icon

Ako sa hrať s mesačným bábom?

zoja1234
17. nov 2021

Prosím vás vy čo robíte s mesačným babom cez deň, keď sa po kŕmení zobudí skôr a ešte máme hodinku či hodinku a pol do ďalšieho kŕmenia (sme na UM)? Hráte sa s ním nejak, alebo ho dáte na nejakú hraciu podložku alebo ho necháte ležať v postieľke len ho vybalite z perinky?

Strana
z2
petraj122456
17. nov 2021

Hlavne nestresuj! Babatko je malo na hranie, chce byt hlavne s tebou. Babatko chce pocut tvoj hlas a miluje tvoje teplo a dotyky. Maznaj sa s ním, spievaj mu, čítaj mu hoc aj časopis.

biem22
17. nov 2021

@zoja1234 čiernobiele obrázky, kniha s čiernobielymi obrázkami, munari montessori kolotoč, sem tam jedna hrkalka jemne pred očkami a spievam mu 🙂 tak fungujeme my 🙂

amelie2017
18. nov 2021

Ako uz baby pisali, s mesacnym babatkom sa moc hrat neda. Ono hlavne potrebuje citit tvoje teplo a pocut tvoj hlas. Takze sa mu prihovaraj, spievaj, masiruj brusko, pocvic nozickami. Davaj na brusko. U nas napr. tie ciernobiele karticky zacinal vnimat az okolo 3 mesiacov, dovtedy ziadny zaujem. Uz ma 4 mesiace a najviac ho zabavi moja ruka. Ani hracky, hrkalky..ukazujem mu ruku, hybem prstami, on je fascinovany, chyta,..
A k tomu, ze nic pri babatku neurobis, to vobec nevadi. Si este v sestonedeli, teraz je tvoja najdolezitejsia praca starostlivost o drobca. A vsetko ozaj zavisi od babatka. Moja starsia bola prisavka. Prve 3 mesiace zivota bola na nas doslova prilepena. Take ze polozit na gauc nehrozilo. Sem tam sa podarilo, ze zaspala v hojdacom kresielku, ale aj to som musela sediet pri nej a aspon ju drzat za ruku. Velmi mi pomohol nosic, aspon na wc a najest som sa mohla bez jej placu. Teraz bude mat 4 roky a stale je taka. Stale sa potrebuje tulit a potrebue nas pri hre. Sama vydrzi mozno 2 minuty a aj to musime byt v dosahu- nakresli nieco a aha maminka, co kreslim,atd. Naopak, syn, my sme s muzom neverili, ze take deti existuju. Dali sme ho do hniezda na gauc, on si tam cuskal, poobzeral a zaspal. Kolkokrat som letela na zachod, nech som hned spät a ked som sa o sekundu vratila, on uz spinkal. Dam som do kresielka alebo pod hrazdicku, aby na mna videl a uplne v pohode spracem kuchynu, dam si vanu. Sem tam zamrnci, tak ho pohladkam, dam pusinku a zas vydrzi 20 min. On vobec nie je kontaktny, na rukach chce byt len ked ho nosime po byte a moze sa obzerat. Ale take, ze zaspat na nas nehrozi. Dokonca zaspava sam v postielke. Starsia dcera spala s nami, doslova natlacena medzi prsiami alebo v podpazusi, ked som sa otocila, v momente bola hore. Co sme sa mi knih a webovych stranok nacitali, ako naucit dieta spat, ako ho viezt k samostatnosti...nic. takze mne sa az chlpy jezia, ked citam, ako si naucis, tak mas.
Ale co som sa pri druhom naucila ja- ze ked je napapane, prebalene a neboli ho brusko, nic sa nestane, ked si chvilku poplace. Aspon kym sa najes. Alebo umyjes zuby.

Strana
z2