icon

9 mesačný syn jednoducho cez deň nespí. Prečo je to tak a čo s tým robiť?

arcticcode
26. jún 2019

Nechcel som tu zase spamovat s tym spankovym problemom, ale uz sme obidvaja z toho na nervy a neustale vznikaju nie male hadky, nervozita a pomaly ale isto sa to blizi k nestastiu.
Mame desatmesacneho kroca, ktory za boha nebude spat. Spava dva razy cez den a nocny spanok. V noci sa budi minimalne 5 krat, opakujem minimalne, niekedy sa budi kazdu pol hodinu. Potom vacsinou hned zaspi. Co je ale problem su spanky cez den, najma poobede. Proste on nijakraz nezaspi a my sa mozme aj rozkrajat. Na kolenach nie, na prse nie, v postielke nie, na brusku nie, nijak nezaspi. Jedina moznost je zobrat ho do vajca do auta, inak je to bez sance. No a vecer uz minimalne mesiac sustavne chodime autom zaspavat a potom ci dazd ci sneh ci vichor ho proste vo vajci musim do iest domov, z toho idu ruky odpadnut. No a dneska ten isty proces, uz som si dajak na to zvykol, ale po 18 minutach sa zobudil, zena dala prso, chlapec dopapal a namiesto spania zacal kopkat nozkami a otacat sa na brusko. Teraz je hore, my sme sa brutalne pohadali a ja sa chcem najradsej zabit. Nebavi ma takyto zivot. Proste fakt v 21.storoci neexistuje ziadne kapky abo co, pre take deti, By mohli normalne spat? Uz fakt na toto nemame nervy.

mareka49
26. jún 2019

Hm, vela roznych skusenosti ako odpovede, ale skusme konstruktivne..
Co moze byt pricina?
V takom veku zubky?
Skuste chladiace gely na dasna tesne pred spanim, pripadne nurofen na noc.
Ako zavadzate prikrmy?
Co a kedy veceria?
Nie je prepchaty dakou kasou, alebo naopak hladny len zo skorej vecere?
Ak to nie su zubky, strava - hlad, tazoba, naduvanie..
Treba sa zmierit s tym, ze to moze byt "iba" to povestne "obdobie"..
Dokedy trvat bude ti nikto nepovie.
Mame doma 14 mes a stale zahul.
Opakujem si. Je zdravy. IBA NESPI.
Ale jemu to ocividne nechyba..
To ze nespi je nas problem a my zvladne a vydrzime.
(Moznosti cumel, projektor, spolocne spanie,..vsetko vycerpane?)
Jeden spanok neviem, mozte skusit, ale nemusi to vobec pomoct.
Upokoj sa, bud zene oporou, zda sa ti, ze vsetky deti spia ale never tomu, je nas viac😜 trapiacich sa..
Chod k dietatu, hladkaj ho, tichucko mu spievaj, alebo rozpravaj a tes sa z neho, ved si ho chcel.. ostatne ZVLADNETE

arcticcode
autor
26. jún 2019

@miui ano, so stvorrocnym deckom preboha je to uplne ine. Mam sa desatmesacneho chlapca pytat aky mal den, ked vie povedat maximalne mama a tata? Tu spravu s vyplieskanim po riti neberte vazne, len som uz fakt strasne nasraty a poniektore komentare tu ma este viac nasieraju.

A este aby sme si to upresnili - tu nejde vobec o mna a o moj spanok, tu ide o to, ze od neho sa nemozme vzdialit ani na sekundu. Fakt sa nemozem ist ani vystat, lebo za tie dve minuty on si privrie rucku do suflika, skoci z gauca, stiahne na seba stolicku, tresne hlavu, proste daco si sposobi. Takze ked spi, je to jediny volny cas, pocas ktoreho mozem nieco urobit. Uz od marca robim posranych 20 metrov chodnika na dvore a na konci jula mi banka dvihne urok na 6,50 % ak ten chodnik nebude, alebo im budem musiet poslat fotku upravenu vo fotosope. Moje spanie mam u prdele, tuto noc zrejme aj tak spat nejdem, dajak ma na to presla chut. Vypijem 8 energetakov a o siestej rano zacinam robit. Takze ak cirou nahodou mlady panko zaspi o pol noci, najskor pojdem s celovkou vo furiku miesat beton do rana. Aby som nesplacal namiesto 140€ 220€ mesacne od augusta, len zato, ze chlapec nespi a ja to mam "vydrzat". Dakujem za pochopenie

