Ako prebieha preventívne očné vyšetrenie?Kam ísť na očné vyšetrenie s 13 mesačným dieťaťom?

elizabeth88
17. jan 2019

Dobry den.Moja mala ma uz za sebou 2 ocne preventivky a mali sme sa prist ukazat po roku s tym,
ze to nie je nutne,ale mozme.Ja teda radsej pojdem.Boli sme na Kramaroch.Len neviem si predstavit,ako bude toto vysetrenie prebiehat,ako velmi bude komplexne a ako bude mala spolupracovat.Uvazujem,ci nie je lepsie skusit nejaku kliniku,ci by to nebolo jednoduchsie...Dakujem za rady a skusenosti.

ink
17. jan 2019

ahoj, označím @janinah a poprosíme ju o vysvetlenie. ona je odborníčka na túto vec 🙂

janinah
17. jan 2019

Tak záleží,prečo bolo dieťa už dvakrát vyšetrené na očnom.S priebehom vyš. si nerobte starosti,personál to zvládne.Je dobré načasovať vyš. tak,aby dieťa bolo vyspaté,najedené,neunavené /napr. nie po prechádzke vonku/Meniť pracovisko nemusí byť výhra,dá sa to,ale mali by ste mať všetku predchádzajúcu dokumentáciu z očného.Konkrétne pracoviská ani lekárov v BA nepoznám,pracujem na východe SK. Nie je jednoduché sa "len tak" dostať na konzultáciu kdesi na kliniku,mali by ste mať svojho obvodného očného lekára a ten posiela ťažšie prípady na konzultáciu na vyššie pracovisko,čo je aj klinika.

elizabeth88
autor
17. jan 2019

@ink
@janinah Dakujem za reakcie.Nie je jednoduche sa len tak niekam dostat,to je pravda,bez odporucania obvodneho ocneho,no tusim na kliniku Vesely alebo tak to este ide.Nie som si ale ista.

elizabeth88
autor
17. jan 2019

@janinah raz preventivka a raz z mojej iniciativy bolo vysetrene