6 mesačné dieťa sa budí v noci každú hodinu
Ahojte maminky.Mam doma skoro 6 mesacnu dcerku a vstavame v noci kazdu hodinu.Uz zacinam byt zufala,mala sa zobudi zo strasnym krikom a v krcikoch,potom sa po 10-15 minutach ukludni a zaspinka,ale zase len na maximalne hodinu hodinu a pol.Pri tom cez den toho vela nenaspi.Nemate s tym niekto skusenosti???
Mne sa tak isto casto v noci budi najdlhsie vydrzal spat v kuse max 3,5h inak je aj kazdu hodinu dve hore, od narodenia,už som si pomaly zvykla 😀
No dneska mi akurat spala asi 2 hodiny v kuse tak som stastna ako blcha.Ale ked to tu tak citam a mala mi bude takto vyvadzat az do nejakych dvoch rokov tak to asi nevydrziiiiim ☹ ☹ ☹
my to mame tiez ruzove po nociach .co hodina -to kojenie. 😅 ja som si tiez zvykla,ale niekedy su dni ,ked ta unava celkom na mna dolahne...
..no mam ten isty problem...bambula ma 4,5 mesiaca a od tretieho mesiaca sa budi kazdu hodinu...kojim ju a hned zaspinka...dr. mi povedala, ze jej nemam davat zakazdym papat, pretoze si zvykne zaspavat na prsniku a ze to nie je dobre a deturence vraj sa budia preto lebo im chyba spolocnost...vyslovene, ze potrebuju citit mamku a ukludnia sa...taK to tri dni skusam a funguje to...raz nakojim a o dalsiu hodinu len chvilocku doslova asi len 2 minutky pokolisem a spinka...niezeby som viac spala, ale aspon tak neplace a hned sa ukludni...
@mamavera:
Ano, kojim. Nikto sa nepozastavuje nad tym, ked dvojrocne deti piju flasku. Ale vela sa pozastavuje nad tym, ked je viac ako rocne dieta kojene 🙂
Inak ja tomu nehovorim otroctvo, ale attachment parenting 😉 Ako som uz napisala, dokazem s tym existovat. Cim viac som rozne veci riesila a nad nimi rozmyslala, tym viacej boli problemom. Ked som sa zacala spoliehat na intuiciu, tak zrazu problemy prestali alebo sa vyriesili same.
Som presvedcena o tom, ze prave mojou neustalou pozornostou a venovanim mi praveze nevyvadza. Klasicke obdobie vzoru dvojrocnych a tzv. tantrum throwing sice tiez poznam, ale tak raz za tyzden. Zato mi vychovavatelky v jasliach vravia, ze kukaju, co vsetko vie a chape. Zacali s detmi preberat farby a poobede mi jedna hovori: jeho tie farby vobec netreba ucit, on uz ich pozna vsetky! Takze to je moj pohlad na vychovu 😉
Dievčatá je mám ten istý problém, malý sa mi od 2m v noci budil iba 1x na papanie. Bola som happy ale už nie som 🙂)) Od 4m sa všetko pokazilo. Teraz má o chvíľu 6m a v noci papá 2 - 3x a okrem toho ho 2-3x pohladkám alebo pokolíšem. Nechápem to. Nemyslím že je až taký hladný,pretože spapá len 90 ml mlieka. Kojený nebol. No ináč ho neuspím, ak mu mlieko nedám, tak je hore. usmieva sa, ako keby bolo ráno a to je len 23:00. Od malička ho kúpem o 19:00, do 20:00 spí. Niekedy som do prvého papania pri ňom aj 3x, cumel, pretočiť atď. Stále je v perinke, myslela som že mu to vadí ale nie. Keď som ho nechala voľne spinkať, každú pol hoďku si búchal rukou po nohe a bol hore. Takto ho zabalím a ruky mu zviažem,je spokojnejší,je tak naučený od malá. Aby som mohla kľudne fungovať cez deň, chodím spávať o 21:00 aby som sa vyspala. A keď mám depku, zapnem si net a prečítam si vaše príspevky, upokojí ma to že niesom sama a sú aj horšie deti 🙂)))))
@mamavera: Kojim v principe IBA v noci, cez den iba na zaspanie alebo ked je chory... A ver mi, skusala som rozne finty, vysvetlit, casovo limitovat, potajomky vybrat... okrem vyrevania snad vsetko. Ak nepomoze pohladkat, pritulit, ale pozaduje mliecko a nedostane hned, mam problem ako @nikahzv, ze potom namiesto par minut je rozobraty uplne a zaciname uspavanie od nuly. A caj/vodu si da mozno pri prvom zaspavani, ale pokusit sa mu ho dat uprostred noci ho iba rozzuri...
