Ako naučiť 2 ročné dieťa večer zaspávať?
Ahojte, mam 2 rocnu dcerku a pred 2 mesiacmi som ju prestala kojit. Odstavovanie preslo celkom v pokoji. Problem je ako vecer zaspat - pokial sme sa kojili tak zaspavala na prsniku, ale teraz sa nevie ulozit, chvilku lezi a uz je zase čula a skace a beha - zaspavame skoro vzdy o polnoci od uplneho vycerpania. Skusala som ju aj nechat poskakovat v postielke kedze lezat v nej nechce ale to vzdy skonci hroznym placom.Cez den zaspi vonku v kociku a spi asi 1,5 hodiny. dakujem za Vase rady a skusenosti
@luciferova jj, a odstaviť od nočného kojeni skôr 🙂,ale všetky sa ucime na vlastných chybách 🙂
Aj ja sa učím 🙂
Prvy syn spal predtým u nas lebo sme nemali izbu pre syna,ale teraz ma každý svoju izbu a je to k nezaplateni 🙂
@ajca123 ale ja uz nekojim 😕 pisala som, ako to robim ja, jasne, ze pri druhom dietati uz budem mudrejsia, ved napokon ako kazda 🙂 a stahujeme sa na jar, tak snad sa to poriesi...
@luciferova tu cestu autom som uviedla ako priklad, to sa stane tak max. raz do tyzdna, len mi islo o to , ilustrovat, ze mala je urcite unavena a tu potrebu spanku asi ma, ked v aute zaspi, hoci ta cesta autom by uspala asi aj dospeleho 🙂 ona praveze nemava problem s nocnym spankom, az na nejake vynimky, o 19.tej ju dam na prso a spanok sa dostavi max. do 10 minut, zatial co vtedy, ked spi poobede, stravim s nou uspavanim niekdy aj hodinu ☹ niektore deti su nepokojne a podrazdene, ked poobede nespia, ale na nu to vobec neplati, skor to ma opacny efekt, je dost hyperaktivna .....hej , asi mas pravdu, treba to vydrzat a dalsi kvartal bude zase opat nieco nove 🙂 🙂 🙂
@sylvia20 chapem, to s tym autom sa stava aj mne...
@luciferova moji spunti maju v aute DVD a vždy kukaju rozprávky.. Ale ked idem do CR k našim tak chodím tak ked maly ide spat 🙂
Neboj to ked dieťa má vlastnú izbu,potom aj vy budete mat sukromco 🙂 a to stojí za to 🙂 ale nám o pár dni konci lebo sa nám narodí treti fesak 🙂
@sylvia20 ahoj, ja mam tiez podobny problem. Moja mala ma dva roky, vzdy zaspavala na prsniku alebo v kociari. Zaspavanie na prsniku vecer som zdrusila asi ked mala rok a osem mesiacov. Cez den som to vydrzala do roka a desiatich mesiacov. Vtedy som ju prestala takto uspavat, lebo cumlikovala aj 45minut a nakoniec nie vzdy zaspala. A odvtedy nechce spavat cez den. Obcas mi zaspala v kociari na prechadzke vonku, ale uz 2 tyzdne nezaspi ani v kociari. A vecerne zaspavanie je uplna katastrofa 😢 . Zaspava minimalne hodinu. Ked uz konecne zaspi, tak potom nastastie spi 11 az 12 hodin. Skusala som vsetko mozne, aby zaspala cez den ale ona to asi naozaj nepotrebuje, ked mi uz nezaspi ani v kociari, co vzdy zaspala. Vecer mavame pravidelny rezim, naveceriame sa, zacvicime vojtovku (cvicime kvoli zlemu drzaniu tela), okupeme sa, umyjeme zubky, precitame rozpravku, a potom to pride. Stale skace, vymysla. Nemozem ju nechat samu v postielke, lebo mi z nej skoro vypadla, chce z nej vyliezt.Na posteli skace, mohla by si ublizit. Uz nevladzeme, nevieme co robit. A zle je, ze zaspi len so mnou, s manzelom spat nechce a mne uz tecu riadne nervy vecer. Neviete mi poradit co mam robit, ako dosiahnut aby zaspala skor? dnes mi zaspavala hodinu a pol. Spinkat ju davame o 19tej a zaspi najskor o osmej. Poradte prosim.
