icon

9 ročná rozbila notebook a dostala varechou po zadku. Bol to vhodný trest?

12. jún 2021

Ahojte mamičky,
nezvyknem sem písať, ale teraz by som sa vam chcela zdôveriť a prejdem rovno k veci.
Moja dcéra (má 9 rokov) dnes od zlosti hodila môj notebook o zem. Bohužiaľ sa rozbil a ja som prišla o všetky veci, ktoré v ňom boli. Strašne ma tým nahnevala, tak som dostala varechou po riti.
No dosť silno dostala, a teraz ma to mrzí. Myslite, že som urobila dobre?

Strana
z5
autor
13. jún 2021

@bluka2 tak poprvé ja by som jej žiadnu vec nezničila a keby náhodou áno, tak určite nie úmyselne. A všetky veci jej viac menej kupujem ja, nakoľko malé deti nemajú veľa peňazí, čo iste vieš. 😉

bluka2
13. jún 2021

Chápem, okrem toho, že si zbila dcéru varechou si asi aj dosť materiálne založená...

autor
Autor odpoveď zmazal
vevesh
13. jún 2021

Autorka, ak ta to upokoji- taku istu reakciu mal moj surodenec v 17tich, ked smaril od nervov o zem novy kazetak a tiez lizol varechou od rodicov. Bolo to ojedinele, nasich to mrzelo, surodenca tiez, poriesili to a uz sa to nikdy nezopakovalo.

banderaska29
13. jún 2021

@bluka2 tak ty si zadrela peknú sprostosť. ja mám tiež notebook, aj tablet, dva mobily, auto, dom, o saune ani nepoviem lebo si povieš, že som hodná upálenia 😀... a mám celkom iné priority ako byť materálne založená. jednoducho mám to, čo potrebujem nie to, čo musím a chcem mať. a to že má autorka notebook a dala dcére pocítiť že veci majú svoju hodnotu a takto sa hlavne amoky neriešia, nie je pre boha znak že je materialistka 😀

autorka ahoj 🙂 - ja mám v podobnom veku dieťa. tiež občas šmarí niečo o zem - vie že keby to bol notebook tak by bolo veľmi zle, ale má amoky. nie sme agresívni doma a ani sa nemlátime 😀 , proste to má v sebe - temperament po mojom otcovi :(
raz takto šmaril stavebnicu z lega - no musel to naspäť poskladať, hodil plastový klavir - rozbil sa - dala som mu lepidlo musel sa popasovať a polepiť ho.... 😀 ale spravil to. postupne s tým prestal. Kúpila som mu boxovacie vrece 😀 a chodí na akrobatiku, aby vybil energiu. veľa sa s ním rozprávam a vediem ho k tomu, že hnev je v poriadku a môže sa o tom somnou porozprávať a spolu to vyriešime... a ver mi !! že to pomáha... to že si jej tresla varechou - nič sa jej nestane, ani ujma nebude -koľko mna šlahali keď som zle robila 😀
Tymto ta chcem iba podporit a davam ti realnu radu čo zabera u nas ♥

banderaska29
13. jún 2021

napríklad ešte jednu vec ti poviem - môj syn má v záľube trieskať s dverami, proste neuvedomí si a treskne.
minule som ho zastavila a zobrala k tým dverám a názorne mu ukázala, že kľučka na dverách nie je ornament a že sa regulérne používa. tak pekne musel 10x za sebou otvoriť a zavrieť. pekne ako človek 😀 niekto si povie že som pasívny agresor - ja tomu hovorím že mám overené triky bez bitky a hádok. mladý pán sa odul, že ako som si to mohla dovoliť - ako majiteľ vesmíru... potom som to takto spravila ešte pár krát a už pekne zatvára kľučkou 😀

bluka2
13. jún 2021

@banderaska29 pre mňa maj aj kryokomoru, len nemlat kvôli tomu dieťa...

banderaska29
14. jún 2021

@bluka2 ja svoje deti nemlátim 🙂 a ty nemáš právo tu niekoho súdiť. Ak mama capla svojej 9 ročnej dcére, ktorá šmarila od nervov o zem notebook, tak asi vedela prečo. ty by si svoje dieťa podľa všetkého ešte aj pochválila alebo len tak letmo povedala no no no moja, to sa nerobí 😀

andrejka1974
14. jún 2021

@lenka_xy toto by si adinevyriesila dohovorom ak ju neotrestas teraz v 15 ta posle kade lahsie

bluka2
14. jún 2021

@banderaska29 v inych krajinach, napriklad kde ja žijem, sú na to zákony. Môj názor a či súdim alebo nie, to je sumafuk. Fyzicky trest dieťaťu - máš problém s políciou/sociálkou, ak to teda nezostane v domácnosti. Kvôli počítaču to má byť ok? Kvôli mobilu tiež? Kvoli poháru? Kvôli smietke - kde máš hranicu? Lebo nikto nebije varechou bez dôvodu, že? Preto ten dôvod ani nehrá až tak rolu.

banderaska29
14. jún 2021

@bluka2 a prečo to personalizuješ na moju osobu ? ja som tuto diskusiu nezaložila tak Ťa poprosím aby si smerovala podobné dotazy na autorku. Ja mam svoje hranice pevne stanovené, moje deti ma rešpektujú.

bluka2
14. jún 2021

@banderaska29 oslovila si ma prvá, ešte aj si mi písala inventár tvojej domácnosti, ja som ti odpísala. ak sa ti ďalej nechce komunikovať, kľudne to ukončime...aj tak týmto autorke nepomahame

banderaska29
14. jún 2021

@bluka2 inventár mojej domacnosti som ti napisala preto, aby si si uvedomila, že to, že mám materiálne veci neznamená, že som naterialistka alebo že si na to potrpím. nemala som v pláne s tebou dalej viesť duchaplnu debatku 🙂

avril299
14. jún 2021

Necitala som vsetky komentare, ale je sanca, ze uderom sa harddisk, kde mas ulozene tie dokumenty, neposkodil. Skus ho zobrat do servisu nech Ti aspon vyberu disk a daju do krytu (bude to fungovat podobne ako velky USB kluc ale s kablikom), aby si si mohla preniest dokumenty na iny PC

sandrika1986
14. jún 2021

Ano

dvanactka2009
15. sep 2021

Je my 12 a ušla som zdomu fčera a mama my tiež dala varechov přez zadeg.

derdia
9. júl 2023

Autorka ako ste na tom s odstupom casu?

Strana
z5