icon

Ako zvládať starostlivosť o náročnejšie dieťa?

3. júl 2025

Ahojte. Tie ženy, ktoré máte náročnejšie dieťa, ako to zvládate? Máme doma uplakanca, nepohrá sa moc sama, jedine keď je ma chrbte, ale to začína mať zležanú hlávku zozadu už, tak ju na chrbáte moc nechcem nechávať... Musíme cvičiť vojtovku 4x denne, je predčasne narodená.. rodina je ďaleko, mne chýba spánok a asi sa už zbláznim alebo začnem piť 🙈 vlastne ani piť nemôžem kvôli mlieku.. aj teraz som ju dala hrať sa, celý čas počujem len mrnkanie a plač zo spálne, ja už neviem... Keď ju konečne uspim a idem rýchlo aj ja spat spolu s ňou, tak neviem, či má nejaký radar či čo ale v momente je hore... Nemám čas na seba a nevladam ani domácnosť... Jedine ked muž príde večer domov a venuje sa jej a ja mozem aspon navarit a niečo upratat... Tak som sa tešila na materskú a je to otrasné.....

Strana
z2
klementinka58
3. júl 2025

asi tak, ze ked spal on spala som aj ja, nevarila som vobec, domacnost tiez nic len cisto som sa venovala dietatu a striedali sme sa pri nom s manzelom. ked videl ze idem z poslednych sil, vzal ho on a mna necha pol dna oddychnut..ak bol v praci totalne som spala s nim a nevarila, neupratovala. jedlo riesil manzel bud tym ze navaril, alebo donaska

13uzivatelka11
3. júl 2025

akože si dala mala bábätko do spálne sa samé hrať? A čudujes sa že plače? Či som to zle pochopila? Veď si ju daj k sebe do kresla kým ty varíš alebo čo, ale v živote som nechala takto syna samého a naučil sa hrať aj sám časom.. a nemusíš mať upratané každý deň a navariť môžeš jednoduché jedlá aj na 2-3 dní kľudne

cukroska
3. júl 2025

Na málo su spánku si zvykneš časom. Áno mala som náročné dieťa prvé a neviem do kedy to trvalo, že sa budil v noci často, ale dlho aj ako škôlkár .Tak som si zvykla Bolo to náročné,ale vytúžený a s pomocou sme to zvládli.A nikdy ani jediný raz som poobede nespala s nimi, to bol jediný čas keď somsu rýchlo dačo vedela urobiť. Aj tak mal plytky spánok a krátko. To dáš.

michaelam2
3. júl 2025

Z popisu chapem ze je to len par mesacne dieta…a pises “dala som ju hrat sa” a pocujes plac zo spalne. No ale co ine cakas? Jasne ze bude nespokojne ked je same v izbe a nikto pri nom. Daj ho k sebe, nech na teba vidi, prihovaraj sa mu a popri tom rob co potrebujes.

sisska96
3. júl 2025

Ja vôbec nechápem ako sa nedá zvladnuť ani navariť ak máš decko 🙄

colsami
3. júl 2025

Babatko sa Ti same hrat nebude v spalni 😃 prepac.

A prakticky: najdi si brigadnicku, hocjaku studentku co pride aj na 2-3-4 hodinky sa s nou hrat, ukazovat jej hracky, nosit ju. Opatrovatelku domov. A Ty si oddychnes.

doriiis
3. júl 2025

Daj ho do nosiča a máš voľné ruky

gypsomilka
3. júl 2025

Daj jej kresielko alebo deku pri linku alebo nosic a popri tom ako sa s nou budes obcas hrat tak navaris. Podas jej hracku,porozpravas nieco pohupes atd. Hodis do hrnca a dalej sa hras. Ked mi aj napr dieta ,ze plakalo zobrala som na ruky a varila s nimi. Da sa vsetko,dako postupne. Upratovala som rovnako. Co bolo treba som pozberala s detmi na rukach,povysavala rovnako s nimi. Ked boli chvilu ticho odbiehala som a robila co sa dalo. Pri takom malom sa to este da upratat.

michaela329
3. júl 2025

Ja mám moje kolikovo refluxové vrešťadlo stále pri sebe, žiadne že dám do izby. Nosič? Naivná predstava, že mi v ňom vydrží - alebo že stačia "voľné ruky" na nejakú prácu ma rýchlo prešla. U nás funguje podložka na zemi pri mne a malý sa mi na nej tmolí, rotuje okolo hračiek, aj často vrieska, výska, hráme sa na nej, cvičíme a popritom si robím, čo sa dá 🤷 Varím, teraz už aj prikrmy riešim, občas upracem, potriedim ponožky a podobne. Veľké veci robím, keď je muž doma a čas pre seba mám tiež dohodnutý s mužom-to ma drží psychicky nad vodou.

