6 mesačné dieťa sa budí v noci každú hodinu
Ahojte maminky.Mam doma skoro 6 mesacnu dcerku a vstavame v noci kazdu hodinu.Uz zacinam byt zufala,mala sa zobudi zo strasnym krikom a v krcikoch,potom sa po 10-15 minutach ukludni a zaspinka,ale zase len na maximalne hodinu hodinu a pol.Pri tom cez den toho vela nenaspi.Nemate s tym niekto skusenosti???
@meusicka ja ked sedim pri pocitaci, tak mi muz povie, ze nic nerobim. a to som tu chvilu, lebo uz nevladzem. a vecer ma caka este veceru robit, potom ich dat spat, zehlit a furt nieco. ja ani sediet nemozem, ked on je doma. lebo za tie prachy nic nerobim co dostavam. vsak lebo iba on musi chodit do roboty.
@katarina644 tak toto nastastie ja nemam, muz do mna vobec nedzubka. nastastie, ale aj preto lebo ked je doma tak vidi co daostavam zabrat pri troch detoch. stalo sa dokonca ze som s jednou zdvojok bola v nemocke a on bol doma s dvoma sam. ☹ ale zvladol to 🙂
@nikahzv Mne sa malý budil do 14 mesiacov každých 20 minút.... myslela som, že sa už zbláznim, ešte teraz mám z toho traumu a to už má 3 roky... nemalo to pravdepodobne žiadny dovod /isto nie zubky/, vraj to može byť nezrelosť centrálnej nervovej sústavy... od 14 mesiacov sa stal zázrak a budil sa už len 3krát za noc zrazu a potom už len lepšie a lepšie... neviem doteraz, prečo nespal, skúsila som všetko, je pravda, že som cez noc dokázala zjest aj celú čokoládu a možno z toho to mal /cukry a podobne/, neviem.... isté je, že to prejde... počas tohoto obdobia som nabrala 10 kíl....
@katarina644 jej to o vareni to iste u mna...varim kazdy druhy den a nejem to.a skolka tiez,rano ju berie muz a naobed idem s malou (5mes.)pre nu busom...starsia prespala noc 1x ked mala 3 a pol to som uz bola tehu a furt mi bolo zle tak som aj tak nespala a teraz sa budi mala...5 rokov som nespala riadne
@meusicka vies, co niekedy mi je lepsie, ked som s nimi sama doma. moj muz ani poriadne nevie zasiahnut, vzdy ziapem iba ja po nich, lebo nechce byt ten zly, ked s nimi cely tyzden nebyva. a co sa tyka toho spania, uz prichadza vecer a mame nervy, lebo najprv krpec stvorrocny sa vymrnci a potom zaspi. ale to je stale o tom istom.
@zuzkat1 no tak asi vies, pri malej aj tridsat krat za noc hore, ale potom som to riesila tak, ze som jej dala prsnik a zaspala som, ani neviem ako zaspala sama. a co bolo dalej, taka som bola unavena. a maly sa nam narodil chory, mesiac bol sam v nemocnici na jiske a potom nam ho dali. prvy mesiac som tiez nespala, lebo sa narodil s crevami na plucach, cize nevyvinute pluca a furt vracal mlieko. furt som prala a tak. a aj v noci prezliakala aj periny aj vsetko. a v noci pocuvala ci dycha. a doktorka mi jedna povedala, ze sa mam naucit mu doverovat a teraz pohodicka.