Kadzy si musi najst riesenie, ake mu vyhovuje. Moje je spat spolu a kojit, vyspime sa obaja.
@shcmirka: Ti dakujem za taky kompliment, ze si nas precitas a vies, ze su aj "horsie deti" 😉 😀 Ale hlavne, ze ty si nasla riesenie-nadalej zavinovat... Beries na synceka ohlad a neriadis sa podla toho, co by mal laebo nemal, ale co jemu vyhovuje. Vsetko dobre!
@stanusa999 Aj môj krúti hlavou zľava do prava keď v noci papá. Neviem prečo to robí, ťahá mlieko a krúti hlavou, musím s fľašou šermovať a poriadne ma to vytáča. Niekedy to robí aj cez deň, keď fľašu vytiahnem tak plače. Myslím že sa ukladá a nevie nájsť polohu hlavy. Ufff, mám 6 ročného syna a pri ňom som to proste neriešila, lebo som sa nemala s kým poradiť. Vyrástol z toho, no teraz čakám každý mesiac zmenu 🙂, najprv do 3m, potom do 4m atď. teraz chcem aby už mal 1 rok, dúfam že ho to rýchlo prejde. Mojej kamoške spal malý od narodenia do 8 m celé noci, ako som jej závidela. Teraz má 10m a už 2m pravidelne od 1h - 4h v noci sú hore, proste je vyspatý, chce sa hrať a keď ho náhodou uloží, tak plače. Dúfam že ma to nečaká 🙂
Držím paluchy
Ahojte....tak ste ma potesšili, že nie som sama..môj malý je od narodenia veľmi čulé dieťa, hlavne v noci..prvé dva mesiace sa budil každú hodinu a pol a cez deň nespal vôbec, no utešovala som sa, že postupom času sa mu to upraví a bude už len lepšie..no určite, môžem len snívať..je to stále horšie a horšie..do polnoci mi spí ako tak, no od polnoci je to hotová pohroma..donedávna spával s nami v posteli, no nebol vyspatý ani on, ani ja a ani náš ocino..tak som k sebe pritiahla postielku, odmontovala bočné madlo, znížila matrac, aby bol stále pri mne...keď aj papať nechce, tak mrnčí, prevracia sa, potom sa nevie otočiť a začne plakať...a keď mu nedám cicík, tak koniec...celý panelák vie, že je hore..no neviem ako dlho to vydržím a už vôbec neviem, kde je problém...a keď počujem ostatné mamičky ako im dieťa prespí celú noc, tak len ticho závidím..a že sú to zuby?tým sa ukľudňujem od 3mesiaca, no zuby kde nič tu nič a to už máme pomaly 7 mesiacov...🙂
@blanch12 citam citam a veru toto nenachadzam. Vsetci tu tocia o jedle, ale moze byt, ze deticky sa budia od strachu lebo nevidia resp. necitia rodicov. Nikto tu z budiacich sa nepise, kde tie deticky spavaju. Napr. aj tie chranice v postielkach su hlupoty,lebo vy nevidite na deta a ono na vas.
