icon

Ako dosiahnuť, aby dieťa spalo celú noc?

anjelik99
12. sep 2011

Viete my niekto pomoct? Moj 14 mesačny synček sa my budi v noci niekedy aj 3-4krat, tuto noc sme dokonca boli hore od pol noci do 4:30 kým konecne zaspal, už je to dosť vyčerpavajuce, cez den spi od 12 niekedy 2az 3 hodiny, v noci mu dokonca este davam UM, mate s tym skusenosti, dakujem za rady ☹ ☹

Strana
z2
zajo79
12. sep 2011

len vydrzat 😔

anjelicek26
12. sep 2011

@anjelik99 - kazde dieta je ine, tazko sa hlada ten spravny liek na nespavost. Mne maly spi v porovnani s dcerkou lepsie, ale tak stale sa budi kazdu noc 1-2x (od porodnice vlastne) a ja zatial do 1,5 roku nic riesit nebudem. Idu mu zuby, menej papa, tak dohana v noci. Chudatko ma to cele krvave prave :( 15.zub v 15. mesiacoch je dost. Takze ziadne nocne flasky este rusit nemienim. Neskor ich chcem vymenit za vodu - to je asi jedine riesenie - odnaucit dieta jest v noci. Nas spi cez den vela - 10-12:30 a 16:30-18:30... ale on v noci neponocuje, o osmej zalahne a o pol siedmej vstava... ak pyta papat, tak v spanku vypije flasu a spi dalej.

Lahni si s nim cez den, kludne aj kazdy den, hlavne, nech nie si non-stop unavena, to sa neskor odrazi na zdravi.

anjelik99
autor
12. sep 2011

anjelicek26 Zubky idu aj nam, prave ocne, len ked odvsadial pocuvam ze co tvoj neprespi este celu noc??, mam pocit ze je niekde problem, ale asi mas pravdu, musime vydrzat, nebudem skusat nic 😉 zvladneme to 🙂 🙂 , este dneska mame spln aj na to sme velmi citlivy, ale ved snad do 18r to prejde 😀

marketa1304
12. sep 2011

@anjelik99 no poteším ťa..nie si sama...moja mala 15 mesiacov a tiež sme ešte nemali ani jednu noc bez prebúdzačiek....u nej je úplne normálne ,že nespí...stále len mrmle,stráhava sa a zaplakuje....mám ešte 2 deti staršie,tak mám riadne točo cež deň...tak dospávky nehrozia...je to na nervy,ale raz .....

sisaha
12. sep 2011

@anjelik99 moja dcerka ma uz cez dva roky a zatial sa stalo iba vynimocne, ze prespala celu noc.. cize, mozem to spocitat na prstoch celej ruky. Nam este idu poslednej dve päťky, takže možno aj v tom je zadrhel. Urcite nie si divna, ani cudna a ani tvoj syncek nie je taky. Treba iba vydrzat. 😉

kmirkav
12. sep 2011

@anjelik99 my toto riešime práve teraz, nakoľko pred 2 mesiacmi ochorela a odvtedy sa budí 2 krát za noc. Predtým to bolo max 1 krát, príp. prespala celú noc. Ja to skúšam postupným znižovaním dávky UM v noci. Momentálne dávam o 30 ml menej ako predtým a napodiv sa budí 2. krát po 5 hod., čiže si tú fázu po 1. prebudení predlžila o 1 hod. aj niečo. Postupným znižovaním dávky UM by sa malo dieťa prestať v noci budiť, k čomu sme my ešte nedošli, keďže sme len na začiatku. Neviem, či to bude fungovať, ale za pokus to stojí. Voda namiesto UM u nás nemala žiaden úspech.

kaja73
12. sep 2011

@anjelik99 Inak dnes bol spln-to moj vystraja už od cca 8m- aj tuto noc bol hore od 21,30 do 23,30,potom od 2,30 do 4,30-ale aspon som tam nemusela ist-on ak nema bolesti,alebo blby sen,ci smad,alebo mu netreba cikat,tak ma nevola-aspon to.
Ale kym ma volal a potreboval pri sebe,tak som to riešila spoločnym spanim-inak by som sa zblaznila-behat za nim aj 15 krat za noc-tolkokrat sa on budil-od 6 do 9mesiacov.Starsi syn sa budil do 2 rokov minimalne 10 krat za noc a potom do 5 rokov 2-3 krat a spolu sme spali do jeho 10 rokov. Ked bol mensi skusali sme ho aj nechať vyplakat,ale to sa len vsetko nasledne zhoršilo a ani cez den odo mna nesiel na krok.Proste niektore deti su take a treba len vydržat. Mojho ml.syna som nikdy vyplakat nenechala a same sa to upravilo v jeho 14mesiacoch-sice sa budi,ale ma nevola a 4-5 krat do tyždna už prespi aj celu noc.Len ten spln nam to riadne kazi. 😒 U nas to nie je o jedeni ani pri st.synovi nebolo-obaja od cca 10m papali max raz za noc a od 15m ani raz-až nadranom.

