icon

9 mesačný syn jednoducho cez deň nespí. Prečo je to tak a čo s tým robiť?

arcticcode
26. jún 2019

Nechcel som tu zase spamovat s tym spankovym problemom, ale uz sme obidvaja z toho na nervy a neustale vznikaju nie male hadky, nervozita a pomaly ale isto sa to blizi k nestastiu.
Mame desatmesacneho kroca, ktory za boha nebude spat. Spava dva razy cez den a nocny spanok. V noci sa budi minimalne 5 krat, opakujem minimalne, niekedy sa budi kazdu pol hodinu. Potom vacsinou hned zaspi. Co je ale problem su spanky cez den, najma poobede. Proste on nijakraz nezaspi a my sa mozme aj rozkrajat. Na kolenach nie, na prse nie, v postielke nie, na brusku nie, nijak nezaspi. Jedina moznost je zobrat ho do vajca do auta, inak je to bez sance. No a vecer uz minimalne mesiac sustavne chodime autom zaspavat a potom ci dazd ci sneh ci vichor ho proste vo vajci musim do iest domov, z toho idu ruky odpadnut. No a dneska ten isty proces, uz som si dajak na to zvykol, ale po 18 minutach sa zobudil, zena dala prso, chlapec dopapal a namiesto spania zacal kopkat nozkami a otacat sa na brusko. Teraz je hore, my sme sa brutalne pohadali a ja sa chcem najradsej zabit. Nebavi ma takyto zivot. Proste fakt v 21.storoci neexistuje ziadne kapky abo co, pre take deti, By mohli normalne spat? Uz fakt na toto nemame nervy.

jaja23
26. jún 2019

Nečítala som koment, ale môj keď začal robiť problémy so spaním, skúsila som nosič, ktorý mi stal predtým v skrini a maly za buval raz dva. Skúšali ste nosič? Fit loptu? V kočíku nezaspi? Môj mal obdobie, že nezaspal nikde, nijako, preto ten nosič. Tam ho ukolise. Alebo veľa detí spinka v tých kresielkach hojdacich. Naš malý ma skoro 12 mesiacov a zase začína robiť problémy, v nosiči mu je teplo, na posteli cez deň nezaspi. Tak čakám, kedy to začne byť zlé 😄 a co budem robiť potom 😄 úf veľa síl prajem. Môj sa prestal v noci budiť, keď som ho prestala kojiť. Ale ja som nemala mlieko. Normálne sa začal hneď v prvú noc budiť 2x na papanie a odvtedy to zostalo.

miui
26. jún 2019

A neskusali ste ho v tom vajci iba hojdat v byte? Nasa prva tiez zaspavala iba v aute tak sme ju po case zacali hojdat vo vajci doma a kupili sme hojdacie kresielko a zaspavala tak...tiez bola milion krat v noci hore ale preslo to, coskoro ma 4 roky a spi jak dudek 🙂 si chlap, bud trochu svojej zene oporou, pre nu to nie je o nic jednodichsie ako pre teba, je to vase spolocne dieta, takze, zatat zuby, raz to prejde 🙂

elizita
26. jún 2019

Nespominas kocik, ani v tom cez den nezaspi?

elisskah
26. jún 2019

To čo sú za reči, že chcem sa zabiť a oblbujúce kvapky pre dieťa a podobne! Sa nečudujem, že sa s tebou žena pohádala. Väčšina detí je taká. Veď predsa ľúbiš svoje dieťa, nie? Buď rád, že je zdravý. Všetko ostatné nie je podstatné. Treba sa s tým zmieriť, že moje dieťa je také aké je a hotovo. K tomu zaspávaniu. Kúp žene nosič a stačí keď ho v ňom ponosí a zaspí hneď. Ale pozor, ergonomický nosič a nie klokanku. S tou by ste mu len ublížili. Nech si žena naštuduje nosenie, ak budeš chcieť poradiť, aký nosič, obráť sa na mňa, nasmerujem ťa.

lucynecka
26. jún 2019

Ach, ja som sa tiez pousmiala, akoby si o nas pisal... unava, nervy v prdelke, hadky a on nie a nie spat. Ja toto chapem, lebo nik, kto ma prve dieta, si nedokaze predstavit co ho caka a do coho ide. A ake je rodicovstvo krasne, ale aj tak strasne tazke. Maly mal koliky, preplakal vluse presne od 19.00 do 22.15, my hotovi. Nam doma velmi pomohla fitlopta, este rocneho cvajdaka som na nej uspavala. Teraz ma rok a pol, v noci je stale aj 5x hore, ale zo dna na den sa rozhodol, ze na fitlopte uz nie a zaspava pri mne v posteli, hladkame sa a ja si to konecne uzivam, klop,klop 🙂 len vydrzte, ono to skonci, neboj. A - tiez malemu velmi prospel prechpd na 1 denny spanok - odporucam!

