Ako môže otec uspať dojčené dieťa?

shmoulinka1
18. jan 2014

maly 9 mes. je na mne zavisly, nikto ho nevie uspat, len ja na prsniku, fitlopte alebo v objati na posteli, ze ma drzi za ruku a je to velmi vycerpavajuce, lebo je nespac od narodenia a nikam sa nepohnem... najskor sa budil v noci kazde dve hodiny, od 4. mesiaca kvoli zubkom aj kazdu hodinu a menej.. Cez den spi max. 2 hodiny dokopy. Cumel sme po polroku zrusili, lebo by som chcela dojcit co najdlhsie. Spi s nami na manzelskej posteli, lebo inak nechce. Metodu nechat vyplakat oodla knihy Kazde dieta sa vie naucit spat, sme skusali, ale nevydrzali.. Ked ho ide uspavat ocko na fitloptu alebo uz rozospaleho nakojeneho na posteli, tak sa zrazu preberie a chce jasit..

ivanka.7
18. jan 2014

Pre ocka nemam radu, mne utrpne uspavanie Elianky skoncilo okolo 8-ho mesiaca, ked som sa s nou postupne z fitlopty presunula do velkej postele, kde som ju uspavala najskor hojdanim v naruci a neskor presedlala na dojcenie az do uspatia poleziacky pri mne - to praktizujeme dodnes. Nasla som si 6 pesniciek, ktore spievam v rovnakom poradi, kazdy vecer... ano, su obcas dni, ked to trva dlhsie, ale vacsinou mi do 4. uspavanky spi a ja mam vecer pre seba. V noci sa budi, ale tak normalne (2-3x) a kedze spi s nami, len sa odo mna trochu nadojci a zalomi naspat. V noci spava cca 11 hodin, cez den hodinku.
Ked tu dostanes nejaku radu, ktora ti pomoze, super, ak nie, tak odporucam skusit si vytvorit postupne nejaky ritual, ktory bude co najlepsi pre teba, aby ta zbytocne neunavoval. A drzim palce 🙂

jana_duricova
18. jan 2014

ja sa pridavam, Hanka zaspi len so mnou v puse, kedze som po cisarskom nemala mlieko a chcela som silou mocou dojcit, tak som jej prso vkuse pchala do pusy. a teraz bez neho nejde zaspat. skusala som jej ho aj vymenit za cumlik, ale je bystra, cumel vseobecne odmieta. takze tiez spievame uspavanky, ale popoluska a sol nad zlato zaberu vzdy, niekdy ucinkuju aj na mna 🙂 tak vela stastia a este coi, dnes som ju pred spanim vyblaznila, alebo ona mna? (strasne sa chcela tulit a liskat) a zaspala po druhom placi aj bez rozpravky. takze radsej asi nech nas cickaju, vsak zachvilku nam daju najavo ine zaujmy a my budeme lutovat, ze sme sa netulili ked bol cas

zuzkat1
18. jan 2014

Otec netusim...ja som 3r.a 9mesiacov uspavala na prsniku a odvtedy v objati lezi pri mne kym nezaspi...
Do 2 rokov sa budila 10x za noc a cez den zacala pekne spavat asi ako rocna-to boli cca 2hod za den...dovtedy ani tolko...
Mam len taku radu ze treba vydrzat nebude to trvat naveky a este ti to bude chybat.
Tu knihu ani neskusaj je nepriatelom kojenia aj zdravej psychiky deti-pokial viem sam autor uz lutuje ze take daco pustil do sveta.
Ano dieta sa nauci spat-ale len preto lebo rezignuje a uvedomi si frustrovane ze darmo place aj tak mu nik nepride na pomoc.

stellaartois
19. jan 2014

Ako si naucis, tak máš. Ked uspavas s prsnikom tak máš problém. U nas od začiatku ukládá do postielky aj manžel, položí sa,zhasne sa a spí. Ide o naucenie určitých ritualov pri zaspavani a nie hned strkat prsnik. Dietatko si časom zvykne, třeba lenvytrvat a mimochodom ta spomínaná kniha je velmi dobrá.

