icon

6 mesačné dieťa sa budí v noci každú hodinu

nikahzv
28. jan 2012

Ahojte maminky.Mam doma skoro 6 mesacnu dcerku a vstavame v noci kazdu hodinu.Uz zacinam byt zufala,mala sa zobudi zo strasnym krikom a v krcikoch,potom sa po 10-15 minutach ukludni a zaspinka,ale zase len na maximalne hodinu hodinu a pol.Pri tom cez den toho vela nenaspi.Nemate s tym niekto skusenosti???

indie6
6. aug 2013

@si_si ahoj, naša mala teraz 5 mesiacov, v noci sa tiež budí a oči neotvára, ale plače a hádže sa zo strany na stranu, a keďže si ju beriem do postele (lebo ma už nebaví stále vstávať ku jej postieľke), tak niekedy robí kolečká okolo vlastnej osi, aj tie očisi šúcha, a tiež dvíha nohy... tiež okolo 6-7 je malá hore, ale niekedy ju musím budiť, lebo mrnčí a mrnčí ako keby sa chcela prebrať zo spánku ale nejde jej to... čo sa zubov týka, tak ďasná má tvrdšie ale po zuboch zatiaľ ani chýru ani slychu... a ešte čo si spomínala tú nevyvinutú nervovú sústavu, tak ja som si myslela, že už v tomto období by to malo byť v poriadku, to dokedy sa malým deťom vyvíja? a inak ja ju ešte kojím, ale už málo, väčšinou len v noci, a párkrát za deň....

indie6
6. aug 2013

@si_si a tiež som ešte zabudla doplniť... cez deň spí celkom dobre, spí väčšinou 3x, od polhodiny až po dve hodiny, vo výnimočných prípadoch 3 hodiny, ale to musí byť fakt dobrá klíma (napríklad keď prší :D)

si_si
6. aug 2013

@indie6 nas spi od zaciatku s nami v posteli. Ja som dufala,ze vyjdu zuby a bude lepsie,ale aj tie horucavy su. Nervova sustava sa vyvija cca rok,co som niekde citala.
Tak asi treba len vydrzat,urcite z toho vyrastu,len teraz im treba so spankom viac pomahat. Stale dufam,ze sa to coskoro zlepsi.

indie6
6. aug 2013

@si_si aj ja dúfam... a snažím sa myslieť pozitívne

nikahzv
autor
7. aug 2013

@zuzkat1 Ahoj,no moja dcerka uz ma 2 rocky,ale stale nespavame velmi dobre.Uz nie je kojena rok ale stale neprespi celu noc 😢

juditkak
7. aug 2013

aojte baby mi sme maly presne tajy problem ako popisujete nakoniec mi to nedalo pokojalo lebo chcel spat ale mrncal od bolesti. už mi to nedalo pokoja ako 9 mesacne babo aby nespalo resp. chcelo spat ale nevedelo ale nepomahalo nic ani do mojej postele ani na ruky. tak som dala vysetrit krv a stolicu amoc a zystili intolernciu mliecnej laktozy.

zuzkat1
7. aug 2013

@nikahzv kamoska nekojila vobec.a maly sa jej budil do 3rokov kazde 2hodiny. Kazde dieta je ine. Mozno len chce byt s tebou,potrebuje istotu ze ste tam s nou. Ked bude pripravena tak prespi noc neboj sa.hlavu hore🙂
Moja ma 3 a pol a budi sa.

indie6
7. aug 2013

@juditkak a sú ešte nejaké iné príznaky, ktoré by svedčili o tom že ide o intoleranciu mliečnej laktozy? Naša malá je cez ddo zlatá, len v noci sa teraz často budí a proste mi to nedá...tiež chce strašne spať, je maximálne unavená, ale niečo jej v tom bráni a neviem čo... :'(

juditkak
7. aug 2013

no ved prave toto bolo u nas cez den pohoda aj papal pekne a len v noci sa vstale zobudil. daj si pre klud duse spravit testy za to nic nedas urobi obvodak

nikahzv
autor
8. aug 2013

@zuzkat1 No to si ma nepotesila...Uz sme aj rozmyslali nad druhym babom,ale to by som asi nezvladla.Uz pracujem,zatial len na polovicny uvazok,ale aj tak mam co robit a dalsie babo by som asi nezvladla zatial... 😢

zuzkat1
8. aug 2013

@nikahzv ale zvladla. Dieta sa stale meni. To je cca rok kym porodis,dovtedy sa moze uplne zmenit.

maruska.s
3. sep 2013

@agathokleous ahoj, chcem sa spytat, nas maly ma teraz 9 mesiacov a ''spi'' presne tak nejako, ako si pisala Ty. Zlepsilo sa to u vas, ci? maly je kojeny, UM ani cajik nechce. V noci je to katastrofa, uz som uplne unavena. Este som sa od porodu nevyspala ani raz normalne...

