icon

Ako zvládnuť starostlivosť o psa a bábätko?

18. dec 2023

Mam doma malé šteňa, bude mať rok. Kúpili sme si ho, lebo sme už nerátali, že sa nám niekedy podarí mat babatko, nakoľko sme sa snažili dlho a aj za pomoci lekárov. No nejak sa stalo a teraz si lamem hlavu, ako budem zvládať oboje. Áno, niekto si povie, že o psa sa netreba tak starať, ale ja mam ešte mladého psa, ktorý je aktívny, hravý, stále vyžaduje pozornosť a vychádzky. Chodíme 5x denne von. Neviem si to predstaviť pri babatku. Doma ho samé nemôžem nechať, keď pôjdem venčiť. A stále ho obliekať a brat so sebou? Neviem, čo mám robiť 😕

dusankomoj
19. dec 2023

Ja som mala popri babatku 2psov(belgičanku a yorku) ráno išiel muž,v rámci prechádzky ja s malým a večer zase muž. Ak nemáš poruke nejakú rodinu,čo by bola ochotná na pár mesiacov pomôcť,tak sa popozeraj po okolí a ľahko nájdeš školáka,čo ti za pár eur s radosťou vyvenčí psa🐕 a čo sa týka chlpov,keď si s nimi žila doteraz,tak ich povysávaš aj pri dieťati.

trema
19. dec 2023

Manzel s nim pojde von pred pracou a po praci, ty raz pocas dna a vybavene

chillibubble
19. dec 2023

autorka a? a keby mas doma este skolopovinne dieta, tak ho na 3 mesiace vyhlasis zo skoly? rano nech si manzel privstane o 10 min. pes sa aspon vycika. na obed/po obede s nim behnes na hodinu s kocikom alebo nosicom a vecer ked pride muz z prace tak zase vezme psa na 10 min. okolo baraku.

havranka31
19. dec 2023

No takto.. ked si si uz teraz povedala, ze sa to neda (aj ked opak je pravdou), tak zjavne hladas len dovody preco ho dat prec, to je fakt smutne.
Rano pred pracou ho vyvenci muz, poobede ty s malym, a vecer zas muz. Cize realne len raz ides ty von. A ano, chodila som vencit aj pocas sestonedelia (dokonca po cisarskom), a neubudlo zo mna, ani z dietata. Sem tam si mozes zavolat mamu/sestru/svokru/kamosku, nech postrazia tu chvilu kym vyvencis.

Zober si inu situaciu. Mas jedno dieta v skolke/skole, druhe sa ti narodi. Kto ti bude to prve vodit do a zo skolky? No predsa ty aj s babom, ci? A vtedy by ti asi nevadilo, ze ho musis 2x denne obliekat a ist von...

dusankomoj
19. dec 2023

@havranka31 presne! Kde je vôľa,tam je cesta! Tu to naozaj vyzerá,že sa iba hľadajú argumenty ako sa zbaviť psa.

mima1608
19. dec 2023

@havranka31 s týmto prístupom by to staršie autorka skôr vypísala zo škôlky aspoň na obdobie 600nedelia

autor
19. dec 2023

@dusankomoj je tak strašne jednoduché človeka odsúdiť a hodiť na neho špinu, však? Typická sprostá Slovac. Ja svojho psa milujem nadovšetko, vďaka nemu som neskončila na liekoch, keď som mala ťažké obdobie. To už sa tu človek nemôže o ničom poradit? Diskusia je diskutovani a nie odsudzovani!!!!

dusankomoj
19. dec 2023

Nikto ťa nesúdi,ale ešte si ani neskúsila žiadne riešenie a už vieš že to nepôjde! Keď si dostala rozumné rady ohľadne venčenia,tak odrazu pribudli chlpy😊 budeš neskutočne prekvapená,keď zistíš ako sa vie pes prispôsobiť. Vydrž a rieš veci keď prídu,nie čo by bolo,keby bolo! Ty si to fakt napísala akoby si si nevedela vybrať či si psa nechať,alebo nie. Tak sa nefuč a užívaj si tehotenstvo,pes bude v pohode a riešenie sa nájde.

autor
19. dec 2023

@dusankomoj áno pýtala som sa na chlpy, lebo SORRY že ešte som nemala dieťa a neviem, či to vadi, škodí atď

pukanec123
19. dec 2023

A rodičia tvoji sú na tom ako? Bývajú ďaleko? Nemohli by si aspoň počas šestonedelia psíka vziať a vypomôcť? Keď si nájdete režim a zvyknete si tak si ho po sestonedeli vezmeš spat.

mclissa
19. dec 2023

My mame tiez psa. Syn sa narodil, ked bol babatko vypadla som po obede, vracala som sa az o 5. V lete ani nehovorim, cely den sme boli vonku. Psovi to stacilo az, az. A ako co nechapem ake prve mesiace po porode? Co chces byt doma zavreta prve mesiace? Normalne pojdes von, aj s babatkom aj so psom.

autor
19. dec 2023

@mclissa počas šestonedelia asi sotva budem behať po vonku...A navyše aspoň na dedine to býva tak, že kým nie je dieťa pokrstene, tak by si sa s ním nemala promenadovat po vonku.

mclissa
19. dec 2023

Pocas sestonedelia nemusis trcat doma na zadku. To je kde napisane? A tetky, babky nech si v dedine hovoria co chcu.

