Ako naučiť 7 mesačné dieťa samé zaspávať?
Ahojte, pri prvom synovi som také riesit nemusela, zaspával krásne sám v postielke. Ale mladsí od narodenia sa trapi s refluxom, mali sme rotavirus a stale niečo, tak prve mesiace spal bud v kočiku alebo lehatku, postupne spi v noci v postielke, ale hoci tam zaspaval sam aspon večer, teraz aspon kazdy druhy den ho treba uspat a aj to je tazke. A cez den je zvyknuty len v kočiku von alebo na balkone a treba s nim kyvat kym zaspi :( Uz som z toho zufala, nestiham ine veci, venovat sa prvemu synovi. Už by bolo načase, aby konečne zaspaval sam, ako aj uspavat keby som ho uspavala len aby spal v postielke, lenze jeho uspat? Uz 10x oči zatvara ze spi a znova sa stavia na 4 a dviha hlavku a dookola az to vzdam a dam ho do kočika, lebo takto by sme pokračovali aj hodinu. Ďakujem za rady.
@usiko ako moze byt dieta kt.nema ani 2 roky samostatne??? 😉 ja mam pocit,a zasa sa opakujem,lebo takychto tem je tu habadej,ze mamicky ked sa im narodi dieta,nie vsetky,chcu aby ich deti zaspavali same,aby neplakali,pozerali sa do plafona,nechceli sa nosit,nepotrebovali mamu,zaspavalo same bud v postielke,alebo hned vo svojej izbe a vlastne nic od SVOJEJ MAMY nechceli,co vlastne potom tieto matky cely den robia a naco mali deti???!! 😉
nerozumiem vobec tomu,a mrzi ma to kvoli detom
robiť otroka???? 😲 fúúha..
@tinika je to narocne,verim.Mne cez den niekedy spala dcera ja v nosici,ked napr maly spal,achcela som aby dlhsie potiahla spanok. 😉 a varila som vecer,doteraz 😝
@cat akeho otroka???detom otroka???nikdy ma to nenapadlo....sorry 😨
@angellinka ani mňa. často som nadmieru unavená, priznávam. ale zaspávam s malou rada, s ňou je sranda, mení texty rozprávkam a smejeme sa dlho...nemenila by som.
niekedy zaspaval tak ze som pri postielke sedela a tapklala po dupke alebo hladkala chrbatik teraz to ani po polhodke nezaberea
@usiko ja suhlasim, u nas to zabralo aspon tym sposobom,ze ked ideme spinkat chvilku som pri malom, drzim ho za rucku a spievam, ked vidim ze vymysla, alebo obcas zacne plackat, odidem na chvilocku, a ked pridem, uz je dobre,netrva to dlho...jednak stox lepsie zaspava, nebudi sa kazdu chvilku a konecne vidim na nom v noci,ze fakt tvrdo spi....
@tunzal aka zabava? knihu som nečitala od kedy mam deti, telku nevidim ako je tyzden dlhy, ja nemam vlastne vobec čas na seba, jedine čo chodim 2x tyzdenne cvičit, lebo uz musim so sebou niečo robit, mam aj zdr. problemy z toho,ked som bola v nemocke tato bol s oboma a neuspaval a v pohode tak ked to dokazal vtedy prečo nie teraz?
