icon

Budúce mamičky - nerobte rovnaké chyby ako my

cabby88
17. júl 2012

Ahojte,napadlo ma vytvoriť túto diskusiu ako malé varovanie pre budúce mamičky,aby sa vyvarovali chybám,ktoré sme my - už mamičky - robili alebo robíme...Veď sa aj hovorí: "Hlúpi sa učí na chybách svojich,múdry na chybách druhých!" 😀

ritusuk
18. júl 2012

Ja by som chcela vsetkym buducim mamickam poradit len jednu vec; obrnte sa maximalnou trpezlivostou a teraz nemyslim voci dietatu, ale voci okoliu. Mne by pred par mesiacmi velmi pomohlo, keby si ma niekto posadil a povedal nieco v zmysle, ze teraz bude okolo mna velmi vela mudrych ludi (hlavne bezdetnych v mojom pripade). A mna kazda poznamka po porode veeeelmi velmi brala🙂 Keby som bola od zaciatku taka razna a sebavedoma ako teraz, to by bol zivot 😀 Samozrejme, niektore veci idu s casom, ale opakujem, ja som bola od zaciatku sama na dvojcata a cely cas som sa riadila len a len svojim instiktom, co velmi vela ludom prekazalo. Napr. 2 tyzdne po porode (babiky boli este v nemocnici) som konecne po rizikovom tehu a mesiacoch doma vysla na slnko na terasu a dala si pivo. To boli reakcie🙂 Alebo sme mali navstevu a ked videli, ze ideme papat, mlada (bezdetna) zvolala 'a to im davas polotovary???'...miesto toho, aby som jej odvrkla, ze sama pri dvojcatach nemam cas dusit jablcka, ma to uplne vzalo na 2 dni a este teraz sa mi jezia chlpy, ked dotycnu vidim niekde na blizku🙂 Nikdy sa nenechajte poucat ludmi, ktori deti nemaju a nebojte sa im rovno od srdca odpapulovat, inak si prejdete vsetkymi tymi mudrymi radami a hlaskami (niekto nevie drzat dieta, ale chce za kazdu krmit, len aby si to vyskusal, preco nepapa, preco papa, preco place, preco nekojis atdatd)...zarazte hned na zaciatku veci, ktore sa vam nepozdavaju, nebojte sa a nemajte vycitky, ze ste neslusne, ked odmietnete navstevu, dat dieta na ruky alebo rozpravat o porode, kto chce, pochopi to a kto nie, ten vam za to nestoji a pochopi to snad casom🙂 a co sa tyka praktickych rad, absolutny suhlas s hajankou, hlavne co sa tyka babusenie do fusakov atd...nebojte sa chorob, kolik, kasla, toho, ze dieta place, netreba hned malovat certa na stenu a dumat nad nocnymi desmi ci zubkami, casom presne pochopite co mu je a ako na neho treba, pretoze ste jeho matka a vy same budete najlepsie vediet a poznat to malicke stvorenie 🙂

danjelca
18. júl 2012

@ritusuk tak toto je asi to HLAVNE, čo nie je treba a je zbytočné!
Už teraz sa pripravujem na mudre rady a chystám si vetu rady prijímam len po mojej prosbe o pomoc...

elienka
18. júl 2012

ja si každú radu vypočujem, pousmejem sa a urobím si po svojom, čo mi materinský inšktinkt káže. Ale niekedy som niečo pochytila aj od tých "zbytočných" rád. Je však pravda, že nikto nikdy ma nekritizoval tak ako vy píšete.Asi by si to nedovolili - dávno pochopili, že som silná osobnosť a som jednoducho nad vecou

petrusew
18. júl 2012

Nebojte se říct po porodu návštěvám -děkujeme, ale přijďte později...byla jsem strašně unavená ze všech těch návštěv...i vlastních rodičů nebo tchánovců! Mám je všechny moc ráda, ale opravdu toho na mě bylo moc a ještě tohle, byly tady téměř každý den. Neměla jsem čas si ani odpočinout a relaxovat. Natož se sžívat s miminkem. (první miminko v rodině)

