Botičky pre 15 mesačné dieťa

alexandra909
22. feb 2018

Poradte prosim ake boty kupit 15m dietatu. Chodit sa naucilo pocas zimy. Papucky ma Rak ale uz pozeram co kupit na jar na von. Nechcem barefoot skusila som ale nechce v tom chodit.

ankare
22. feb 2018

Moj ma hrubsia hrubsiu nozku a vyšší nart, ma Freycco.

ivanamyl
22. feb 2018

Nam sa dobre osvedcili Superfit a DD step. Su makke, poddajne, kozene, priedusne. Nam vyhovuju.

tana85
22. feb 2018

@ivanamyl tiez mi napadli ddstep, ale su barefoot, a tie jej dieta nechce. Hoc mne oproti niektorym sni ako bafrfoot nepridu.

jatva
22. feb 2018

@tana85 dd step nie su barefoot.

jatva
22. feb 2018

Ako moze dieta nechciet barefoot? Ako sa to prejavuje?

evicaveverica
22. feb 2018

Ja ficim na Superfitoch, Richteroch, Ecco a potom co sa sportovej obuvi tyka tak Adidasy su fakt super ...nasa ich nechce vyzut, keby mohla aj s nimi spi.

evicaveverica
22. feb 2018

Ale na doma ti odporucim len protismykove ponozky, ziadne papuce a urcite sa vyhni Protetikam, tie su strasne neohybne

katrinka8
22. feb 2018

@tana85 - DD step nie sú barefoot, niektoré rady (s určitým typom podrážky) sú alternatívou BF.

Dieťatku treba zmerať v prvom rade nôžku - dĺžku, šírku, zistiť, aký má priehlavok, členok (niektoré topánky nie sú vhodné na nízky/vysoký priehlavok, niektoré zase budú padať z úzkeho členku) podľa toho potom postupovať v výbere.

Treba dbať hlavne na to, aby boli topánočky jednak dostatočne široké, aby nestláčali prsty k sebe a aby bol nadmerok (na dĺžku) minimálne 1,2 cm. Topánky by nemali byť ťažké a mali by mať mäkkú, ohybnú podrážku. Barefoot kritéria sú ešte - dostatočne tenká, do všetkých smerov ohybná podrážka (do 0,5 cm), bez tvarovanej stielky.
Mimochodom, detičky v BF topánočkách zvyknú mať istejšiu chôdzu v začiatkoch, pretože im topánky nezvierajú nohy ako v sadre (viď napr. Protetika) - nielen moja osobná skúsenosť z jednej aj druhej strany.

tana85
23. feb 2018

to ste ma lrekvapili s tymi ddstep kedze ich maju v ponuke viacre barefoot eshopy. oproti niektorym vyrobcom vsak maju maksiu podrazku, mne sa zdaju dost dobry kompromis. dakujem za info

tana85
23. feb 2018

@katrinka8 protetika je strasna obuv. dcera zacala chodit na leto a dostala bf topanky (skor nieco ako cvicky), a zacala z nich chodit po spickach.

tinak25
23. feb 2018

@katrinka8 dd step su bf alternativa, rada 015. Po vyoperovani vankusikov, ktoré su pod vlozkou sú ohybne ako zuvacka.

zuzanaete
23. feb 2018

@tana85 Eshopy ich ponukaju ako alternativu bf, ale iba radu 15 a treba doma urobit mensie upravy - odstranit vyvysene casti zo stielky a niektori vyberaju kusok plechu, co je v patovej casti.

zuzanaete
23. feb 2018

@jatva Viem si predstavit, ze ked dietatu bf topanky nesedia, tak ich nechce nosit, ale inac nie. Alebo este u starsich, ked napr. blikajuce gumaky su top. 🙂

jatva
23. feb 2018

@zuzanaete ale to je u kazdych topanok. Nemozes zovseobecnit, ze bf nesedi. Zrejme iba neftrafila vhodnu topanku. Kludne sa jej to mohlo stat s beznou.

zuzanaete
23. feb 2018

@jatva To s tebou suhlasim. Tiez ma to prekvapilo. Najst vhodnu topanku chce cas. Ale ked sa najde, tak potom uz parada.

