icon

Budenie

kajus2227
Včera o 19:21

Budíte detičky do 1 roka z denných spánkov ? Mám 9 mesačného synčeka 😊

Strana
z3
anonym_91cfd9
Včera o 19:28

Samozrejme, má 3 spánky a z každého budím. Ináč by mi v noci nespala 🙂 Budúci týždeň bude mať 5 mesiacov.

minesasubu
Včera o 19:28

Budila som iba ked sme niekam išli ale syn bol v pohode a hlavne ak spal aspoň jeden spánkový cyklus

anonym_378709
Včera o 19:29

preboha, nie, bola som rada, ze spi

really8
Včera o 19:30

@kajus2227 ano budila som. Rezim bol pevny a bola to jedna z najlepsich vychovnych praktik ake sme pouzili. Ale ja som mala dobrych spacov.

kajus2227
autor
Včera o 19:30

Mne prechadza na 2 spanky akurat a ako akonahle ho budim ked ma 2 spanky nevydrzi, ale na 3 spankoch mi bdie v noci vyse hodiny, preto neviem ci teraz na tych 2 ho nechat spinkat, lebo je strasne mrzuty potom po zlej noci

kajus2227
autor
Včera o 19:42

Kym mal 3 spanky som budila aby mu vobec vosli, no ale trz pocas prechodu na 2 som si nie ista lebo to je zacarovany kruh mrncania, na 3 zla noc, mrnci cely dalsi den zato ze bdel v noci a na 2 by len spal a spal mozno aj 4 hodiny a ked ho zobudim zase zle.... nie a nie prejst na 2 spanky tak aby vydrzal, napriklad 2-3 cez den a aspon 10,5 noc .... stale skracuje noc lebo nie a nie vydrzat dlhsie hore na 2 spankoch ale na 3 spankoch uz horor aj ked ho budim 3x za den po polhodine aj tak bdie v noci

anonym_d99ec0
Včera o 20:06

Keď boli moji malí, neriešila som či majú dva ale tri spánky, spali koľkokrát im vyhovovalo a tak dlho ako im vyhovovalo. Budila som ich len s tým zámerom, aby v noci spali čo najviac

really8
Včera o 20:06
@kajus2227

Kym mal 3 spanky som budila aby mu vobec vosli, no ale trz pocas prechodu na 2 som si nie ista lebo to je zacarovany kruh mrncania, na 3 zla noc, mrnci cely dalsi den zato ze bdel v noci a na 2 by len spal a spal mozno aj 4 hodiny a ked ho zobudim zase zle.... nie a nie prejst na 2 spanky tak aby vydrzal, napriklad 2-3 cez den a aspon 10,5 noc .... stale skracuje noc lebo nie a nie vydrzat dlhsie hore na 2 spankoch ale na 3 spankoch uz horor aj ked ho budim 3x za den po polhodine aj tak bdie v noci

@kajus2227 moze byt prechod dlhsi, moze byt ze jeden den bude este potrebovat 3 a niekedy len dva. Tam moze byt problem hocico, zuby regresia prestimulovany preunaveny, nevhodne navyky pred spanim, prekurena miestnost, zima, spln, hlad, smad, prejedeny, prdy a tak😂

kajus2227
autor
Včera o 20:19
@really8

@kajus2227 moze byt prechod dlhsi, moze byt ze jeden den bude este potrebovat 3 a niekedy len dva. Tam moze byt problem hocico, zuby regresia prestimulovany preunaveny, nevhodne navyky pred spanim, prekurena miestnost, zima, spln, hlad, smad, prejedeny, prdy a tak😂

