Ako sa zachovať, keď vidím biť dieťa?
Ahojte, chodíme na také detské cvičenia. Chodíme dlho a vždy je iná skupinka mamičiek a deti od 1,5-2r. Stal sa taký zvláštny incident. Jedna mamička bola so synom, on sa chcel hrať veľmi s vlakom lenže začala hodina a ona tu hračku schovala. Malý jej tam strašne plakal, trénerka zobrala vláčik ukázala mu že ho musí dať na miesto a keď sa s ním pohra. Maly veľmi plakal čo chápem lebo mu to bolo vytrhnuté. Lenže tá mamička začala po ňom nech sa ukľudní, že ako sa to správa a podobné kecy. Lenže stále plakal tak mu povedala že dostane, plakal a tak dostal po zadku a následne ho potiahla za ruku a vyviedla za dvere. O chvíľku prišli a on už neplakal. Bolo to vážne čudne vidieť dostať na zadok tak malé dieťa. Ako reagovať v takejto situaci? Ja som po nich len čumela s vypulenymi očami. Žiadna mamička ani trénerka nič nepovedala. Zaujíma ma či jej niečo povedať alebo čo? Mne to nepride v pohode biť ani nie 2 ročné dieťa
to čo ste všetky /takmer/ z inej galaxie padli? Dieťa sa nesmie biť? A to kde je napísané, kde ste takú "progresívnu metódu" zistili? Pozor, nemyslím žiadne násilnosti, ale jasne, že treba dať dieťaťu po zadku, keď neposlúcha, vidieť, že ste sami ešte deťmi a strašne by ste chceli "kráčať s modernou dobou". Veď sa zbadáte, keď ich budete mať veľké, akú chybu ste robili. A ani nemusia byť až tak veľké, za chvíľu vám prerastú cez hlavy.
Inak, to aj vidieť na dnešných deťoch, nič im nie je sväté, rozmaznané, násilné, jedovaté, lebo nikdy nedostali žiadnu výchovnú po zadku. Buchnú nohou a mama vyťahuje peňaženku a coltuje, čo jej dieťa v obchode nadiktuje. A učiteľky v škôlkach a školách ich nevedia zvládnuť, lebo im nemôžu ani po zadku dať.
Len si ich pekne takto učte, a zbadáte sa, keď už bude neskoro.
Na dieťa neplatí dohováranie, ja mám už deti veľké, ale jasne, že dostali po zadku, keď neposlúchali. Ono to známe: Ohýbaj ma mamko, pokiaľ som ja Janko, keď ja budem Jano, neohneš ma mamo! o niečom bude.
A autorke odporúčam nevyguľovať oči nad ostatnými rodičmi, ale hľadieť si svojho "dokonalého" dieťaťa, a netvárit, že ona po zadku nikdy nedostala.
biť.
@anonym_autor no bože je tam toho ja som bola vyše bita ako syta a som tu žijem nič mi nie je 🤷
@mullerova46 vykomunikovala s 1,5-2 ročným dieťaťom 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ to určite
Prepáč miláčik, tvoja matka emočne mentálne a ľudsky zlyhala. Využila som vekovú fyzickú a mentálnu prevahu. Zlyhal ľudsky faktor je to smutne, ale to budúcna budem určite viac kontrolovať svoj stav
Jasneeeee
@pribinak aha tak ako inak chces riešiť problémy keď bitkou nie a vlastne dieťa nepochopí ani vysvetleniu ? Ako riešiš doma problémy ty ?
A mňa by zaujímalo, kde odvisli admini, ktorí inokedy bezhlavo prznia názvy tém, ale túto nechajú žiť, hoci je v nej hrubka ako prasa, ktorá úplne vypaľuje oči...😖🐷🙄
@anonym_autor ja by sa asi neudržala a nejakú poznámku preniesla... Krava je to. Nie som žiaden zastánca prehnanej rešpektujúcej výchovy, ale plieskať po zadku takto maličké dieťa, ktoré vlastne nič neurobilo, to je úlet. Jediný, kto by si zaslúžil dobre mierenú "výchovnú" je tá mater😝
to čo ste všetky /takmer/ z inej galaxie padli? Dieťa sa nesmie biť? A to kde je napísané, kde ste takú "progresívnu metódu" zistili? Pozor, nemyslím žiadne násilnosti, ale jasne, že treba dať dieťaťu po zadku, keď neposlúcha, vidieť, že ste sami ešte deťmi a strašne by ste chceli "kráčať s modernou dobou". Veď sa zbadáte, keď ich budete mať veľké, akú chybu ste robili. A ani nemusia byť až tak veľké, za chvíľu vám prerastú cez hlavy.
Inak, to aj vidieť na dnešných deťoch, nič im nie je sväté, rozmaznané, násilné, jedovaté, lebo nikdy nedostali žiadnu výchovnú po zadku. Buchnú nohou a mama vyťahuje peňaženku a coltuje, čo jej dieťa v obchode nadiktuje. A učiteľky v škôlkach a školách ich nevedia zvládnuť, lebo im nemôžu ani po zadku dať.
