Ako často chodia babky s vnúčatami na ihrisko?
Ahojte chcem sa len spýtať ako ste to mali vy brali vaše maminy a svokry svoje vnúčatá kočíkovat alebo chodili na ihrisko s nimi ? Premýšľam nad tým pretože moja mama bola kočíkovat malú len 1 krát sama keď bola malá a už ma 18 mesiacov .A príde mi to zvláštne pretože keď sme vonku vidím ako si babky užívajú svoje vnúčatá.
Každý je iný a otázne je, ako ďaleko od seba bývate. My bývame na dedine a obe babky sú v meste, takže nechodia kocikovat. Keď ale prídeme na návštevu, radi sa venujú. Väčšieho nemajú problém postrážiť keď je treba, aj keď priznám sa, že radšej by som dala strážiť mladšieho, len stále kojim a fľašu odmieta, tak nejak často a na dlho sa to nedá.
Ak ti to vadí, treba to otvorene a slušne komunikovat. Že napr každú sobotu doobeda potrebuješ vysávať a utrieť prach, že či by neprišla kocikovat ...ty sama musís vedieť aká je povaha a či len nechce pôsobiť príliš vlezlo..
Mám len mamu a nebola ani raz 🤷♀️ a to žije u nás momentálne, keďže na tom zdravotne nie je najlepšie...ale ešte keď mohla a bola aktívna, tak aj tak nebola...a ani som to od nej nechcela...
Moja mama chodí do práce a svokra nie je babatkovsky typ, dieťa som chcela ja a nie ony, kocikujem si ho ja 🤷
Ja už mám deti veľké ale všímam si novodobý trend kedy starí rodicia majú minimálny záujem o budovanie vzťahov s vnucatami a o pomoci ani nehovoriac..A to je v podstate najbližšia rodina, niekde sa stala chyba..
Moja nikdy nebola mama s mojimi detmi na ihrisku ona na take nemacas. V zivote by tam nesedela. A ka som dnes kocikovala 3 hodiny mojho 8mesacneho vnuka..
My máme babky ďaleko, takže ani jedna. Keď boli pri nás išli, lebo vlastne boli pri nás kvôli nám, nenaháňal ich dom a povinnosti. Myslím si, že moja mama keby bola blízko by chodila, lebo ona je ten typ človeka, ktorý sa vnúčatami "nabíja". Mužova mamka má aj svoj program, určite by pomohla, ale potrebuje aj svoj priestor. No ja budem 100% typ po svokre, však si s ňou aj lepšie rozumiem ako s mamou😁Ale hádam sa za to na mňa moje deti hnevať nebudú🤔.
svokra 1x kocikovala prvorodenú, keď sme sa sťahovali mala zhruba 11 mes. inak vôbec ich nebrala vonka , ani na zmrzku alebo tak na ihrisko . Pár krát ich vzala neskôr na prespatie ale žeby prišla a vzala deti von a šla domov to nehrozilo ... A nejak ma to ani netrápilo aspoň som ju nemala na očiach 😁 🤣
Prvý rok ho kočikovali všetci dokopy asi 2x. Medzi 1-2 r. v nepravidelných intervaloch tak raz za dva tyždne, ale bolo aj také že dlhe mesiace nič. Na ihrisko ani raz. Postrážiť tak 3x do roka na par hodín.
mne nekocikoval nikto. Moji rodicia este pracovali ked sa mi narodili deti. Naviac byvaju 150 km od nas (svokrovci boli uz na dochodku ale ochota minus 200). Ked sme chodili tam tak sa detom venovali ako len mohli. Tesili sa z toho, ked sme prisli na tyzden. Ked sa mi narodila mladsia, moja mamina mala vtedy PN po operacii asi mesiac tak mi chodila pomahat ale to bolo skor o tom, ze sa pohrala so starsim alebo kym som ho uspala, nosila novorodenca aby nekricala 😀 - i to bola pre mna velka pomoc lebo som potrebovala dospelu spolocnost. Ja som to ani nepotrebovala aby mi niekto vzal deti von aby som si uvarila a upratala. Vzdy sa nejako dalo aj pri detoch alebo s detmi. Neporovnavaj ci je to divne alebo nie. Kazdy to ma v rodine nastavene inak. Niektori stary rodicia beru vnucata na dovolenku, ini vobec. Niekto sa vidi aj v tyzdni, ini raz za mesiac hoci byvaju blizko....)
Moja mamina, zomrela keď mala dcérka 4mesiace, takže si malú užila chvíľku, bola u nej aj na noc, keď sme boli na oslave. Svokra nekocikovala ani dcerku a teraz ani syna, ale vždy nám pomáha keď potrebujem ísť ja niekde, alebo keď chceme ísť s mužom niekde sami, kino alebo večera. Takže v tomto je nám nápomocná na 100% a ďakujem za ňu 🙏 verím, že aj moja mamka by si užívala vnúčatá vždy plnými dúškami 🌸
nie sama nie, nebolo treba, ale so mnou za každým, keď som bola v meste 😍
Jedna babka a prababka chodievajú radi kočíkovať alebo s vnúčatkami na ihrisko ,keď sa im dá a druhá babka nemá absolútne záujem sa ani spýtať, že ako sa deti majú nieto ešte prísť ich pozrieť, či zobrať na ihrisko... Takže aj také, aj také babky sú. 🤷🏻♀️
Nie, vobec, kedze nezijeme na rovnakom mieste. Ale ked prideme ku nim na chvilku, tak vybehne so synom za bytovku. :D
Svokra býva tak, že si vidíme do balkonou a ani rás mame 11,3 a 1,5 ročne deti.