@ema72 mas pravdu, ze moze to byt zato ze dieta potrebuje istotu. ale: moj syn spaval VZDY pri nas, postielka je pri nasej posteli ale funguje len ako chranic aby sme nespadli dole, spava na nasej posteli a v jeho postielke mam nahradne plienky a knizky. Takze tym to nebude.
Ja si skorej myslim, ze okolo toho 6. mesiaca sa dietatu strasne zacina menit svet: je to cas, kedy sa deti coskoro naucia lozit, sediet, stvornozkovat a vtedy potrebuju istotu, v noci to vsetko spracovavaju a potrebuju maminu.
@ema72 nie, prehodene to nema. teraz spi celkom dobre, lebo ma uz ukonceny motoricky vyvoj - od kedy zacal chodit, tak lepsie spava v noci. teraz spava 1-1,5 hodin cez den, uz len jeden krat, takze tym to nebude.
pred mesiacom zacal spavat jeden krat cez den, do vtedy spaval 2x a to najviac 2 hodiny cez den, takze tym to nebolo. ja som o tom presvedcena, ze to bolo motorickym vyvojom.
do toho stvrteho mesiaca spaval tiez ako tak pekne v noci, potom sa to pokazilo a polepsilo az okolo 14 mesiacov.
@ema72 nemyslim si, ze ma prevrateny dens nocou..ked sme von , tak mi spi dokopy cca 4hodiny, inaksie je riadne sidlo..akurat predvcerom v noci mi prespal prvy krat takmer celu noc..tuto poslednu mi tiez spal celkom dobre, zobudil sa prvykrat po takmer 6tich hodinach, potom sa od polnoci budil kazde dve hodiny na papanie....🙂
@ema72 no, ale su deti, ktore silny spanok jednoducho nemaju. Moj syn este neprespal ani jednu celu noc a ma 16m. V noci nepije mlieko od 3 mesiacov a nie je to hladom, skusali sme aj to. Spaval s nami v posteli a ziaden rozdiel. Vyskusali sme naozaj vsetko, ale on sa jednoducho budi, neplace, len sa preberie a potrebuje, aby som mu dala cumel a zase ho ulozila. Cez den spi hodinu, max. dve, takze nespi vela. Ale za to zuby mu idu od 3.mesiacov v podstate nonstop, teraz ma uz 16 zubov von, takze mozno aj preto.
Dcera mala zase problem zaspat, to boli galeje 😠 , ale ked uz spala, spala do rana, nebudila sa.
Kazde dieta je ine.
@nikahzv ahoj, mam s tym skusenost....my sme tak existovali od 5 mesiaca a casom sa to zhorsilo (kojila som rok)...bola hore aj 3 krat za hodinu, furt na mne pricucnutá....ani som nic neporobila vecer, od vsetkeho som odbiehala...potom posledne dva mesiace som uz bola tehotna, to bol ozaj des.... ak ti mozem poradit, snaz sa to obmedzit, ja som nasla na nete aj dobry clanok o tomto nocnom sustavnom kojeni, ako od toho odnaucit....aj sme skusali, aj boli chvilu lepsie a prisli zuby a zase to iste.... ale moja uz mala skoro 9 mesiacov....a tiez robila strasny ramus, ked som jej nedala, to som ju nosila na rukach aj hodinu a plakala a plakala....
My sme mali už v "Augustove mamičky 2011" debatu na túto téme a toje link na zaujímavé čítanie, nám to u mamičiek funguje .- naštudujte - oplatí sa
http://www.mamadar.sk/fotky8875/Kazde-dieta-sa-...