anjelik99
autor
12. sep 2011

kaja73 aj ja ho mam pri sebe v posteli lebo ked bol mensi a kojila som ho kazdu chvilku tak som ho musela mat pri sebe niekedy som od unavy zaspala aj pri kojeni a uz potom nechcel byt v postielke, zvazujem ci uz ho dat do izbičky sameho ci sa to nezmeni ☹ neviem

kmirkav ja uz teaz sledujem ze maly si znizuje davky aj sam uz my nevypije celu flasu a vodicka u nas zaberie len na chviočku

sisaha no ved tie zubky, ako je to nespravodlive niektore deticky nemaju ziadne problemy a nase tie zubky potrapia, naozaj som si pripadala ze som jedina, v mojom okoli su same pokojne deti, co my baby hovoria ako krasne spinkaju v noci aj cez den no a my ani v noci a niekedy ani cez den,
😎
aj ked dnes ma aj suseda prekvapila, ked som jej hovorila ze sme nespali, vraj ani oni a to ma ona dokonalu dobre spiacu dcerku, rano ju musi budit aby nespala do obeda a cez den aj 4-5 hodin a celu noc 😖 😖

marketa1304 nezavidim ti tri detičky to mas co robit, aj ked je to zas aj radosti 😀 😀 , ja si obcas lahnem aj ked len naozaj obcas lebo ked moj maly tetorista zaspi nabieha upratovacia cata 😀 😀

anjelicek26
12. sep 2011

@anjelik99 -to pocuvam aj ja a odvsadial, prestalo ma to trapit, dcerka nespala do 2,5 roka jedinu noc a budievala sa nie raz, ale 4x minimalne v tomto veku, proti tomu je Max super spac 🙂 V konecnom dosledku si vravim, ze zle spavaju prave inteligentne deti, tak snad na tom nieco bude 😀 V podstate mi to nevadi, ze tolko vstavam, vsak nelietam do prace, ked som unavena, hodim dvacku s nim a je dobre ;)

diamand2326
12. sep 2011

Ahoj, aj ja prispejem, môj 18-mesačný synček éšte neprespal ani jednú noc celú od narodenia. Sú noci, keď sa zobudí len 1x - tie nazývam úspešné🙂, väčšinou sa budí 2-3x a to musím byť pri ňom, aby zaspal... Keď idú zúbky a to jemu takmer stále, lebo ich má 16-násť, tak to sa budieva aj každé 2 hodiny a vtedy sa stane, že tiež nemôže zaspať, a je aj 2 hoďky hore. Keď mal okolo roka, mal obdobie, keď sa v noci zobudil napr. o 23.00 a zaspal o 03.00.-) nie si sama. Cez deň spinkáva pekne, od 11tej do cca 13.30-14.00. Ja už som si zvykla, a keď sa stane, že malý spí viac ako 4-5 hodín vkuse v noci, ja sa sama od seba budím... sila zvyku už🙂 len sa drž, a neber si príliš k srdcu reči iných o mega spiacich deťoch - ľudia často prikrášľujú... 😝

zhrkz
12. sep 2011

Nam v 11m uz na stvrty den zafungovala metoda 3-5-7. Nez sme ju aplikovali budieval sa 3-4 krat na prso, niekedy aj 5-6krat za noc a tak som si povedala dost. Odvtedy spi kazdu noc celu noc. Ma 15 mesiacov. Nemyslim si, ze "treba vydrzat", ale ze ho treba naucit zaspavat a spinkat sameho, je uz na to dost velky a neustale nocne budenie je pre matku vycerpavajuce.

