Ako efektívne odnaučiť dieťa od plienok a nočného dojčenia?
Prosim o radu ako odnaucit maleho od plienky na noc, od kakania do gati (len doma podvecer) a od dojcenia pred spanim. Skusali sme uz vsetko mozne aj nemozne, ale nic nezabera.... Maly ma 4.5 roka. Dakujem za kazdu radu
Dojčenia pred spaním - nedať, on rozhoduje či ty? To už si mohla spraviť pred dvomi rokmi.
Kadenie do gatí - keď sa začne schovávať opýtaj sa či chce plienku alebo pôjde na nočník/záchod. A na nočné musí dozrieť, to sa nedá lebo chceš ty.
Odnaucit dojcenie u 4,5 rocneho? No nedat, co asi ine cakas? A ak si makka, tak odid na vikend s kamoskami, proste nedostane a hotovo.
to dojcenie si mohla odstavit uz aj pred dvoma rokmi. chodi do skolky? no a co sa nocnika tyka..aj s tym ste mohli zacat uz minuly rok cez leto. ale myslim si ze na to proste musi dozriet.
Od nocneho pomocovania neodnaucis nijako, na to musi dozriet mozog dietata, aby dieta moc udrzalo do rana. povie ti to kazdy pediater, urolog. do 6rokov je plienka na noc uplne ok. od dojcenia oducis uplne jednoducho- nedas dietatu prsnik. take velke dieta uz rozumie, ak mu vysvetlis, ze mlieko nie je a ak potrebuje pred spanim pit, naliat do pohara kravske/rastlinne. par dni budete bojovat, bude plakat, ty vsak musis vydrzat a nepovolit. mlieko nie je a basta.
Ja by som na to išla hlavne postupne. Najprv jedno, potom druhé, potom tretie.
Najprv by som zrušila dojčenie, ved to je už veľké dieťa. Zrušís tak, že nedáš. Vysvetlíš. Také dieťa už musí chápať.
Potom plienku... Keď ráno vstane tak ju má precikanu?
Plienky to ked sam nepride na to tazko
Dojcenie? Nedam a hotovo, dva dni bude revat ako tur a potom ho to prejde, chces ho dojcit do 15 ci co? Kto rozhoduje ty ci on? Ked bude mat 15 bude ti skakat po hoave ako opica
Ak ti to nevyhovuje, tak ho odstav, povies mu, ze uz nemas, je velky, ze to sa uz netvori potom.
Nocne - musi dozriet a na kakanie, nuz, skusat.. nas kakal do plienky do 3,5 roku..
@taktotedanie preco by skakal? Poznam dospeleho muza dojceneho do 6 rokov a je to slusny chalan, rodinne zalozeny, s mamou ma vyborny vztah, neskace jej po hlave, ani na nu nie je upnuty.
@siska53 posledna veta nebola k dojceniu
Tak ja nie som za taky postup, ze nedat a nechat plakat...(dojcenie), ja som dcere vela vysvetlovala, ze uz mliecko nebudem.mat, lebo ..a potom jedneho dna som poveala, ze uz ho mam menej, lebo to sa mamickam.stava, ked deti vyrastu, chvilu plakala, ale som ju zaujala inym, dohodli sm sa, ze namiesto toho sa budeme tulit a hladka 😃 a citat si knizku, riadne si moze dat mliecko do flase (ale nie pred spanim, ved si treba umyt zuby _ to nerobite?) Takto postupne sme prestali nedavno, ma 2r3m a obcas ukaze na prsia a povie mlieko uz nie je 🙄💪 vela sil.

Od plienky na noc podla mna neodnaucis.