icon

4 mesačné bábätko nevie spať bez cumľa

cawes
2. dec 2012

Zienky poradte co mame robit. Maly cely den je bez cumlika nepotrebuje ho, no pride vecer a zaspi len s nim ak mu v noci vypadne tak sa zobudi s placom, ked mu ho nedam bude plakat a plakat ani na rukach chovanie ani nic ine nepomoze. Ked mu ho dam tak zaspi ale zase mu vypadne takze stale dookola vstavam. Doteraz to nerobil zacalo to asi pred 10 dnami. Je na UM.
dakujem

Strana
z2
xenicka13
3. dec 2012

ja mam tiez malu zavislacku od cumla, kupovala som svietiace, ked bola mensia, sama si ho v postielke nasla okolo toho 9 mesiaca, uz som ja nemusela vstavat a doteraz je to v noci tak, najde sama aj nesvietiaci 🙂

bambulka248
3. dec 2012

my sme na tom presne tak isto 🙂 nedalo sa s tym vobec nic robit. cez den sme ale mali pri zaspavani tiez dudlik. v tom najhorsom obdobi spal maly medzi nami a len tak v spanku som mu podavala dudel. posledny mesiac sa to zlepsilo a je spat v postielke 🙂 ked zaspi dudel vypluje a spi dalej. v noci sa budi uz len dva tri krat na dudel. len trpezlivost a pevne nervy snad z toho vyrastu 🙂

cawes
autor
3. dec 2012

@sante81 aha takze si kupilanvacsiu velkost vidis to ma este nenapadlo vyskusat

cawes
autor
3. dec 2012

@xenicka13 tak to je super ze si ho vie najst.
@ bambulka248 ved to ze cez den ho nechce. Ono mi to ani nevadi ze vstanem lebo je to otazka par sekund ale doteraz to nerobil a az teraz poslednych 10 dni

vonicka
3. dec 2012

@cawes - moj si cmula palec a presne v tom obdobi ako mas ty malu, sa tiez casto budil na to, ze ho nema v ustach, takze som nonstop len pocuvala take nocne cmukanie. Ja si myslim, ze sa budi kvoli tomu, ze v tomto veku je to normalne - deti maju ine spankove cykly ako dospelaci, castejsie sa budia, musia sa proste naucit spat dlhsie a nepreberat sa kazdu chvilu. No a ked sa ti mala prebudi tak prva vec, ktoru si uvedomi, je, ze nema v ustach to, co ju ukludnuje. Kedze s cumlom zaspava, nebude sa ti dat inak uspat ako s nim. Ak by zaspala bez cumla, bolo by lahsie. Takto ti zostava jedine to, ze jej ho musis vzdy dat naspat. Lahsie sa ti to bude robit, ak bude spat vedla teba. To rozhodnutie je len na tebe. Mozes si kupit cumel svietiaci v tme, aspon ho lahko najdes. Toto je strasna nevyhoda pouzivania cumla, ze do neviem kolkych mesiacov ho decku v podstate musis stale vkladat do ust, aby bolo spokojne. Dobra sprava je, ze casom to bude ustupovat.

Strana
z2