jaja23
26. jún 2019

Ja by som ho ešte na 1 denný nedávala. Treba vyskúšať napr. Ten nosič. Zbytočne sa bude malý trápiť únavou. Môj tiež vyzerá, že je čulý ako rybka, keď ho ponosim, spi aj 2 hodiny. Ja si ho teraz vyklopím na posteľ a lahnem k nemu, lebo sa zvykol zobudiť po 30 tích minútach. A plakal veľmi. Keď ležím pri ňom, tak sa upokojí a spinka ďalej. Len nič doma neurobím, keďže musím ležať pri ňom.

29simona29
26. jún 2019

@arcticcode ja ta úplne chapem, nechapem skôr komentáre, že čo ste čakali, keď ste plánovali dieta..Sú iste typy deti, ktoré sú náročné a náročnejšie ako tie druhé, ale to pochopí len rodič, ktorý ich ma doma..Som inak presvedcena, že takéto stavy prežíva z času na čas každá rodina, každý rodič, len málokto to prizná a kto sa tvári, že nie, tak klame..Môj maly funguje až do 22h, vstáva o 6 h ráno a cez den spi tak 2hod, ale cely prvý rok som sa poriadne nevyspala. Teraz ma 15 mesiacov, behá celé dni, ale to už pol roka, nezastaví sa..Ihrisko s nim obehnem za 10min asi 100x, kým väčšina mamiciek je stále na jednom mieste, kde sa ich dieta hra, nehovoriac o cirkusoch, keď odchádzame, počuť len nás a všetci na mna pozerajú, ako si s tým mojom dieťaťom, ktoré prejavuje dosť výrazný vzdor poradím..Nevydrží nikde dlhšie ako pár sekúnd, už len po ceste do obchodu, čo je oproti nám som ustvana ako kôň, vždy na mna súcitne pozerajú všetky babičky, čo si už niečo prežili, ale aj im príde toto moc..Proste mám doma nezastaviteľné, náročné a mimoriadne aktívne dieta, s ktorým pri všetkom bojujem (obliekanie, prebaľovanie, odsúvanie od plienok, jedenie, spanie..) a aj keď je vytúžený, naplánovaný, zdravý, krasny a sikovny, niekedy je to na porazenie a to bez ohľadu na to, že mi bolo jasne, čo asi obnáša mat dieta- realita je častokrát diametrálne odlišná of predstav a pochopí len ten, kto to zaživa a ma takéto dieta. To popri ňom ešte pracujem z domu a mám svoje aktivity. V každom prípade, nič by som na tom nemenila, ale chapem ta úplne. Skúste ísť niekedy so ženou niekam len vy sami, nebavte sa vtedy o bábätku, treba da ísť odreagovať, vypnúť, nájsť si čas iba pre seba. U nás inak obcas pomáha pri zaspávaní pozeranie rozprávok na tablete🤷‍♀️

via88
26. jún 2019

@arcticcode udrie kepku? Kolko mate rokov? Dajte mantinely do postielky ked sa udiera...
Tak ako podla mna spi dost, ked ma dva spanky, treba spat vtedy, aspon zena, ty ked chodis do prace chod spat do obyvacky, ja na tom nevidin nic zle, muz nespal s nami a co, chapem ze chodi do prace, mne sa podarilo lahnut aspon sem tam cez den.
A to co pises je uplne normalne, ja nevien ci je dieta co toto nerobi..

nini1010
26. jún 2019

Vies co pomoze?metoda 7,5,3,1 kazdy interval opakovat dva krat a nechat vyrevat.Matky ma tu udupu,ale mam v pazi,cgces vediet co zabralo,tak toto.ja som vzdy odmietala zaspavanie na prse a podobne kontaktne kraviny.mesiac sme takto ucili dceru zaspavat a po mesiaci sme polozili decko o 8 do postielky,pobozkali,pohladkali a ona sama potisku pri malom svetielku zaspala.Narevala sa dost aj ja s nou kym to zabralo,ale potom sme obe nasli svoj pokoj.Zacali sme s tym ked mala cca mesic-mesiac a pol,lebo mojho muza uz isiel slak trafit z tych vecernych tortur.Najprv som nesuhlasila,revala za dverami s malou,nadavala mu do odludou a potom som bola za nas obe stastna.naucila sa sama zaspavat poobede aj vecer.