Moja mama býva od nás 25km
A je u nás častejšie.ked ne teplo a ma voľno bere si deti
Moji rodičia chodili kočíkovať denne, vždy keď som potrebovala niekde odbehnúť tak som im malú dala, Po ihriskách moc nechodia ale chodia do mesta, na zmrzlinu len tak sa prejsť, na záhradu ju berú… Naopak svokrovci absolútny nezáujem nikdy neboli kočíkovať nikdy nás neprídu pozrieť keď ideme k nim tak trošku sa pohrajú.
Moja mama sa mojim deťom venuje pri každej príležitosti, vždy keď sme spolu. Svokra sporadicky. Prvý rok k nám nechodila takmer vôbec kočíkovať, len pozriet malu. Potom som druhýkrát otehotnela a potrebovali sme občas postrážiť staršiu, tak dobehla. Ale fakt len že keď sme ju o to požiadali. Teraz má staršia už cez dva roky a svokrovci chodia skôr na návštevu, málokedy ju niekam vzali. Moji rodičia vymýšľajú program stále. Ale nikoho za to nesúdim, každý nech robí, ako mu je lepšie. Dieťa má prioritne mamu a otca.
Moja mama, býva pri nás cca 500metrov, ešte pracuje a kocikovat a na ihriská nechodí. Ani ma to nenapadlo sa jej pýtať. Ale keď sú deti u nej vo dvore tak sa im venuje, resp.deti majú voľný výbeh, od brány v predu po bránu v záhrade +za záhradou takže taký km hore dole. Sú pod dohľadom. Majú tam kamošov a hrajú sa pod dohľadom na ceste, mama vždy prípraví pohostenie pre našich aj pre cudzie deti na ceste:čaj, voda, rožteky zo zeleninou...moja mama sa stará i vnúčatá inak. Hocikedy u nich v noci prespávajú, maľujú, pozerajú, hrajú sa.
Svokra je už na dôchodku ale ani ona nikdy nekocikovala, ale keďže býva a nami je s deťmi každodenne, pomáha inak či keď sme u dr., či vypraviť deti. Sú spolu stále, v dome, v záhrade, na dvore...
Moja mamina sa plne venuje vnúčatám prechádzky a tak ja nieco robím babka je s nimi svokra nikdy len rečami
Svokra aj mama ked je u nas chodi kazdy den😆nabalim deti a idu
Mne kocikovat ani na ihro s detmi nikto nechodi, za 5r by som to spocitala na jednej ruke a este by mi aj prsty ostali..sem tam ale vzali starsiu na prespanie ale to uz dlho nebolo 🙂..propadne si ich vezmu na poobednie, nie je to casto ale su pracujuci takze pohoda, ked tam baby su venuje sa im mama a tato na 120%…svorkovci sa uz 5r o deti neuzajimaju, uprednostnuju syna ich dcery a nase maju u prdele, nevadi mi to..tak tak no 🙂
Autorka, a koľko chodí kočíkovat tvoj muž s malou?
Nikdy 🤣
mama sa mojich detí nedozila a svokra chodila na ihrisko s vnúčatami od dcér, tak mala dosť..
(Ale nech neklamem, minulý rok tam boli deti týždeň a išla s nimi aj na ihrisko, len teda ja už mám doma dvoch pubertakov a jedného skoro 😂)
Kočíkovať a na ihrisko som s deťmi chodila ja (aj teraz). Pre mňa to bol relax. Ak sa babka pridala, tak sme aspoň pokecali aj my, spolu sme sa prešli. Ale že by som vyslovene vychystala dieťa a poslala s babkou, to nie.
vobec
Ked som bola prvy x tehotna,vsetci sa predbiehali ako pridu kocikovat..dcera ma uz 6r ale nikdy ju nik neprisiel kocikovat.ani obe mladsie deti 🤷♀️...
Ale,odkedy je mama na dochodku,chodieva ku nam a venuje sa detom,cita im rozpravky,zoberie ich na ihrisko.svokra zase berie najstarsiu na vylety,pecie s nou kolace,robia v zahrade.na mladsie deti si vsak netrufa este.ja som ale vdacna za akukolvek pomoc,a som rada ze deti maju radi obe babky a radi chodia k nim.
Nikto nechodil s mojimi na ihrisko , ani kočíkovať . U nás je to tak , že si poriadne ani vnúčatá nevidia ani nemajú záujem , starý rodičia chcú mať čas len pre seba , svoj zabublinkovaný svet
Ja mam v susedstve a škôlke viacero rodin, kde sa babka pravidelne stara o vnuca(ta). Že s tou jej pomocou priamo rataju do rodinnej logistiky: Napr. pondelok+utorok vybera deti babka a berie ich k sebe, rodicia vecer vyzdvihnú. Alebo kazde rano odprevadi babka staršie dieťa do škôlky a s tým mladší potom ide dalej kocikovat. Nasi susedia každú jednu nedelu o 12tej maju na navsteve dceru, zata a vnúčatá a v lete sú s nimi na ihrisku. Niekedy sa zamyslam, že ktorá strana to iniciovala, takuto pravidelnu vypomoc a navstevy, či babky alebo mamy.

Naše deti nekočíkovali starý rodičia možno pár krát. Jedny starý rodičia k deťom moc nemajú vzťah, proste nie sú to tí starý rodičia čo by stále chceli vnúčatá vidieť a chodiť s nimi von. K tomu ešte pracujú. A druhý zase nevládzu takže to ani nečakáme.