agathokleous
3. sep 2013

@maruska.s ahoj, no moja ma uz dva rocky, a je to fajn, vstavala do 16 tich mesiacov, dovtedy to bola katastrofa, ale potom y jedneho dna na druhy zacala spinkat 🙂 takze urcite sa to zlepsi, kojila som ju doteraz a teraz uz cakame druhe babatko tak ma to caka opat. 😉

maruska.s
3. sep 2013

@agathokleous Jeej, takze mam nadej 😉 dakujem 🙂 tak to je super, gratulujem. 🙂 prajem nech vsetko dobre dopadne a nech Ti malinke pekne spinkava 😉 dufam, ze sa to raz zlepsi...pri prvom synovi som to nepoznala, on je od narodenia spachtos 😀 takze mozno aj Teba teraz caka uuuplny opak 😉

agathokleous
3. sep 2013

@maruska.s no uvidime 🙂) kazdopadne som pripravena na to najhorsie, kedze pri malej som sa roj a pol nevyspala 😉 drzim palceky nech sa to cim skor zlepsi, vsetko chce cas 😉

maruska.s
3. sep 2013

Dakujem 🙂

mirka2307
7. aug 2014

Ahojte Zienky 🙂 🙂 chcem sa s vami podelit tiez o nase trapenia netrapenia lebo uz neviem komu sa vyrozpravat ..mame prve babatko synceka budeme mat takisto 6mesiacov mame podobny problem ako nikahzv tu opisuje tiez sa budime posledne tyzdne v noci castejsie z 2krat za noc na 4-viac neplaceme len velmi vrieskame suseda sa minule zobudila v noci ze co sa to deje a to byvame v rod.dome 🙂 🙂 tiez ma to trapi ze co mu je ked sa takto budi vecer papame mliecko obcas aj kasicku na dobru noc a aj tak ...ja nekojim uz od 3mesiaca a zacali sme nutrilonom ten mu nerobil dobre tak mame teraz sunar no neviem ci mu to uz nestaci ci co uz som xvysila aj davku zo 120ml na 150ml dakedy vipije dakedy nie ...zubky sa nam vraj asi tisnu no kupujem aj masticku na dasienka ☹ no musia mu ist velmi zle lebo uz to trva asi mesiac boli sme u doktorky zobrala mu moc aj stolicu potvrdil sa rotavirus zacali prisne diety ,bezlaktozove mlieko, probiotika no je to hrozne ked vam babo samo nevie povedat co ho boli placem uz aj ja s nim ☹ ☹ ☹ neviem ci vobec z toho vyrastieme najprv kolika teraz rotavirus co este nas caka ☹ ☹ ☹ no nedala by som ho za nic na svete lubim ho je to moj zivot no som unavena a vysilena aj ja sama ach ☹ ☹ ☹

lauricita7
11. aug 2014

so starsou dcerkou som si prezila nieco podobne.. susedia nam hrozili socialkou, lebo neverili ze mala place len tak.. takze verim ze si z toho na nervy..pri detoch tak do 1dneho roka je to nonstop stale nieco.. najrpv si clovek musi najst rezim.. potom kolika.. potom zubky.. potom hento a potom tamto.. 🙂ked sme mali problemy s bruskom a imunitou (nakolko sme boli dost casto chory.. a dost ATB) lekarka nam poradila probiotika Actibax. malej sa ulavilo upravilo jej to crevnu floru. a zvysilo imunitu 🙂 takze sa jej dost polepsilo.. teraz uz chodi do skolky. a relativne sa drzi.. s mladsou dcerkou prezivam tento kolobeh odznova.. drzim palce.. presla si tymto kazda mamicka.. takze neboj . treba vydrzat a polespi sa to 🙂

veronika1492
13. sep 2014

ahojte babule,chcem aj ja napisat co prezivame s mojim malým a zaroven by som chcela vediet radu ci je to normalne ale ako citam prispevky asi asi,mam 4,5 mesacneho chlapceka a cca týzden mi v noci vobec nespi dobre,plne je dojceny prespal mi aj celu noc ale teraz?kazde dve hodky niekedy aj po hodke chce papat,neviem ci je hladny alebo len chce citit cicik a uspat sa,zvycajne ho davam vecer spavat okolo pol8 a o pol 9 uz je niekedy hore a pyta🙂tiez som nevyspata ale co by som prenho neurobila,dost ma strasia s tym ze mam malo mliecka ale myslim si ze keby mam malo mliecka tak mi nepribera????dakujem za rady a drzim vsetkym podobnym ako ja palce a dufajuc ze sa to zlepsii🙂

badlamka
4. okt 2014

@nikahzv ahoj, pozeram, ze si to pisala este minuly rok, ale chcem sa ta opytat, do kedy to trvalo a co vlastne na tvoje babatko zabralo, lebo ja mam ten isty problem a uz si neviem rady, skusala som uz hocico:( a tiez mi je smutno, ze vsetky deticky okolo mna pekne spinkaju, alebo aspon ako tak a my? jedna veeeelka katastrofa!!

