Ako naučiť dieťa, aby nebehalo?
Ahojte, vie mi niekto poradiť ako naučiť dieťa s PAS, aby chodilo a nie behalo? Dá sa im to vysvetliť? Keďže už má 2,5 a v kočíku sedieť nebude. Neviem s ním nikam sama ísť ak chcem ak niečo vybaviť, rýchlo nakúpiť, žiadne odrážadlo pretože on mi zdrhne. Alebo sa zmieriť s tým že budeme len doma sedieť? Má niekto podobný problém? Ďakujem
Ahoj,
v 2,5 roku bol syn uplne rovnaky ako tvoj a pas nema ani nic ine. Ked som sa nastavila na motto: cesta je cielom, prestala som sa rozculovat. V tom obdobi neusedel v kocari, ostatne"dopravne prostriedky" tiez nehrozili. Chodili sme autobusom, v obchode usedel chvilu vo velkom nakupnom kosiku. Urady, vybavovacky? Bez sance!
Ma chodit a nie behat/ utekat?? 🤣 Riesila som to s ucitelkami v skolke, ako to vidia. Je normalne, ze tue deti su neposedne a utekaju namiesto toho aby kracali 🙂. Preslo to. Teraz ma 3 roky a je to uz fajn.
No na nejake sedenia pri kave ci restauracii mozem zabudnut! Kamaratkin maly, tiez 3 rocny pekne sedi pri stole, papa svoje jedlo a ona v klude pije kavu. Ja nasho mozem nahanat po kaviarni, usmernovat, vysvetlovat - bezuspesne! Zalezi aj od povahy. Kavu si vypijem v klude maximalne tak v dedskej herni 😁 Tam sa prehra, mam ho na ociach a nema mi kde utiect. V parku ci na ihrisku tiez ok.
Prajem ti pevne nervy a trpezlivost.
Ak je to až také "zlé", skúsila by som voditka pre deti. Možno to príde pre niekoho až moc, ale keby fakt potrebujem niekam ísť a neda sa, skúsila by som. Predávajú už aj také, že sú ako keby v ruksaku schované tie popruhy. Jedna mamička, čo ma stvoricky také používa, lebo keby sa jej 4 deti rozbehnú iným smerom, tak neviem. Podľa mňa na tom nie je nič zlé.
Naučiť sa s tím žiť aspoň budeš mať kondičku neboj sa vekom prestane bežať,ale začne si určovať kade pôjdete a vermi silu má dobrú už som sa občas ocitla aj ja aj muž na zemi keď chcela ísť inde ako ja a to ma moja už krásnych 11 rokov a vermi mám aj staršie deti a tie mi zdrhali aj rýchlejšie
Zatiaľ jedine nemať veľké očakávania a behať za ním, aspoň nemusíš platiť za fitko. A postupne sa učiť počkať za odmenu, neskôr možno pochopí čas a bude vedieť, že má ešte 5 minút čakať a pod. Chodíte na terapie? Tam by vám vedeli poradiť, ako s tým pracovať.
V tom veku zdiagnostikovane je unikat. Kazdopadne - chodit na miesta, kde moze behat ako pojaseny - luka, les, park... kazdy den... do obchodu ho neber (chod si nakupit vecer, ked je muz doma) a na rusnych miestach mimo toho proste kocik aj keby ho ide rozdrapit, prezije to...
Syn je auti, on zasadne odisiel niekam, ked ho nieco zaujalo, neotocil sa nikdy jediny krat, xy-krat proste otocis a dieta prec, boli sme s neho sedivy (zdrhol par krat aj zo skolky, zo skoly v nultom, potom uz nastastie nie).. pointa je, ze do 4roch rokov sme pouzivali na rusnych miestach kocik a bolo mi absolutne jedno, co si kto mysli. Omnoho "debilnejsie" je, ked hladas a nevies najst vlastne dieta a ono sa ti hlavne ani neozve, pretoze ta ma hlboko, ci ho hladas alebo nie...
v prvom rade sa zmier s tym, ze nebudes chodit na prechadzky, ale budete chodit behat.
moj tiez beha, mam batoztek s "voditkom", aby mi neusiel.