fdenisa
23. feb 2018

Ahoj, rak má pekné capacky a aj poltopánky. Pozri si stránku prezuvky.sk

alexandra909
autor
25. feb 2018

@jatva uplne normalne. Kupila som froddo alebo tak neak, ale nedalo sj jej v tom chodit cabdila doboku patickou cupla si pozrela na to a vyzula. Vyskusala som aj ine a to iste. Istu chodzu ma v pevnej pate.Ako napr papucky rak.

jatva
25. feb 2018

@alexandra909 a bosa ako chodi? Neber to prosim v zlom, ale ked ma vhodne zvolenu velkost a tvar bf topanky, tak chodza musi byt uplne prirodzena. A ked nie, tak problem nebude v topankach.

krepes
25. feb 2018

Ženy,to čo je ten barefoot? Nejaký druh topanočiek? Už zhaname aj my, malý ma siroku nozicku tak si robim prehlad

jatva
25. feb 2018

@krepes ano, je to topanka co napodobnuje bosu chodzu, teda ma tenucku a ohybnu podrazku. A hlavne ma dostatok miesta na prsty. ked vytiahnes vlozku z beznej topanky a porovnas jej tvar s tvarom chodila, tak to skoro neodpoveda. Spicka byva u beznej topanky v strede s vrcholom obluka, kdezto u bf je to pri palci.

jatva
25. feb 2018

@krepes tuto vidno pekne

krepes
25. feb 2018

@jatva dakujjem krasne a teda kedxe je podrážka tensia su urcene len na doma alebo aj na von?

jatva
25. feb 2018

@krepes my doma chodime naboso, teda v ponozkach a navon mame bf. Pre dospeleho je to sok prejst rovno na bf, pre dieta odmalicka prirodzene.

yanni
25. feb 2018

@alexandra909 Ako dlho ti uz dieta ISTO chodi? Ake topanky malo doteraz na vonku? Doma ziadne papucky netreba. nechaj ju behat naboso (po roznych povrchoch) abo len v ABS ponozkach.

DD. Step ani 015 rada nie su BF. Nadava sa im alternativa k BF alebo "near BF".
Podobne mas napr. Pediped grip`n`go, tie su super ci uz Sandalky alebo "tenisky".
Ked nechces cisto BF, co vyssie spominane ani nie su, tak este napr Pepino s kaucukovou podrazkou, Bobux, Kavat atd. Suerfit len z tych novsich modelov s mäkkou podrazkou, inak su superfit dost tvrde. Tak male dieta este potrebuje flexibilnu obuv so sirokou spickou.
Ale v prvom rade treba zbehnut do dobrej obuvy, najlepsie specializovanej na detsku obuv a dat dietatu riadne pomerat nohu (bolo vyssie spomenuto, co vsetko). Nezanedbaj to, inak bude dieta neskor (samozrejme nemusi) dalsi kandidat na ortipedickeho pacienta.

yanni
25. feb 2018

@krepes
@jatva nie len cisto BF maju takto tvarovanu podrazku a hlavne siroku spicku.

jatva
25. feb 2018

@yanni este je par kompromisov

jatva
25. feb 2018

@yanni s tymi specializovanymi predajnami... pokial nevlezies do bf prejdajne, tak ti odporucia aj sadru na nohu. Mne chcela predat bose pegresy aj ked som ju donutila vybrat vlozku a mladeho nan postavit a noha mu viditelne o dobry pol centimeter precnievala na sirku. Ale ved to je dobre.. takze pokial rozdiely nepoznas, nevies co chces, nechas sa ukecat aj na tu sadru.

krepes
25. feb 2018

@jatva dakujem, zatial maly nechodi sam ale uz popri nabytku,kde sa ma coho drzat tak vie sa sam premiestnit 🙂 doma je na boso,protismykove ponozky má ale uz coskoro bude potrebovat topanocky tak budem uz vediet ake su vhodne 🙂

krepes
25. feb 2018

@yanni a tie topanocky znackky Rak? Tie su tiez dobre na sirsiu nozicku?

jatva
25. feb 2018

@krepes je to o vybere. Vela ludi by ti naopak povedalo, ze noha potrebuje oporu, teda fixovany kotnik, pevnu patu, podpatok, hrubsiu podrazku kvoli odpruzeniu. Takze si musis vybrat ktorou cestou pojdes,,,