@really8 ano idu mu zubky ale s tym prechodom uz saskujeme mesiac a dochadzaju mi vsetky nervy aj energia, pretoze co i len 1 den mu dam 3 spanky tak mame v noci party, rano by dospaval, avsak mam este dalsie 2 deti a nie je to realne preto hl urputne drzim na tych 2 uz, pretoze 3x polhodinu mu davat len aby mal 3 spanky a aby prespal noc, ma uz naozaj nebavi a aj to nie vzdy vyjde a potom je neskutocne mrzuty .... preto uz rozmyslam nech to stoji co to stoji ako pri druhej dcerke, nechat ho vyspavat na 2 kolko len chce ked aj noc bude 21-6, alebo 21-6.30 kym sa neustali a nezistim vobec aspon zhruba jeho spankovu potrebu, lebo takto sa to neda absolutne zistit s budenim, alebo na 3 spankoch a nocnych party a ked sa ustali, jeden mu asi kazdy den 5 minut skracovat ..... az dojdeme aspon na 10,5 noc

kajus2227
autor
Včera o 20:21
@really8

@really8 on by len cez den spal a spal a spal aj na 3, vecne ho budim, vecne nervny lebo nemozem mu dat na 3 spankoch 4 hodiny, to bude disko v noci 3 hodinova.... na 2 spankoch ho tiez budit nemozem zatial lebo skracuje noc teda ranajsie vstavanie zo 7 na 6 atd atd atd.... takze nevidim inu moznost ako vydrzat na neskorsej vecierke kym sa ustali a potom to upravovat 🥵

kajus2227
autor
Včera o 20:22
@really8

@really8 nocne party mame 8 tyzdnov, za 8 tyzdnov prespal asi 4 noci ze sa napapal a zaspal alebo sa nezobudil vobec .... aj to na tych 2 spankoch ale uz na druhy den ledva tahal lebo som ho zobudila cez den lebo som nechcela aby spal viac ako 3 hodiny a siel spat po 20.30 ale nemam asi na vyber, nedam rady takto

anonym_378709
Včera o 20:23

preboha, ludia, vy ste aki mrzuti, ked vas nasilim zobudia...ved nechajte tie deti byt detmi!

kajus2227
autor
Včera o 20:30
@anonym_378709

preboha, ludia, vy ste aki mrzuti, ked vas nasilim zobudia...ved nechajte tie deti byt detmi!

@anonym_378709 no nedokazem to pomaly uz ani ja lebo to sa neda potom vydrzat, ale uz ked to naozaj kazi noc alebo vecierku posuva na 22 a dalsi den ma cakaju dalsie 2 deti, to sa neda proste ..... uz ked je ustalene na mnozstve spankov uz zhruba sa da kedy ako kolko mu staci, ale ked je tento prechod a uz odmietam 3 spanky a bdiet v noci tak ho musim nechat proste spat kolko chce lebo sa nevymoceme nikdy ..... najhorsie je ze obe deti mi po dlhom prespatom dni skracovali maximalne budicek ale treti mi robi party, mne rano treba vstavat a on si dospinkava do 8.30 ale to sa mne neda a som ako matoha najma ked bdie 5-6 a mne sa uz neoplati zaspat

kajus2227
autor
Včera o 20:34
@really8

@really8 napriklad aj dnes po 3 spankoch vcerajsich ni bdel presne 5-6 nad ranom ja od 5 rana hore, uz som sa riadne nastvala, cely den som hviezdy videla taka unavena az som nevedela ani s nim zaspat ani na 10 minut, ze nech sa deje co sa deje, samozrejme rano spal do 8.30, medzitym 2,5 hodiny som mu dala ked uz tak neskoro vstal a az o 21 zaspal, zajtra predpokladam vstane uz o 6 ked nebude mat party a nech si spi kolko chce ked aj 4 hodiny.... a som zvedava co bude robit v noci .... ale uz sa to neda vydrzat

kajus2227
autor
Včera o 20:40
@anonym_378709

@anonym_378709 potrebovala by som sa uz zbavit tych nocnych disco, do 7,5 mesiaca sa mi od narodenia budil len 1x.... maval 10,5-11 hodinove noci ale co dokazujeme trz 8 tyzdnov to je aj na zuby aj na regresiu vela.... nieco mu nevyhovuje 3 spanky uz odmietam aj ja riesit aj keby na tych 3x30 minut mal prespat noc, ja za tych 30 minut nestiham ani len dalsim detom dat jest a on vstane v takej nalade ze dalsie 2,5 hodiny ho skoro stale nosim a deti len cakaju kedy zase pojde spat .... nonsens, na 2 ako som spominala ledva drzi, na 3 bdie v noci.... a uz 8 tyzdnov je naozaj vela na mna