elisskah
26. jún 2019

@nini1010 ach chúďatko malé mesačné...veď čo iné jej zostávalo ako samej potichučky zaspať pri svetielku. Za ten mesiac trápenia a pýtania si lásky to musela pochopiť, že žiadnu nedostane. Isto ste na seba pyšní, že ste si ju tak pekne naučili.

arcticcode
autor
26. jún 2019

Vsetko co mi tu radite sme skusali a nepomohlo. Teraz sedi v kresielku a kuka krtka. To je jedine, kde dokaze byt chvilocku sam. Za tu chvilocku musim na zajtra pripravit maso. Ak stihnem. A inak dneska uz kuka toho krta asi tak piaty krat?

lucilaines
26. jún 2019

@arcticcode tak na toto podla mne je len jedno riesenie, zaplat niekomu, kto ti tych 20m chodnika rychlo dorobi a oslobod sa od stresu. Pomozes sebe aj malemu. Viem o com hovorim, platim si upratovacku aj ked by som vedela tie peniaze vyuzit inde, lebo ak nechcem upratovat s celovkou po nociach, musim to riesit takto.

arcticcode
autor
26. jún 2019

@lucilaines nemam na to. Inak by nebolo o com...

29simona29
26. jún 2019

@arcticcode krtek a vejce fici aj u nás 😃😃👍

vinkel
26. jún 2019

Tak môj do 6 mes každé dve hodiny hore to bolo jedno či je deň či noc. Potom sa to posunulo na každé 2,5 hod a okolo roka na 3 hod. To len jesť a jesť a piť. A postupne sa to upravovalo ale do 4 rokov pýtal v noci fľašu mlieka. A to chodil do škôlky. V noci sa zobudil a aj mna a on chce jesť mlieko a musela som mu dať lebo iné nechcel. Čiže ako sa hovorí máš dieťa vyspis sa až v hrobe 🙂

miui
26. jún 2019

@arcticcode precitaj si moj predosly komentar, zazivala som nieco podobne ako ty cize ta viem ppchopit, moj druhy komentar bol o plieskani trojrocneho dietata ked nejde spat...aj ostatne baby ti tu radia vydrzat, jednoducho kazde dieta je ine...fakt ho uz aj zubky mozu trapit, skuste napr. Camiliu ta velmi u nas zabrala, alebo Kamistad gel...fakt vam drzim palce

arcticcode
autor
26. jún 2019

@miui skusali sme aj gely a vsetko, zuby ma tri. Pocas tych troch to nebolo take hrozne ako dnes

arcticcode
autor
26. jún 2019

Kozku zo slaniny kusal, hentaky gel, iny gel, hryzadlo s kvapalinou v chladnicke, hryzadlo s kefkou, proste azda vsetko, co existuje. Jemu by skorej trebalo pol litra lidokainu do dasna 😀 ale aj tak si nemyslim, ze su to zuby dneska

29simona29
26. jún 2019

@arcticcode môže mu vadiť aj toto teplo, detičky sú na to veľmi citlivé, my mame v spálni celu noc ventilátor pustený a spi v pohode, ale vidím na ňom, že to teplo na neho vplýva toez a horsie večer zaspava

elementissa
26. jún 2019

@nini1010 a ako to funguje tie intervaly? Moc si to nevysvetlila, ale verím ze to isto funguje, keď okolo dieťaťa moc neskaces, nemá sa čím rozptylovat a zaspí. Ale čo to znamená 7,5,3,1?

maryetta
26. jún 2019

Pri oboch detoch som sa vyspala az ked mali 2roky. Do vtedy boli hore minimalne 2x.
No moji nechceli spat ani cez den. Bud 2x 40min alebo 1x hodinu. Vynimocne viac.