lilian183
3. júl 2025

Ako sa má samé zahrať dieťa čo ešte ani nechodí?Dať do kuchyne ohradku alebo kreslo hupacie a tam dieťa

autor
3. júl 2025

Od včera som jej presunula hraciu podložku do spalne, lebo tam je akotak chládok, a som pri nej cez deň, ale zase na 15 min odídem sa najesť umyt riad... Ja teda neviem, kamošky maju rovnako stare deti a ževraj ani nie su pri nich a oni sa same zabavia kukanim na hračky a len ich sleduju na kamere..je to prvé dieta, ja uz sama neviem co je správne... Ale tak ani vaše deti nevydrzali ani 15min same bez placu hluku?

autor
3. júl 2025
@sisska96

Ja vôbec nechápem ako sa nedá zvladnuť ani navariť ak máš decko 🙄

@sisska96 a ako? Ci ked place tak mam vypinat sporak medzitým? Stihnem max tak cestoviny...ja uz neviem proste...ci varila si bezohladu na to, ze dieta place vkuse?

michaela329
3. júl 2025

Kamošky si tak trochu nevymýšľajú? Lebo ja také dieťa teda nepoznám a to ich mám v okolí viac než dosť. Jednoducho do istého veku si pre ňu stred vesmíru.

michaelam2
3. júl 2025

To male babatko ale nechape ze budes prec len 15 minut. Ono vnima len to ze zrazu mama odisla a je same. Preto place.
Viem ze je to narocne, tiez som mesiace jedla tak ze mala v lehatku a jednou rukou som jedla a druhou hrkala hrkalkou 🤷‍♀️ raz to prejde neboj

autor
3. júl 2025
@michaela329

Kamošky si tak trochu nevymýšľajú? Lebo ja také dieťa teda nepoznám a to ich mám v okolí viac než dosť. Jednoducho do istého veku si pre ňu stred vesmíru.

@michaela329 ja už neviem, ale jedna mi ukazovala video, že zatiaľ čo si v záhrade trhala budinu tak jej malá rotovala na podložke v izbe..... Tak si ma teraz ukludnila, ze aj ini to tak maju.. zase to neni ze ju zavriem v izbe a tam necham..vcera som jej akurát prelozila podlozku bo som myslela ze jejvadi to teplo ale mala som otvorene dvere ked odbehnem a vidim ju az z kuchyne do izby, mame tak byt... Tak to neni nejako ze je sama, aj ona na mna kuka ale tak neviem ci aj to ze som na tych par minut dalej od nej jej vadi...

mey8
3. júl 2025

No je to tazke... ale to babo je asi na teba fakt naviazané, a ty sa musíš naučiť riešiť veci co najjednoduchšie pre vás obe... ako ženy vyššie písali... treba jej nájsť miesto pri bežných činnostiach tak aby bola pri tebe... ( kresielko, hojdačka, jedálenská stolicka, kočiar...) ty máš voľné ruky a robíš to vo potrebuješ a babo sa vyhra... časom si na to zvykne.. co sa plaču týka... Aši ta sklamem... ja mam 3,5 ročného syna a reve -doslova akoby ho z koze drali, len keď na záchod idem a on ma nevidí... a to vie rozprávať, chodit-kludne môže ku mne prísť ale on ma ako zmyslov zbavený pobehuje s krikom a hľadá po celom dome.. ( a to naňho kričím z wc-ze som tam..)🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ tiež mi to ide na mozog.. ale asi sme isto stredom ich vesmíru ❤️❤️

autor
3. júl 2025
@mey8

No je to tazke... ale to babo je asi na teba fakt naviazané, a ty sa musíš naučiť riešiť veci co najjednoduchšie pre vás obe... ako ženy vyššie písali... treba jej nájsť miesto pri bežných činnostiach tak aby bola pri tebe... ( kresielko, hojdačka, jedálenská stolicka, kočiar...) ty máš voľné ruky a robíš to vo potrebuješ a babo sa vyhra... časom si na to zvykne.. co sa plaču týka... Aši ta sklamem... ja mam 3,5 ročného syna a reve -doslova akoby ho z koze drali, len keď na záchod idem a on ma nevidí... a to vie rozprávať, chodit-kludne môže ku mne prísť ale on ma ako zmyslov zbavený pobehuje s krikom a hľadá po celom dome.. ( a to naňho kričím z wc-ze som tam..)🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ tiež mi to ide na mozog.. ale asi sme isto stredom ich vesmíru ❤️❤️

@mey8 ďakujem ♥️

autor
Autor odpoveď zmazal
malaopicka
3. júl 2025

Ja som mala také dieťa. Kde som ho dala, tam bol a hlavne neotravovať, chcel byt stále sám, keby ho nechám 5 hodín, tak sa toľko bude hrať. Teraz je to podstatne horšie ako chodí a vymýšľa. Musíš si nájsť len systém, čo bude u vás fungovať. Hocikto ti hocičo poradí, u vás to nemusí mať efekt. Ale teda 15 minút musí vydržať určite, to zas nie je taký čas. Skúsila by som ju dať k sebe do tej podložky alebo do kresielka kým varis, aby ťa videla, ak jej ide o to. Možno len chce na teba vidieť.