Na dieťa neplatí dohováranie, ja mám už deti veľké, ale jasne, že dostali po zadku, keď neposlúchali. Ono to známe: Ohýbaj ma mamko, pokiaľ som ja Janko, keď ja budem Jano, neohneš ma mamo! o niečom bude.
A autorke odporúčam nevyguľovať oči nad ostatnými rodičmi, ale hľadieť si svojho "dokonalého" dieťaťa, a netvárit, že ona po zadku nikdy nedostala.
@pribinak aha tak ako inak chces riešiť problémy keď bitkou nie a vlastne dieťa nepochopí ani vysvetleniu ? Ako riešiš doma problémy ty ?
@mullerova46 rozhodne som dieťa nebila, pockala som kým sa ukludni, dokrici a potom sme to riešili
Ale žiadne bitky
Ja buď by som ho nechala nech sa s tým vlacikom pohra, toto bola detská aktivita nie operácia že to vyžaduje neviem aké sústredenie, alwbo by som odišla aj s dieťaťom preč
@mullerova46 rozhodne som dieťa nebila, pockala som kým sa ukludni, dokrici a potom sme to riešili
Ale žiadne bitky
Ja buď by som ho nechala nech sa s tým vlacikom pohra, toto bola detská aktivita nie operácia že to vyžaduje neviem aké sústredenie, alwbo by som odišla aj s dieťaťom preč
@pribinak nemôžeš nechať dohrať sa s vláčikom lebo si na lekcií ktorá má svoj začiatok a svoje hranice. Nemôžeš ho tam nechať ani vykričať lebo sú tam iné deti a rodičia. Musíš ho proste ukľudniť a zobrať preč čo spravila aj matka. Mala ho rovno zobrať bez bitky ale proste asi to nezvládla no. Stáva sa
@pribinak nemôžeš nechať dohrať sa s vláčikom lebo si na lekcií ktorá má svoj začiatok a svoje hranice. Nemôžeš ho tam nechať ani vykričať lebo sú tam iné deti a rodičia. Musíš ho proste ukľudniť a zobrať preč čo spravila aj matka. Mala ho rovno zobrať bez bitky ale proste asi to nezvládla no. Stáva sa
@mullerova46 ty si tam bola? Nevieš aká zo bola aktivita? Možno tanečná pohybová a tam vlak v ruke nie je žiadny problém
Alebo mala odísť preč
Rozhodne mala na vyber viac možnosti ako udrieť dieťa
To vážne ten nadpis? Za toto aj niekoho platíte?
@anonym_autor Ak mamička bije dieťa systematicky, tak ono sa jej to časom vráti aj bez toho, aby si zasiahla. Mali sme takých susedov čo mlátili deti hlava nehlava. Lenže chalaň vyrástol, keď mal 12 začala utekať jeho matka, a keď 15-16, tak pred ním utekal už aj otec 😁. To aj v prírode takto funguje, že alfasamec raz dostane do držky od nejakého mladšieho
@anonym_autor tiež mám kamarátku ktorá dá sem tam po zadku malej keď vyvádza a čo? Do výchovy sa jej nestarám, a už vôbec nie na nejakom krúžku 🙈
autorka , mala si sa ozvat, aspon v tom style, ze takto sa to neriesi.
a vlastne co ta matka "riesila"? , vychovu k čomu?
ze ani dvojrocne dieta place za hrackou? ze nechape povinnost sa zucastnit tanca na nejakom kruzku? Po ktorom povedzme si uprimne, bazia hlavne matky, nie tie deti.
ja by som trestala tie matky, Nechapem na kieho rit, treba takto malym detom nasilu kruzky, treningy a ucenie...Deti do 2-3 rokov, a hlavne ak nie si vyspele, ci vysoko extrovertne a spolocenske, co je u malych chlapcov bezne, nepotrebuju tiaden extra kruzok, okrem normalneho hrania, kontaktu s rodicmi, s detmi sa este nedokayu hrat, maximalne vedla nich - na to staci bezny pobyt v parku ci na ihrisku.
toto je len premotivovanost matiek, nepoviem, keby ze dieta samo chce a vidno ze ho to bavi a ma vydrz tam cely cast zostat a zucastnovat sa. Inak?
trestat dieta za to, ze ma potrebu obycajnej hry s hrackou a nie kruzit dokola s cudzimi detmi? nieco zmeskaju v zivote, ked nezacnu s tancom, tenisom , anglictinou ci s cim este- od babetkovskeho veku? Nezaradia sa do kolektivu? zmeskaju nejaky super truper vyvoj ci sa im zanedba talent fakt? ci len ambicie rodicov.
chudak chlapcek...tuto nie je o nejakej "vychove". Vychova by bola, keby bol priklad usmerneny, lebo robi niekomu zle, saca sa, trha detom veci z ruky a podobne....On totiz nedostal na zadok kvoli vychove. ale preto ze sa jeho matka blbo citila pred ostatnymi, ze jej dieta nie je ako ostatni, ze sa neprisposobi davu, ze nekruzi v kruhu a "netancuje" ale sa LEN chce hrat, hra nie je taka vazena a cenena, ako ked ludom povies ze
-My chodime na kruzok.
oproti
-Dnes sa hral na koberci s autami.