magali
18. júl 2012

@ritusuk svata pravda.. ale obrnit sa zo zaciatku asi ani neda pri tych hormonalnych vykyvoch 😀 tie sproste otazky a mudre rady asi neskoncia nikdy, vzdy sa najde niekto mudry.. mna najviac stvalo ze ked som nepotrebovala radu tak ich moja svokra a mama chrlili neurekom a ked som sa naozaj nieco spytala, tak si odrazu nic nepamatali, to ma vedelo vytocit, ale postupom casu som si uvedomila ze ked robim veci tak ako to citim, tak je to vzdy pre babo najlepsie a toho sa drzim doteraz..
pri prvom dietatku je to asi najhorsie, lebo vsetci si myslia ze si sprosta a totalne vymleta a nevies absolutne nic o detoch a kazdy ti tym padom musi pomoct a poradit.. mna to teda vytacalo najviac

babulatko
18. júl 2012

@majuska7111 ja by som nekupovala monitor dychu...dá sa požičať z pôrodnice...my sme ho mali požičný na 1 rok a stálo to 60 éček...

stellamaris
18. júl 2012

@petrusew moja rec,tiez som to skorsie tu v teme pisala,ze navstevy treba odvolat do neurcita,moja svagrina mala za sebou cisarsky rez a hned,ako sa dostala na izbu,uz tam sedela navsteva ☹ bolo jej mizerne,ako pooperacii,chcela iba svoj klud a ten nedostala ani po troch dnoch 😲 navyse kazdy stresoval novorodenca a ten reval v kuse prve tri mesiace,chudak ☹ toto vsetko nasmu dietatu nenechame urobit,navstevy som zakazala a ani nebudeme dietatko ukazovat,ked pojdeme s kocikom na prechadzku,nech sa vsetci zvedavci poseru,lebo nic neuvidia 😀

stellamaris
18. júl 2012

@magali no mas pravdu,take znicene veci nech si svagrina necha alebo nech da ciganom 😀 ved ked sa urazi,tak je to jej problem,viem,je to tazke 😢 kazdy ma aj iny vkus,mne sa kopu ponukanych veci ani nepacilo,povedala som rovno svoj nazor a hotovo,jasne,ze to ludom nesedelo....nech si svoje handry nechaju aj veci pre starsie deti,ani by som na to nemala miesto a zbytocne hracky skladova,to uz nikdy.Ako darceky prijmeme iba darcekove poukazky(pripadne penazne dary) alebo plienky,vsetko ostatne ani nebereme 😉
vrchol drzosti bol dnesny telefonat znamej mojho partnera,prave otehotnela a len tak nam povedala,aby sme jej odkladali veci po nasom dietatku,nic kupovat nebude a my mame isto vela veci,tak jej mame podarovat par krabic 😠 moja odpoved bola,aby si nakupila,pretoze od nas nedostane ani ponozku,my este par deti chceme a vsetko odlozime pre nas!

zigzag
18. júl 2012

@sluci ja som cumel nekupila a napriek tomu maly cumel ma rad,,, a to tak,ze ked sme dosli z porodnice tak pri kupani, sa mi prisal na palec,,, takze som mala doma clinic box a tam jeden bol :D tak som mu dala ten a bolo po placi a kupili sme od aventu.... a cajik pil od narodenia, bolo horuco aj v porodnici chodili sme na glukozu, lebo bol nespokojny a plakal... takze placom dieta dosiahne vsetko a kazda mamicka je rada,ked ma spokojne dieta a nie placuce a nespokojne,, 😉 teraz mal rok a pije uz len cistu vodu,,, v pohode sme presli od sladenych na cistu vodu,, rovnako je lepsie sa zbavit cumla, ako palca.. 😀 😀 takze ziadna tragedia,,

nikki28
18. júl 2012

@babulatko nas monitor bol sice darcek, ale stal 75e, tak to zas az taky rozdiel nie je a hodi sa pre dalsie babo 😉

katren
18. júl 2012

@babulatko
@nikki28 nas monitor dychu stal tiez okolo 80€ a funguje uz treti rok bez problemov.... 😉
a nie z kazdej porodnice sa da pozicat.....

