icon

8 mesačný syn málo pribral

30. máj 2020

Ahojte maminky je podľa vas v poriadku ze moj 8 mesacny syn pribral od posledného vazenia na 6.msesacnej poradni len 30 gramov? Doktorke sa to tiež nepáči ale zatial nas bude len sledovať

sunny8
30. máj 2020

Moja dcérka sa dlhodobo držala na hmotnosti 8kg a tiež sa to zdalo ako problem spočiatku že tri poradne vážila rovnako. Vraj môže mať ľahké kosti ;)

zooeynka
30. máj 2020

Kolko vazi?

autor
30. máj 2020

@zooeynka 9 kg.. Je dost puclos

ejanjelik
30. máj 2020

Ako sa začnú hýbať budú menej priberat

zooeynka
30. máj 2020

Pri takej vahe by som ani nezakladala diskusiu

deti95060810
30. máj 2020

za aké dlhé obdobie pribral 30 g? Mne sa to tiež stalo pri synovi lebo sme prechádzali na inú stravu - pevnejšiu nie len mlieko a do toho ešte zúbky....😉
na ďalšej kontrole to už bolo Ok.

pribinak
30. máj 2020

Toľko nemal môj syn ani v roku.

kaki221
30. máj 2020

Naša malá mala to isté Niekedy sa stalo,že nepribrala ani gram.Teraz druhého bude mať 28 mesiacov a jej váha je 10,5 kila.Je to proste malý bobek a zatiaľ to nijako nikto nerieši.

pribinak
30. máj 2020

Treba si uvedomiť aj to že deti už nebudú tak veľa priberať ako spočiatku
Do pol roka majú svoju váhu zdvojnásobiť a do roka strojnásobiť. Čiže ak sa ti narodilo 3,5 kg vážiace dieťa v roku by mal mat približne 10kg

ruzasipova
30. máj 2020

@pribinak
@kaki221 A ten moj ma uz v 10 mesiacoch 11kg, aj ked je stale v pohybe.

autor
30. máj 2020

Ale ke normálne ze dovtedy priberál skoro kilo za mesiac a teraz dal za dva meskacs len 30 gramov!?..

ivana.natasha
30. máj 2020

Ak je mlieko, a aj prikrmy tak je všetko v poriadku. Po pol roku deti už priberajú všelijako, hlavne podľa toho ako sú aktívne. Môj mal včera 6 mesiacov a ma 9 kg, narodil sa 3300g,za prvé tri mesiace sa vypapal na 7,5 kg kojenim, potom sa preštrajkoval k UM, a odvtedy za mesiac 200g,potom 700g, teraz naposledy 600g. Teraz už rátam, že to bude menej a menej, už mu ani netreba moc priberať, i keď vôbec nieje tučný, je taký silnejší, pretože rastie aj do dĺžky, ale teda vyzerá tak na 9 mesiacov, keď to porovnám s dcérou. Ak je spokojný a napreduje, tak je normálne všetko. A ako tu spomínali, aj zuby urobia svoje.

eliska13
30. máj 2020

A ako Ti jedava?vidíš nejaku zmenu?môj tiež ako začal lozit, hýbať sa pribral malo.Ak Ti normálne je nerieš to veď váhu má dobrú nevyzerá, že by trpel hladom😊

eriksonka1234
30. máj 2020

Samozrejme, že je to v poriadku pri takej váhe, sa čudujem Dr. že to vôbec rieši a stresuje ťa...