Od dvoch rokov spia aj 10-12hodin v noci.
Treba vydrzat. Bud rad ze je babo spokojne a zdravucke. No poznam aj take ktore davali detom rozne lieky len aby ich to utlmilo a spali ☹

janulik2008
26. jún 2019

Ono never vsetkemu co znami povedia ... mozu kecat o tom a realita je uplne ina 🙂 ... k spanku neter ako 2 mesacna zaspala SAMA so svetielkom jej svietilo hral Mozart ci co to a tak zaspala. Momentalne ma 3 ... a kedze chodi do skolky a tam spi tak zaspava o pol 10 a mozme sa aj rozkrajat 😁😁😁

meesha
26. jún 2019

@arcticcode nic proti, ale jevi se mi to jako uplne normalni dite 🤔 nechci to napsat, ale napisu :D chlapi jsou nekdy (nekteri) srabi 😀😀 tvoje zena potrebuje oporu, ne chlapa co takhle heka :D (a neboj, prvni syn ma spankovou poruchu, za to co tu licis bychom v jeho veku platili zlatem, vim co je unava materialu 😀 )

arcticcode
autor
26. jún 2019

22:49 spanok ani nahodou, ale uz sa ozyvaju vo velkom podozrive zvuky od krta

eliska13
26. jún 2019

@arcticcode chodite s nim po obednom spanku von?dala by som mu par dni Nurofen na zuby mozno ho to trapi, lebo zubo ma malo zatial...
Tak je taky temoerament o kolkej poovede vstava a vecer ide spat?moj syn poobede spal 3 hod, ale vecer isiel o 22 a rano pospal do 09.Urcite mu ten doobedny spanok este nechajte.
Inac sa len zmier s tym, ze Ti spi celkom dobre🙂a celkom nerozumiem zena je na MD preco nemozes robit chodnik?zbytocne sa rozculujes mozno mas dieta, ktoremu netreba tolko spat

nini1010
26. jún 2019

@elisskah Jezis preboha netrepte hluposti!vy si vychovavajte svoje deti ako chcete,za mna ich noste na cicku az do puberty ak vam to takto vyhovuje ale neodsudzujte druhych ludi len preto,ze si to vedia zariadit praktickejsie.Neviem kde na to vobec beriete pravo!?pytal sa na sposob ktory funguje a je na kazdom co si vyberie.

abbey1
26. jún 2019

Úbohé dieťa. To je vyjadrovanie hodne dospelého človeka - rodiča. Mám už skoro 9 ročné dieťa, ktoré od narodenia má potrebu spánku minimálnu. Od roka žiadny denný spánok. Teraz tu ešte nespí, hoci bola celý deň v bazéne. Čím skôr niekto pochopí, že s dieťaťom sa nebojuje, že to nie je nepriateľ, tým lepšie pre rodiča i dieťa.

aaalienka
26. jún 2019

@arcticcode hojdavak ste nevyskúšali, nám pomohlo toto...

tykat
26. jún 2019

@arcticcode no a teraz si predstav ze su aj deti ako bol napr. moj syn ktory nezaspal ani vo vajci 😂 a jed nespal rak bud jedol alebo reval a jedoval sa.
Dnes ma 13r a predrichmal by aj cely den keby sme mu dovolili.
Neboj...vyrastie z toho...vydrzat...hlavne sa nenechajte unavit naraz obaja so zenou...striedajte sa nech mate na panacika silu 😉 u nas boli z nevyspatia najvacsie hadky. Niekedy ked som nevyspata spacirovala po dedine s revajucim kocikom som mala 100 chuti zatlacit kocik niekam do krikov a potom utekat kam ma oci povedu a uz nikdy sa nevratit.

