icon

Ako odnaučiť 15-mesačné dieťa byť na rukách?

majka219
Dnes o 10:37

Ahojte, idem si sem po nejaké rady. Moja 15 mesačná dcérka je od mala skôr nespokojné dieťa, je veľmi nervózna, uplakaná, máločo sa chce hrať (hoci aj so mnou keď som pri nej na zemi) a chce sa nosit celé dni na rukách, stále. Už ju nekojím, nadovšetko ju milujem, nemám problém ju ponosiť, ale nedá sa to robiť 80% dňa, má 12kg a je to náročné. Máte prosím nejaké rady ako ju odnaučiť od nosenia na rukách? Hrám sa s ňou, robíme všeličo no ona ku mne docupitá a chce ísť na ruky. Vraví sa že keď dieťa začne chodiť tak sa to polepsi, no ono to je asi ešte horšie čo sa týka nosenia. Navyše aj na tých rukách je často nervózna, ja už neviem kde robím chybu. Nechcem na nu kričať ale niekedy sa to už proste nedá, chcem urobíť len klasické veci ako navarit obed a pod (vezu v kuchyni mame no nechce v nej byt ani keď má hrnce varechy a pod.) Taketo obdobie má už veľmi dlho, celkovo od narodenia je veľmi kontaktná a chce má mať cely deň pri sebe doslova nalepenú. S manželom sme na ňu často sami keďže žijeme stovky km od rodiny, v okoli nemáme veľa známych ktorý by k nám často chodili a fyzicky aj psychicky som vyčerpaná. Je mi ľúto že si tie dni často krát neužijeme hraním a aktivitami ale len nosením, potom som nervozna aj na malú a takto to už ďalej nejde..
Ďakujem za rady 🙂

saxana000
Dnes o 10:44

Neskusala si nosic?

anonym_f41ee7
Dnes o 10:50

Pokiaľ si skúsila nosič alebo nosič nechceš tak aj keď to bude kruté tak by som len neustúpila. Máš plné právo navariť, upratať, najesť sa bez dieťaťa na rukách. Nie je to novorodenec, je to dieťa, ktoré sa už má postupne učiť samo zabaviť aj keď len na chvilku. Hrniec a vareška do ruky, zriadiť šuflík, v ktorom sa môže bezpečne hrabať, dať do veže, detské náradie do ruky a ide pomáhať. neustúpiť, len láskavo vysvetlovať, byť prítomná ale potrebuješ si porobiť svoje veci. Ja som pri mojom neustúpila a krásne sa naučil pri mne hrať sám. Po chvilke skúšania pochopí a nájde si zábavu. Niekto by možno povedal, že v tom pokračovať, lebo ťa potrebuje ale moja mama si takto zničila pri bratovi ruky a stále jej robí problém dvíhať ťažké alebo istý druh pohybu. Neodchádzaš do inej izby, neignoruješ dieťa, iba myslíš sama na seba. Neboj sa, nebudeš za to zlá mama.

anonym_6f50cd
Dnes o 12:51

@majka219 neostáva ti nič iné, len ju pomaly postupne zvykať na to, že na tých rukácn nebude. Bude plač, ale nie je to plač od bolesti, strachu, je to plač preto, že nedosiahla svoje. Nechaj ju spočiatku desať minút, potom si ju zober na kolená, pomojkaj, pozrite si nejakú knižku a zase ju zlož. Keď varíš, komentuj, čo robíš uisťuj ju, že ju na ruky zoberieš, keď to dokončíš, to aj dodrž. Naučí sa, daj tomu ale čas