mima1608
19. dec 2023

@autorka, ja som z dediny, ale toto som ešte nepočula 😳 nám krst vyšiel až keď mala dcérka cez 3 mesiace, keďže jej krstný otec pracuje v zahraničí a museli sme mu dátum prispôsobiť a 2krat sme krst posúvali. To som akože s ňou nemala chodiť 3 mesiace von? To čo je za nezmysel. Hľadáš spôsoby, ako sa to nedá. Tak toho psíka daruj, možno nájde konečne toho správneho majiteľa

betulinka1
19. dec 2023

Akeho mas psika? Plznutie sa da vyriesit ostrihanim. Osobne som tak riesila civavku. Mas viac moznosti. Ak nechces na ranné a večerné venčenie zapájať muza, tak mas nasledovne moznosti. Na prve mesiace dat psika k rodicom. Naucit psika cikat na podložku, cize poobedná dlha prechadzka mu bude stacit, resp. zvykne si. Najst si nejaku študentku, ktora ti za nejaku sumu bude chodit psika venčiť. Ja by som riesila tu podlozku a naucila by som psika na nu. Zjednoduší to cely chod domacnosti.

natall113
19. dec 2023

Autorka to s tým krstom snáď nemyslíš vážne, a čo deti ktoré sa krstia v 5,6,7 mesiacoch majú byť doma zavrete?

chillibubble
19. dec 2023

pockaj, ty byvas na dedine a tym padom asi v rodinnom dome a nie v panelaku? ja som automaticky predpokladala ze panelak, ked je problem vencenie. ved v rodinnom dome otvoris dvere a pes ide spravit co potrebuje na dvor. tie prve tyzdne to takto v pohode prezije.

nataly420
19. dec 2023

Jediný kto je sprosty si tu ty 🙂 ty slovač

autor
19. dec 2023

@chillibubble v bytovke

autor
19. dec 2023

@natall113 kamoška rodila februári a marci bola malá pokrstena. Ani nevytiahla paty z domu, mama jej to nedovolila práve kvôli tomuto.

lenkasarka
19. dec 2023

Keď sa mi narodila dcéra. PSA som mala nejaký ten rok. Tuším na 3 či 4 deň som v pohode šla s dcerou na prechádzku a aj so psom. V pohode si zvykol na iný režim prechádzok. Ako pred narodením tak aj po narodení drcery u nás fičal vysávač denne práve kvôli tým chlpom. Pes na posteľ nesmel nikdy a plne to rešpektoval.

lenkasarka
19. dec 2023

Nepočula som,že dieťa nesmie von kým nie je pokrstené. To by niektoríaj dospeli ludia boli zatvorení doma doteraz. To sú len nejaké povery,alebo čo.

mondolina
19. dec 2023

v deň keď nás pustili z pôrodnice sme boli na prechádzke. vo februári.
takže výhovorky. chudák pes.

mandarinka555
19. dec 2023

Na každú radu máš len pridrbané výhovorky🙈 Kto chce, hľadá spôsoby...kto nechce, hľadá dôvody...A najväčšiu pi*ovinu si zadrela, že v šestonedelí nemôžeš chodiť von😂 Už nevymýšľaj kraviny, ale priznaj farbu, že sa psa chceš zbaviť...Aj tak tých nešťastníkov bude po Vianociach ako maku, všade povonku popriviazovaných kade tade v lesoch☹ je mi na grc...

autor
19. dec 2023

Každý je inak vychovaný, ja vás tu neurazam, len hovorím, ako to u nás chodí a ako to poznám odjakživa. A psa sa nevzdám, môžete si hovoriť, čo chcete.
Sa čudujem, že ste hneď po pôrode nešli na kávičku do nákupných centier.
Sú veci, ktoré sú a ktoré nie sú nejaký čas po pôrode žiaduce.

miniatura14
19. dec 2023

Bože môj, že nevytiahnuť päty z domu, kým nie je dieťa pokrstené? A že mama nedovolila? 🤦🏼‍♀️Čo má kamoška 15 rokov a ty tiež, aby si sa riadila názormi nejakých dedinských tetiek?

natall113
19. dec 2023

Autorka prepáč ale toto je taká turbo hovadina že normálne keď sa nad tým logicky zamyslíš to nedáva zmysel ja som rodila v máji dcéra bude mať krst vo februári a normalne chodíme von toto nieje o výchove ale o zdravom úsudku, píšeš že sa psa nevzdáš ale na každú radu máš výhovorku nuž budeš sa musieť premôcť

chillibubble
19. dec 2023

tak ale ked uz idete verit na povery a nechate so sebou manipulovat ze s dietatom nemozete ist von, tak potom akceptujte aj dalsie povery ako napriklad urieknutie/zoci a teda ani ziadne navstevy. cervena stuzka na kociku(co sa inak vylucuje s krstom) atd. ze mama zakazala ist von 🤦‍♀️ a kvoli povere dieta nepojde na cerstvy vzduch 3 mesiace... to ste z vychodu? odtial som citala taku pikosku, ze kamoska odmietla piect kolace na svadbu inej kamoske zato, ze je liberalka.

maciatkolulu
19. dec 2023

Dúha,to by som ja bola doma do svojho 11.roku 🤣😅. Môj syn sa narodil presne k ročnému westikovi,nič krajšie nie je a ani nebude. Myslím vzťah syna a nášho člena domácnosti. Lebo on bol,je a bude plnohodnotný člen domácnosti. Malý bude mať 11a je to niečo neuveriteľné čo je medzi nimi. To poznajú len tí,čo majú doma nie zviera,ale chlpatého člena a nemyslím tým neoholeneho chlapa😅. Naozaj by si nedávala staršie dieťa do školy? Takého prváka. Minimálne 2x denne by si musela von,krúžky a také.... no ja ti neviem. Proste stačí rozmýšľať a nájsť systém. Prosím ťa, a to sa kde robí 14 hodín?

mclissa
19. dec 2023

No isla som na kavicku. Vsak by ma iba doma s dietatom porazilo 🙈