@katarina644 moja sa budila len kazdu hodinu,tiez som ju dala k nam a papala ani neviem kedy...to bolo uz potom fajn... Malinka sa narodila so selestom na srdiecku,nastastie je uz ok,neda sa to porovnat s tym cim ste si presli vy... Hoci moju starsiu dolamali pri porode-klucna kost a rebra tak tiez sme boli v nemocnici... Ale ja mam monitor dychu-super vec...dufam ze malinky je uz v poriadku
@zuzkat1 a my mame este kopec dalsich diagnoz, prve tri roky sme mali zo zivota peklo, ale prezili sme. teraz je z najhorsieho vonku a nikto mi neveri, cim sme si presli, lebo je sikovnejsi ako zdrave deti a to ma jednu velmi tazku operaciu hned po narodeni, a potom dalsie dve operacie, cvicenie vojtovky a za tri roky sme boli skor v nemocnici ako doma. ja som pri nom nemala na pozorovanie dychu nic, neverila som tym strasnym pristrojom. dovera pri dietati je najdolezitejsia. a doteraz tak fungujeme.🙂
@katarina644 juj chuda taky start do zivota... Hlavne ze uz je to lepsie...ja na monitor nedam dopustit..aj teraz pouzivam
@zuzkat1 my sme o tom nevedeli, on sa uz mal zle v brusku, ale vyvratene vsetky diagnozy a narodil sa z este horsou. no po narodeni ani nedychal, neviem ako sme to prezili, sami sa divime. neprespate noci, som myslela, ze aspon pri druhom to bude lepsie, ale ani pri nom. preto netreba to tak prezivat s detickami. ja mam sice nervy uz davno v prdeli, ako tridsattrirocna som uplne sediva. a poviem jedno budte radi niektore, ze mate zdrave deti, a co sa tyka, ked vam zistia nieco s babom v brusku pocas tehotenstva, treba si to premysliet, ci ano alebo nie. nikoho neodsudzujem, ked si nenechaju chore dietatko, lebo to je peklo s nervami. keby som dotoho mala ist, tak nikdy, lebo viem ake je to tazke. obdivujem vsetky mamicky, ktore zvladaju vlastne deti🙂
@katarina644 to cloveka posilni...myslim tak ze zo seba vyda aj to o com nevedel ze v sebe ma...neviem si predstavit co ste prezili mne uplne stacilo to ze jej polamali kosti... A aj preto nechapem ked dakto "tyra" svojd dieta tym ze ho "uci" spat napr.vyplakavanim...
@zuzkat1 vies co, ani ja uz nemam trpezlivost pri detoch, vrestim niekedy ako sprosta, som strasne tvrda aj na jedneho aj na druheho. to je z toho, ze keby som nebola tvrda na maleho, tak je bud v nebicku alebo leziak. v karte ma napisane smrtelna diagnoza, co s nim pojde donekonecna. ale je krasny, sikovny, mentalne uplne v poriadku, iba to, ze pluca nema cele. ale s tym sa bude musiet naucit zit. nic ine mu nezostava. a co sa tyka spania, aj ja ho necham vyrevat, ale to mu posilnuje pluca a dvihaju sa mu a rozsiruju. cize ja ho nechavam vyrevat uplne v pohode.
@zuzkat1 ano uz je to lepsie🙂zalezi aku ma noc ale mne to nevadi k nemu vstavat mam ho v postielke a v.noci mu dam cicik a hned spinka🙂a zase za dve hodky niekedy skor niekedy neskor si vypyta🙂
@katarina644 tak mne tiez niekedy prasknu nervy... To s tymi plucami a placom je pravda? Pytam sa lebo mne dr vravela ze nie.
@veronika1492 Mladsia je aj u mna v postielke,ale ta sa budi tak 5x to sa da...a starsiu som dala k nam asi ako rocnu ked som uz fakt nevladala stale k nej vstavat...
zuzka1 je to pravda, aj hrudnik nam pomalicky rastie, lebo mame deformitu hrudnika koli tomu, ze nema poriadne vyvinute pluca. ale doktori vravia, ze necakali, ze bude tak ok s pluckami, kedze uz bol trikrat totalnym anjelikom. a teraz z neho hyperaktivny cert je. minule sme boli u chirurga, ten nanho kukal, ci dobre vidi. mali ho operovat este na tu deformitu hrudnika zdvihat, ale zatial netreba, ze pockaju, kym este plucka rastu. tak som aj rada...
Čo pomohlo nám - malá má osem mesiacov a v cca štyroch sa nevedela uložiť, tiež prevracala hlavičku zo strany na stranu, chcela sa do niečoho zakutrať. Tak som jej začala dávať z oboch strán blízko ku tváričke plyšákov a budila sa len na kojenie. Keď sa začala prevracať na bruško začala som ich dávať z oboch strán ku brušku a začala sa budiť každú chvíľu až pomaly každú pol hoďku. Zázrakom som si spomenula že to kedysi pomáhalo, skúsila som a okamžite prespala celú noc. Tak nám pohli plyšáci pri tváričke 🙂
@evik35 my sme tiez pouzivali france lait a spavala mi krasne 8 hodin.podla mna je to UM dost syte.mozno sa jej zubky pripravuju.my mame problem uz tyzden ze velmi caste nocne budenie a vecer zaspi len tak,ze si cucne odo mna a zurivo si ma pritiahne k sebe.nos az do mojho tricka.a ked ju prelozim do postieky do polhodk je hore.ale nam vychadzaju zubky.tak dufam ze sa to zmeni.a skus vecer tiez len mlieko a nie kase.niekedy tie kase urobia viac skody jak osohu.drz sa.
