icon

4-mesačný syn sa chce stále nosiť na rukách

nikulienka2002
10. sep 2025

Ahojte maminky, neviem či je to nejaké obdobie zase ale môj malý sa potrebuje NONSTOP nosiť na rukách, začalo to teraz ako mal 4 mesiace tak musí na mne stále visieť, keď bol menší občas som ho ponosila ale vedel byť aj na hracej podložke alebo v kresielku pre babätká odkial ma stále sledoval no proste vydržal byť aj mimo mňa. No teraz ho iba pokladám z rúk už sa začne nervačiť a plakať, celé dne ho iba nosím hore dole po byte, vydrží ležať iba vonku v kočíku alebo keď ho uspím tak je v postielke a kedže ho mám doma furt na rukách nedá sa uvariť, popratať trochu, nemôžem ísť poriadne ani na záchod alebo si urobiť rannú hygienu, proste mi nedá vôbec dýchať a najhoršie na tom je že keď aj príde nejaká návšteva, moja mama alebo babka či tatko tak vydrží na ich rukách chvíľu potom ma očami vyhľadáva po byte a začne plakať lebo chce byť opäť na mne. Asi ma chápete že z toho večneho nosenia a nič nerobia už som na prášky😩😩😩 neviem prečo je zrazu taký či je to iba obdobie alebo to bude už takto furt? Každy mi radí že sa somnou iba zahráva a svoj plač využíva na to lebo vie že keď plače vezmem si ho na ruky, a že ho nosiť nemám inak to bude vyžadovať stále a zbláznim sa, no zároveň nedokážem ignorovať plač svojho dieťatka. ( v nosiči byť nechce skúšala som to niekolko krát) prosím o nejaké rady ďakujem

Strana
z2
anonym_85ec8d
10. sep 2025

@nikulienka2002 Si predstav,že toto máš doma od narodenia🤣 (moj pripad),ale čítala som,že v 4mesiaci je presne toto že chce byť babatko len pri maminke stále daj tomu čas ono ho to prejde

maminabobo
10. sep 2025

Vaše dieťa je malé iba raz...rýchlo vyrastie a potrebovať vás nebude. Treba variť ked spinka a z upratovania trochu upustiť,alebo ho raz za týždeň nabaliť niekomu na prechádzku a vtedy si upratať byt...to prejde....Je to malinke babatko a ked vás potrebuje, tak pri ňom treba byť. A kým si urobíte hygienu, tak si chvilu poplače,pár minút mu neuškodí. Moja dcéra napr. zvykla byť so mnou v kresielku kým som sa sprchovala a zvuk vody ju dokonca uspal....alebo som mala klokanku a vysávala som s ňou. Je to prechodné obdobie...

patriciah1
10. sep 2025

@nikulienka2002 ja mám 6-mesačnú, síce nosiť sa veľmi nechce, ale na podložke sa pekne hrá, iba keď pri nej sedím. Len čo sa postavím, spustí hrozný rev. 😁 Veľakrát som skúšala ju naučiť sa pohrať bezo mňa, ale nejde to, už to vzdávam. Upratujem a varím, keď zaspí. 🤯 Keď niečo musím urgentne vybaviť, tak si pár minút poplače, ináč to nejde ...🤷

hederamonstera
10. sep 2025

Len vydrzat. Deti nemanipuluju s placom, toto hned vyskrtni z hlavy. A neboj, naozaj je to len obdobie. Od 4m zacinaju viac vnimat, mozno mu uz idu zubky. Proste ta potrebuje.
Na poriadok a varenie si zavolaj nejaku pomoc, ak ti to nerobi dobre sa na to pozerat ale toto musis vypustit. Na urcite obdobie. Drzim palce, zvladnes to

zuzanka.zuzu
10. sep 2025

VYDRŽ!!! teraz ťa potrebuje aj keď ty si na smrť unavená 🙈 moja rada - nos ho 🤷 neboj, keď začne behať a zásadne na opačnú stranu ako ideš ty, tak to bude zase iné 😜

PS: takto maličké dieťa nevydiera, také kecy ani nepočúvaj 🙈 má 4 mesiace! ty si jeho celý svet, nevie chodiť, nerozpráva, potrebuje ťa, vydrž to

majus2323
10. sep 2025

@nikulienka2002 presne sme to mali a čiastočne aj máme. Vôbec to bábätko nevyužíva omg také reči ani nepočúvajte. Vydržať je moja rada. Ja som si aj poplakala.

mimikarol
10. sep 2025

Moja bola taká. Ešte aj spať chcela len na rukách, keď nespala chcela byť samozrejme na rukách. Bolo to náročné ale aj krásne, rada na to spomínam 🥰

kiki68
10. sep 2025

A co ine by robil? Nasa a syn tiez, to iba sa nosit ako drahy pes 😂😂😂 ani neries, budes mat krasne vypracovane ruky 😉

euka210
10. sep 2025

@nikulienka2002 je to psycho, to chapem, ale take male dieta nevydiera, je to jeho potreba.