nataliia_11
Včera o 20:41

Moj ma 13m a budím ho takmer z každého spánku a budila som aj keď bol menší, cca od 6-7m ale už si nepamätám presne. Ak som nebudila tak neskoro vychádzala večierka, čo mne absolútne nevyhovovalo, alebo dlhe bdenia v noci… na 2 spanky prešiel niekedy v 8-9m, ale zase my sme ten prechod mali celkom v pohode, trvalo to možno 2 týždne max…
Moja rada by bola, nesústredít sa na 2 alebo 3 spankoch, ale zastabilizovať čas ranného vstávania, ten dáva základ režimu a od neho sa odvíja aj počet spankov aj večierka. Ak ti spí do 8:30, tak postupne posuvaj rano o 10-15min (2-3 dni budíček o 8:15, ďalšie 2-3 dni 8:00 atd), až sa dostaneš na nejake ranné hodiny od 6:00-7:30, a uvidis ci sa vybuduje nejaký rezim a ci sa zlepší noc

kajus2227
autor
Včera o 20:42
@really8

@really8 takze asi mi naozaj ale ze naozaj nic ine neostava len ho nechat spinkat kolko sa mu ráči na 2 ked aj od 6 do 21 bude mat den a noc len 9 hodin .... kym sa to neukludni aj ked nemam ani na to naladu do 21 kedze starsie uz su 19.30 v posteli ale co uz

kajus2227
autor
Včera o 20:43
@nataliia_11

Moj ma 13m a budím ho takmer z každého spánku a budila som aj keď bol menší, cca od 6-7m ale už si nepamätám presne. Ak som nebudila tak neskoro vychádzala večierka, čo mne absolútne nevyhovovalo, alebo dlhe bdenia v noci… na 2 spanky prešiel niekedy v 8-9m, ale zase my sme ten prechod mali celkom v pohode, trvalo to možno 2 týždne max…
Moja rada by bola, nesústredít sa na 2 alebo 3 spankoch, ale zastabilizovať čas ranného vstávania, ten dáva základ režimu a od neho sa odvíja aj počet spankov aj večierka. Ak ti spí do 8:30, tak postupne posuvaj rano o 10-15min (2-3 dni budíček o 8:15, ďalšie 2-3 dni 8:00 atd), až sa dostaneš na nejake ranné hodiny od 6:00-7:30, a uvidis ci sa vybuduje nejaký rezim a ci sa zlepší noc

@nataliia_11 toto ze sa neviem vobec odrazit od rana kedze kazdu noc bdie a rano dospava .... zobudim ho a mam peklo cely den 😏

kajus2227
autor
Včera o 20:44
@nataliia_11

@nataliia_11 ale ano ak by daval nocne party aj na tych 2 soankoch mam presne v plane ho nechat aj dospat rano ale presne ako pises skracovat mu aj to tak po 10-15 minutach lebo ani to nebude mat konca kraja 🤪

kajus2227
autor
Včera o 20:46
@nataliia_11

@nataliia_11 a to bdenie sa vyskytuje len a len na 3 spankoch ....

nataliia_11
Včera o 20:47
@kajus2227

@nataliia_11 toto ze sa neviem vobec odrazit od rana kedze kazdu noc bdie a rano dospava .... zobudim ho a mam peklo cely den 😏

@kajus2227 úplne chapem že je to náročné, preto treba to rano posúvať len o 10-15 min raz za par dni, ak zaspí nad ranom o 5-6ej a už o 7ej ho zobudíš tak jasne že bude mrzuty… preto posúvať len postupne, bude to chcieť veľa trpezlivosti a par týždňov casu, ale potom keď sa mu ustali rezim tak už to bude pohodicka