Ahojte zienky;) ja by som sa chcela opytat ci mate niektora dobru skusenost s prerusenim len nocneho kojenia? Dcerka ma 6 mesiacov a zatial pokracujem aj ked sa zacala budit kazde 2 hodinky. Dovod preco chcem nocne dojcenie vylucit je ze ked mala bude mat 10 mesiacov vraciam sa do prace ale len na vecer od 6 do 11. Cez den budem doma cize ak bude mala chciet tak cez den moze papat s cici;) Vecer ju bude ukladat tato a tiez mam dilemu ci ju treba naucit na 1 flasku um vecer co jej on da pred spanim? Mam este 4 mesiace doma a dovtedy uz bude aj co to normalne papat, ale to nocne dojcenie by som chcela ukoncit okolo 7 mesiaca. Ake mate skusenosti da sa vylucit len nocne? A ako nato😊? Dakujem!
@renatka100 ....ahoj teraz som si citala tvoj prispevok.
Ja mam ten isty problem s malym. Coskoro mu bude 1 rok. Cez den uz krasne papka skoro vsetko co uvarim ja pred spanim som ho uz naucila na flasu. Vypije tak 190 ml potom sa mi zobudi rozne po hodine niekedy po 2 alebo 2,5 to ho este uspim na rukach ci v kociku ale potom mam problem ze uz viacej nechce flasu. Len odo mna mlieko a niekedy sa budi aj kaudu hodinu alebo 2. Viacej nevydrzi. Spava so mnou v posteli lebo on odmalicka nechcel spavat v postielke. Uz som tiez zufala co mam s nim robit.
v tomto období nám začali rásť zúbky, takže to sme boli vrzůru stále.
@agathokleous ach jaj, je to sice stary post no akoby som opisovala nasu momentalnu situaciu.....uteste ma kedy to u vas skoncilo
@agathokleous
Ahoj, malá už je veľká baba, kedy vám to obdobie takého nespania skončilo? Moja malá ako cez kopirák, presne to isté s som z toho mimo. Je to moje tretie dieťa a tí dvaja pred tým neboli nejakí super spáči, ale toto je extrém.
@agathokleous ahoj, prosím ťa viem, že je to už dávno čo si písala tento príspevok, ale mám presne taký istý problém ako si ty opisovala. Prosím ťa upravil sa potom ten spánok? Ďakujem.

@katarina644 no to je aj moj problem, ze mam par kil naviac a kazdy si nejak mysli, ze ked som sama na deti tak by som mala byt len kost a koza. a ja nie som. aj ked by som prijala keby slo par kil dole 😀 lenze my mame tiez tak blby rezim, muz rano na 6 do prace, ja s detmi do skolky , potom domov, varit a pod, a potom na obed idu domov, aj muz aj dcerka. 2x do tyzdna ma skolku aj poobede vtedy ju nosim domov ja a inac ju nosi muz. ked ma poobede, tak po nu idem aj poobede do skolky, takze absolvujeme to za den 3x, co dvojky niekedy uz nechcu spolupracovat. ked dojde muz z prace tak rychlo este na nakupy a co treba vybavit a ked nic tak aspon byt vonku s detmi ked je take pocasie.ale ja mam skolku blizko, takze chodime peso. aj by som rada niekam zasla cvicit, ale kym pride manzel tak je pomaly vecer a to zase uz sa ukladame do posteli a ja som rada ked spia a ja mozem tiez zalahnut, kedze pri tej ich kvalite spanku si kazdy vecer poviem. podme spat, lebo ktovie kolko sa dnes naspime 😝 dnes poobede som ich dala spt a muz siel s velkou na plavaren, tak som si vynimocne, ze je nedela, tak vylozila nohy a citala knizku 😀 😀 😎