Ako dlho môže byť 2,5 mesačné dieťa v hojdacom kresle?

seemani
30. sep 2013

ahoj, máme doma toto kreslo a chcela by som sa spýtať, na ako dlho môžem pohojdať malého. Má 2.5 mesiaca.. Raz veľmi plakal a už sme nevedeli čo sním,, tak sme ho tam nachvílu dali a hneď sa ukludnil. nehcem ho tam však moc dávať, hoci sa mu to veľmi páči, lebo je ešte maličký :/ čo myslíte ako často ho tam môžem dať? Ak ho dám pohojdať na pár minút denne, uškodilo by mu to? Nechcem určite nič riskovať.
A keď už zakladám diskusiu, ešte sa spýtam, ako dlho môže dieťa spať vo vajíčku? Malého semtam musím zobrať so sebou na nákupy, vo vajíčku ihneď zaspí, ale desí ma trochu predstava, že je niekedy aj hodinku dve vo vajci..

anjelicek26
30. sep 2013

@seemani - neviem, ako tvoja hojdacka, ale nasa sa da napolohovat do uplne rovna - teda pre novorodencov a ma potom takuto poziciu na sedenie. Pozri vzadu, ci sa ti to da dat este rovnejsie. Pravdu nas v tej hojdacke spi denne celucicke hodiny. Vdaka bohu za tu vec... ale je tam rovno, lezka.

No a k vajicku, tam je uhol kolmejsi, hlavne ak vyberies novorodenecku vlozku pod zadockom, dieta si pritlaca branicu. Odporucane je maximalne pol hodinu a potom pauza, ale v reale si to neviem dobre predstavit, kedze casto su presuny proste dlhsie a dieta spi... ale na bezne spanie doma by som ju urcite nepouzivala...

adkasmolka
30. sep 2013

@seemani je tam dost spadnuty - sudim podla fotky. My sme tiez mali take lehatko ktore bolo vytvarovane dolezata aj s novorodenckymi vlozkami a opierkami a atd..Tiez sa dalo polohovat. Moje dieta od narodenia neznasalo vajicko a mne sa ani nepacilo ako su tam tie deti pokrcene. Ja som mala vanicku Jane, ktora sa dala zapnut na sedadla, takze maly lezal vo vanicke v poloho - lezmo a bol priputany. A tak som snim vsade chodila ( v kociku). Mozno bol 20x do pol roka v skrupinke aj to som velke cislo dala. Ale pokial nemas inu moznost len ho mat vo vajicku tak, stym nespravis nic. Hlavne, ze spi 😉 ci?

abbie
30. sep 2013

mne sa zda, ze tam moc sedi na jeho vek to neni dobre ... neda sa dat lehatko viac na lezato?

seemani
autor
30. sep 2013

teraz som zistila že sa to dá polohovať 😀 ale iba o kúsok znížiť, úplne naležato sa to nedá dať, asi jak vo vajíčku je tam teraz..

milota164
30. sep 2013

ja by som ho tam asi na dlho nedavala len ked je to naozaj nutne, moze mu to poskodit chrbat

mirka193
10. sep 2019

Ahojte mamičky, skúsim obnoviť tému. Naša dcéra, 10 mesačná nezaspí cez deň inde ako v hojdacom kresle. Znažili sme sa ju od toho odučit ale márne. Chcela by som ju naučiť na denný spánok v postieľke. Skúšala som ju aj z hojdačky prekladať ale hneď bola hore.

radena10
23. dec 2019

@mirka193 toto by aj mňa zaujímalo. Naš syn od cca 2 mesiacov zaspí len v hohdacom kresle. Skúšali sme všetko možné, vždy plakal až sa triasol (skôr to bolo aj jedy) preto sme vyskúšali kreslo a tam sa vždy ukkudnil a do 5 minút spal. Teraz má 6 mesiacov a stále fungujeme na kresle počas denného spánku. Na nočný spánok zaspáva v postielke, no niekedy ak sme zúfalí opäť ho dáme do kresla a potom prenesieme. Ja uz som z toho zúfalá, lebo viem ze to nie je dobré pre jeho chrbticu, no neviem si s ním rady, nevie sa ukludnit ani na rukách, ani na prsníku (keď som kojila), ani v kocari, v nosiči... A to som dvojnásobná mama, ale pri dcérke som sa s tým nestretla. Prosím poraďte mi, nejaké skúsenosti. Budem vďačná