Ako nastaviť denný režim trojtýždňového novorodenca?
Ahojte mamičky. Idem si sem po radu lebo som už zúfala matka 😢 mám trojtýždňovu dcérku ktora cumlik odmieta , nechce ho a tak isto aj fľašu (keď jej chcem dať trochu čaju nechce cez fľašu) takže je plne dojčená. Ide o to , že absolutne nemam s malou žiaden režim , neviem kedy vstáva , koľko by mala spať , kedy jesť , nič. Nechapem a strašne ma to mrzí😭😭😭snažím sa ho vytvoriť , ale ona stale len plače a plače...pospi maximalne hodinu , začne revať , musim podať prso , napije sa niekedy zvykne ešte 40min pospať snažim sa teda aby spala...začina mi byť otravne to podavanie prsnika každu chvilu , mam pocit že nič cez deň neurobim len ležim pri nej..bruško bolieva , ale robim všetko pre to aby bolelo čo najmenej. Niekedy mam pocit , že ma už zneužíva a chce sa nosiť len na rukach alebo ja neviem ...prosím mamičky , ako si nastaviť cez deň ten režim ? Tak aby spala aspon dve hodiny v kuse bez prebudenia sa ? Ako začať s ňou fungovať? 😓
#autorka U nás to bolo také isté prvé 2 mesiace. Nič nepomáhalo. Ani coliprev, espumisan, ani zmena d-vitaminu, ani žiadny gél pupik, ani masáže. Všetko sme vyskúšali. Prechádzky v kociari u nás nehrozili, to boli revy neskutočné. Zo zúfalstva mi začalo odchádzať mlieko, tak som musela siahnuť po umelom. Najprv som skúsila tak veľmi ospevovaný Nutrilon, ale všetko sa len zhoršilo. Nakoniec som úplne prestala dojčiť a prešli sme na hypoalergénny HiPP. To bol obrat o 360 stupňov. Zrazu som mala doma spokojné, usmievavé bábätko. Teraz má 1,5 roka, a bola jej zistená alergia na mlieko. Ak môžem poradiť, skús vylúčiť úplne mliečne výrobky. A kúp si nosič (kľudne aj z druhej ruky). Za mňa najlepší vynález. Budeš mať voľné ruky a malá bude mať pocit, že je stále pri tebe.
Jezis Mária len to dieťa prosím nepredavkuj liekmi, co ti tu radia z každej strany a nie všetky tie kvapky su vhodné od prvého dňa 🙏
Radšej sa prosím ta ukludni a chod k pediatrovi.
Ku všetkej úcte k zenam, ktoré ti tu radia a ešte viac ťa mocu, hlavné slovo by mal mať pediater a ten, kto to dieťa reálne vidí a nie zeny na internete. Ktoré síce radia dobre ale ty s tvojim zmatenym prístupom jej podla mna všetky tie kvapky dáš asi naraz..
Hlavne sa ukludni a možno sa ukludni aj dieťatko.. Ja sama som v nepohode uz len z toho ako tie tvoje zmätené príspevky citam.. Viem, ze chceš asi všetko robiť správne a si neistá.. Viaceré sme... Drz sa.. Požiadaj o pomoc partnera keď treba, ste na to dvaja a keď mala veľa plače, smer pediater a nie experimentovat s x kvapkami.
Skusala si cez den kocik ci satku? Moje obe deti cez den vedeli poriadne spat len v kociku, ktory sa hybe.
Tvoje dieťa zrejme kolíky nemá, keďže večer krásne zaspí a spí celú noc. Ako si prišla na to, že ju boli bruško? Kvôli tomu plaču? Ale ona vôbec nemusí plakať preto. Má tvrdé bruško? Má ho nafúknuté? Čo prdiky? Ako často kaká?
Ja by som určite do nej toľko liekov nepchala, môže to narobiť viac škody ako úžitku. Skús kočík, poprípade šatku/nosič. Moja malá napríklad všetky denné spánky spí len v kočíku. Sesternicina malá zasa len v nosiči.
Skús v prvom rade upraviť svoju stravu a hlavne kľud. Bábo cíti, že ty si nervózna a môže byť nervózne aj z toho. Keď toľko cez deň plače, môže byť preunavené a teda nevie zaspať.
Čaj jej určite nedávaj. Úplne jej stačí tvoje mlieko. Nepotrebuje ani čaj, ani vodu. Moja malá má 8m a čistú vodu začala po troške piť s prvými prikrmami až.
Koj na požiadanie ďalej. Ono tie začiatky sú ťažké, ale je úplne normálne, že pýta jesť častejšie ako sú tie 3 hodiny. Tie 3h sú hlavne pre deti na UM. MM je ľahšie stráviteľné a teda môže pýtať častejšie.
Čo sa týka cumlika, skúšala si viac druhov? Ja viem, že sú tu matky odporkyne dudlikov, ale nám tiež dudlik pomohol a vôbec nepokazil dojčenie. Skúšali sme XY značiek (Canpol, Avent, Babylove, Curaprox, Dr Brown...) Nakoniec sme skončili pri Lovi. Hlavne jej nedávaj Bibs, dudlik musí byť tvarovaný.
