Aký je váš názor na spanie bábätka pri mamine?
ahojte.chcem sa vas opytat aky mate nazor ked babo spi medzi rodicmi na posteli??? vidite tam rizika??? ako vy uspavate vase babo??? a ete sa chcem opytat ci je normalne ak moj 4-mesacny syn zacal vyplazovat jazycek???
nikdy som to neuznavala...nasa pri nas spavala prve 2 mesiace v postielke potom sme ju prestahovali do detskej izbicky zo zaciatku som tam s nou spavala aj ja nikdy som ju neuspavala naucila sa zaspat vzdy sama a od 7meho mesiaca spi uplne sama v detskej izbe kedze prespi celu noc...ale zalezi to od dietata ake je mozno druhe babo bude ine
syn bol kojený 9 mesiacov 🙂 tak spal so mnou a dcerka nebola tak spáva od malička v postielke 🙂
nasa zacala spavat v postielke, ale v noci pri kojeni vzdy uz len pri mne, nikdy neprespala celu noc bez jedenia - niekedy sme jedli aj 2 hodiny, teraz ma 8,5 mesiaca, sice nemam ziadne sukromie, no uzivam si, ze mala je pri mne, ona je pokojna, ja tiez, stale dojcime, predpokladam, ze kym neskoncime s dojcenim tak to ine nebude...velakrat som skusala ju nechat len tak v postielke, rycala aj 1,5 hodiny a nic, ma proste tvrdsiu hlavu, a hlavne nevie spat na chrbte, vzdy iba na boku, z ktoreho sa pretoci na brucho a je hore, teraz je to o to horsie ze uz xe len stat ako fakla v posteli, a to ju v drevenej len tak nemozem nechat, taku tvrdu hlavu zase nema🙂)
Moj syn ma 7 rokov a stale nechce spavat sam.od malicka spaval s nami v postielke ani nespaval.aj zacal sam spavat,ale potom sa budil,plakal tak sme ho nechali pri nas'.teraz si stale najdi nieco ,len aby nemusel sam spat.takze treba zacat,co najskor aby si dieta zvyklo same spat.
ked sa mi narodilo prve dieta, vzdy som sa stazovala ked sa chcela nosit na rukach. Ked uz nebola male babatko. a vtedy mi brat povedal, ze co sa tolko rozculujem, ved ju nebudem nosit na rukach do 15 rokov.... 😅 a niekedy su take chvile, ked si na to spomeniem. a spomenula som si na to aj pri tejto teme....ved do 15 rokov s nami tie nase deti spat nebudu 🙂 kym nie su skolaci tak nevidim nejaky problem, ze by moje dieta spalo so mnou. Ked sa citi istejsie, kludnejsie a nebudi sa kvôli tomu, ze je samo v izbe a treba k nemu vstavat, tak preco nie....cez vikend sa ku nam (ku mne a synovi) nasackuje aj dcera a vsetci spime spolu 😀 , tesime sa na soboty ked spime spolu, vecer tarame az do kedy nezaspia od unavy, len manzel je odstrceny vo vedlajsej izbe, uz sa nezmesti 😝 😅 a myslim, ze detom ostanu aj taketo pekne spomienky na detstvo, na nase vikendove pelesenie 😉
@livocka21 pokial sa vsetci vyspite, vyhovuje to vsetkym clenom rodiny - t.j, aj oteckovi, tak je to v poriadku. 😉
nam to nevyhovovalo a nevyhovuje dodnes, ked jeden z nich v noci pride, tak sa bud jeden z nas stahuje na gauc alebo ho muz prenasa spät, pretoze sa nikto, okrem syna, nevyspi. 😉
a nevyhovovalo mi to ani ked som kojila, to som mala roztahovaci gauc v detskych izbach. vzdy som zaspala s odhalenym prsom a zobudila som sa na to, ze mi je nan zima, ked sa dieta odpojilo. potom som zas zaspala, a zrovna vtedy sa zobudil maly, ze chce papat, tak zas nic spanok. a tak stale dokola. takze som ho poctivo prekladala do postielky. a po pol roku, ked uz viac-menej prespali celu noc, tak som sa vratila do spalne.