magali
18. júl 2012

@stellamaris vies ja nechcem vyzerat nevdacne, ja mam od nich nejake veci, ale kopec veci som mala od kamosky pozicane a ta ich mala tiez asi od svagrin, lebo ona ma dievcatko a pozicala mi chlapcenske veci, ale vecicky boli krasne a ciste, kdezto od svagrinej otras a ciapocky mali dotrhane snurky a svy, asi akoze mam si pozasivat, no radsej som si kupila a namiesto zasivania som si vylozila nohy a odpocivala :D navyse ona to berie tak ze ja si tie veci necham lebo oni uz deti nechcu, ale ja som to pekne dala do mechu a odvliekla som to k svokrovcom, nech sa to skladuje tam 😝 vsak ma este sestru ale tej sa asi zasa nakupi nove keby nahodou 🤐 a minule ked to dovliekla, tak mi povedala ze si mam vybrat lebo ona to da jednej znamej, ked ja to nechcem, ona to nema kde skladovat a takym stylom mi to povedala, ze akoze kvoli mne maju doma malo miesta..
no ta partnerova znama ma inu guraz, to ja by som si asi nedovolila.. ja som mala skor problem ze nam vsetci vsetko nutili, kazdy chcel u nas odlozit svoj bordel 😀 ja tiez odkladam lebo z nasej strany je to prvy vnucik a mam este dvoch surodencov, vela veci je od nasich, tak by som si ani nedovolila to dat prec... nastastie byvame v dome, takze to mame zatial kam davat a o tri-styri roky by som chcela druhe, takze nehodlam znova vsetko kupovat, mame vela aj neutralnych veci, takze problem nebude
inak do tejto temy by mali nakuknut aj rodinny prislusnici, ktori sa chystaju niekoho obdarovat, kopec veci nepotrebnych sme dostali.. ja aj teraz stale hovorim ze maly potrebuje mlieko a plienky a stale nam nosia hovadiny a svokra stale nevie co ma malemu kupit, lebo nam asi plienky ser.ie pes 😒 😒

nikki28
18. júl 2012

@ritusuk toto poznam, moj svokor mal plno rad na rozdavanie, mal mudre reci na vsetko ako keby vychoval sam 10 deti, uz sme po nom zazerali vsetci, vratane jeho zeny 😀 teraz si uz nechava "cenne" rady pre seba, lebo mm to uz nevydrzal a povedal mu zopar teplych slov 🙂 a tiez preto, ze ked mal maleho na rukach, tak vsetci sme boli v pozore a pripraveni zachranit maleho, kym si maly nedrzal sam hlavu, tak som mu ho odmietla dat na ruky, lebo ho nevedel drzat, bola to taka komicka situacia, ze najprv poucoval mojho mm ako drzat maleho a potom, ked si ho vzal na ruky a videla som ako malemu kvicla hlava dozadu, co mu ju nepodoprel, az ma zdvihlo z gauca a manzel mu ho hned bral z ruk..... takze vacsina nevyziadanych rad je od ludi, ktori nemaju ziadne pravo radit...

magali
18. júl 2012

@katren
@nikki28
@babulatko tiez si myslim ze sa moc neoplati poziciavat z nemocnice, hlavne by som mu az tak neverila, kedze ho pouzilo uz vela ludi.. my sme museli monitor kupit, ked maly v polroku stratil nahle vedomie, Dr sa nas snazil presvedcit ze sa nam neoplati kupovat na pol roka novy, to akoze si myslel ze ho budem zapinat len do roka, maly ma skoro dva roky a pouzivame ho stale a aj este budeme.. a nas stal 130 € ale je aj s vysielackami, peniaze nam nan dali moji rodicia, lebo miluju svojho vnuka a uz nikdy nechcu zazit ten hrozny strach ako ked sa to stalo, ale aj keby nam ho nekupili kupim ho urcite sama.. popredu by som ho asi nekupovala ale ako tu uz nejaka mamicka pisala pre predcasniatko ci refluxacika urcite, nas maly ma reflux, ktory mu diagnostikovali az ked bolo takmer neskoro..