@nikahzv nas ma 5,5m a tiez uz nevstava 3x za noc ako predtym ale po zaspani je hore uz o 2h a budi sa iez kazde 2h a niekedy aj po hodke. A cez den ked spi po pol hodke, tak to je otrasny den, lebo je mu to malo a obaja sme nervozny. Cez den zaspava v kociku a vecer a v noci na prsniku. Tak je polovicku noci u nas v posteli, aby som sa vyspala. Tiez riesim ci je hladny, alebo len nevie sam zaspat, co nevie 🙂 Lebo aj v kociku si musi poplakat aby zaspal. Ale ako tu niekto spominl knihu Kazde dieta sa vie naucit samo spat...ze su drobci nauceny zaspavat na ciciku a inak nevedia zaspat. Je tu k tej knihe aj tema. SOm si ju aj precitala, ked zacali byt problemy. Zatial este cakam, lebo sme zacali so zeleninkou, ale potom aspon cez den by som ho ucila zaspavat bez kocikovania....a mozno sa zlepsia aj noci...a ked nie, tak postupne ked budeme poriadne papat prikrmy tak poriesime aj noc.
babule tento problem mam aj ja.od 1 mesiaca sme spinkavali ukazkovo celu noc.a teraz ako mal 9 mesiacov posledne dva tyzdne kazdu hodinu place.ja som uz na nervy rano skoro vstavam a musim ist zo starsim do skolky.pri prvych zubkoch takto plakal ale len 1 noc a na druhy den uz boli vonku
@ema72 davam mu dva krat denne, no z toho sa mi nevie tak nasytit, aby som ho nemusela nakojit...stale mu musim dat...niekedy mi zje pekne aj pol misticky na posedenie, niekedy za cely den len 6lyziciek...poslednu noc sa mi zobudil na papanie 3krat, tak ze , sa iba napapal a spal takmer bez pohnutia...no dnes som mu objavila dva zubky, tak neviem ci to aj z toho nebolo...
...ďakujem.....snáď sa to bude už iba lepšiť...🙂

Ano, budenie kazdu hodinu je tiez takisto mozne ako prespanie 6-7 hodin... ☹
Moj sa takto zacal budit tiez v siestich mesiacoch. A to sa predtym budil kazde 4 hodiny, teda sa napil o polnoci, ked som ja sla spat, a potom o 4. To boli casy! 😉
Zubiska lezu po jednom a zakazdym so zhorsenim spanku, jedenia, spravania... Ale uz mu chybaju "iba" 4, zato 5-tky. Prvy zub mu vysiel v 11 mesiacoch. Teraz ma 26 mesiacov a cakam na posledne 4 zuby.
Cumel bral, ale uz ho ma iba v jasliach, doma mi ho zahadzuje alebo sa s nim hra a hryzie ho. Vodu ani caj v noci nechce, len mna :-/ Umele mlieko nechce, ale ani sa mu necudujem, chuti hnusne. Obycajne kravske ochutna, ale viac ako dva glgy nechce.
Takze spi so mnou, mam velky vystrih, ked ma zobudi, tak ho skusim hladkat, drzat mu ruku atd. Ked nepomoze a chce bezpodmienecne mliecko, tak sa otocim, da si mliecko a vacsinou spime dalej obaja. Je to omnoho lahsie a jednoduchsie, okdedy sa naucil pit poleziacky. Do roku a pol som musela sediet...
Tym, ze kojim poleziacky a tiez dokazem rychlo zaspat, dokazem prezit. Medzicasom pracujem, a dokazem existovat. Bez rannej kavy som sice zombie, ale nejak som sa uz naucila zit aj s prerusovanym spankom.
Najdolezitejsi poznatok z mojej strany: cim viac som sa snazila to riesit, tym horsie to bolo. Nemysliet na to, resp. iba typu "horsie to uz nemoze byt". Ja tiez nespim ako zerazana celu noc, zobudim sa, lebo sa mi sniva nejaka blbost, lebo musim ist na wecko, lebo som smadna... Preco by malo spat ako zarezane male babo, ktore spracovava celu noc kopec novych podnetov? A poznam dospelych ludi, ktori musia v noci vstat a nieco zjest, a to nemaju nadvahu!
Na jeho spanok nema vobec vplyv ani co a kedy a kolko jedol a pil, kolko a kedy spal cez den, ci sme boli vonku alebo nie, ci sme mali kludny den alebo action. Proste nespi tak, ako si to predstavuju vsetci ostatni...