My sme tiež dlho fungovali bez režimu, nic som nevedela urobiť, jeden deň zaspal o 9ej, druhý o 12ej🫣 ale ako náhle sme zafixovali to rano tak situácia sa zlepšila, aj keď tiež mi neprespí celú noc, budi sa niekoľko krat a musím brat k nam do postele

kajus2227
autor
Včera o 20:49
@nataliia_11

@kajus2227 úplne chapem že je to náročné, preto treba to rano posúvať len o 10-15 min raz za par dni, ak zaspí nad ranom o 5-6ej a už o 7ej ho zobudíš tak jasne že bude mrzuty… preto posúvať len postupne, bude to chcieť veľa trpezlivosti a par týždňov casu, ale potom keď sa mu ustali rezim tak už to bude pohodicka

My sme tiež dlho fungovali bez režimu, nic som nevedela urobiť, jeden deň zaspal o 9ej, druhý o 12ej🫣 ale ako náhle sme zafixovali to rano tak situácia sa zlepšila, aj keď tiež mi neprespí celú noc, budi sa niekoľko krat a musím brat k nam do postele

@nataliia_11 je to hrozne naozaj najma ked su tu este dalsie deti, tie nocne party ma uz totalne nicia a neni velmi kedy spat cez den ale super napad teda toto dospavanie skracovat..... je to aj stresujuce ze chystam deti do zariadeni kym sa muz chysta do prace a vsetci po spickach len maly pan si dospava a ja pred ocami hviezdy 🥵🫩

kajus2227
autor
Včera o 20:51
@nataliia_11

@nataliia_11 ale napriklad dnes ked vstal 8.30 a spinkal 2,5 a uz o 21 zaspal, nema tolko bdenia podla mna bud da party zase alebo skoro rano 6 vstane, tak ked bude party uz zajtra zacnem s tym 8.15 a ked skoro rano, necham ho drichmotat kolko sa mu chce ale na 2, lebo o 3 spankoch uz nechcem ani pocut 🤣🤣🤣🥵

kajus2227
autor
Včera o 20:53
@nataliia_11

@nataliia_11 s tym ze mam 1 skolacku a druha skolkarka ale len 3 krat v tyzdni 8-13 je v skolke.... cize casu vela neni a ta druha je narocne dieta od narodenia, mama mama mama toto hento tamto, plac, vzdor do toho maly mrnci aj ked mu idu zubky ale toto je mravcanie z unavy, mi ide hlava buchnut, uz sa ho pytam co nespi v noci ked by donemoty spal cez den.... 7,5 mesiaca to vedel dokonale a zrazu 8 tyzdnov treba disko a cely den mravcat

nataliia_11
Včera o 20:54
@kajus2227

@nataliia_11 ale napriklad dnes ked vstal 8.30 a spinkal 2,5 a uz o 21 zaspal, nema tolko bdenia podla mna bud da party zase alebo skoro rano 6 vstane, tak ked bude party uz zajtra zacnem s tym 8.15 a ked skoro rano, necham ho drichmotat kolko sa mu chce ale na 2, lebo o 3 spankoch uz nechcem ani pocut 🤣🤣🤣🥵

@kajus2227 ak vstane o 6ej tak ano bude mať krátku noc, ale vie si pospat 2 dlhe spanky a mať večierku okolo 19ej… čo je podľa mňa super, lebo ak bude zajtra mať 2 spanky, skorú večierku tak pravdepodobne sa dalsiu noc nezobudí na dlhe bdenie a ďalšie rano nebude dospavat keďže zaspí okolo 19ej a bude mať peknú dlhu noc… Ano sú to len výpočty a teórie ale môže to fungovať😄

kajus2227
autor
Včera o 20:56
@nataliia_11

@kajus2227 ak vstane o 6ej tak ano bude mať krátku noc, ale vie si pospat 2 dlhe spanky a mať večierku okolo 19ej… čo je podľa mňa super, lebo ak bude zajtra mať 2 spanky, skorú večierku tak pravdepodobne sa dalsiu noc nezobudí na dlhe bdenie a ďalšie rano nebude dospavat keďže zaspí okolo 19ej a bude mať peknú dlhu noc… Ano sú to len výpočty a teórie ale môže to fungovať😄

