Ako podporiť interakciu 16 mesačného?

janapeterjana
17. sep 2020

Ahojte maminy, môj 16 mesačný nerozpráva, vydáva len pár zvukov a podla doktorky je slabší v interakcii. Sama by som si to nevšimla, ale je fakt, že mi nevie dať najavo, keď niečo chce - gestom a pod. Poslali nás k logopedičke na nakopnutie tej interakcie, budeme vraj robiť rôzne aktivity. Prešli ste si tým niekto? Vyšetrenie je o pár týždňov, viete mi dať tipy na nejaké hry na zlepšenie interakcie? Vďaka moc.

brita7777
17. sep 2020

Idealne hra s detmi, zapajat do kolektivu, rozne baby centra - viem, ze je korona, ale mozno su otvorene (nvm žijem v zahranici), tiez ukazovat v knizke zvieratka veci, vysvetlovat co je co a naco co mama robi, pocas dna, co jes, co vari cokolvek denny plan ...komunikuj s nim. videa pre deti, pesnicky, Spievankovo napr. aj nas bol pomalsi, dokonca padlo slovo aj autista ci neni uff no to je furt cosi ked mas dieta vies, vsetci sa staraju 🙂 zacal kecat az okolo 3roku konecne a dcera je ukecana od narodenia zase no 😀

hettinka
17. sep 2020

@janapeterjana v 16 mes nerozprávala ani dcéra, ani syn. Len take baba, ta, ne, de... proste slabiky. Dôležité je, že rozumie, nadväzuje očný kontakt a rodič sa s dieťaťom rozpráva. Napr komentuje bežne činnosti, číta knižku, hra sa spolu s dieťaťom s hračkami. My sme chodili do materského centra, aby bol syn s deťmi. Pri staršej som to zanedbala.

ivangeline
18. sep 2020

S deťmi sa ti hrať nebude,je malý na také... (ak nemá súrodencov a nie je extrovert ale to skôr bude kazík hru,pokým sa naučí čo a ako) ale možno veľa odpozoruje ale to by mal od teba s partnerom. Viac s ním komunikovať a hrať sa určite pomôže. Zatiaľ si myslím,že má stále čas. Pri doktorke je každé dieťa ''pozadu'',lebo sa necíti príjemne a predsa neukáže všetko,čo vie. Určité je tak pozadu? Ty ako matka mu nerozumies? Nekomunikuje?

janapeterjana
autor
18. sep 2020

@ivangeline je to moje prvé dieťa, ja by som si nič nevšimla. Doktorka iba upozornila, že keď na niečo ukazuje, mal by sa pri tom pozrieť aj na mňa a upozorniť ma na to. To on nerobí. Ze by mal mať záujem o výmenné hry, striedanie lopty a pod.