13uzivatelka11
3. júl 2025
@malaopicka

Ja som mala také dieťa. Kde som ho dala, tam bol a hlavne neotravovať, chcel byt stále sám, keby ho nechám 5 hodín, tak sa toľko bude hrať. Teraz je to podstatne horšie ako chodí a vymýšľa. Musíš si nájsť len systém, čo bude u vás fungovať. Hocikto ti hocičo poradí, u vás to nemusí mať efekt. Ale teda 15 minút musí vydržať určite, to zas nie je taký čas. Skúsila by som ju dať k sebe do tej podložky alebo do kresielka kým varis, aby ťa videla, ak jej ide o to. Možno len chce na teba vidieť.

@malaopicka nie, pár týždňové, mesačne bábo nemusí vydržať 15 minut samé

malaopicka
3. júl 2025
@13uzivatelka11

@malaopicka nie, pár týždňové, mesačne bábo nemusí vydržať 15 minut samé

@13uzivatelka11 čiže si bola s takým dieťaťom 24/7? Nešla si do sprchy, na záchod, zamiešať jedlo na sporák? Dobre, tvoja vec. Normálne to nie je.

13uzivatelka11
3. júl 2025
@malaopicka

@13uzivatelka11 čiže si bola s takým dieťaťom 24/7? Nešla si do sprchy, na záchod, zamiešať jedlo na sporák? Dobre, tvoja vec. Normálne to nie je.

@malaopicka na záchode nie som 15 minut a aj pri zamiesani jedla ma mal na dohľad, v sprche som bola keď s ním bol manžel. Nie, nenechala by som ho plakať

lucka_ke
3. júl 2025

súcítim s tebou, pre mňa boli prvé mesiace galeje, môj spal len v kočíku, ktorý sa hýbal, ja som už pri kočíkovaní mala mikrospánky, v noci 12x hore, celé zle a tiež sme cvičili Vojtovku

michaelam2
3. júl 2025
@malaopicka

@malaopicka samozrejme ze to je normalne. Super, ze si nemala take dieta ale to neznamena ze take nie je ziadne. A bezne sa zeny sprchuju tak ze dieta maju so sebou v kupelni v lehatku. Aj ja napriklad 😀 inak to neslo

malaopicka
3. júl 2025
@michaelam2

@malaopicka samozrejme ze to je normalne. Super, ze si nemala take dieta ale to neznamena ze take nie je ziadne. A bezne sa zeny sprchuju tak ze dieta maju so sebou v kupelni v lehatku. Aj ja napriklad 😀 inak to neslo

@13uzivatelka11 tu nikto nehovoril o plakaní. Nedomýšľaj si.
@michaelam2 však to som jej aj poradila. Naučte sa prosím vás obe čítať kým začnete niečo odpisovať.

michaelam2
3. júl 2025
@malaopicka

@13uzivatelka11 tu nikto nehovoril o plakaní. Nedomýšľaj si.
@michaelam2 však to som jej aj poradila. Naučte sa prosím vás obe čítať kým začnete niečo odpisovať.

@malaopicka tak to potom plati aj pre teba. Ja som reagovala na to, ze si napisala, ze to nie je normalne.

autor
3. júl 2025
@malaopicka

@malaopicka ďakujem pekne ♥️ tiež si myslím, že tých pár minút by mala vydržať v pohode, no uvidime....skusim si najst system nejak....
@lucka_ke presne toto iste....ja mam pocit, že odkedy cvičíme tu vojtovku tak moja psychika a všetko ide dole vodou, slo to aj predtým, ale to cvičenie to len umocnilo, lebo som tak uhucana, ze aspon 5min by som chcela len tak v tichu sediet 🙈

tilonka
3. júl 2025

Autorka, kto nezazije nepochopi 🤪 ja som mala prve total narocne, a ano, nedalo sa urobit nic a ospanku ani nehovorim, takze ti VERIM a druhe bolo presny opak, pri druhom by som mala matersku total leharo, nebyt prveho 😁 Takze VERIM, ze kamosky mozu hovorit pravdu. Prve bolo narocne kym neslo do skoly .... takze len vydrzat, trpezlivost, lasku a doslednu vychovu 🙂🙂🙂

ivetta1234
3. júl 2025

No inac zevraj babatka do cca 9 mesiacov nevedia ze objekty existuju nadalej aj ked ich nevidia,cize tvojich 15 minut pre tvoje babo znamena ze si prestala existovat a preto place,skus si to najst a potom sa budes vediet lepsie vcitit a budes to brat ako kompliment 😁

ivetta1234
3. júl 2025

A este by som dodala ze ano, ak budes stale nechavat svoje babo same tak si zvykne a uz nebude za tebou plakavat, co sa mozno stalo u tvojich kamaratiek ale nemyslim si, ze to je to co v skutocnosti chces 🤷‍♀️

Strana
z2