terry658
10. sep 2025

@nikulienka2002 naučiť na manducu alebo iný nosič. Ja som mala v 4 mesiacoch dieťa čo vážilo viac ako 6 kg. A chcelo sa samozrejme nosiť. Takže ak sa chcel nosiť tak pekne v manduce. Aj som navarila, s deťmi sa naučila, niečo ožehlila, nakúpila si. Prosto bola som na chvíľu človek.

tiika
10. sep 2025

@nikulienka2002 skúsila by som ešte raz nosič ale s nejakym odborníkom, pozri nosiacu skupinu, môže byt zlý vyber nosiča alebo jeho nesprávne nastavenie, pre mna to bola neoceniteľná vec. Máš zrazu voľne ruky, môžeš robiť, ísť kam chceš..
Určite dieťa plačom nemanipuluje. Je prirodzene, že chce byt s mamou, je to jedna z jeho základných potrieb, byt v náruči, cítiť sa bezpečne.
Skús ho postupne opäť navykat na hraciu deku, podložku, daj mu hračku.. skús po 2-3 minútach, keď je najedený a vyspinkany, postupne interval predlžuj.
Cim viac bude cítiť nejakú svoju potrebu - hlad, únavu, bolesť, strach, tým viac ho k tebe bude ťahať.

anonym_e65be3
11. sep 2025

@nikulienka2002 precitala som prve dve vety
Tak ho nos, odpadnu ti ruky? Do 18 ho nosit nebudes neboj sa a ver, ze cim bude vacsi tym menej bude chciet byt na rukach a ked aj sa rozhodne ist na ruky ked bude starsi ty budes len rada, ze si ho mozes ponosit chvilku ver mi

radacak
11. sep 2025

@nikulienka2002 u nás to tak bolo v podstate od začiatku...a možno ťa ,,sklamem,,ako je väčšia tak je to ešte horšie 🤣🤣🤣🙈ja už neriešim,ako sa píše vyššie .. malé sú len raz ,raz nás nebudú potrebovať

dadis
12. sep 2025

Joooj to aj mne mudra rodina vravela nenosit.. a nosila som, na rukach, v satke, stale bola pri mne. Teraz ma 16 a stale je pri mne. Bolo to narocne, ale teraz spatne na to pozeram s laskou a ziadnu sekundu nosenia nelutujem. Starsi syn bol a a stale je ovela viac samostatny, nepotrebuje tolko blizkeho kontaktu.

anonym_cf7ab5
12. sep 2025

Mozno to potrebuje z nejakeho dovodu,napr.ze pri lezani ho boli brusko,alebo len chce byt s mamou.Vsetky moje 3 deti sa vela nosili.Veeela veci som zvladala s jednou rukou🤣Ked sa zacne viac hybat, plazit,stvornozkovat,bude chciet objavovat svet.Nebude chciet byt tolko na rukach.

nikulienka2002
autor
12. sep 2025
@anonym_e65be3

@nikulienka2002 precitala som prve dve vety
Tak ho nos, odpadnu ti ruky? Do 18 ho nosit nebudes neboj sa a ver, ze cim bude vacsi tym menej bude chciet byt na rukach a ked aj sa rozhodne ist na ruky ked bude starsi ty budes len rada, ze si ho mozes ponosit chvilku ver mi

@anonym_e65be3 áno odpadnú, ty nechod na záchod keď ti treba napríklad!!!

anonym_e65be3
12. sep 2025
@nikulienka2002

@nikulienka2002 no tak bude pistat 20 sekund kym sa vycuras boooze
Si len primadona , staraj sa o dieta a nefnukaj

dadis
13. sep 2025
@anonym_e65be3

@nikulienka2002 no tak bude pistat 20 sekund kym sa vycuras boooze
Si len primadona , staraj sa o dieta a nefnukaj

@anonym_e65be3 wau .. dosla si sa sem 🤮 a uz ti je lepsie?

dadis
13. sep 2025
@nikulienka2002

@nikulienka2002 Este som si spomenula na jednu vec, tym ze som dceru nosila v satke dlho, aj do 2 rokov obcas (bola drobunka), jej prva matna spomienka, co si pamata, je prave zo satky a ako sa citila dobre tak tesne na mne 😁

anonym_e65be3
13. sep 2025
@dadis

@anonym_e65be3 wau .. dosla si sa sem 🤮 a uz ti je lepsie?

