9 ročná rozbila notebook a dostala varechou po zadku. Bol to vhodný trest?
Ahojte mamičky,
nezvyknem sem písať, ale teraz by som sa vam chcela zdôveriť a prejdem rovno k veci.
Moja dcéra (má 9 rokov) dnes od zlosti hodila môj notebook o zem. Bohužiaľ sa rozbil a ja som prišla o všetky veci, ktoré v ňom boli. Strašne ma tým nahnevala, tak som dostala varechou po riti.
No dosť silno dostala, a teraz ma to mrzí. Myslite, že som urobila dobre?
Chápem, okrem toho, že si zbila dcéru varechou si asi aj dosť materiálne založená...
Autorka, ak ta to upokoji- taku istu reakciu mal moj surodenec v 17tich, ked smaril od nervov o zem novy kazetak a tiez lizol varechou od rodicov. Bolo to ojedinele, nasich to mrzelo, surodenca tiez, poriesili to a uz sa to nikdy nezopakovalo.
@bluka2 tak ty si zadrela peknú sprostosť. ja mám tiež notebook, aj tablet, dva mobily, auto, dom, o saune ani nepoviem lebo si povieš, že som hodná upálenia 😀... a mám celkom iné priority ako byť materálne založená. jednoducho mám to, čo potrebujem nie to, čo musím a chcem mať. a to že má autorka notebook a dala dcére pocítiť že veci majú svoju hodnotu a takto sa hlavne amoky neriešia, nie je pre boha znak že je materialistka 😀
autorka ahoj 🙂 - ja mám v podobnom veku dieťa. tiež občas šmarí niečo o zem - vie že keby to bol notebook tak by bolo veľmi zle, ale má amoky. nie sme agresívni doma a ani sa nemlátime 😀 , proste to má v sebe - temperament po mojom otcovi :(
raz takto šmaril stavebnicu z lega - no musel to naspäť poskladať, hodil plastový klavir - rozbil sa - dala som mu lepidlo musel sa popasovať a polepiť ho.... 😀 ale spravil to. postupne s tým prestal. Kúpila som mu boxovacie vrece 😀 a chodí na akrobatiku, aby vybil energiu. veľa sa s ním rozprávam a vediem ho k tomu, že hnev je v poriadku a môže sa o tom somnou porozprávať a spolu to vyriešime... a ver mi !! že to pomáha... to že si jej tresla varechou - nič sa jej nestane, ani ujma nebude -koľko mna šlahali keď som zle robila 😀
Tymto ta chcem iba podporit a davam ti realnu radu čo zabera u nas ♥
napríklad ešte jednu vec ti poviem - môj syn má v záľube trieskať s dverami, proste neuvedomí si a treskne.
minule som ho zastavila a zobrala k tým dverám a názorne mu ukázala, že kľučka na dverách nie je ornament a že sa regulérne používa. tak pekne musel 10x za sebou otvoriť a zavrieť. pekne ako človek 😀 niekto si povie že som pasívny agresor - ja tomu hovorím že mám overené triky bez bitky a hádok. mladý pán sa odul, že ako som si to mohla dovoliť - ako majiteľ vesmíru... potom som to takto spravila ešte pár krát a už pekne zatvára kľučkou 😀
@banderaska29 pre mňa maj aj kryokomoru, len nemlat kvôli tomu dieťa...
@bluka2 ja svoje deti nemlátim 🙂 a ty nemáš právo tu niekoho súdiť. Ak mama capla svojej 9 ročnej dcére, ktorá šmarila od nervov o zem notebook, tak asi vedela prečo. ty by si svoje dieťa podľa všetkého ešte aj pochválila alebo len tak letmo povedala no no no moja, to sa nerobí 😀
@lenka_xy toto by si adinevyriesila dohovorom ak ju neotrestas teraz v 15 ta posle kade lahsie
@banderaska29 v inych krajinach, napriklad kde ja žijem, sú na to zákony. Môj názor a či súdim alebo nie, to je sumafuk. Fyzicky trest dieťaťu - máš problém s políciou/sociálkou, ak to teda nezostane v domácnosti. Kvôli počítaču to má byť ok? Kvôli mobilu tiež? Kvoli poháru? Kvôli smietke - kde máš hranicu? Lebo nikto nebije varechou bez dôvodu, že? Preto ten dôvod ani nehrá až tak rolu.
@bluka2 a prečo to personalizuješ na moju osobu ? ja som tuto diskusiu nezaložila tak Ťa poprosím aby si smerovala podobné dotazy na autorku. Ja mam svoje hranice pevne stanovené, moje deti ma rešpektujú.
@banderaska29 oslovila si ma prvá, ešte aj si mi písala inventár tvojej domácnosti, ja som ti odpísala. ak sa ti ďalej nechce komunikovať, kľudne to ukončime...aj tak týmto autorke nepomahame
@bluka2 inventár mojej domacnosti som ti napisala preto, aby si si uvedomila, že to, že mám materiálne veci neznamená, že som naterialistka alebo že si na to potrpím. nemala som v pláne s tebou dalej viesť duchaplnu debatku 🙂
Necitala som vsetky komentare, ale je sanca, ze uderom sa harddisk, kde mas ulozene tie dokumenty, neposkodil. Skus ho zobrat do servisu nech Ti aspon vyberu disk a daju do krytu (bude to fungovat podobne ako velky USB kluc ale s kablikom), aby si si mohla preniest dokumenty na iny PC
Ano
Je my 12 a ušla som zdomu fčera a mama my tiež dala varechov přez zadeg.
Autorka ako ste na tom s odstupom casu?

@bluka2 tak poprvé ja by som jej žiadnu vec nezničila a keby náhodou áno, tak určite nie úmyselne. A všetky veci jej viac menej kupujem ja, nakoľko malé deti nemajú veľa peňazí, čo iste vieš. 😉