@bubelko no u nás spi na tom gauci ocko kedze pracuje a male ho budilo, mala spala a maly spi teraz pri mne, kojime sa zakryti. Aj 6 krát za noc proste bez ciciku je nesvoj. Tak som si uz zvykla a je to ok. Malu som kojila do 2 a pól roka potom šla separe dúfam ze malého toľko nebudem a po roku pekne krásne poputuje za malou a tatinko konečne do spalne. 😀
moj malinky spáva v postielke od narodenia, polozim, poviem dobru nocku a spinka....niekedy trosku posanti este, pripadne sa musim vratit, lebo sa mu strati cumlik alebo sa prekoprcne a hlavickou tlaci o postielku, tak ho posuniem a podobne...ale ziadne uspavanie, nosenie ani nic. O "chvilu" bude mat 7 mesiacov, no je tomu zhruba mesiac, co sa nam pokazilo nocne spanie (dovtedy spinkal bez problemov, zobudil sa len raz na papanie). Teraz tiez zaspi pekne v postielke, ale okolo polnoci precitne, placka, respektive skuci, nevie si najst polohu, kedze doteraz spaval len na brusku a odkedy sa pretaca, tak "behá" po celej postielke a na chrbatiku doslova nevie spat, vsetko mu vadi i to, ze je zakryty ... za polhodinu musim k nemu vstat aj 10-krat. Tak som rezignovala a zacala si ho bravat, ked zacne plakat, k sebe na postel, aj ked som zasadne proti spaniu dietata na posteli s rodicmi. Ale poviem pravdu, uzivam si jeho pritomnost, i to, ked mi fuci pri hlave alebo si na mna vylozi nozicky 😀 aj vzhladom na to, ze dalsie deti neplanujem mat a podobne momenty sa v zivote uz zrejme nikdy nezopakuju.... Ale spim na posteli s malym sama, manzel je dobrovolne nasilu 😀 vystahovany do obyvacky, aj vzhladom na to, ze chrape kvoli nosnej prepazke a rano vstava do prace, tak by nas budil, teda maleho, ktory ma uz nad ranom lahsi spanok... a deti v tomto obdobi vyplazuju jazycek bezne si myslim... aj skor
Ja som sa bála mať bábo pri sebe v posteli, ale mala som postielku s bočnou stranou , čo sa dala dať dole, tak to ako keby spal s nami v posteli. Bol hneď vedľa a ja som mala svoj kľud , že ho nepriľahnem. Potom , keď bol väčší, tak samozrejme spával aj s nami občas, len to som sa nikdy nevyspala. Tak sme si potom zvykli, že si radšej ľahnem ja k nemu do postele , kým zaspí a potom som sa presunula do svojej 🙂
Mladší potom, keď som prestala kojiť asi od 6 mesiacov začal spávať v postielke v detskej izbe so starším bratom, ( lebo mu tam bolo samému smutno) , ale chodila som ho uspávať na rukách a potom som ho vložila do postielky. Detská izba bola hneď vedľa spálne, dvere som mala otvorené a uši ako satelity 😀
@brady1 konecne 🙂 uz sa "tesim" ,ako moja malinka ku mne vecer pricupka do postele,ci sa moze ku mne pritulit,resp.so mnou spinkat a ja jej poviem,ze statistiky a lekarske studie to neodporucaju 😀
@jarkaleskova 😀