@kikus29 ahoj..rada by som Ti poradila, len neviem....a skusala si cely ten proces uspavania posunut o hodinku? mozno by zaspala hned, resp. skor.....
ale aj tak si myslim, ze keby bola unavena a mala by potrebu spanku, tak by Ti v kociari urcite zaspala. mozno ma len take obdobie, pamatam si, ze nasa, ked bola mensia, kazdy kvartal spavala v inu hodinu a nikdy to nemalo nejaku pravidelnost.
deti v tomto veku by mali spat okolo 12-13 hod. denne, tak tie nase si to "vycerpaju" v noci a cez den im to asi nechyba...
celkom zaujimave citanie http://baby-web.topky.sk/Clanky/a59-Spanok.aspx
@sylvia20 Ja sa upokojujem tym, ze ked spi tych 11 z 12 hodin, ze jej to asi staci. Ale potom ma prepadnu vycitky, ze by predsa mala spinkat aj cez den. A dnes sa zobudila o 6tej!!! a uz nezaspala. to este takto skoro nevstala. Tak som ju doobeda unavila vonku a potom mi zaspala v kociari huraaaa!! 🙂 . Ale to preto, lebo sa skor zobudila. inak by urcite nezaspala. tak uvidim zaspavanie dnes vecer. Vyskusam dat ju spat skor o hodinku, ked nebude cez den spat, uvidim co sa bude diat... A Tebe Karolinka teda uz vobec nespinka cez den? Ale vecer zaspinka hned, ze?
kukus29 hej, ved ja mam take iste pocity s tym jej spankom 🙂
Karolinka, ked nespi cely den, vecer zaspi do 5-10 minut, takze v tomto je to uzasne, len je to asi aj kvoli tomu, ze ju este stale kojim, mozno, keby som jej citala rozpravku, alebo jej ju hovorila, doba uspavania by sa predlzila.....asi to chce trpezlivost, aj ked je to niekedy narocne, ale ja si vzdy hovorim, ze radsej toto, ako keby som mala bojovat s nejakou zakernou chorobou, alebo inymi zavaznejsimi tazkostami....daj vediet ako ste dnes s Nelkou bojovali so spankom 🙂
@sylvia20 v pohode 😉 . To mas super so zaspavanim. Ved aj ja presne to iste hovorim, ze hlavne ze je zdrava to je prvorade, ved mamicky co maju chore deticky by rady uspavali deti aj 2 hodiny kebyze su zdrave... Ale niekedy nervy pretecu.... A aky mam klud teraz ked spi... ani upratat sa mi nechce.. relaxujem 🙂
Moj syn sa odstavil v 20 mesiacoch, dovtedy tiez casto zaspal na prsniku, odkedy sa odstavil, tak zaspava sam v postielke, do ktorej mu polozim flasu vody. Tu pekne vypije, odlozi na miesto a spi. Dcerka ma 4 roky, od malicka spavala s nami v posteli, Zaspat sama dokaze - ale nechce. Zabera, ze ju ulozim, pripadne precitam rozpravocku a potom poviem, ze sa idem este osprchovat, ale ze potom pridem si ku nej lahnut, nech zatial pekne lezka a ja o chvilu pridem. Ked pridem, tak casto krat spi. Kym som ale docielila to, aby tam naozaj zotrvala, tak to trvalo nejaky cas. Ked bola mensia, uspavala som ju tak, ze som vedla nej lezala - doslova ako mrtvola, zavrete oci a predstierala som, ze spim. Zvycajne do pol hodky spala. Ked som mala oci otvorene, tak bola cula a nezaspala by ani do polnoci.
@sylvia20 dnes vecer sa stal zazrak, zaspala za 45 minut :o), to sa mi este asi ani nestalo. A bola uplne kludna, teda v porovnani s tym co vzdy vyvadza. Cez den spala hodinu a pol. Tak som si myslela, ze budem uspavat aj 2 hodiny. Lebo vzdy ked predtym zaspala poobede, tak vecer zaspala okolo 22:00 - 22:30. Ani som ju dnes nechcela dat tak skoro spat, ale chcela sa ist velmi kupat a po kupani ideme vzdy do postele. Som zvedava aka bude noc 🙂
@kikus29 no, vidis 🙂 tak gratulujem, mozno sa to stane kazdodennou pravidelnostou a postupne sa doba zaspavania bude skracovat 🙂 my to mame presne tak isto, ked nahodou zaspi poobede, potom uz neviem odhadnut, kedy by vecer mala ist spat a tiez sa doba uspavania velmi natahuje a stravim tam kolkokrat aj hodinu....nechcem ju davat okolo osmej, lebo sa mi to zda velmi skoro a aj tak som tam niekedy aj vyse hodiny , tak uz viem, ze pred pol desiatou sa ani nemusim snazitju uspat, lebo to dopadne velkym fiaskom...
odporucam precitat si tuto knizku, rodicia vela pochopia,aj o zaspavani deti
http://www.ulozto.cz/xBUdSb8/jean-liedloffova-k...
