol sa nejako ? Ja mam akurát teraz tento problém s dcérou. Tiež mi zjedla všetko, teraz si na ťažko na 2 3 lyžičky a dovidenia.

@anonym_68f6ba moj zacal teraz asi po mesiaci znova jest… neviem co to bolo za obdobie

Strana
z2