@livocka21 my sme zo zaciatku spinkali v koliske. ale ked som uz stavala 5-6 x na kojenie tak som si ju vzala k sebe ale len do doby kedy sa to nezredukovalo na 1-2 nocne krmenia ( cca 6mesiacov) potom isla naspat do postielky. Spanok v nasej posteli trval priblizne 3 mesiace a pre mna to bolo hrozne, lebo manzel ma strasne tvrdy spanok a vobec nevedel davat na malu pozor. Prestahovanie manzela mimo postele neuznavam podla mna to nici manzelstvo. Tie tri mesiace co bola mala pri nas sme si to ako manzelia nemohli ani uzit 😉 a kedze som aj manzelka nie len matka tak som sa poponahlala s tym aby sa mala naucila opat spat sama 🙂 a teraz u nas na posteli spat ani nevie. Ked jej sli zubky a mala horucky tak som si ju sice zobrala k sebe ale bolo to skor pre moje pohodlie ( meranie teploty kazde dve hodiny) a jej pohodlie tym bolo narusene kedze zaspala az rano a celu noc sa budila no dalsiu noc s rovnakymi teplotami a bolestami sa vo svojej postielke prebudila len raz. ale vsetkym ( manzelom aj detom) vyhovuje nieco ine 😉
My sme so synom sami tak spime spolu.vôbec to nevadí ani mne ani jemu veď sme len dvaja🙂
no toto je len vecou názoru a skúsenosti každého z nás, koľko ľudí, toľko chutí, mám dve deti, prvý syn spával s nami v posteli od miminka a trvá to do dnes a to má takmer 5 a už je to neúnosné, inak mi ani nezaspí pokým nejdem aj ja do postele spať, a sám na posteli ani za svet, človek nemá ani priestor, ani sa nevyspí poriadne, keď sa budíte na to, že máte jeho mini nohy takmer v ústach 😀 😀 už by som bola veľmi rada, keby chcel a dokázal spať sám, preto pri druhom dieťatku je tomu inak...spí v postielke, a svoju postieľku miluje, na mojej nezaspí 🙂 a tú postieľku mám prisunutú úplne k mojej strane posteli takže čokoľvek je, tak mam ruku hneď pri ňom 🙂 takže som šťastná, že druhý synátor spí takto krásne v postieľke, nemusí byť niekde sám izolovaný od nás v izbičke, ale aspoň vo svojej postieľke, toľko moja skúsenosť 🙂
@prstek no, mala si moznost si vyskusat "obe strany",pre mna je toto krasny priklad aky je rozdiel medzi naucenim a nenaucenim dietatka zaspavat v rodicovskej postely.... a osobne si neviem predstavit,zeby mala mala takyto problem so spanim...sama spat,nie je nic lepsie, nez ked dietako vie samo spinkat,bez akychkolvek traumatizujucich vystupov,.....
Mala uz o 20tej spinka ako dudok, nikdy som nemala problem, zeby vystrajala alebo vyplakavala,coby som ju ani nenechala.. a pripisujem to tomu,ze sa naucila zaspavat v NIKYM A NICIM NERUSENOM PROSTREDI..ma svoju vzdy cistu postielku, nikdo nikoho neobmedzuje.nemusim sa bat ci mi spadne alebo ju omylom prilahnem,kedze ja sama spim tvrdo..a to,ze niekdo tvrdi ,ze to sa urcite nestane-podla toho sa nebudem riadit..nikdo mi predsa neda zaruku ,ze sa to nestane akurat mne..bol by blazon....ja som rada,ze vecer nemusim doslova a dopismena obhanat dieta(co pocujem kazdy vecer od sesedov hore a vedla) a dokonca ho strazit ho v postely!sama si neviem predstavit,zeby som nechala 5 mesacne dieta spat same v mojej postely hlavne ak dietatko cestuje pocas spanku..a ist snim spat pocas dna je pre mna neprakticke..Myslim si,ze laska mojho dietata ku mne sa odvija od lasky a pozornosti ,ktoru mu davam pocas jeho bdeleho stavu a vseobecne a nie, ked tvrdo spi..to si ozaj myslite,ze vase dieta vas nebude milovat,ze bude vam vycitat,ze ste ho odstrcili do postielky?