adriana7
18. júl 2012

@majuska7111 ja som poistená v unione a mne po pôrode, keď som malej išla vybaviť preukaz poistenca, hneď ponúkali bezplatné zapožičanie monitoru dychu, myslím na rok

stellamaris
18. júl 2012

@magali jaj par veci som tiez vzala,od kamaratky,su ale v poriadku,darovala mi aj ruzove saticky,aj ked nevieme,co sa narodi 😀 tej znamej ani neodporucam mat este raz tu drzost,ze darujte mi nieco,prizivnikov nestrpim 😠
ja sa tesim,ked sa ludia pytaju,co potrebujeme,sef a kolegovia mi daruju plienkovu tortu a poukazku do detskeho obchodu,par znamych daruje dalsie poukazky a od dalsich cakame plienky,tak po baliku,aj to je nieco.vsetko ostatne si mozu ludia odviezt,tu trvam na svojom nazore 🙂 mali by sa tak inspirovat aj rodinni prislusnici a znami a kolegovia,ved kto potrebuje zbytocnosti....inac minuly rok som oslavila 33.rokov a jeden z darcekov bola Barbie v svadobnom aj s Kenom,tak to uz bola zbytocnost na tretiu,darcek bol od buducej svokry,zial chudera ma dobre nizke IQ,ked mi take daco daruje nie?

kachen
18. júl 2012

- hromady a hromady obleceni (byly slevy, tak mne ruplo v kouli)
- trojkombinace (neuveritelna blbost, byt podedena)
- absence monitoru dechu (za ty bezesny noci mne to nestalo)
- pouzivani papirovych plen (velka chyba, ze jsem nenakoupila latkovky)

Ad spani ditete v posteli rodicu. Moje spi s nama porad a nehodlam na tom nic menit, neb nam to vsem vyhovuje.

nikki28
18. júl 2012

@magali moj drobec sa narodil v 38tt, ale je uplne v poriadku, ale v noci spokojnejsie spim, ked je monitor zapnuty... 2x sice falosny poplach, ked sa dostal mimo dosahu, lebo nejak cestuje po postielke, ale to sme uz vyriesili 🙂 no ale ten pocit, ked cloveka zobudi alarm, som behom stotiny sekundy bola prebrata a maly uplne naspodku postielky vysmiaty ako patkoruna 🙂

kubkatka
18. júl 2012

vdaka za tuto temu, som 35.r. prvorodicka v 21.tt a neviete si predstavit ako mi tato tema pomaha.

uz sa mi aj stala chyba, nevedela som co budeme mat, myslela som si, ze Lucinku, ale nakoniec to bude Jurko a doma mam dupacky s ruzovymi volanikmi.......sice len jedny, ale akosi som si to v balicku od predavajucej tu na MK na foto nevsimla, no nevadi mi to, na spinkanie doma to bude dobre 😀, veciciek mam malo, skor tych malinkych v jednej uzkej policke v mojeje skrini, kocik kupeny tu na MK, aj vsetky vecicky, postielku doda svokra, kupime novy matrac, novu vanicku, nocve plienky a gaturky, ostatne sa bude dokupovat postupne a hlavne z druhej ruky.

navstevy neplanujem ziadne a aj ich prisne zakazem, toto je moja a manzelova vec. uz teraz by radi cudzi obchytavali brucho a viete ze mi to vadi? vazne.