Naša tiež tak ma ale chodiť,, nevie,, stále beha, ponáhľa 🤣 ale chodiť sa s ňou zas dá všade,, ale neriešim to je to dieťa co stále spoznáva svet a niečo nové, teší sa zo života, po čase sa to zmení a ešte mi to bude ľúto 💞
@svetlonos mame to rovnako, rozumeli by si 😃
nauc ho chodit vedla kočíka alebo za ruku, bezat bude chvilu potom ho to prejde. mne pomohlo " voditkovat" za kocik alebo za ruku a chce to len cas na naucit oravidla. drzim palceky
Musis pockat, ako bude starsie bude sa dat viac s nim.dohodnut. syn bol podobny, uplacala som ho sladkostami, keby som ho nechala v kociku tak rozbije kocik a dostane sa z neho + cela ulica by hlavy otacala kvoli hluku. Avsak nemame PAS.
na odľahčenie, test ako reagujú ľudia na "vôdzku pre dieťa"
Ja mam syna co ma 2 roky a 3 mesiace a pravdepodobne Pas (ma hrozne vela priznakov, na vysetrenia ideme uz o chvilu) ale teda podobny problem, a tim ze ani nerozumie v podstate vobec nix, mu nedokazem vysvetlit ani len to ze musi ist po chodniku a nie po ceste. Ale musime ist kazdy den napr pre sestru do skolky, zo skolky chce ist starsia na zmrzku, chce ist na ihrisko s kamaratmi zo skolky a ja ju nechcem ochudobnovat o to, takze ano kazdy den s nim aj tak napeso do mesta idem . Nehovorim ze nemam nervy 1000 kolkokrat ked furt vybehava na cestu a opacnym smerom a kade tade, alebo nechce ist inou trasou ako chodime vzdy, takze na rev a striedave nesenie ho na rukach a tahanie a kadeco je na dennom poriadku a ani sa uz nedivam okolo seba kto sa na nas pozera. ale som si povedala ze proste musime a nebudeme kvoli tomu doma. Priznam sa ze mam xhut mu kupit voditko, o tom samozrejme muz nechce pocut 😂 ale aj ja by som sa s tim hanbila. Len verim ze ked bude starsi sa cosi zlepsi. Na druhej strane v parku, na velkej zahrade, na preliezkach, dokonca aj na vyletoch vacsinou nieje nejaky vyrazny problem. Ale musim s apriznat ze ked sa da ho rada dam postrazit babke ak je napr uz doma z prace a idem v klude bez revu do skolky a do mesta 🤷 nastastie mam ochotnu mamu v tom istom meste, takze aj dva krst do tyzdna si takto odlahcim
Moja skusenosť bola v BA hlavne od starších ľudí: to je super! Bojím sa vziať vnúča,lebo ho nedobehnem a toto by pomohlo. A tých pár šokovaných som odkázala na históriu a na to,že v minulosti sa vodiace popruhy prišívali priamo na detské oblečenie(stačí ísť na ktorýkoľvek zámok s expozíciou oblečenia🤣)
@babulkomale
asi aj ano 🙂
Ahoj, s PAS byva casro i ADHD, proste ono sa potrebuje vybehat a vyskakat - umozni mu to vtedy, ked to je mozne. A potom pravidla, na kt trvaj - ideme von, ides za ruku, nechces, ideme domov... a vrat sa... a na dalsi den zase...
Alebo mat po ruke kocik/ nosic a tam ho dat. Alebo ist spolu s niekym, kto dohliadne na dieta. Ano, je to narocne, ale casom by sa to malo zlepsit. Prajem vela trpezlivosti