keziah
19. jan 2014

Neporadim, my sme zhruba vo veku 9-12 mesiacov skusali zredukovat nocne dojcenie tym, ze syna dostal na noc na starosti manzel, ale nevydrzala som ten plac. Uspavanie zostalo len na mne, prestali sme cokolvek silit a syncek z toho vyrastol. Zhruba od 3. roku zacal zaspavat sam v svojej izbe.

stanislavao
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sharlotta
19. jan 2014

Nech manzel skusi ponosit, neprihovarat sa, nereagovat, ked sa zacne jasit, len vytrvalo pochodovat. moj muz tak uspaval malu a mne to naozaj dobre padlo. Mudrlantky, prosim, nechajte si svoje reci pre seba. Pri druhom synovi vidim, co je to mat dobre a pokojne dieta. Taketo si mozte kludne davat do postielky, nech si zaspi same....A matka, co necha svoje deti vyrevat do vycerpania nie je pre mna matka. My sme skusali kadeco, az som konecne zacala akceptovat povahu mojej dcery a zacalo to byt ovela lepsie. Prave vdaka takym mudrlantom typu "len si ju nenauc" som rok trapila aj ju, aj seba. Zaspavala na prsniku do 10 minut, ale to az zhruba od roka. Konecne som mala svaty pokoj. Na zaspavani na prsniku nevidim nic zle, je na to usposobeny a su deti, ktore maju problem so zaspavanim a so spankom vseobecne.

shopoholocka
19. jan 2014

Mate este maleho drobca,aj napriek mudrym reciam super matiek,sa vobec nestresuj,ze takto uspavas dieta...Ver,ze takyto blizky Vztah sa Ti v zivote vyplati pri Tvojom vztahu s dietatom🙂Dieta ma svoje etapy v zivote a neboj tato nebude trvat vecne a bude Ti neskor este chybat....Viem,ze to nie je lahke,ale uzivaj si to 🙂 🙂 My sme pouzivali aj cumel,co tiez super matky odcudzuju,ale nam pomohol....Uz ho nemame a prezili sme aj odnaucovanie 😵 😵

sense
19. jan 2014

no ani by som nepovedala ako si dieta naucis tak mas, ......moja dcera zaspavala sama od 4 tyzdnov bez problemov vo svojej postielke bez akekokolvek uspavania, stacilo pohladit a odist z izby a dievcatko do desat minut v klude samo zaspalo aj ked sa v noci zobudila zaspala sama , ked zacali ist zuby a do toho sa pritrafila separacna kriza, sama nezaspi, nepotrebuje sice prsnik, ani flasu, ani hojdat na fit lopte ale sama nezaspi, staci ked ju vezmem do narucia a dodesat minut zaspi bez problemov, skusila som raz ju nechat poplakat po necelych dvoch minutach dostala taky zachvat, ze som ju nemohla utisit dalsich 45minut a musela som odist z izby, viac somto neskusala, tych 10-15minut comam dieta v naruci mi neublizi dokonca si to vychutnavam nakolko kym sa do tejto fazy nedostala sa mojkat al. zaspavat na rukach nechcela....

lalus
19. jan 2014

u nás mm uspáva v nosiči a na fitlopte 😉 pri oboch túto metódu používal. alebo si ich zabalil do malého paplónika a tak na fitlopte ich udrncal. niekedy je to relatívne bez problémov, niekedy aj plače a protestuje dlhšie
ale fungovalo/funguje to len ak nie som doma. ak doma som, tak jednoducho s mm spať nepôjde 😝

trend270
19. jan 2014

S tatinom je asi sranda, keď sa chce s ním len jasit 🙂 Ma vás pekne podelenych. Mama je na uspavanie a tata na jasenie. Ak zaspava vo vašej posteli, mal by byt pri tom aj tatino a zvyknúť ho na nejaký rituál. Môže ho držať za rucicku alebo mu hladkat chrbatik alebo mu niečo rozprávať... A žiadne blbinky 🙂 maly si zvykne, ze tatino je dobrý aj na uspavanie a ak Vy budete potrebovať odísť alebo ho nebudete môcť z iného dôvodu uspat, mali by to zvládnuť.