sante81
12. sep 2011

@anjelik99 ahoj, môj drobec ma 2 roky a neprespal mi ani jednu noc celu, budí sa na mlieko 3x, pred polnocou, okolo pol 4 a potom ráno. Tiež som sa napočuvala, že by mal prespať a rady tipu nechaj vyplakať, že je to len hlupy zvyk. zubky mal už v jednom roku všetky vonku a teraz mu ide posledná stolička 5tka. takže to zubky určite nie su, ale ja som si na to vstavanie zvykla časom a už neriešim. však ho to snad prejde a tebe prajem tiež len trpezlivosť

mariana0915
12. sep 2011

ahoj tak ani moja Karin este neprespala celu noc budi sa každe 3 hodky na mlieko, ☹ teraz ma aj take cudne obdobie že zacne plakat ako najata a nie a nie ju utisit cez den je v pohode len ta noc je hruza des ☹

michelleuk
12. sep 2011

@anjelik99 ahoj moznno by pomohlo prelozenie maleho do vlastmej izby.moja sa tiez budila aj kazdych 5 min chcela ist k nam do postele tak sme jej postielku prestahovali do inej izby a spi ako zarezana od pol 8 do 7 rana a to jej idy vrchne 2...obcas v noci sa zobudi skace v postielke ale do 5 min lahne a spi....uz sa naucila vie ze nepridem.tak isto aj uspavam nakojim dam lahnut ona sa prevali na brucho pustim jej pesnicky s opatrovatelky a spii

anjelicek26
12. sep 2011

@michelleuk - no u nas to nezabralo, dcerka bola od pol roka u seba v izbicke a krpec od 8 mesiacov - no a zmena ziadna, ale za pokus to stoji ;)

U nas je inak jedno, ci mu dam v noci mlieko, ci vodu, berie oboje, ale budi sa dalej... a ja vzhladom na to, kolko je cez den, mu cez tu noc radsej dam mlieko 😖

michelleuk
12. sep 2011

@anjelicek26 no zalezi moja sa budila hlavne preto lebo chcela ist k nam a cucat si pocas spanku 😲

anjelik99
autor
12. sep 2011

michelleuk no ja by som aj skusila prelozit ho len on my nechce spat v postielke a nechat ho len tak na matraci 😒 neviem aj u mna v posteli cestuje , manzel je vystahovany v obyvacke 😀 takze 😀 ma letisko, no neviem, ☹

kaja73
12. sep 2011

@anjelik99 Nam pomohla cestovna postieka s normalnym matracom-tam si hned prvu noc zvykol 😉 ,nebuchal sa do mreži , peruje mu to za chrbtom a naučil sa sam seba takto-pohojdavanim o sietku - uspat.
Tiež spaval dovtedy so mnou na "letisku " a mm v detskej.

anjelik99
autor
12. sep 2011

kaja73 no dobry napad to vyskusam, prave som ju zbalila ze ju predam, mali sme ju miesto ohradky, ale ani tam nechcel byt, tak to este vyskusam 🙂 🙂

kaja73
12. sep 2011

@anjelik99 ja som mu dala na každu stranu deku aby ani von nevidel z postielky-jeho vsetko strasne rozptyluje,ma aj vypchaty priestor medzi stenou a postielkou-vankusom-aby sa neobil o stenu pri tom pohojdavani.-no vyzera to u nas ako u vadnych 😝 ,ale funguje to.Ma to ako bunker .

ancovicka30
12. sep 2011

@anjelik99 moj krpec prvy raz prespal celu noc v cca 15 mesiacoch, par dni po tom co som ho odstavila od mm a odvtedy sa niektore noci budi, zvacsa 1x, vtedy ho prenesiem do nasej postele a zaspi bez nejakeho uspavania, a niekedy aj prespi celu noc, v priemere tak 1-2x do tyzdna. Predtym ked bol kojeny sa budil zvacsa 2x-3x, ale boli aj horsie noci ked to bolo ovela viac. Ked som ho odstavila, nicim som mm ani nenahradila, proste celu noc neje ani nepije nic, a zmena k lepsiemu bola fakt radikalna. Akurat presne ako tu uz baby pisali, uz som si na to vstavanie tak zvykla, ze ja este stale nie som schopna prespat celu noc :(

anjelik99
autor
12. sep 2011

kaja73 zajtra to nainstalujem a vyskusame to, spravime si aj my bunker 😀 😀

dusika11
12. sep 2011

ahojte tato tema m potesila mam dvojcata..a teda vstavam dvakrat viac maju osem mesiacov..rozdielne sa mi budia po tri krat..dam im poslednu davku o 23 hod mlieko zalahnem a o tretej rano to zacne striedave mrncanie raz caj dudo mlieko kakat...a o piatej rano prestanu..ja som cez den totalne unavena...niekde robim hybu asi ale len tak nechat plakat to neuznavam........ale kazda rada draha......lebo tiez sa stretavam s recami..jaj mne presia celu noc...a moji sa spravaju ako novorodenci.......