@nataliia_11 presne takto si to predstavujem aj ja a vzdy pride nieco co mi ani vo sne nenapadne, napriklad hnacka zo zubkov o 4 nad ranom 🤣🤣🤣🤣 ale kiezby idem sa na to vyspat al by bol budik o 6 lebo teda ani to mi nerobi dobre tak skoro vstavat, ak ti nebude vadit mozem ti napisat zajtra co dorobil 🤣🤣🤣🤣

kajus2227
autor
Včera o 20:56
@nataliia_11

@nataliia_11 a ked vstane o 6 ani mi nenapadne ho uz budit z tych 2 spankov.... ani ma nehne keby aj do 7 spal 🤣🤣🤣🤣

nataliia_11
Včera o 20:57
@kajus2227

@nataliia_11 s tym ze mam 1 skolacku a druha skolkarka ale len 3 krat v tyzdni 8-13 je v skolke.... cize casu vela neni a ta druha je narocne dieta od narodenia, mama mama mama toto hento tamto, plac, vzdor do toho maly mrnci aj ked mu idu zubky ale toto je mravcanie z unavy, mi ide hlava buchnut, uz sa ho pytam co nespi v noci ked by donemoty spal cez den.... 7,5 mesiaca to vedel dokonale a zrazu 8 tyzdnov treba disko a cely den mravcat

@kajus2227 tak v tomto pripadne naozaj najlepšie nastaviť to skóre rano, potom dost skorú večierku okolo 19-19:30, kedy idú aj staršie deti spinkať a este budeš mať chvíľu casu pre seba
Ja veľmi rada pospim rano, aj do 10ej kľudne by som spala😄ale od kedy mám dieťa tak si hovorím že radšej vstanem o 6ej, nech malý ma rezim a viem že vecer o 19-19:30 už pojde spat a ja mám konecne chvíľu pokoj😄aj keď sú niekedy výnimky, ze ho nevieme uspať a je hore aj do 21-22🤪

kajus2227
autor
Včera o 20:58
@nataliia_11

@kajus2227 tak v tomto pripadne naozaj najlepšie nastaviť to skóre rano, potom dost skorú večierku okolo 19-19:30, kedy idú aj staršie deti spinkať a este budeš mať chvíľu casu pre seba
Ja veľmi rada pospim rano, aj do 10ej kľudne by som spala😄ale od kedy mám dieťa tak si hovorím že radšej vstanem o 6ej, nech malý ma rezim a viem že vecer o 19-19:30 už pojde spat a ja mám konecne chvíľu pokoj😄aj keď sú niekedy výnimky, ze ho nevieme uspať a je hore aj do 21-22🤪

@nataliia_11 uplne pecka je pre mna 20/20.30-7 ako to docielit uz 8 tyzdnov neviem 🤣🤣🤣 od narodenia sme boli jak hodinky zrazu sme ako casovane bomby a ja uz naozaj vybuchujem kazdu hodinu len co zamrnci

nataliia_11
Včera o 20:59
@kajus2227

@nataliia_11 presne takto si to predstavujem aj ja a vzdy pride nieco co mi ani vo sne nenapadne, napriklad hnacka zo zubkov o 4 nad ranom 🤣🤣🤣🤣 ale kiezby idem sa na to vyspat al by bol budik o 6 lebo teda ani to mi nerobi dobre tak skoro vstavat, ak ti nebude vadit mozem ti napisat zajtra co dorobil 🤣🤣🤣🤣

@kajus2227 určite sa ozvi akú ste mali noc😌 držím palce nech sa všetci vyspite😄

Strana
z3