kecalko
26. jún 2019

@arcticcode 🤣 a ja ze som v tom sama! Nemôžem s toho.. A držím palce.. Prosim napíš pokračovanie o rok.. Ďakujem

arcticcode
autor
26. jún 2019

V kociku zaspi len v tom pre vacsie deti, v normalnej vanicke sa otacal na brucho a len taka hlava trcala z kociara, no za chujov sme boli s takou babetkovou hlavou z kociara trciacou. V sportovom je priputany, tak kedy tedy zaspi, ale vecer je to jedno, aj tak ho treba prelozit, ta ci uz zaspi vo vajcu abo kociari je jedno.

A vy, co pisete, ze tri a pol rocne decko musite uspavat, tak to je bullshit. Predpokladam ze vie udrzat rovnovahu a rozoravat a rozumie vam. Takze tam tri po holej a dobru noc, tohto obdobia sa ja vobec nebojim. Ja uz som na ZŠ chodil a pekne o osmej vecierka, chces ci nechces.

Momentalne sa stvera po nabytkoch, usmieva, rehoce, trasie dupou. Asi pojde soat o pol noci a ja asi vobec

malasandrika
Autor odpoveď zmazal
via88
26. jún 2019

@arcticcode zs je trochu ine ako 3 roky, vsak pockaj, ked bude mat tri, budes tu za este vacsieho “chuja” ako s hlavou v kociku...
teba by som preplieskala, preber sa clovece, cus

patricia_dia
26. jún 2019

@arcticcode odporučam Hojdavak mali sme doma to iste od kedy mame Hojdavak sa vsetko otocilo o 360 stuoňov

lenka2710
26. jún 2019

@arcticcode my sme to mali tiez kadejaké 😀 do pol roka spala skoro celý deň,v noci sme chodili! od pol roka do roka,spavala 2krat za den a noc uz prakticky prespala celú 😊 od roka do dvoch sme mali také noci,že večer v pohode zaspala,zobudila sa l pol noci a zaspala ráno o 6 ked muž staval do prace,tak to bolo skoro každu noc,na pár vynimiek kedy nas nechala spat celú noc! Od dvoch rokov cez deň nespi vôbec,ide nonstop od rána od 7 do večera do 20! Má 4 a pol roka,každé dieťa sa meni,treba sa vedieť prispôsobiť a vnímať jeho potreby,čo už,teraz mam uz slečnu,ale tiež to bolo o drzku 😀

sonicka96
26. jún 2019

Toto ako si opísal svoje dieťa mi príde strašne úbohé..... Ja som tiež mala 10m syna a jedine čo som musela bolo vydržať!!! A nie zabiť sa! Ste si mysleli že to dieťa bude robiť ako si zapiskate?
Nenapadlo vás že mu možno idú zúbky alebo ho niečo bolí keď sa tak často budí? Skúste mu dať nurofen na noc...a to že sa pohadate vám situáciu nezlepší....
Možno ho davate spať na druhý spánok tak že večer už nechce ísť skoro spať... Ja som zo synom bola hore kľudne aj do 11 kým nechcel spať a som tu.. Dnes už chodí o 9 ....
Treba vydržať a nie hneď sa zabíjať...potom nechápem na čo ste splodili dieťa

hipuska
26. jún 2019

@arcticcode skuste fakt prejst na jeden spanok. Ono to bude tak 3 tyzdne trvat kym sa nastavi. Vydrzat aspon do 11.30, ked si predatavim moje zlate deti, ktore som po 3.5 hodinach poobedneho spanku musela budit...a tak mi spavali az do skolky. Ale ja som bola velmi rezimova, vstavalo sa v rovnakom case aj sa spat chodilo, plus minus 30 minut. A to som mala 3 male deti, rok po roku. Proste sa cely zivot prisposobil rezimu dieta-vylet, navsteva....a tak sa nam aj lahsie vsetko planovalo