@angellinka aj nosis sme skusali, aj satku, v satke vobec nechce byt a v nosici nezaspi, to kuka po svete :D:D:D on bol taky este pred necelymi dvoma mesiacmi, ze ked sa zobudil v kočiku tak uz len na ruky, tak bol v manduce, lebo nechcel v kočiku ani lezat, ani sediet
ale v noci sa to uz zlepsilo, zaspava cca o 18-20 podla toho ako spal cez den s tym ze o 18tej uz vačšinou musi byt v postielke bo inač je nespokojny a spi do pol 2 a potom do rana, ale uz aj ten rezim sa zase porusil, budi sa o 23 posledne dni, potom este o 4 alebo az o 6. len cez den je problem. večer zaspi v postielke uplne sam vačšinou, tak toto mi je divne, ze prečo cez den nie, ked večer vie :( on je ceklkovo naročny, uz sa teraz zahra aj ked na chvilu odidem ale donedavna som sa ani na wcko nemohla pohnut, len som sa postavila a uz reval, pohral sa jedine ked osm bola pri nom alebo vačšinou ho na rukach mala a to si myslim, by uz vadilo kazdemu cely den len po rukach, ja neviem s nosicom na sebe varit, vadi mi to lebo nevidim poriadne na to čo robim a ked je v nosici tak musim len stat, lebo inac mrnči takze tiez by som si rada aj na par minut sadnut
uvidime ako to bude pokračovat, určite nenecham ho revat do nekonečna, ale ani v kuse pri nom byt. starsi spal krasne, akurat ked mu sli zuby sa budil časom to doslo az tak ze spal pri nas v posteli ako si zelal, aj teraz zaspi u seba a v noci pride k nam a spi dalej, nemienim to menit, ak mu to tak vyhovuje, ale druhy tym padom s nami nemoze bo starsi by ho zvalcoval :D:D bo nas kope kade tade :D
@tinika skús ju to nejako naučiť, je to na nezaplatenie položiť dieťa do postielky a odísť, nemusieť dlhý čas tráviť uspávaním. Má to neskutočne veľa výhod. A že nebudeš pri nej keď zaspáva, neznamená, že ju nemáš rada, venovať sa jej môžeš celý čas keď je hore. A je mi jasné, že obrovský problém je to pri druhom. Aj u mňa bol starší syn dôvodom, že som postupovala razantne a nenechala sa vydierať plačom. Aj on bol tu a trebalo sa mu venovať, v takom veku samozrejme nechápal, že má niekde polhodinu/hodinu čakať, kým sestrička zaspí. TAkže systém je pri dvoch malých deťoch veľmi potrebný, aby si sa ty z toho nezbláznila. Skúsenosť mi ukázala, že nie vždy je dobre dieťaťu obetovať a umožniť všetko. Bola som taká pri prvom synovi a spamätala som sa dosť neskoro, keď už mi dosť preskakoval cez hlavu a diktoval si všetko, kde bude spať, kedy, s kým. Aj dnes by som mu rada dovolila, keď je napríklad chorý, aby zaspával v mojej posteli. No potom tie neuveriteľné vreskoty by som počúvala ďalších x večerov. PRoste on nechápe, že toto je nejaká výnimka, chce to tak už potom stále. Ale každé dieťa je iné, vidím na svojich. Môj syn je taký ťažší oriešok a neoplatí sa mu bezhlavo prispôsobovať. Veľmi ho ľúbim, ale on je z tých, čo potrebujú jasné hranice, inak nefungujeme dobre. Dcérka je úplne iná. Držím ti palce. Mne toto zaspávanie spôsobovalo hádam najväčšie vrásky, keď sa malá narodila. tisíc krát som oľutovala, že som ho nenaučila zaspávať samého. TAkže pri malej som bola nekompromisná. Ale ona sa to naučila za dva dni. Aj v tomto bola iná
@lili777 :D ja mam synov :D:D:D ale vdaka za radu :D ja chodim s nimi 2x denne von, takze prideme domov uz zase idu spat, proste ja nemam čas ani varit cez den velmi len po večeroch a to potom sadam k pc a do noci robim, dnes prsi, tak sme doma, aj som si navarila, aj sa s nimi pohrala, aj maly spal v kočiku 2x krasne, ale muslea som ho hombat :( v postielke nechcel byt
jaj zase su tu premudrele maminky typu, naco si chcela dieta, ked pri nom nechces lezat a pod. to fakt musite neitore utocit stale tymto stylom? ako nikto tu predsa nepisal o zabave, to neznamena,ze ked mame deti,tak teraz vsetko ine ide bokom, ja mam tri deti, kazde sa naucilo spinkat vo svojej postielke,i ked to posledne slo najtazsie...tiez som ho nosila, hontrlala sa s nim na lopte, lahla vedla neho,vsetko bolo o nicom, az som sa raz rozhodla,ze sak ma vlastnu postielku,tak sup do nej a bolo...nerobi mi problem vedla ppstielky sedet 15minut a spievat mu, som rada, muz zatial uklada nase dve starsie deti....ale aby som hodinu a aj viac uspavala maleho s tym ze do 20minutach sa zobudi,tak to nie, jasne asi pred tyzdnom nam sli naraz tri zuby, nic som neriesila, ked sa zobudil,vzala som si ho k sebe a bol taky akysi kludnejsi....