takze este raz vdaka velika vam vsetkym, kludne pokracujte, rada vas tu budem citat 🙂

nikki28
18. júl 2012

@stellamaris 😀 zazila som uz vselico, ale takuto blbost darovat dospelej osobe na narodeniny, to nechapem. svokra zabodovala na celej ciare 😉

stellamaris
18. júl 2012

@nikki28 no a ja som to zazila,som na tie barbiny pozerala s vytrestenymi ocami a svokra este na to,tesis sa velmi zeee 😀 raz pocula,ze som ako male dievcatko chcela taku barbinu,dostala som vsak nieco ine,tak 30 rokov neskor sa rozhodla mi barbinu darovat 😀 uz nikdy nevezmem od nej darcek a nase dieta tiez nie.....

nikki28
18. júl 2012

@kubkatka na doma je aj ruzova v pohode 🙂 este na noc na spanie odporucam spaci vak, my mame dost chladny byt v zime (ak dobre pocitam, termin mas v decembri) a ked maly vyrastol z perinky, tak sa krutil ako dazdovka, takze deka na zakrytie nehrozila 🙂 to krutenie mu zostalo, takze mam aj letny aj zimny 😉

magali
18. júl 2012

@stellamaris akoze to bol fakt darcek kupovany s rozumom-- svokry, tema sama o sebe 😎 😎

marmete
18. júl 2012

@stellamaris Aspon si oslavu svojich "sexi" trojok budes pamatat aj vdaka svokre do smrti 😀 Co sa tyka tej drzosti ohladom odkladania veci, velmi dobra reakcia z Tvojej strany. Ak by takto voci mne niekto vystupoval a zrovna by som aj mala moznost mu resp. jej nieco poskytnut, tak uz iba z principu nie. Stacilo sa slusne spytat alebo sa dohodnut na nejakej sume, ale nie direktivne nakazat. Snad to male co sa jej narodi nebude po nej.

@cabby88 Velka vdaka za zalozenie tejto temy, je poucna, zabavna a pre mna prospesna 😉

nikki28
18. júl 2012

@stellamaris no zlata, splnila ti detsky sen 😉 skus povedat, ze si na osemnastku chcela dostat porsche 😉

stellamaris
18. júl 2012

@kubkatka tak do dvoch rokov bude chlapcekovi uplne jedno farba jeho dupaciek,tak ruzova bude dobra 😀 my nevieme,co sa narodi,mame tiez ruzove veci,iba zopar,ale oblecieme aj chlapcekovi ruzove bodicko 🙂

nikki28
18. júl 2012

@magali ja musim klepat, ja mam super svokru a naozaj to nemyslim ironicky. ale zasa svokor je na figu, rovnovaha musi byt 🙂

nikki28
18. júl 2012

@stellamaris @kubkatka si pamatam, ze ked sme raz prisli pozriet brata s rodinou, tak jeho syn mal oblecenu ruzovu mikinu s motylikmi, svagrina na to, ze nic ine si obliect nechcel 🙂 takze naozaj deti farbu neriesia 🙂 ja som vedela hned, ze to bude chlapec a dr. na sone mi to len potvrdil 🙂 takze hned sa vsetko kupovalo modre a biele 🙂

stellamaris
18. júl 2012

@nikki28 no mala by som si to porsche priat alebo rovno zamok pre princeznu,mozno dostanem 😀 chudera,mala dvoch synov a chcela dievcatko vlastne,tak ma zasypavala pozornostami a chodila mi stale za ritou,kym mi neliezla na nervy s tym,dnes mam od nej pokoj a darceky neberem,pretoze ma skutocne zly vkus a som rada,ze svoju pozornost venuje priatelovej sesternici a lezie jej tym na nervy tiez 😀 tie barbiny skoncili v kosi inac....

kubkatka
18. júl 2012

@nikki28 spaci vak mam jeden a v nasom byte este nikdy nikomu zima nebola, doteraz sme v spalni nemali ani raz zapnuty radiator (teplo prudi v zime od rurok v kupelni), permanentne je tam 20 stupnov, tak sa nebojim, ze bude zima, zapneme radiator 😀