Ako v noci nekojiť?

jaja23
9. feb 2019

Ahojte, chcem sa opýtať, malý ide mat 7 mesiacov, cez deň papame tak, že ráno dám nutrilon, doobeda ovocie, na obed mixované mäsko so zeleninou, poobede kašičku a večer sa snažíme kojiť a dokrmim nutrilonom. Cez noc sa občas zobudí 3x,obcas aj 7x.Do teraz som mu vždy dala pocuckat z prsníka a potom zaspí kal. Len poslednú dobu pozorujem, že mliečka je menej, aj keď v noci dudka, tak vidím, že skôr naprázdno. Potom je aj o hodinku zas hore a cucka palce. Rada by som ho už nekojila, keďže od začiatku sa trápim s kojeni. Ale ako na to v noci? Ako zistím, kedy chce papať, kedy treba dat čajík a kedy chce len zistiť ci sme tam? Vôbec si to neviem predstaviť. V noci mu mam dat nutrilon a on si aj musí odgrgnut? Poraďte prosím. Ďakujem za rady.

renatka100
9. feb 2019

@jaja23 je pochopitelne, ze ked cez den nekojis, ze sa ti mliecko straca. V tomto case som si odsavala tri krat za den v pravidelnych intervaloch. Podla mna by si rano miesto nutrilonu mala dat svoje mliecko, prip. Ako desiatu. V noci by som radsej davala nutrilon. Ja som to robila tak, ze som mala v termoske presne naliatu teplu vodu na zarobenie a pripravene flasky s um. Ked sa maly v noci zobudil, tak som mu v trojhodinovych max v dvojhodinovych intervaloch davala um. Inokedy iba duduel alebo dologel ked mu isli zubky. Kojenie si nachaj na nejaku hodinu v noci iba jeden krat aby mal dost mliecka. Drzim palce.

jaja23
autor
9. feb 2019

@renatka100 no ja by som si odsavala, kby bolo co. Lenže ja som si od začiatku neodsala ani kvapku, ani manuálnou, ani elektrickou odsavackou. Zvykla som mu vytlačiť do fľaštičky, keď sa mi zdalo, že málo vypil. A píšem vytlačiť, lebo mne to išlo po kvapkách, nedalo sa povedať ze "odstriekat". A keď sú krmila v noci nutrilon im, dávala si babo aj odgrgnut?

renatka100
9. feb 2019

@jaja23 nie nikdy som maleho nedavala v noci odgrgnut. Do 4 mesiacov mal monitor. Od vtedy spal iba na brusku a sam si vzdy odgrgol. Ked mas problem s mlieckom tak to fakt nema vyznam aby si sa trapila. Najlepsie ukoncenie kojenia je postupne znizovat a ked uz iba jeden krat kojis tak to so salviou odide same.

jaja23
autor
9. feb 2019

@renatka100 a salviu ako? Mam piť, alebo ako? Dakujeeem

renatka100
9. feb 2019

@jaja23 ja som mala tabletky, ale pri dcere som pila 4 krat denne salviovy caj. Ale to uz musis byt fakt rozhodnuta ze ziadne kojenie a ozaj mat zredukovany pocet kojeni na jedno za den. Inac ti hrozi zapal. Myslim vsak ze do mesiaca by si to na jeden krat za den mohla zredukovat.

zeytin
9. feb 2019

Mne pomohlo, ked som malemu dala do postielky flasu s vodou. Ked sa v noci zobudil, podala som mu ju. Neskor si ju uz vedel najst sam, napil sa a zaspal.

jaja23
autor
9. feb 2019

Ďakujem vyskusam