jaruska6
12. sep 2011

Ahojte kočky,ja mám 18 mes.synčeka,závisláka na MM 🙂 ,do dnešného dňa neviem, čo je to vyspať sa celú noc.Do 4,5 mesiaca sa budil 2 krát v noci, to bolo úžasné obdobie,celkom som si vydýchla, pretože cez deň mi spával tak po 30 min.Od 4,5 mes.som v noci hore aj 10 -15 krát.Dva krát som skúšala metódu 7 - 3 - 5,ale bolo to po nej len horšie,aj nahradiť MM , vodou vo fľaši, aj som odišla z izby preč a vstával k nemu manžel,nič nezabralo.Úspešná noc je pre mňa, ke´d sa prebudí 4 -5 krát.Za mesiac ho idem odstaviť od MM, tak možno, ak pánbožko dá, ale veľmi sa nenádejám 😢 😝 A tie reči o krásnom spaní, mi tak žerú nervy,však ja každému mile rada požičiam drobca na noc a nech mi predvedie, ako je to spať celú noc.Aj moja mama, bola taká svetáčka, a keď som jej ho dala, zistila, že jej staré osvedčené metódy získané pri 3 deťoch akosi na vnuka nefungujú,tak mi povedala, že to robím dobre a nech len vydržím 😉 .Môj drobec dokonca aj cez deň pospí ledva hodku a aj to som vysmiata 🙄 .Tak nám všetkým držím palce...., nech bože dá.... 😀

maggie2
12. sep 2011

@anjelik99 my sme od narodenia naše dieťa nechali spať samé v izbičke (samozrejme s vysielačkou), a prespalo nám od narodenia celú noc, niekedy som sa až bála, kedy sa už konečne zobudí, potiahla kľudne i do 8 , 9 ba až 10 hodiny doobeda a to od večera predošlého dňa. Verím tomu, že príčinou takéhoto pekného a samozrejme i nám rodičom vyhovujúceho spánku bolo UMELÉ MLIEKO /nemohla som kojiť/ ktoré bolo isto výdatnejšie čo sa zasýtenia týka, ďalej fakt, že mala VLASTNÚ IZBIČKU, kde bolo TICHO, KĽUD, ŽIADNE RUŠIVÉ PODNETY, ZASTRENÉ OKNO. Takisto sme zabezpečili aby izbička bola vždy pred spaním riadne VYVETRANÁ, dieťa sme v postieľke NEBABUŠILI, ale obliekli len do dupačiek a ľahkého voľného váčika, BEZ VANKÚŠA, a udržovali TEPLOTU IZBY na 18, max 19 STUPŇOCH CELZIA. Takisto sa to nezdá ale my sme videli, že dieťa jasne rozoznáva SVOJ PRIESTOR, ktorý má k dispozícii v svojej postieľke. Žiadne tlačenie sa a pod. Toto všetko zabezpečovalo kvalitný a neprerušovaný spánok a bola pohoda.

Každý má svoj vlastný názor, ale ja som radikálne proti tomu aby dieťa spávalo v jednej posteli s rodičmi. Dôvody nebudem rozvádzať, vyplýva to už z horeuvedeného, logicky takéto podmienky ako uvádzam hore sa dieťaťu v manželske spálni nedajú zabezpečiť.

andrejka1974
12. sep 2011

moja najmladsia sa budi este aj teraz niekedy v noci a to o tyzden mame 3 roky vypyta si mliecko este pije umele

tinki
13. sep 2011

aj moja sa hocikedy v noci zobudí vyspatá..má o mesiac 4 roky..a to ju ani cez deň nenútim spať ak nechce..Kým nakojím mladšiu a keď konečne zaspí, zobudí sa tá staršia a nemôže aj hodinu, dve zaspať, na to sa zobudí zasa mladšia, že chce jesť ..a keď konečne pospíme, tak spíme do tej šiestej, v lepšom prípade do siedmej a to už sú obe vyspaté, tak musím vstávať...a tak dookola..čo je to vlastne spánok...? 😒

anjelik99
autor
13. sep 2011

tinki no tak to mas pestre, snad stoho vyrastu

maggie2 obdivujem ze si dokazala nechat svoje dieta od narodenia spinkat same 😒 ja by som to nedokazala, a myslim ze este aj teraz by som to nedokazala, kazdy sme ale iny, jasne ze ho nechcem mat pri sebe do 18r ale aspon 1,5 roka 😉

szilvia31
13. sep 2011

Aká je to metóda 7 - 3 - 5??? 😒 😒 🙂

anjelik99
autor
13. sep 2011

szilvia31 no to teda neviem, ale asi nezabera 😀 😀

kaja73 uz spime v bunkry zatial 10min uvidime ci vydrzime celu noc 😀 😀

Strana
z2