icon

Ako často chodia babky s vnúčatami na ihrisko?

27. apr 2025

Ahojte chcem sa len spýtať ako ste to mali vy brali vaše maminy a svokry svoje vnúčatá kočíkovat alebo chodili na ihrisko s nimi ? Premýšľam nad tým pretože moja mama bola kočíkovat malú len 1 krát sama keď bola malá a už ma 18 mesiacov .A príde mi to zvláštne pretože keď sme vonku vidím ako si babky užívajú svoje vnúčatá.

Strana
z3
cervenaruza123
29. apr 2025

U nas velmi malokedy, kazda ma dost svojich starosti alebo pomahaju kde ich viac treba. Snazia sa najst si cas, ale vacsinou ked prideme k nim, tak popri praci sa vnucke povenuju, kolko sa podari. Kazda babka to ma inak, je ine, ked ma len jedno vnuca a ked ma 10 alebo ked este chodi do prace ci je uz na dochodku. Rozdiel je aj ci byva v dome a ma velku zahradu a vela sadi alebo byva v meste v byte a nema tam velmi co robit. Vela babiek sa nudi a beru vnucata aj pricasto, aj ked rodicia nechcu. A niektore naopak, nemaju k tomu vztah a sa tomu vyhybaju.

kateenky
29. apr 2025

Mne paradoxne najviac pomáha svokor. Je na dôchodku a chodi KAŽDÝ den malého kočíkovať snad od kedy sa narodil. Svokra sa snaží v rámci možností ale je skor taký ten typ, že navarí, pochystá. Pár krát mala staršiu 3 ročnú, ked som mala lekára alebo školu.
Môj otec zaújem nula bodov, vidia sa sem tam ale na pár minút. Moja mama veľa pracuje ale vidime sa 2x do týždna určite - ona je zasa ten zážitkový typ babky, ihriská, vylety, zmrzliny, bicykle a tak. Vačsinou mi postráži aspoň jedného.
Plus majú deti ešte krstných rodičov, ktorý s nimi trávia čas. To väčšinou cez víkend nejaký výlet alebo u nich na záhrade sa hrajú s bratrancami.

ina44
29. apr 2025

Moja svokra bola kocikovat, jeden krát a to má rada prechádzky. A to je vsetko

caramellka
29. apr 2025

Svokra nebola kocikovat ani raz, aj keď sme boli u svokrovcov na pár dní (+200 km), ona je však asi taký typ, že "sedí doma" (nie zo zdravotných dôvodov) a tak som to akceptovala a nemala jej to fakt za zlé. Moji rodičia chodili kocikovat často, najmä ocino mi často volal, či môže vziat malú von (môj muž robil na týždňovky a cez týždeň sme boli samé) no rovnako často a rád chodil kocikovat aj braškove dvojičky, o 10 mes. staršie od mojej dcéry. Všetky tri deti ho milovali a aj keď odišiel kvôli zákernej chorobe, kým boli škôlkari, stále ho majú v srdci.

euka210
29. apr 2025

Moja svokra byva s nami s nikdy nekocikovala nase deti...postrazila ich aj na pol dna, postarala sa o ne, ale mimo dvora s nimi nesla. Moja mama k nam obcas prisla a kocikovala aj 2h, co ale mne az vadilo, ze kde je tak dlho.

mandarinka555
30. apr 2025

Milé dámy....prečo očakávate, že vaše deti dudú kočíkovať babky každý deň 4 hodiny, ak ešte chodia do práce? A prečo očakávate, že sa vám budú starať o deti? Ono to niekedy funguje nejako divne....Chcem pomôcť, tak zle je....Som v robote, tak je ešte horšie, lebo nechcem pomôcť👎

arm3
30. apr 2025

Kočíkovat nikdy žiadna. Postrazit? Tuším do 10rokov tiež žiadna. Ale zato mám super kamošky, ktoré mi brali deti von, postrazili keď bolo treba.....