S tymi synchronizovanymi vlnami-no to je pre mna argument ako ked som pocula radu,ze nemajte hodiny alebo tykajuci budik v spalni,kde spi babo,lebo ked prestanu tykat, babo prestane dychat... 🙄
@veriiii presne, druhý synček mi krásne zaspí sám a bez pomoci, či už večer alebo aj cez deň 🙂 a som veľmi spokojná, lebo veru, človek sa už často dopočuje aké nehody sa stávajú 😖 a vlastne ani asi keby som veľmi chcela, tak by sa nedalo mať vo veľkej posteli 4 mesačné bábo keď jeho takmer 5 ročný brat cestuje po posteli celú noc...to by mu mohol ublížiť v prvom rade nechtiac aj on 😖 a veru, niet nad spokojný spánok miminka v postieľke, to že mu mamička nefučí priamo do tváre, neznamená, že sa nebudú ľúbiť, samozrejme neodsudzujem ani mamičky, ktoré spia spolu s detičkami, je to ich rozhodnutie, veď sama som si tak naučila prvé dieťatko, ale teraz, keď je už veľké...je to ťažkééé....a nezabudnem ako som sa smiala mame mojej, keď mi povedala pri prvom, že neuč si ho na posteľ, už ho ťažko inak naučíš, mala pravdu, mali sme milión pokus a taktík ako naučiť Samka spať samého vo svojej peknej posteli 😖 preto som už túto chybu nespravila....viete, ono to chtiac či nechtiac zasiahne aj do intímneho života rodičov 😒 a veru ani praktické to nie je, keď musím ísť s ním ľahnúť a tváriť sa, že spím aby on do polhodiny-hodiny zaspal aj on... (častokrát sa mi stalo, že som zaspala ja a on nie 😀 ) a keď je tu nedajbože návšteva, tak musia čakať kým ho takto uspím 😒 obdivujem maminky a ich detičky, ktoré spali s nim v posteli ale naučili si ich potom na vlastnú izbičku a posteľ...náš ani za svet ☹
@veriiii nech si kazdy robi co chce a co mu vyhovuje, mne sa nechce ta presviedcat, ze spat s dietatom je dobre... ja mam svoje deti rada pri sebe a vyspim sa tak s nimi ako bez nich... moc casto k nam nechodia (myslim v noci zo svojej izby, obcas sa stane, ze sa jednemu alebo druhemu nieco zle sniva a vtedy pridu) a chyba mi to, som aj rada, ked jeden z nich pride... ano, ja som znasala odlucenie tazsie ako oni, oni boli v pohodke od prvej noci, nebol s tym problem...
nam sa plienkovy monitor dychu osvedcil, pipal len raz, ked sa maly uz moc hybal v noci, tak sa mu to odoplo z plienky, potom sme ten monitor uz aj dali prec... a ked dieta spi s tebou, ty si jeho monitor dychu 😉
Každému vyhovuje niečo iné..... Ja svoje dieťa milujemnadovšetko, ale má jednoducho svoju postielku a spí v postielke veďľa mňa......Ak sa večer zobudí, plače a nedá sa utíšiť, šupnem si ho k nám do postielky.
Ja som osobne za aby spalo v postielke......tak to u nás aj funguje, všetci sme spokojní.
@brady1 to co pises, je nazor, nie fakt, aj ked to tak prezentujes, ide o mytus, resp. Totalny blud..staci si precitat par clankov na tuto temu..kojenecka smrt - zrejme myslis syndrom nahleho umrtia dojciat, cize SIDS...k tomu len tolko, ze v krajinach, kde je bezne spolocne spanie, sa takmer nevyskytuje...
V kazdom pripade nezabranis tomu, ani ked das takeho mini cloveka do inej izby..este horsie...priklad od nas...maly sice pouzival aj svoju postielku, no minimalne...jednu noc, ked spal vedla mna som sa instinktivne zobudila - maly lapal po dychu... musela som ho nadvihnut...chvalabohu vsetko ok...ma zaujima, keby bol v inej izbe, ako by som to poriesila? Predpokladam, ze dieta si nekojila...lebo keby si mala dieta v noci kojit min. 10x..do inej izby by si tak casto nechodila...
Takéto niečo by sa mi vtedy zišlo... https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4698671...
http://www.prosimspinkaj.sk/19/post/2014/01/vho... ... o spolocnom spani 🙂 🙂 🙂

odporucam.....vyskusane..prospesne pre maminu aj babatko... 🙂