awalancha3
19. jan 2014

no,...... je to roztomile a pohodlne ak malinke babenko spava na posteli s rodicmi...... lenze aksa vcas dieta, okolo 6-8 mesiaca nenauci spat samo vo svojej izbe, tak treba pocitat s tym, ze potom, ked uz to bude pre rodicov nepohodlne sa vacsie a rozumnejsie dieta bude branit ist spat do samostatnej postielky v samostatnej izbe, co ej pochopitelne. A napokon to skonci tak, ze sa nikto poriadne nevyspi a otec sa vystahuje z manzelskej postele, aby dieta malo dostatok miesta......Unavena, vycerpana matka ak najde sposob akym dieta uspat ho aj vyuziva, neriesi ci je to vhodny sposob aj do buducna, je rada, ze dieta vobec zaspi. To vsetko sa da pochopit. Dieta je inteligentne, naozaj sa da naucit spinkat a zaspavat samo (teda nie ze plesnut do postielky, zhasnut a hotovo, posediet pri nom, pohladkat, zaspievat ale potom neoblomne vstat a odist---po nacviku samozrejme, postupne). Na toto je najvhodnejsie okolo toho 7 mesiaca. Ak obvykle uspava matka a otec sa s dietatom obvykle hra, tak dieta neberie kontakt s otcom ako uspavanie ale ako hru a pokyn, ze sa ma prebrat a aktivne sa zapojit do hry. Toto su moje osobne skusenosti, ina matka moze mat ine skusenosti. U nas to od 7 mesiaca funguje tak, ze mala spi vo vlastnej izbe, vo vlastnej postielke. ja ulozim, poviem vzdylen 1 rozpravku a potom spievam asi tak 10 minut. A potom ci uz spi, ci nie, zazelam dobru noc, pochvalim ju, ze bola dobra a idem. Zo zaciatku vnimala len ton hlasu, teraz ako 3 rocna si uz tie rozpravky uziva naplno.
Tiez by som ju asi mala doteraz pri sebe, keby nahoda na dovolenke v jej 7 mesiaci nechcela, ze ju dam spat do inej izby.... a cuduj sa konecne som sa po pol roku vyspala aj ona. Len co sme sa vratili sup postielku do samostatnej izby a vybavene. A hovorit rozpravku a spievat moze aj tatino. A este jedna vec....... je pekne, robit to, co chce dieta... ale vy ste rodicia a musite VHODNE nahradzat rozhodnutia dietat za svoje. To, ze budete robit veci, ktorym sa bude dieta branit, ale v jeho prospech sucasny aj buduci, to nie je ublizovanie, ale vychova, Akto povedal, ze vychova je lahká? 😉

lorela
21. jan 2014

Ako to už väčšinou býva - práve otecko je ten, ktorý sa s detičkami jaší a vystrája, fyzicky zdatnejší, ktorý zvládne aj 5-ročného chlapčeka opakovanie vyhadzovať do vzduchu za búrlivého smiechu... 🙂 . A takýto krásny a hravý vzťah zrejme vzniká medzi tvojim mužom a synčekom. Preto by som radila veľa trpezlivosti pri uspávaní synčeka, zo začiatku skúšajte obaja rodičia. Neskôr ty ako "nestranný pozorovateľ"; budeš ležať vedľa nich, pripadne len držať za rúčku a v objatí s ním skúsi zaspať otecko.

A ešte jeden môj postreh a názor: Nevraživosť voči mamičkám, ktoré sa pri výchove a starostlivosti svojich detí nestreli s problémami alebo s väčšími problémami, si tiež nechajte pre seba a snažte sa s tým, čo vás na tom provokuje, vyrovnať.