vanilka83
30. apr 2025

Mam dve deti a vyslovene kočíkovat ich bola moja mama oboch možno 4 x dokopy,keďže pracuje,ani môj muž ich nebol kocikovat viacej 🤭 keďže ja som bola s nimi doma na materskej vždy som ich samozrejme kocikovala ja,moja mama stále pracuje normálne 8 hodín a môj muž 12tky. Môj otec na to vôbec nie je a svokrovci už bohužiaľ nie sú. Samozrejme keď bol čas tak sme sa navštevovali aj oni nás ale kocikovat som chodila len ja aj na ihrisko s detmi

katulienkax
30. apr 2025
@cafelatte

Ja už mám deti veľké ale všímam si novodobý trend kedy starí rodicia majú minimálny záujem o budovanie vzťahov s vnucatami a o pomoci ani nehovoriac..A to je v podstate najbližšia rodina, niekde sa stala chyba..

@cafelatte ja ti poviem preco, lebo dnesne deti su privelmi narocne na animatorsky program. Deti kedysi behali po dvore, po lese, po potoku , babky prichystali obed, veceru , dali spat a viac sa nestarali. Ja mam 2 deti, ale citim, ze mna to babatkovske obdobie extra nebavilo. Uvidim ako to bude na stare kolena ale pochybujem, ze sa daco zmeni, zeby som zacala spievat pesnicky alebo vo velkom stvarat divadlo pre babatka.

elzena2
30. apr 2025
@katulienkax

@cafelatte ja ti poviem preco, lebo dnesne deti su privelmi narocne na animatorsky program. Deti kedysi behali po dvore, po lese, po potoku , babky prichystali obed, veceru , dali spat a viac sa nestarali. Ja mam 2 deti, ale citim, ze mna to babatkovske obdobie extra nebavilo. Uvidim ako to bude na stare kolena ale pochybujem, ze sa daco zmeni, zeby som zacala spievat pesnicky alebo vo velkom stvarat divadlo pre babatka.

@katulienkax no a babky aj byvali viac v domoch na dedine, v malych mestach, mali chatku pod lesom...dnes ak maju prísť 2-3 vnúčatá na celý víkend do bytu do mesta, tak to je šupa, bud hluk, krik, znudeni alebo musia celý čas s nimi vonku mat program a to je vycerpavajucejsie, aj musia babky viac dávať pozor, pripadne platit obed, vstupne a pod.

zitaje
30. apr 2025

Tak to závisí od tooooľkých faktorov! Jedna babka moje deti ani nikdy nevidela (tisíce km, plus rôzne iné dôvody, už nežije). A moja mama mala 55 rokov, keď sa narodila najstaršia, istý čas sme u nej aj bývali, takže bola skoro ako druhá mama. Keď sa narodila najmladšia, mala 72, tak si vieš predstaviť ten rozdiel, naozaj nechcem od mojej 78-ročnej ubolenej mamy, aby išla s mojím dieťaťom na ihrisko... takže dôvodov, prečo babky kočíkujú / nekočíkujú, užívajú si / neužívajú si vnúčence, môže byť ozaj veľa a nemá cenu to riešiť. Treba sa stretávať, ako to všetkým vyhovuje kým sa dá 🙂

bobulka4
30. apr 2025
@elz1920

Ono je to tak, niektoré babky sú nápomocné, prídu, pomáhajú, tešia sa, potom sú také, ktoré by prišli, len sú ďaleko, sú také, čo sú celý život studené psie čumáky, neprídu, nezaujímajú sa, sú také, ktoré majú svoje viac obľúbené vnúčatá, sú také, ktoré sa tvária nevládne, ale behajú po dovolenkách a výletoch ako srnky, k tomu kopec výhovoriek, prečo sa nič nedá, no všelijaké sú. Aj také, čo sa až moc zaujímajú a všetko by riadili aj za matku dieťaťa.