@tinika uplne ta chapem, skus vydrzat,neboj maly nebude mat zaidnu traumu a podobne nervove vypatia...
@verka vdaka za podporu ked si vezmem ze nase mamy uz museli po polroku ist do prace, kto nas uspaval? nikto, bolo v jasliach kopu inych deti, museli sme spat sami a nemali na vyber, a neubudlo z nas ani nam to nejaku traumu neurobilo, takze ano troska uspat pohladkat, ale ako pises, tiez nemienim hodinu ho hladkat aby po polhodke bol hore a to si akurat k obedu sadnem snad mam aj ja pravo sa kludne najest, je mi jasne, ze mam deti a kopu veci ktore som robila niekedy sli bokom, nelutujem to ale tiez by som rada vylozila niekedy nohy a povedala si ze relaxujem :D:D:D
tak,tak....nikto netvrdi,ze nam to robi dobre,ked deita place,alebo ze nas to nemrzi,ale ja nechapem maminky, ktore pisu,ze nenechaju deti plakat...to je kravina
@verka ale to neni o premúdrelých maminkách, šak keď má niekto dieťa kt. v pohode zaspí samé, tak super, gratulujem. Nakoniec aj moj syn bol taký.
Ale ak to niektorému dieťaťu robí vážny problém, tak asi že potrebuje a chce tú mamu..aj večer. Niekto je samostaný od malička, iný až neskôr..
@tinika - no tazko radit...jedno je iste..nesmies porovnat, lebo zjavne druhy syncek je ine sidlo ako prvy kludny chlapcek...
ci sa ti podari naucit ho zaspavat. sameho....netusim..mne sa to nepodarilo..u dvojek ano, ale tam to bolo z nudze cnost..som behala z jednej izby do druhej, pohladkat jedneho, potom druheho..ale potom sa naucili zaspat..vypili flasu a bolo to...
podla mna musis nejako vytrvat..lebo o chvilu sa nauci stavat v postielke a to bude nieco podobne ako teraz...500x ho prides ulozit a 500x vstane..s milym usmevom na tvari.... 🙂 🙂
kym ti nezacne chodit, liezt, že sa unavi skor, kym neprejdes na 1 spanok, tak to asi budes musiet nejako prezit...
t.z. asi varit vecer, aby si cez den nemusela, skusit ho viac unavit cez den..
este ma napada..ake mas intervaly medzi spankami??