jankaslamka
4. okt 2014

@juditkak a bolo tvoje babo kojene? Alebo na UM?

sense
4. okt 2014

no moja sa budievala od 4 do 8 mes. kazdych 45minut....nakoniec to bol reflux....

zuzkat1
4. okt 2014

@veronika1492 mliecko mas Urcite ked pribera...deticky su rozne...mozno len chce maminu...moja starsia sa budila kazdu hodku do 2 rokov...nakoniec som ju dala spat k nam,lebo furt jj nej vstavat som uz nevladala...

katarina644
4. okt 2014

@badlamka ahoj, mne sa mala budila kazdu hodinu, kazde dve hodiny, furt chcela prsnik a mliecko. a nakoniec som zistila, ze chuda bolo hladne, ale nic ine nechcela. do sedemnastich mesiacov totalna katastrofa, az potom to zacalo byt uplne ok. teraz mame so synom take problemy, ze sa budi dva alebo tri razy v noci. prezijete dievcata. ale je to unavne to vam verim. ja som sa sest rokov poriadne nevyspala...

meusicka
4. okt 2014

@katarina644 6 rokov nevyspata? a to mas kolko deticiek? len nenapis ze iba jedno a s tym si tolko nespala lebo ma namieste porazi. ja mam takmer 3 rocne dvojicky a spime katastrofalne. uz je to pomaly na samovrazdu. som v noci hore niekedy aj 10-12x. mnauci jedna, potom druha, niekedy uz ani neviem z ktorej postele sa to ozyva. najprv museli spat oddelene, lebo sa strasne navzajom rusili, potom sa mi pomaly podarila dat ich spat spolu, spali so mnou v posteli, mazel spal zvlast, ale mala som pocit ze im v noci zavadzam, kopali a tak som ich dala do vlastnych posteli. lenze aj teraz som ako netopier co sa v noci nalietam. 😠 😒

katarina644
4. okt 2014

@meusicka no moja dcera ma sest rokov, pri nej sme nespali do dvoch a pol roka kym sa maly nenarodil, maly bude mat styri a pri nom tiez boh vieco nespime. pred dvoma mesiacmi sme ich naucili spolu spat v deckej a my konecne sami v spalni, ale ked je chory zase je s nami a ked spia spolu bud jeden v noci krici, ze je smadny, alebo druhemu sa nieco zle sniva. Treba vydrzat.

meusicka
4. okt 2014

@katarina644 tak to mi odlahlo, uz som sa zlakla ze tie stavy u mojich dvojoch budu trvat do 6 rokov. moja starsia ma takmer 6 a nastastie ta spi, ze na nej by sa aj drevo dalo rubat 😀

katarina644
4. okt 2014

@meusicka no nasa chodi aj v noci cikat, ale to uz sama. prespala by v pohode celu noc, keby henten bud nevrestal, nemraucal a spal celu noc. alebo ona sa zobudi na zly sen, alebo chcu pit, a tak... proste sme na tom takto. ale uz mi je to v podstate jedno. za tych sest rokov uz som si aj zvykla. mala chodi do prvej triedy, ked odidu do skoly a muz do roboty s nou, tak si lahnem s krpcom este aspon do deviatej...som na rodicovskej zo zdravotnych dovodov a pravdepodobne az do predskolskej, kedze je oktobrovy, tak sa nam to posuva a sest rokov a tristvrte som uz doma. som povedala, ze dokonca mi asi sibne na mozog z celej domacnosti a deti.

meusicka
5. okt 2014

@katarina644 tak sibat uz zacina bezpecne aj mne 😀 ale my zase nemozeme si este zalahnut, kedze ja rano balim aj dvohky a odprevadzame starsiu do skolky. muz ide do robota skoro takze je to na mne. postrazit mi ich nema kto, takze vsade ich vlacim so sebou. no co uz. len keby spali. najhorie je ten spanok. 😝

katarina644
5. okt 2014

@meusicka vies, ide o to, ze kazdy povie, ze co zena robi na materskej alebo predlzenej. nic, sedi na zadku a nic nerobi. vsak ja uz nemozem ani jest to co navarim, vsak ja sa uz pri tych vyparoch najem. uz mi nic nechut a nie a nie schudnut... ja chodim tiez pre malu. rano ju berie muz, poobede idem pre nu ja s malym dvoma autobusmi tam a naspat.