Chcela by som ten prvý typ, ale nič s tým nenarobím, babku na dovolenke kolená nebolia, inak stále vzdychá, ako sa nič nedá. A je to žiaľ moja mama, ktorá bola schopná spýtať sa ma, že čo som to za ženu, či nechcem deti ... Tak ale náš vzťah nikdy nebol kamarátsky, skôr o tom, že si splnila svoje materské povinnosti a tým to haslo.

@elz1920 presne ako u nas🙂 a ja ze som jedina

jesenzima
30. apr 2025

Naše deti nekočíkoval nikto, okrem mňa a muža. S babkou na ihrisko chodia asi 2x za rok.

alexka89
30. apr 2025

Nik...rodičov mám ďaleko a aj keď sme u nich tak min.zaujem o vnukov a svokrovci bývajú v rovnakom meste ale nikdy nechodili. Ani na besiedky v škôlke keď bolo pre starých rodičov neprišli...oni sa postarajú,zoberú len ak donesieme k nim. Ku nám na sídlisko neprídu.

maxik24
30. apr 2025

Nevidim dovod, aby nase babicky chodili kocikovat ani postavat na ihrisku. Ked pridu na navstevu, alebo my ku nim, venuju sa aktivne. Ale kocikovat nechodili, ani na ihriska. Ani sme to neziadali, na beznu starostlivost sme u nas ja a manzel, babicky aj dedkovia sa chodia pohrat popri kave, obede.

nikuska0605
30. apr 2025

Naše deti nikto nikdy nedozeral a to syn má 12rokov a dcéra bude mať 10rokov.Vždy sme na nich boli sami ...

buducamama
14. máj 2025
@prasiatko30

Tak v 18m je to taky najhorsi vek pre starych rodicov, pokial nie su vyslovene ze sa radi zabavaju s detmi - uz to chodi, ale je to neriadena strela cize ide kde chce, nie kde chce dospelak a moze to byt nebezpecne. Este sa nevie dobre vyjadrit - cize ak chce niekam ist, a babka ho vcelku dobre nepozna tak jej moze pekne urobit scenu lebo babka bude chciet robit/ist napravo a ditko nalavo a mas konflikt na svete. Je treba menit plienku alebo striehnut aby sa vycikalo/vykakalo a nieze sa ti okandi za pochodu. Treba si davat pozor aby si nieco nedalo do pusy a nezezralo vsetko co sa mu zapaci. Treba krmit, treba si spomenut, ze treba dodavat vodu pravidelne. Treba si spomenut na vsetky prilazy a zakazy co zavelila matka pred odchodom - takze ja sa ani necudujem, ze tie babky si tak male deti moc nechcu brat na vlastnu zodpovednost. Radsej vymysli nejake spolocne vylety kde mozes ist aj ty a aj tvoja mama/svokra a ked bude dieta vacsie a samostatnejsie tak bude tiez vacsia pravdepodobnost, ze si dieta zoberu aj samostatne

@prasiatko30 presne! Ja ked vidim babku dedka s kocikom, vzdy ich obdivujem za ich odvahu😂

lenka_vi1
18. máj 2025

Náš má už 7 rokov ale nikdy ho nikde nevzala, ani na prechádzku ani na ihrisko. Keď sme u svokry tak ta si ho vie vziať so sebou na ihrisko, k príbuzným s deťmi a pod.

milka1988
18. máj 2025

Úprimne? Svokra asi ani raz za tri roky ona malehp ignoruje aj na návšteve, radšej sedí pri hrách a mobile. Svokor je s ním rád, vedomiu rád s ním trávi čas a venuje sa mu plnohodnotne.
Je to smutné že starý rodičia by mali mať už inak nastavené hodnoty a byť rozumnejši, vedieť si vážiť čo majú a nevážia si.

moniikka
18. máj 2025

Mam 3 deti (20,13,9) a jedným slovom nikdy

miriamzba
29. máj 2025

Naše babky vôbec, ani jedna. Odkedy máme deti, tak k nám už ani nechodia.

Strana
z3