@mima595 s tym stavanim mas pravdu, aj starsi ked sa naučil tak nie a nie spat :D:D no a 1 spanok no uvidime kedy bude, starsi to tahal dost po roku :D a varim večer :D len ak stihnem ze prsi tak cez den :D a intervali? on je taky ze uz po 1,5 hodke dakedy je zly a unaveny, dakedy vydrzi aj dlhsie :D zvyčajne ak stane rano o 6 uz o 8 chce ist von a spat, niekedy zaspi hned niekedy po polhodke a spi 30míin. az 1,5h potom o 12 cca ide spat to stpi tiez taz 1,5h občas aj 2 a uz o 3 je zase nijaky na spanie ale dakedy uz nespi a oa 5 uz sme pomaly doma kedy ako ma naladu a o 18tej do postielky
@usiko to je sice velmi pekne, ak si to dietatko vyberie samo, niektore nepotrebuje tolko pozornosti a krasne zaspinka same, ine naopak potrebuje spolocnost. A to je aj pripad @tinika prve dieta nepotrebovalo, druhe si to vyzadu. Jeho cas este neprisiel ale urcite raz pride, skor, alebo neskor. Nezname to vsak, ze vsetky deti su rovnake a ze vsetky musia zaspat same. Kazde dieta je predsa ine. To by mala kazda normalne matka vediet a pochopit.
Ak toto pochopi a zmieri sa s tym, zaspavanie sa stale ovela lahsim pre nich oboch, nech uz je kdekolvek (v kociku, v postielke, na ruckach, na posteli...). Spanok sa meni a vyvyja, pride cas, kedy bude v kociku spat mozno odmietat. Dieta citi z mamy nerovozitu a vsetko okolo toho, cim viac chce aby zaspal, tym nervoznejsi maly je...
my mame 8 mesacnu uz stoji nielen ze beha po styroch a odkedy zacala chodit po styroch a stat bol problem ju uspat ale jedneho dna sa manzel rozhodol ze dost ja som bola prec - nie je kojena od 7 mesiacov tak ju supol do postielky ze mala hystericky zachvat ale zaspala odvtedy ju davame vecer do postielky a aj ked place nechame tak aj ked to znie kruto najhorsie boli 2 dni to revala ako najata ale teraz sem tam pomrnci a zaspi proste treba vydrzat lebo oni vydieraju revom proste neuspavam je pravda ze pri prvej som urobila chybu tu uspavam doteraz ale som si povedala dost jednu staci aj to dufam ze coskoro aj starsia sa nauci sama ta uz ine spekuluje tam je to tahsie lebo zas keby revala zobudi mladsiu a to je horsie.
@janka29 Jani ale prečo to považuješ za chybu? Proste tá malá hoc aj 4 ročná chce byť pred spánkom chvílku aj tebou, veď čo na tom? 😉 Kolko trvá kým zaspí? Moja do pár minút. A mám fraj a všetci sme spokojní, dokonca možem vybehnúť von za kamoškami občas..lebo ona už spí až do rána.. a muž je doma keby náhodou dačo..syn ten spííí ako medveď, ťažko ho zobudiť do školky 😀
@tinika ked ti zaspi vecer v pohode v postielke a cez den len kocik a vymyslanie nieje to tym ze sa mu spat nechce? Teda aspon moja uz okolo toho 7-8 mesiaca spavala len raz denne, teraz cez zimu take obdobie ze nespala vobec (to mala dva a pol) a odkedy je teplo a sme vonku tak sa vybeha unavi tak sme sa opat vratili k 45 min spanku cez den

@angellinka nehnevam sa ale prosim ta kedy mam potom varit, pratat? ked on dlho nepospi a druhy je vtedy hore a treba sa venovat jemu? a ja este aj pracujem? myslim ze dost dlho zaspaval pri mne, starsi s tym problem nemal, od narodenia zaspaval sam a neuskodilo mu to, tak asi tak
@hodula ja som uspavala aj na rukach, ale uz sa nechce, nezaspi a ak aj hej prelozenim do postielky sa zobudi. V posteli so mnou tiez nezaspi bo sa len gula a smeje :D
este som neprečitala vsetko, ale baby ja nechcem z dna na den to urobit, nadale jspi v kočiku, aj ho uspim ale pomaly by som rada presla na styl ze v kočiku spime len von a doma v postielke, reflux uz nemame, som pisala ze prečo si zvykol spat ako spi ze sme mali problemy, a boli sme radi ze spime vobec a neriesila som kde :D