Ako sa vaše detičky naučili chodiť po svojich?
Ahojte, mám ho držať za rucky a tak s ním behať alebo tomu nijako nepomôžem ? Ďakujem
Nepomoze mu to a ani to nie je dobre pre jeho telo. Ako sa ostatne naucil sam, nauci sa aj chodit.
Neurychlis to.. Vodenim za ruky mu skor uskodis ako pomozes.
Ake stare je dieta?
Veru, nepomahaj.
dieta ma chodzu v mozgu zakodovanu, ucit ho netreba. to je mytus nasich babiek. tak ako sa dieta nedava sediet, nestavia sa na silu na nohy, nevodi sa za ruky...to vsetko dieta dokaze vtedy, ked bude dostatocne zrele. a priznam sa, ako dvojmatka, nikdy som nerozumela, preco sa mamicky nevedia dockat, kym dieta zacne chodit. ved dovtedy si clovek sadne aspon na sekundu, s chodiacim dietatom to je uz psycho, stale je mu nutne byt za zadkom.
Same sa rozhodne. To je ako keby sa ucis salto. Tiez sa sama rozhodnes, kedy si pripravena to previest bez nejakych opatreni.
Nepomáhaj, nechaj ho, samo sa naučí 😊my sme našich akurát povzbudzovali, aby sa pustili, tak, že sme si sadli na zem cca meter, dva od nich a vyzývali, aby prišli k nám. A tak sa pustili a po krôčiku skúšali🙂 nikdy sme ich za ruky nevodili. Dnes sú z nich riadni chodci, bežci 🙂
Podla fyzio lekarov co mame sa ma naucit same. Zakaz vodenia za ruky, zakaz choditok, chodulok, pavukov. Najskor sa plazila, uz 3 mesiace 4 nozkuje a pytala som sa fyzio lekarky a ano, ma to velmi pozitivny vyvoj na mozog a zrucnosti, od cca 9,5 sa stavala sama, teraz od 10,5 mes popri nabytku, 1.5 roka je optimum ked zacne chodit.
@beronsche má 1rok
@jesenzima tiež sadnem na zem a volám ho, ale on len stvrnozky príde ku mne. Ďakujem všetkým počkam kým bude sám pripravený
Ma cas. Mojho druheho som zasadne nevodila za ruku, sam zacal az v roku a pol. Kebyze mu pomaham, chodil by urcite skor, no jeho chrbtica mi raz podakuje.
Nechaj dieta tak, nech chodi, az ked bude telicko pripravene.
Moj 11m- vobec nebol v choditku ani za ruky ani s uterakom popod pazuchy- nic. Videla som ze si prejde od gauca k stolu asi 2 kroky. A potom cumim- prisiel za mnou do kuchyne. Bez padov, buchancov.....Starsich som vodila( pred 18 rokmi) a tie pady na hlavu🙈. Som happy, ze to nema nasledky.-
Ak bude pripravené, samo sa pustí.. Samo musí nájsť odvahu a nie nútiť ho
Sam začne objavovat čaro nábytku po ktorom sa začne stverat do hora až sa pri ňom postaví, postupne začne pri ňom ruckovat at kým sa pustí 🙂
pomahat tomu nie je potrebne.. dieta si samo ukaze, co chce.. moj syn dal jasne najavo, ze chce drzat za ruku 😀
Ja som teda s dcérami nebehala,úprimne akože au chrbtica,samozrejme,ze vonku jed chcela ist z kociku tak sne sa presli ,ale doma same.....keď boli pripravené s postavili a okolo nábytku a zrazu sa pustili a išli....
Musia spevnit svaly a vsetko pojde. Ma este cas niekolko mesiacov. Aj ta chodza doboku popri nabytku je dolezita. Az potom prichadza chodza vpred. A stvornozkovanie je top, ci uz na spevnenie svalov alebo vyvoj mozgu. Netreba nic silit, urychlovat. Dieta to vie (mozog je tak naprogramovany), len na to teraz este nie je pripravene.
Ďakujem krásne 🙏
Chodi tak ze sa drzi pohovky? Stoji na nohach?
@andreatytler áno aj v postieľke sa postaví aj posteli sa chytí a občas spraví tak krok.
Tak to uz coskoro pride. Musi si najskor natrenovat stabilitu a ziskat silu vo svaloch ktore su potrebne na chodzu. Nechavaj ho casto na boso aby si mohol ohmatat zem nozkami. Daj mu hracky na gauc, stolicku, kresla aby ho to motivovalo sa postavit.
My sme urobili z kresiel, gaucov a konferencneho stolika velku volieru v obyvacke a na zem sme dali penove stvorce a v tomto priestore si syn trenoval chodzu, nevadilo ked spadol lebo bol na makom. Na gaucoch a stoliku mal vselijake hracky a chodil od jednej k druhej.
@andreatytler ďakujem pekne za nápad určite tak spravím 🥰
Obe moje deti chceli stoj co stoj chodit, takze ja som za ruku vodila. V dome chodili popri nabytku, nechavala som tlacit kocik, odrazadlo
To že stvornozkuje je super 🙂 urcite mu v chôdzi nepomahaj. Dieťa si samé určí kedy na to bude pripravené.
Presne tak ,ako píšu baby vyššie ..vodiť za rúčky netreba..mení sa tým ťažisko tela a uci sa nesprávne držať rovnováhu ...ročne dieťatko nemusí chodiť ..aj keď tie otázky z okolia : už chodí ? Už sedí ? Už robí to a to ?? Vedia niekedy rodičov zneistiť ...mám viac kamosiek s rovnako starými deťmi ako moja ..plus mínus dva mesiace ,niektoré ..a každé je úplne iné ..kamoskine syn začal samostatne chodiť v 10 mesiacoch ,to moja ešte len stvornozkovala ..ďalšej kamošky mala zacala chodiť až v 18. Mesiaci,ale kamoška ju veľa dávala do chodítka ..a aj chôdza je taká dosť opatrná .Moja začala chodiť v 13. Mesiaci ..asi dva a týždne po narodeninách ..najprv trénovala stoj v priestore na penovej podložke a potom to prišlo .Každé dieťatko má vo všetkom svoje tempo a nemá.ziaden zmysel to urýchľovať .Áno motivovať ,rozvíjať ,ale nechať to na nich .Moja napríklad zo svojich rovesníkov najlepšie a najviac rozpráva ,už tvorí aj jednoduché vety
Môj mal 5 mesiacov a stále chcel ísť dole z gauca a stat. Nič nerobil
iba stal a úsmev na široko. Ale sám začal chodiť presne na svoje narodky ako mal 1 rok.
Mate doma podlahy? Alebo koberec? Na podlahach su deti opatrnejsie, smyka sa im.
Presne tak počkaj keď bude pripravený.
Dcérka začala chodiť sama od seba týždeň pred 1.rokom
Nemali sme žiadne chodítka,pomôcky nič , najskôr začala popri nábytku a jedného dňa sa pustila sama😁 a išlo jej to dosť rýchlo 😁

Nechaj ho tak. Ak bude pripraveny, sam sa pusti 🙂