lucilaines
26. jún 2019

Chapem ta uplne, maly ma 9 mesiacov, presli sme si tym istym a aj ked svoje dieta nadovsetko milujem, tiez som mala stavy, ze som v noci po hodinach natriasania na rukach budila manzela, nech mi ho vezme, lebo ho asi hodim na zem. Samozrejme obrazne a samozrejme by som to neurobila, pre matky co by mali potrebu sa vyjadrit. Kazdopadne chapem uplne tvoju frustraciu, vycerpanie aj vyjadrovanie, z odsudzujucich komentov si nerob tazku hlavu. No k veci co pomohlo nam- cez den nosic alebo satka. Spi tiez dva krat, akoze nepospi dlho, max 45 minut, ale ked uz vidim, ze je unaveny, sup s nim do satky a prechadzame sa a zachvilu zaspi a preklopim ho do postielky. A to som sa o denne uspavanie snazila vzdy hodiny a hodiny roznymi sposobmi. Satka je zazrak. No a na noc sme zaviedli proste pevny rezim. O siedmej vana, potom do izby kde uz je pritmie, rovnaka uspavanka, rovnake postupy, nakrmit a spat. Onsiedmej bez vynimky aj keby bol plny energie. Po case uz to nanho funguje tak, ze uz jak dojde z vane a pocuje tu svoju uspavanku, zacnu mu oci klipkat. A potom do postielky a sedim pri nom kym nezaspi. Jasne, su dni kedy lozi, sada, vymysla a ja pol hodinu ine nerobim, len ho chytam a ukladam. Nebudem klamat, zo zaciatku som tak stravila aj dve hodiny. Ale vyplatilo sa a teraz pekne zaspi za 15, max 29 minut

arcticcode
autor
26. jún 2019

A este som zabudol poznamenat, ze tie jeho denne spanky dost casto trvaju krasnych vysnivanych 28 minut. 😉

Cakal som asi to, co maju kamarati a znami. O desiatej daju mlieko a do siestej rana ani nevedia, ze maju babetko. Kamaratka ma syna, uz ma skoro dva roky a toho ked polozila do hijdacieho kresla, tak tam 5 hodin sedel jak baron hnida a ona zatial porobila co treba. Vsetky ostatne deti v jeho veku, co poznam normalne spia, cez den dve tri hodiny a v noci 8 hodin minimalne. Takze to som cakal.

jaja23
26. jún 2019

@arcticcode môj sa tiež budí po polhodine. Bud s plačom, alebo nie. Preto ležím pri ňom a keď sa zobudí, pohľadám ho a spi dalej. Možno potrebuje cítit, že s ním niekto je.

0hena0
26. jún 2019

@lucilaines vajicka, satky navodzuju dietatku schuleny pocit, ktory mali v brusku matky. Nerado sa toto pocitu vzdavaju.

arcticcode
autor
26. jún 2019

My sme skusali vsetko. Opakujem vsetko - fitloptu, kociar, nosic, hojdacie kreslo, satku. Kupovali sme vsetko jak debili v nadeji, ze to bude konecne toto. Ale neni a nebolo. Nikdy. Ani raz.

sintra
26. jún 2019

To su zasa komentare, kriste. Ja ta chapem. So synom som mala vo sa tyka spanku peklo. Do troch rokov 😭 Ano, aj zabit som sa chcela, aj som rozmyslala, cim legalnym by som ho zdrogovala, len aby preboha spal. Taka som bola vycerpana a zufala. Skuste tu metodu kontrolovaneho placu.

miui
26. jún 2019

@arcticcode skoda ze si neuvazoval nad kastraciou, lebo po tom komente ako uspavame trojrocne deti by sok ti ju odporucala...ja sa s mojou skoro 4 rocnou aj 30min pred zaspatim rozpravam, pytam sa jej aky mala den, co noveho v skolke...ako fakt dufam ze tvoja zena je normalna a nie ako ty

jonnie
26. jún 2019

poznam zo skusenosti..bola som vdacna za 20 min.spanky na rukach. Zaspavanie vecer bysadne na rukach...a obcas som mu potichu spievala. Rano o 4h uz hore...tiez som zavidela kamoskam...a vcera som skoro odpadla...se on sa saaam vypýtal spat...unaveny ako kon. Takze asi trpezlivost..mne pomohlo vedomie, ze moje nervy vnima dieta. Skuste ho viac unavit na vzduchu...a ziadna TV a rozpravky...to strasne narusi tak male babo ..oni vnimaju inak rychle striedanie obrazov. No a nakoniec...uspavala som pri sebe v posteli...nakoniec som kupila tmave zavesy a to dost zabralo...len zaluzie nestacili. Vdla siiil