nini1010
26. jún 2019

@elementissa Vysvetlim.Su to vlastne minuty po ktorych sa k dietatku vraciate a vlastne sa zacina od 1 minuty,trosku som to obratila omylom.Takze ulozite dietatko do postielky na spanie,pusinka,pohladkanie,necham svietit male svetielko,pripadne pustite kolotoc s melodiou a idete prec s izby.Babo zacne plakat.Nechate ho plakat minutu a idete spat za nim za nim ale z postielky ho nevyberate.Opat pohladkat,pobozkat a prec.Dieta place a vraciate sa opat az po 1 minute ho pohladit a pobozkat aby vedelo ze mam je mama stale tam a je v bezpeci.Dieta pravdepodobne znova place,ale teraz to chce viac trpezlivosti.Nechate ho plakat 3 minuty.Proste to musite vydrzat najma vy,naozaj to pre mamu nie je lahke pocut plac dietatka.Potom spat za nim,pusa,pohladenie a odchadzate.Ak place tak sa po troch minutach opat vraciate,date pusu a pohladkate.Potom opakujem.druhy krat po 3 minutach.Na zaciatku bude urcite plakat aj dalej,takze toto opakujete dva krat po 5 minutach a nasledne 2 krat az po 7 minutach.Po celej tejto torture dieta vacsinou zaspi,aj od vycerpania placom,aj od unavy.Mama sa vzdy vracia,dieta vie ze je tam,ale neskace na zamrncanie ani nie je otrokom dietata a zaspavania.Uz po par dnoch takehoto zaspavania zistite ze zaspavanie trva kratsie,intervaly sa skracuju,zaspi uz po 5 minutovych,potom 3 minutovych a nakoniec to koncintak aoo som povedala ze dietatko zaspi samo pomalicky v postielke po ulozeni Dolezite je,aby bola okolo toho celeho vytvorena ista pravidelnost a rutina.Nam to naozaj zafungovalo.

elementissa
26. jún 2019

@nini1010 matky, ktoré si zavedú režim a naučia naň dieťa bez toho, aby ho obletovali ako helikoptéry sú na tomto portáli vždy označené za neprajne macochy, čo nemajú svoje deti radi a len zle im robia a traumatizuju ich celý život... To si si ešte nevšimla? Nerieš.... Tu je v móde helikoptérove rodičovstvo a nosenie a uspavanie na prse najlepšie do piatich rokov... Aby decko nebolo ochudobnene 😉🤣 nemôžeš sa rozčuľovať, lebo antisystemici nikdy nepochopia tých, ktorí nespravili zo svojho dieťaťa božstvo a nemodlia sa k nemu, ale namiesto toho mu nastavili režim a prispôsobili dieťa životu v ich rodine, nie aby oni prispôsobili celé svoje bytie jednému dieťaťu... Dieťa je dieťa, nie je to tvoj šéf, nemá ti určovať, čo budeš a ako budeš robiť. Na to sú rodičia, aby ho usmernili a naučili ho čo a ako. Ja sa čudujem, keďže tu na MK je všeobecne platný názor, že dieťa vie všetko najlepšie, dieťa je najmúdrejšie, žiadne obmedzenia nepotrebuje, ono sa vie najlepšie samo zariadiť (a rodičia nech teraz kvôli nemu prestanú žiť, lebo ono je vrchol svätosti a treba sa k nemu tak aj správať), ono vlastne presne vie, čo a ako rodičov naučiť o živote a o svete, lebo predsa to dieťa to vie lepšie... Sa čudujem, že prečo, keď su tie deti hneď po narodení také múdre a schopné a nič ich vlastne rodičia nemajú naučiť, iba sa vo všetkom prispôsobovať, hneď nejdu do prace a nezačnú rodičov živit... S mojim mužom sa tu vždy dobre zabavime na helikopterach. Lebo my sme tiež ti zlí a starodávni, čo sa riadia názorom, že my máme vychovať dieťa, aby z neho vyrástol životaschopny jedinec, čo sa zaradí do spoločnosti a normalne bude produktívny a užitočný pre svet, nie ze my sa teraz vo všetkom musíme prispôsobiť jeho velicenstvu krpcovi, ktorý si s nami bude zametat, ako sa mu zapáči a ako si piskne, tak my budeme okolo neho poletovat ako holubicky.. Bože, keby takto fungovala výchova deti, odkedy sú ľudia na zemi, tak by ľudstvo neprežilo ani 3 generacie...🤷‍♀️🙈🙈🙈