Ahoj, nečítala som komenty vyššie takže možno ti to niekto už poradil... mali sme ten istý problém, malý nespal a stále sa len pučil a plakal.. vyskúšali sme espumisan - to nepomahalo... skúsili sme coliprev ale to všetko dokonca zhoršilo a malý prestal aj kakať, nepomáhali ani rektálne trubičky..pomohli kvapky sabsimplex.. dávame aj probiotiká probiofix... ale aj tomu treba dať čas, neznamená to že po prvej dávke bude všetko tiptop... čo ešte viem tak napr jedny kvapky vitamínu D, vigantol či jak sa volaju vedia robiť šarapatu (na základe skúsenosti tu na mk)...
čo sa tyka cumlika.. znama skúsila všetky tie drahé cumle a jej malá nakoniec chcela len jediný a to ten kaučukový..
a s fľaškou ju naučila tak že jej dala prsník, mala pri sebe nachystanú fľašku s mliečkom a keď malá pila tak rýchlo vytiahla bradavku a dala jej do úst fľašku...
Nečítala som všetko, ale ak je v noci ukážková, tak to nebude až tak zlé. V prvom rade správne prisatie, odgrgnutie a nenaduvacia strava matky je prevencia pred naduvaním. Feniklový čaj by som dávala pri horúčavách a s probiotikámi pozor, lebo nie každé sa môžu kamarátiť s črievkom každého dieťaťa a môžu tiež spôsobiť nadúvanie. Skús spoznať svoje bábatko. Pozoruj, dobre počúvaj plač. Každý plač je iný. Plač od bolesti znie inak, ako plač od strachu....Každá mama vie spoznať svoje dieťa, a potom už z diaľky vieš aký to je plač a čo sa deje. Tvoja nervozita a zhrešenie v Tvojom stravovaní sa jej môže podpísať na nálade. Nahriaty vankúšik na bruško tiež zaberá, skús ak už nevieš čo by pomohlo. Režim ešte nečakaj. Spoznaj svoje dieťa, načúvaj jeho potrebám a postupne sa Ti jeho režim ukáže sám. Budeš vidieť kedy začína byť unavené a pri prvých príznakoch už budeš ukladať na spánok. Niekomu môže vadiť aj špinavá plienka. Každé dieťa je iné a spoznať ho môžeš len Ty.
Zlata si, ze rezim. Mam pocit, ze prve 3 mesiace som iba sedela a dojčila 🤣🙈🤣🤣. Neboj zosuladite sa. Ale asi to nebude hned.
No ako ako predsa normalne tak to proste je
Moje dieta malo 30min spanky a hotovo, zariadila som sa podla toho, chcelo spat islo spat chcelo jest jedlo, co chces od toho dietata? Nieje to robot
Ak ti je obtiazne ponukat prsnik daj umele mlieko- to je fakt strasne otravne naozaj co by ine dali aby mohli dojcit dieta
Trosku sa ukludni, nadych vydych a neries vsetko prilis
V takomto veku bola dcéra väčšinu dna na prsníku a zvyšok plakala lebo ju bolelo brucho. Režim je úplne zbytočné riešiť takto skoro. Začiatky sú vždy náročné pri novorodencovi,kým sa zosúladite, nabehnete na nejaký system. Za chvíľu podľa tonu plaču budeš vedieť kde je problém. Robiť len najnutnejšie veci a ked sa dá spat s bábätkom. Hlavne neexperimntovat s kvapkami alebo mlieka mi bez odporučenia pediatra. Držím palce
Nervózna mama, nervózne dieťa.....viem, tiež mi hrabalo všetko som riešila, to bolo pri prvom a druhom....pri treťom a teraz štvrtom som kľudná ako tibetský mních a moji susedia sa pýtajú či ozaj máme bábätko, keď neplače....nie neplače, doprajem mu všetku moju pozornosť, prsník kedy chce a všetko ide krásne, hlavne kľudne.....tvoj stres spôsobuje stres dieťaťu, to spôsobuje kŕče, spazmus, bolesti bruška.....bože ja som toto robila mojim prvým dvom, mať tak vtedy terajšie skúsenosti....teraz som úplne v pohode a tak jem čo chcem, kojím malý sa vyprdká s úsmevom na tvári....takže ako mama štyroch detí ti odporúčam kľud
Presne pri prvom synovi som sa cítila ako úplný idiot každý do mňa len hučal mas pocit že všetko robis zle
Pri dcére som už tie reči nepočúvala
Bola som blbá že pri synovi som si to veľmi k srdcu brala pripadala som si neschopna
Ahoj autorka, ako to ide teraz?

@sono2 myslím že má prečo plakať…..niektoré deti proste vyžadujú neustálu prítomnosť matky a fyzicky kontakt a keď to nemajú tak sú schopne plakať a plakať
Tiež mam dieťa