diana20
26. jún 2019

@arcticcode Tak ak máš názor, že trojročného vyplieskat, tak určite nemáš problém s tým keď dieťa plače.. proste ho nechaj vyrevat aj dve hodiny, veď tebe to isto nič nerobí.. on raz určite zaspí.. ja som toto nedokázala nikdy a moje deti majú dva roky a tri a pol a stále ich ja uspavam , niekedy aj hodinu mi to trvá a v noci sa tiež stále veľakrát budia.. minimálne 10krat za noc som stále hore.. lebo som sa tak rozhodla, že moje deti za to, že zle spia revat nebudú.. ja sama som sa budila veľmi dlho v noci a šla som ku rodičom do postele.. treba proste vydrzat a nespoliehajte sa na to, ze keď teraz tak zle spí bude v troch rokoch dobre. Aj ja mám okolo seba samé takéto perfektne deti ale bohužiaľ nie sú všetky rovnaké.. frázba vyspi sa kym môžeš sa nehovorí budúcim rodičom len tak..

janikovaanicka7
26. jún 2019

Chapem, ze je to na nervy. Zažívala a aj zažívam niečo podobné. Mám pocit, ze si niektori myslia, ze privezú dietattko z pôrodnice aj s manualom/diaľkovým ovládaním/zabudovanym tlacidlom "ON/OFF"' Ono, to malé stvorenie, tak ale nefunguje. Ze ho vypnem, ked som unavená, ked nemam naladu, ked chcem cas pre seba, ked... Musíte si uvedomiť, ze z vás dvoch citi všetku tu nervozitu, a preto je aj ono samotné nervózne. Potrebuje citit lasku, pokoj, potrebuje mamu a otca, ktorí su v pohode. Mne velmi pomohlo uvedomit si tento fakt. Vysporiadat sa s tým, ze moj synček skrátka zaspava LEN na prsniku. A ano, aj v noci sa budi xy-krat, aby si cucol, aby ma citil, aby sa uistil, ze som pri ňom. Všetko prejde, je to len obdobie. Neboj sa, nebude to takto do jeho 18-tky 🙂

nini1010
26. jún 2019

@arcticcode inak skacete ako decko piska a cudujes sa ze nespava?ked ste si ho naucili ako zaspavat v aute tak teraz to uz budete mat 3 krat take tazke oducit.

magduska2
26. jún 2019

Och , tak velmi chapem čím prechádzate 😕 bohužial..asi na to nie je liek..aspon , ja o ňom neviem..ani mne ho nikto neporadil 😢
Co je super je ze vy ste na to dvaja ..aspoň.Podla mna je fajn , že má v tebe žena oporu a vstávaš s nou. Totiž, ja som si tým prešla..bohuzial sama 😕Moj manžel bol zvyknutý že deti bola moja parketa..je to aj pochopitelne..kedze pracuje mimo a je 10 dni prec...lenze 1 syna som zvladla..ten spal..v celku v pohode.
Ale dcéra ?To bola katastrofa ..myslela som , že sa obesím..ta nechcela spavat 😢 Vzdy spala akurát vtedy ked prišla návšteva; ktorá by si ju aj pomojkala, no nemala šancu , lebo madam vtedy dospavala 😠
Ja neviem či to robia naschvál ? Alebo čo? !..Skúsala som všetko ale nic nepomohlo...už má 6rokov..ide do školy a ked si spomeniem na tie noci plné zúfalstva a nenávisti..je mi zle 😢 mala som pocit že sa zbláznim, že mi nikto nepomoze, ze robím niekde chybu..bola som fakt na dne, sama zo seba.
Ale vytrpela som to sama..manžel spal..a ja v obývačke plakala, s deckom na rukách.
Neboj. .nebude to trvat vecne..mozno 4 roky ako u nas 😅 ale je fajn, že ste na to 2ja 😉
Hlavu hore

iskrickaa
26. jún 2019

@arcticcode neverim, ze male dietatko vecer zalahne a spi do bozieho rana. Ved aj mnohi dospeli chodia v noci curat atd. Ked tolko tie deti vyspavaju, kedy sa potom ucia nieco nove? Mnohi rodicia ti narozoravaju prikraslene talafatky. A ked dieta vydrzi 5 hodin v kresielku, tak je asi retardovane a navyse zanedbane chudatko.