Ako obliecť 7-týždňové dieťa?
Zdravím, chceme začať s nosením dcéry. Mala by som otázku ako ju obliecť v tomto počasí? Nemám vôbec skúsenosti. Dcéra má 7 týždňov a zatiaľ bude nosena na mojej bunde. Je vhodné používať overal bez nožičiek?
Nohy treba tak malému bábätku zakryť
Urcite tak male babo radsej pod bundu... Ked bude naobliekne v troch vrstvach, to mu ako bude v nosici prijemne... Ono sa este moc samo nehybe, nena si ako teplo vytvoriť, treba funkcne veci, vela vrstiev a hlavne nozky chranit... To bude makacka aj obliekat a potom este v nosici napravat...
A teda asi by som dala kuklu, merino spodna vrstva, flisovy overal aj s nohami, na to este asi dalsi overal podla vonkajsej teploty a na nozky nejake navleky teple
No v takomto počasí potrebuješ už bundu na nosenie. Nožičky musia byt najviac v teple, takze áno, niečo bez vsitych nožičiek ale na vrch softshelove alebo iné teple navleky. Nosiť na bunde take maličké bábätko mu nebude vôbec prijemne ani pohodlne. Je super že chceš nosiť, ale pokukaj bazar s nosiacimi bundami alebo kup aspoň výsadku do svojej bundy.
Tak sme zo Spiša takže je tu chladnejšie. Myslela som,že na nožičky dám puncochy, hrubé ponožky a softshellove zateplené capacky po kolená.
Aj tu je par tipov, aj ked uz skor na nosenie pod bundu..
https://froggywear.sk/post/5-tipov-ako-obliect-...
@nelka09 tak mozes, ale jednoduchssie je supnut do overalu s nozickami, ako vrstvit na tri vstvy nozicky... aspon teda moji pri dlhom manipulovani sa mi klasika dokakali alebo im bol hic a zacali revat, trpezlivost moc nemali 🙄
@anjelicek26 overal s nozickami sa do nosica neodporuca.
Ale ak uz tak by som urcite pozrela aby bol vacsi overal. Aby “netahal”.
@maryetta ano vacsi, prepac po rokoch je mi toto jasne, ze ma to ani nenapadne napisat 😅 Moja chyba. Treba vacsi nech nic netaha.
@nelka09
Pozri, mám odnosené tri deti a teda, keď chceš nosiť aktívne, pouvažuj o nosiacej bunde. Ja som kúpila v bazáre, úplne krásnu. Keď si naobliekaš dieťa ako cibuľu a bachneš si ho na bundu, bude nepríjemne aj tebe aj jemu. Keď si ho dáš v bodynku/overaliku, ponožkách hrubších, svetríku … alebo už podľa počasia na telo, v zime keď sa ešte zamotáš do nejakého svetra, dáš na to nosiacu bundu, bábatko tam bude ako v raji a tebe sa bude nosiť oveľa oveľa pohodlnejšie. Ja som skúsila v zime nosenie na bunde raz, bolo zo strašné, nepohodlné. Na druhý deň som chodila v mužovej bunde, aby mohlo byť bábo na mne a zháňala som nosiacu bundu.
@nelka09 ani nerozmýšľaj a kúp si bundu na nosenie.

Tak neviem ako u vas, ale u nas je rano 2-6 stupnov, pocas dna 10-14 a teda overal bez noziciek v nosici je dost ja neviem, blby napad... to ma co na nozickach potom, ponozky? Capacky? Su bundy na nosenie, kde mas dieta vnu, aby mu nebolo zima... je to tak prijemnejsie obom, ide zima...