icon

Ako uspávať bábätko, keď máme doma ešte jedno dieťa?

29. dec 2022

Ahojte, maminy čo máte po sebe deti... Ako ste uspávali babatko ked ste mali doma este 2r dieťa? Lebo dvojročnému asi tazko vysvetlite ze ma byť ticho ,ako ste to robili. Este podotknem ze bábätko je náročnejšie a uplakané a tazko sa uspáva...

autor
29. dec 2022

Myslím spánky cez deň samozrejme..

kp7333
29. dec 2022

v kociku alebo v nosici.

autor
29. dec 2022

@kp7333 no a ked chcem aj niečo doma porobiť?

autor
29. dec 2022

@kp7333 naučiť dieťa na postieľku

jesenzima
29. dec 2022

Obednajsi spánok by som ich nastavila na rovnaký čas, ostatné spánku v kočíku, alebo v nosiči ...

kp7333
29. dec 2022

ja som aj varila s deckom v nosici, kym sa naucilo zaspavat same. aj pracku som nalozila a vylozila. ked musis, tak musis. pripadne som uspala v nosici a po polhodine opatrne prelozila do postielky. najhorsie su prve mesiace, potom uz deti tolko nespia.

danieladugard
29. dec 2022

Biely sum babatku, tym padom budu vsetky zvuky blokovane, starsiemu pustit tv..

bolarazjedna
29. dec 2022

@danieladugard nechcem sa hádať, ale 2 ročne dieťa by určite nemalo taky čas tráviť pri telke, koľko jeho súrodenec - novorodenec/2-3mesacny potrebuje spať. Ideálne ešte žiadnu obrazovku nepozerá. Ale chápem, že sú krajne situácie, keď sa inak nedá, tak aj to je možnosť, ale radšej by som hľadala iný spôsob

danieladugard
29. dec 2022

@bolarazjedna pytala sa na zaspavanie. To moze trvat 5 minut. 100 ludi, 100 chuti. Odpovedala som na otazku ^^
Taktiez som si vsimla, ze mate jedno babo zatial. To je mega rozdiel. Moja prvorodena videla tv prvykrat, cielene, v 1,5r 🙂

mimka2019
29. dec 2022

Naučiť malé dieťa na "hluk" už od malička...ja som to tak robila a kľudne som mohla aj vysávať aj rezne klepať a dieťa sa nezobudilo 😂

siska53
29. dec 2022

Ja som bud na prsniku, potom opatrne prelozila do postielky alebo v nosici, ked bola v nom, aj som robila vacsinu veci..
A neskor tlacila na 1 poobedny spanok, ked presli koliky . Ale zas ..starsi uz spaval len 3-4x do tyzdna, takze to bolo take tazsie . Dakedy ona spala, on nie.. malokedy sa podaril spanok naraz..

zmrzlinka2021
29. dec 2022

Je dolezite dat spat babo tak, ako chces aby sa "naslo", ked sa o 10 minut zobudis.

My sme nikdy neuspavali, prste smer postielka, pusinka a bye bye...

tani777
29. dec 2022

Prvych par tyzdnov bud satka/nosic a tym padom som mohla robit vsetko,alebo bola starsia s nami na posteli a mladsiu som uspala na prsniku..a bud sme boli cely cas na posteli a hrali sa tak,alebo som polozila malu a sli sme inde 🙂

jexica
29. dec 2022

starsi tablet telka a mladsiu som uspala ked zaspala isla som za synom a venovala som sa jemu

szdan
29. dec 2022

Ja som mala 2 razy takto po sebe a teda proste boli od narodenia zvyknutí, že sa okolo nich nechodí po špičkách. A hlavne som nikdy neučila na nejaké tie zaspavania hompalajuc na rukách, fitlopte. Bud zaspali po kojeni, alebo v postieľke, s tým, že postieľku som teda mala v spálni i kuchyni.

cecilia29
29. dec 2022

Pri druhom biely šum. Tretia .a už zvuky na háku. Cez deň nosič alebo kocik

basska_b
29. dec 2022

Na rukach alebo dat 2rocnemu nejaku zaujimavu robotku, treba byt kreativny. Babo nebol problem uspat, ked tak ten kocik tiez pomahal, prechadzka. Postupne tych dennych spankov bude menej a menej. Problem bol uspat 2rocnu popri novorodencovi, to bola mission impossible

evica17
29. dec 2022

Jeden spánok vonku,starší sa unavili,mladší pospal. Druhý spánok mali spolu. A poobede ma starší čakal s knižkou v postieľke,nevie odtiaľ vyliezť a ja uspavam. Vydrží tak 10-15 minút. Prípadne ak niečo boloz e nechcel čakať v postieľke tak som mu tam šupla niečo čo ešte nemal,napr pexeso a on obzeral,triedil a ja som sa ponáhľala. Zozaciatku dať niečo neokukane,nech si zvykne

selest
29. dec 2022

Cez den v kociku v byte. A to starsi je chory vela krici, maly si musel zvyknut zaspat aj tak kedze velky uz cez den nespal. Vecer ja maleho v spalni a muz velkeho v obyvacke..

gabika128
29. dec 2022

Biely šum, správala zo začiatku doma v kočíku, potrebovala natriasat, potom šup na balkón, neskôr v postieľke. Šum z mobilu alebo iného zariadenia tlmí ostatný hluk, napríklad od staršieho súrodenca 😂

evka258
29. dec 2022

Ja som mala 2rocny rozdiel...bolo to narocne, najlepsie bolo, ked uz okolo roka sli spat obaja na obwd. Najhorsie bolo, ked babatko spavalo 2x, a to som musela s cerstvo zobudenym uspat toho vacsieho. Ale tak niektore baby su sikovne a deti si naucia tak, ze zaspavaju samy....ale to moj pripad nie je :(

sakaca
4. jan 2023

Fungovala som na nosiči, inak by som to nedala. Keď babám nevychádzali spanky naraz. Menšia išla do Rischina a pospala si a ja som sa mohla venovať aj staršej.

mamula20
Odpoveď bola odstránená