Prosím poradte ako uspať syna .Môj syn je dosť živý.Na obed mu trvá zaspať tak do jednej hodiny ale to si musím ľahnúť k nemu.Večer hotová katastrofa......Do postele ide cca o 19.39 a niekedy zaspí až o 22.00.Niekedy sa blázni ,skáče ako keby potreboval ešte dostať energiu z tela....a niekedy len tak leží prehadzuje sa.Samozrejme musím ležať pri ňom.Pritom od 1,5 roka je vo svojej izbe,zaspávame pri svetle.Neplatí ani to keď ho dám neskôr spať,stále potrebuje aspoň 2 hodiny na zaspatie.Pritom poobede spí najviac hodinu.Dosť reaguje na zmenu počasia,je nervózny proste nedá sa sním vôbec komunikovať.
@danabanana a kolko ma rokov? on sa boji zaspavat v tme, ked mate zasvietene? podla mna ho ukladas spat skoro, ked ti ide spat o jednej, tak ti skor ako o deviatej vecer nezaspi ...
Ahoj syn má 2,5 roka .Keď ide spať tak si sám zapáli lampičku,potom keď zaspí zhasnem ju a spí až do rána.Cez obed ide do postele 11.30 a to sa sám pýta spať.Mama búvať.Neviem či ho dávam skoro lebo skúšala som ho dať aj o 21.00 aj o 22.00 a výsledok je rovnaký 2 hodiny
@danabanana silno by som zvazila ten obednajsi spanok, mali sme nieco velmi podobne, temer na vlas, trvalo mi styri mesiace pochopit, ze je to v tom, ze proste ten obednajsi spanok mu az tak netreba. Paradoxne nas na poobednajsi spanok zaspal do 25 minut, isiel vzdy bez protestov, preto som to nezvazovala, ze by to bolo v tom, ze ma proste dost spanku. No ale vecer sme sa blizili presne ako vy k uspavaniu trvajuce mu hodinu a pol vzdy, niekedy az dve hodky. ako sa nam narodil druhy syncek bolo to neunosne a jedneho dna starsi nesiel na obed spat len tak sam od seba, ja som na tom netrvala, bo som mala mesacneho drobca na rukach a nebolo sily riesit spanok starsieho😀
a vecer, parada o siedmej do postele, uspaty do 15 minut. Odvtedy je to tak, uspavanie vecer nam trva max 20 minut, a chodi medzi 7 a 8.
Ďakujem za radu ,skúsim aj ja len večerný spánok.
@ellin
ahoj hladam radu a pozeram ze sa teraz brodim tym co ty..prestala som kojit uz 2 mesiace mame 23 mesiacov ,a drobec stale sa nevie sam upokojit zaspavame v kociku vonku na obed a vecer uz mi rupnu nervy od 9 tej do pol 11 skace a potom odpadne je to normalne?chcem rusit kocik na obed ale aj ked je unaveny 2hodiny skace ..som na nervy aj tak skoncime v kociku
dik za radu ..
@lucikan ahoj, my sme na tom rovnako ako vy. chcem sa spytat ci si pamatas ake casy spankov ste mali. maly vstava o 8. mej, o 13.30 spal do 15 a o 21 siel spat. to bolo o.k. ked sme vstavali skor tak to vsetko sa posunulo na skor. problem je teraz, vstal 7.30, 13.00 spal do 14.30 tu hod a pol v pohode zaspal so mnou musi byt ale vecer o 20 v posteli a zaspava skoro po dvoch hodinach!!! aj unaveny ale nemoze zaspat a ja neviem preco kde je problem. uz zacinam uvazovat ze zrusit denny spanok hoci on cez den zaspal v pohode. ma 2roky 1 mesiac a viac menej so spankom sme vzdy mali probemy a prestaval spavat cez den skor ako ostatne deti.
Baby radte mala spinka na obed,ale vecer je neskutocny boj (niekedy ani na obed nezaspi), vecerne uspravanie aj niekolkohodinove. z dietata, ktore zaspalo jednym razom v postielke, je dieta, kt.do postielky nedostaneme (co mi tak nevadi, kedze ma velku postel) uspavanie trva neskutocnu vecnost. ak nahodou odideme z izby je zle, place, krici. spat nepojde. nechala som ju vyplakat a vracala stale do postielky, no pozvracala sa. vcera zaspala 22:30 prednedavnom tahala do 00:30, pravidelny boj, dnes este nespi a to uz je 21hodina.
ci ju dam na obed spat, alebo nie, rovnaky efekt.
ako to riesite? v postielke aj ked si poplakala, tak zaspinkala za chvilu, neutiekla
teraz z velkej postele, este aj uteka, zlieza, place, krici, az hyka.
rezim kazdy vecer rovnaky, nic sa nezmenilo.
ako to baby riesite? krici zo mna zufalost, uz to trva 2mesiace.

@ajca123 chce to aj vlastnu detsku izbu 😉