icon

Ako odnaučiť dieťa od nočného kŕmenia?

8. mar 2025

Ahojte, mam ročné dieta. Cez deň má už normálne jedlá, papá pekne. Na večeru dostáva bud kašu alebo zeleninovy prikrm.
Potom tesne pred spaním 180ml UM.
V noci sa budí vždy 2x - cca každé 4 hodiny kedy vypije plnú fľašu a spi ďalej.
Keď to dnes počula pediatricka vynadala mi, že ako som si to zle dieťa naučila. Že už by v noci nemal jesť a ked tak maximálne 1x.
Ako na to mi ale neprezradila. Tak by ma zaujímalo či sa to vôbec dá a ak áno tak ako. 🙄

123miaa123
8. mar 2025

U nás to išlo postupne samé...prestala sa budiť 2x začala už len raz keď mala 1.5r a teraz má 2 roky a už sa nebudi vôbec 🙂 ale dá sa to aj odučiť napr, že budeš stále dávať o 30ml menej mlieka ( 180,150,120...)až nakoniec nedáš vôbec...alebo že dáš namiesto mlieka trochu vody chce to ale veľkú trpezlivosť...

zuzkaa1991
8. mar 2025

Moja sa.dlho budila urcite do 3r neviem ake stare dieta je vase alebo skusit ponúknuť vodu....ak.ne tam menej dat.mliecka 😇možno len na chuť alebo smadne je dieta

ayato
8. mar 2025

Ja som zobrala fľašu v noci keď mala dcéra 6 mesiacov. Často sa budila, kvôli refluxu nemohla veľa mlieka naraz, čiže bola na mlieko hore každú hodinu. Na moje prekvapenie to šlo ľahko, prvé dva dni sa budila každú hodinu, dala som len cumlík. Tretí deň sa zobudila raz a od štvrtého prespala celú noc a mlieko jej ani nechýbalo.

denkabemommy
8. mar 2025

Starší syn do 3 rokov sa budil na mlieko 😅 tak 1-2x.. mladší nie pravidelne ale cca do 2.5r. Nikdy som sa na túto temu nebavila s pediatričkou, popravde, nezaujímal by ma v tomto smere jej názor, lebo to so zdravím dieťaťa nič nemá 🙂.

janickacrazy
8. mar 2025

Ak máš nervy vydržať deň dva revy v noci, tak mu proste to mlieko nedáš a povieš mu pokojným hlasom, že v noci sa spinká. Ja som to urobila pri druhom dieťati, ale to už mal skoro 2 roky a ja som bola úplne na pokraji síl, keďže vstával o 4 ráno a cez deň nespal vôbec. Prvá noc bola katastrofa, druhá už lepšie, tretiu prespal celú bez zobudenia.

ivonadusa
8. mar 2025

za mna nie. starsia dcera do 2,5 roka bola kazdu noc hore na mlieko. skusala som dat vodu/nedat nic… preslo to same. mladsia dcera kratko po roku sa prestala budit. kazde dieta je ine a neda sa naprogramovat. ani nasilu.

terry658
8. mar 2025

Mne toto zahlásila na gastre,lebo máme Neocate a poisťovňa prepláca stále menej balení.
No môj bez svojich 150ml spať v noci nebude. Prosto je aj niekoľko hodín hore. Už som skúšala dávať vodu, čajík. Nedať nič. Prosto on vydrží aj týždne byť v noci hore 5-6 hodín a cez deň nespať ani o minútu dlhšie. Je to spánkový tyran. Tak radšej zháňam mlieko cez bazár a dávam mu tú jeho dávku ako byť celé noci hore.

ivonadusa
8. mar 2025

@terry658 aj u nas takto to bolo. avsak “len” 2 hodiny bola v noci hore, potom pytals chlieb .. to uz som vedela, ze od hladu co je tak dlho hore. kaslala som na to, spravila som mlieko a spokojne spala dalej.

jancejance
8. mar 2025

Ja neviem, ale keď to tebe nevadí a dieťa je spokojné, tak by som to proste nemenila. Veď má len rok, je ešte maličké. Načo si to zbytočne komplikovať.

ivangeline
9. mar 2025

Tak minimálne by som nedávala mu v noci piť plne fľaše mlieka ale menej..

taktotedanie
9. mar 2025

Prejde to, na pediatricku by som sa vybodla
Ja mam ovela starsie dieta a budi sa v noci na mlieko doteraz a noci kedy sa naozaj nezobudilo a prespalo celu noc mozem pocitat na dvoch rukach
Daj a neries
Nedavaj plne davky ak dieta pekne papa
Ja mam vsak dieta nejedaka takze pred spanim da kasu ale potom uz nic

aislin4
15. mar 2025

Ja som sa zo dňa na deň rozhodla, že stačilo (ale kojila som), lebo som vôbec nespala a bola som stále chorá. Maly mal 14 mesiacov. Nič som mu nedala ani vodu. Trochu si poplakal, ale bola som pri nom, tisila som ho, hovorila, že ráno dostane mliecko a spinkal ďalej. Len tato jedna jediná noc bola trocha ťažšia a odvtedy spi celu noc.