kiara3
26. jún 2019

@arcticcode Nás prvý syn bol takýto veľmi náročný ešte o 3tej poobede som bola v pyzame co som nemala čas na seba...A nepotešim nepomohlo nič len sa na striedačku nejak vyspat...alebo skor muža som poslala do druhej izby nech je aspon ako tak jeden vyspaty a ja bud mi ho cez den zobral alebo sa občas v noci par hodin spala..trvalo to asi do 2r od vtedy v noci nespal a teraz ma taký spánok že keby som disco robila mu pri hlave tak nevie...druhý ten ma teraz 2r ale na obed spi 2-3h niekdy len hodku...ale uz nejak spanok neriesim ked nechce spat tak co neprilepim ho o postel...

nini1010
26. jún 2019

@elementissa Jezis to bolo tak rodicovsky osvietene,ze nemozem uverit,ze citam taky nazor tu na MK.Hovoris mi z duse 👍

arcticcode
autor
26. jún 2019

@elementissa toto ste pekne opisali. Lenze dieta v mojom veku tomu nerozumie. Na druhej strane @nini1010 sa mi to celkom pozdava, problem je ten, ako hovorim, keby mi dieta v tej postielke lezalo, tak ho tam polozim a skocim na strbske pleso, neni problem. Problem je, ze on sa postavi a potom spadne. Pochybujem, ze vydrzi 9 minut bez padu a keby aj,v stoji asi nezaspi, ci?

dadus_ka
26. jún 2019

@arcticcode skúste satku/nosic

siska25
26. jún 2019

@arcticcode vies co, ja ti v tomto momente maximalne rozumiem. Lezim v posteli a cakam, kym nas 2 rocny panko konecne prestane lozit po posteli a zaspi. Spaval katastrofalne, ale co robi posledny 1,5 mesiaca sa neda nazvat ani katastrofa. Chcela by som ist konecne do sprchy, ako sa postavim zacne jacat, akoby ho drali z koze a fakt nechcem, aby zobudil starsich dvoch, co rano cstavaju do skolky, tak ticho lezim. A to nehovorim o tom, ze takto jaci cely den, len co si dovolim odist na zachod alebo sa nebodaj nanho pozrie jeho otec alebo sa ku mne priblizi dalsie nase dieta. Fakt som mala dnes chut ujst z domu, ani neviem co ma zastavilo. Som zrela na psychiatriu.

nini1010
26. jún 2019

@arcticcode nuz,tak v tomto uz neporadim.Fakt je ze z tohto pohladu je uz 10 mesacne dieta dost velke a ovela narocnejsie je menit rezim ako ho nastavovat.Neviem...Ale v 10 mesiacoch som musela urobit dalsi bohuzial tvrdy zasah a to odstavit nanradu zubarky cumel,kedze mojej malej z neho rastol krivo zub,lebo si vydudlala dieru do dasna.No a to bol dalsi problem pri zaspavani,lebo bol sucastou jej zaspavacej rutiny a vsetko nam to zase rozhadzalo.No nedalo sa fakt nic robit len cumle vyhodit.Dva tydne kazdy vecer revala a revala az kym nepochopila ze sa cumel nevrati a ona zaspi aj bez neho.Bolo to opat drsne,ale spravny rast zubo,ktory sa po 2 tyzdnoch bez cumla uplne napravil a dorastol bol prr.mna dolezitejsi.Ale vyhoda bola ze moja mala sa postavila az ako 11 mesacna,takze mi nezdrhala z postielky.Ale co s tymto neviem.Asi len najst nejaky sposob aby z postele nedokazal vyjst.