Sme jednou z poslednych krajin EU, v ktorych si myslime, ze vychovna po zadku je v poriadku. SMUTNE!
V Česku zakázali fyzické tresty na deťoch v domácnosti. https://tvnoviny.sk/domace/clanok/999991-v-cesk...
@anonym_autor autorka, prosím, uprav si v nadpise slovo byť.... Správne ma byť Biť
@anonym_autor chudiatko malicke 😔
@viera321 teta Vierka, ale my nemozeme za to, ze vy si neviete ziskat respekt inak ako fyzickym nasilim. Mna rodicia nikdy neudreli (moja mama bola ako dieta fyzicky tyrana), napriek tomu som im po hlave neskakala, mame dobre vztahy a na rozdiel od vasich deti som sa ja svojich rodicov bat nemusela.
A skuste si vygooglit vyznam slova “progresivny”, mozno to potom prestanete pouzivat ako nadavku. Mozno.
@kitycat keď udrie dieťa na verejnosti, tak čo robí doma kde ju nikto nevidí ?
Poslednej vete nerozumiem
@pribinak ja som vyjadrila svoj nazor, je to vec tej pani co tam capla dieta po zadku.
Ako to teraz pomoze ked sa tu budes ty a ine vyvrsovat na mohom nazore?kazdy sme iny a kazdy bol vychovavany inak, niekto si necha dieta skakat po hlave a niekto si ho spacifikuje...
@anonym_autor autorka, prosím, uprav si v nadpise slovo byť.... Správne ma byť Biť
@anonym_91499b ja mam pocit, ze v povodnom prevedeni bol nazov bit s makkym i, takze autorka za tu hrubku nemoze. Ten Y ma zaskocil az ked mi doslo posledne upozornenie
Sme jednou z poslednych krajin EU, v ktorych si myslime, ze vychovna po zadku je v poriadku. SMUTNE!
V Česku zakázali fyzické tresty na deťoch v domácnosti. https://tvnoviny.sk/domace/clanok/999991-v-cesk...
@maranta_leuconeura Keď už A tak aj B. Slovensko rozhodne nie je jediné. Telesné tresty sú stále povolené napríklad v USA a aj u nás v Kanade. Mame na to zákon, dieťa od 2-12 rokov môže dostať výchovnú od rodiča - primeraná sila, bez nejakeho predmetu a nie hlava.
K incidentu sa nechcem moc vyjadrovať, nebola som tam. Ale ak malému šuchla slabú po zadku, aby sa spamätal z amoku nebrala by som to ako tyranie dieťaťa.
@anonym_91499b ja mam pocit, ze v povodnom prevedeni bol nazov bit s makkym i, takze autorka za tu hrubku nemoze. Ten Y ma zaskocil az ked mi doslo posledne upozornenie
@viestta v každom prípade to je 🙈
@maranta_leuconeura a postupne nam tu bude vyrastat generacia faganov, ktori budu terorizovat okolie, lebo vychovna je zakazana. Uz sa to deje na zapade, ze mladi su k rodicom drzi a rodicia nemozu nic. Inac svokra mi raz povedala, ze ked jej dcera povedala ze zavola socialku, ked dostane, tak jej svokra povedala, tak zavolaj ked chces do domova, bude klud 😉
@maranta_leuconeura a postupne nam tu bude vyrastat generacia faganov, ktori budu terorizovat okolie, lebo vychovna je zakazana. Uz sa to deje na zapade, ze mladi su k rodicom drzi a rodicia nemozu nic. Inac svokra mi raz povedala, ze ked jej dcera povedala ze zavola socialku, ked dostane, tak jej svokra povedala, tak zavolaj ked chces do domova, bude klud 😉
@katulienkax bikou si ese niko respek nevybudoval, bitkou dosiahnes len to, ze dieta zo strachu pred bitkou niekore veci robit nebude. ...aj to nie vzdy
Ja nechápem iba jednu vec, na čo je 1,5ročnému alebo 2-ročnému krúžok a na čo nútiť tak malé dieťa k nejakým aktivitám a lekciám… za mňa total mimo, mám tri deti a nechodili na takéto stupidity, sú vysokoškoláci momentálne a o nič nie sú sprostejší ako iní, napríklad aj tí, ktorých na takéto lekcie rodičia vodili…
Ja nechápem iba jednu vec, na čo je 1,5ročnému alebo 2-ročnému krúžok a na čo nútiť tak malé dieťa k nejakým aktivitám a lekciám… za mňa total mimo, mám tri deti a nechodili na takéto stupidity, sú vysokoškoláci momentálne a o nič nie sú sprostejší ako iní, napríklad aj tí, ktorých na takéto lekcie rodičia vodili…
@anonym_e8fbca biznys na premotivovanych rodicoch. vacsina deti to nepotrebuje ani nechce.

Admin haloooooo
@admin oprav si hrubku v nadpise