@dadis s tebou sa tu nikto nebavil tak prosim nekomentuj, porad autorke a nie mne

martinkaa131
14. sep 2025
@dadis

@nikulienka2002 Este som si spomenula na jednu vec, tym ze som dceru nosila v satke dlho, aj do 2 rokov obcas (bola drobunka), jej prva matna spomienka, co si pamata, je prave zo satky a ako sa citila dobre tak tesne na mne 😁

Ty si začala ďalšiu, skoro tu istú diskusiu o dva dni neskôr lebo tu si nedostala odpovede aké si chcela ale mamky ti vravia to iste vsade- dieťa ta potrebuje a take sú všetky deti. Nezačínaj diskusie stále o tom istom a kúp si nosič - uzi si materstvo- povedz si - on ma len mna, som jeho cely svet a i keď je to ťažké mám ho takého malého len teraz. Hotovo. A inak aj sprchovat sa dá s dieťaťom takze vsade môže ísť s tebou. Držím palce

dadis
14. sep 2025
@martinkaa131

Ty si začala ďalšiu, skoro tu istú diskusiu o dva dni neskôr lebo tu si nedostala odpovede aké si chcela ale mamky ti vravia to iste vsade- dieťa ta potrebuje a take sú všetky deti. Nezačínaj diskusie stále o tom istom a kúp si nosič - uzi si materstvo- povedz si - on ma len mna, som jeho cely svet a i keď je to ťažké mám ho takého malého len teraz. Hotovo. A inak aj sprchovat sa dá s dieťaťom takze vsade môže ísť s tebou. Držím palce

@martinkaa131 Dobre.

maminkadeticiek
14. sep 2025

No,tak ho nos,ked ti dava najavo,ze to potrebuje.Asi je uzkostlivy.Ale urcite by som to striedala aj s inymi rodinnymi prialusnikmi,abybsi zvykal aj na inych ludi.Ale je dolezite,aby ho ani oni hned neodkladali len zato,ze zacne fnukat,ratali s tym a snazili sa ho aktivne zabavit,vnimat.Lebo ak dieta zaplace a kazdy ho hned poda mamke ze ukludni ho,no tak to je nafigu.

martinkaa131
14. sep 2025
@dadis

@martinkaa131 Dobre.

@dadis sry myslela som autorku diskusie nie teba len som zle klikla.

betulinka1
14. sep 2025

@nikulienka2002 ľahni si s nim do postele a hladkaj ho, masiruj, spievaj mu. Nemusis ho nosit na rukach ale iba teba a tvoj kontakt.

julish
14. sep 2025
@nikulienka2002

@nikulienka2002 nosic, kup si sestrice napriklad, makkucky, moj ho mal najradsej. Da sa vtedy ist aj cikat aj vsetko

nikulienka2002
autor
15. sep 2025

Ako nerozumiem načo sú potom takéto stránky a skupiny kde by sa mali mamičky práveže podporovať a pomáhať si nie aby sa tu zhromažďovali hentaké harpie a vypisovali negatívne kraviny ktoré mne ani iným maminám vôbec nepomôžu🙄 nič si tu nevymýšlam že môj syn je naozaj v období kedy je to extrém, boli sme u rodinných známych a povedali že s takým dieťatom sa ešte nestretli reálne aj kamoška čo mi robí v škôlke a miluje deti povedala že najbližšie roky deti nechce lebo nechápe ako toto dokážem vôbec zvládať🙏🏼 včera prišla moja mamina na 2 hodiny aby ho zobrala do kočíka ja som mohla po týždni konečne nieco uvariť, popratať a umyť si vlasy, moje NAJCENEJŠIE 2 hodiny za celý týždeň

nikulienka2002
autor
15. sep 2025

Ja neviem to ako niektorá dokážete celé týždne vláčiť decko na rukách a nič iné nespraviť? Ved to sa reálne NEDÁ , nie som na baterky že keď sa mi vybije energia vymením baterky a fungujem ďalej, úplne normálna vec že potrebujem trošku podporu v tejto chvílu a nie drblé komentáre “ šak ho nos”

dadis
15. sep 2025
@nikulienka2002

Ako nerozumiem načo sú potom takéto stránky a skupiny kde by sa mali mamičky práveže podporovať a pomáhať si nie aby sa tu zhromažďovali hentaké harpie a vypisovali negatívne kraviny ktoré mne ani iným maminám vôbec nepomôžu🙄 nič si tu nevymýšlam že môj syn je naozaj v období kedy je to extrém, boli sme u rodinných známych a povedali že s takým dieťatom sa ešte nestretli reálne aj kamoška čo mi robí v škôlke a miluje deti povedala že najbližšie roky deti nechce lebo nechápe ako toto dokážem vôbec zvládať🙏🏼 včera prišla moja mamina na 2 hodiny aby ho zobrala do kočíka ja som mohla po týždni konečne nieco uvariť, popratať a umyť si vlasy, moje NAJCENEJŠIE 2 hodiny za celý týždeň

@nikulienka2002 A tvoj muz ho nemoze denne aspon na hodinku zobrat kocikovat?

anonym_6ae0e7
15. sep 2025

@nikulienka2002 moja zlata😂😂😂😂ze stvormesacny . Moj ma 3 roky a stale sa chce vonku nosit po rukach . To ta materstvo este prekvapi neboj sa. Ved mas male babatko ktore chce byt stale pri tebe….

Strana
z2