icon

Budúce mamičky - nerobte rovnaké chyby ako my

cabby88
17. júl 2012

Ahojte,napadlo ma vytvoriť túto diskusiu ako malé varovanie pre budúce mamičky,aby sa vyvarovali chybám,ktoré sme my - už mamičky - robili alebo robíme...Veď sa aj hovorí: "Hlúpi sa učí na chybách svojich,múdry na chybách druhých!" 😀

kubkatka
19. júl 2012

@anicka245 tvoja otazka patri sem: https://www.modrykonik.sk/forum/porodnice-a-doktori/skusenosti-a-rady-porodnica-antolska-v-bratislave/ tu je trosku ina tema, tam ti urcite lepsie poradia, co na Antolsku vziat ci nie 😉

nikki28
19. júl 2012

@gubcikova musim ti oponovat, moj drobec ma tu istu pediatricku ako som mala ja ako dieta a som maximalne spokojna. Mna mrzi, ze na laktacnu krizu som upozornena nebola a to som chodila na predporodny kurz, kde sme mali 3x prednasku s laktacnou poradkynou....

hehena
19. júl 2012

četla jsem jen kousek diskuse a s něčím souhlasím, s něčím ne. z čehož pak právě plyne, že nejlepší bude, když si stejně na všechno přídete vy PRVORODIČKY, co tohle možná čtete, SAMI!

on totiž není žádný objev, že každý dítě je jiný a každá máma má jiný nároky!

spoustu věcí jsem měla půjčených od kamarádky - kolotoč nad postýlku, lehátko, sterilku do mikrovlny, vaničku...
ale třeba MONITOR DECHU jsem kupovala v synových 3m. prostě jsem ho pak už tak často kontrolovala, že jsem si řekla, že mi za to ty nervy nestojí a ať už se někdo bude divit, či ne, téhle investice rozhodně nelituji!!!

- oblečení jsem nakoupila dopředu a řekla bych v průměrném množství, ale 98% bylo z bazaru a naprostá spokojenost, věci jako nové. láhev jsem koupila jednu, dudlik taky! že jsem další dostala, je věc jiná. využila jsem ty, co, jsme dostala.... nebyl problém a nebyl problém ani s odnaučováním dudlíku.....

- třeba vodu jsem dávala... neviděla jsem důvod, proč dítě cpát hned cukry. ono je dobře taky používat selský rozum a číst etikety. a to mi taky nechtěl dlouho pít, přestože od půl roku byl na UM a další tekutiny by k tomu mít měl. teď mi pije jak duha. od cca 2 let mu dávám dětské džusy, vybrala jsem Cappy junior, údajně jeden z nejkvalitnějších na trhu. případně mu dávám 100% džus, ředěný vodou. ale i vodu mi pije bez potíží.

- dávala jsem i skleničky. vybrala jsem HAMI (né Hamé) a ještě teď občas koupím HIPP, kde jsou i celé těstoviny. výčitky nemám. mě to jako psí žrádlo rozhodně nesmrdělo - teda krom HAMÉ či Sunárku - to mi přišlo jako humus, ale to jsem koupila jen na test a zase zahodila...... a přestože jsem mu dávala skleničky, neměl problém s přechodem na domácí stravu z parního hrnce....

- čeho lituju je koupě kočárku a to jsem nekupovala trojkombinaci! to byl pro mě velký přešlap. koupila jsem Teutonii Spirit, jen proto, že jsem šla po oblíbenosti, neb to pro mě znamenalo, že je to určitě kvalitní kočár, jinak by ho nemělo tolik mamin. nekupovala jsem ani korbu, neb kočár šel do lehu, takže nebyla potřeba, prcek se narodil v březnu, brzo tudíž ležel na bříšku a koukal pořád jen stříškou ven a byl spokojenej. i autosedačku jsem koupila zvlášť.
každopádně kočár mi za ty peníze rozhodně přišel nakonec hodně předraženej. nakonec jsem ho vyměnila za Baby jogger city elite a to je prostě oproti tak oblíbený teutonii (což dodnes nechápu) fakt PAN kočár!

- hračky - no hromada jich je opravdu nevyužitých, ale moje dítě spíše bavila sem tam kramařit ve skříních, než hrnce a vařečky. velká vášeň bylo od 10m zatloukadlo! a teď sjou to třeba malý kovový autíčka... ale už jsem si s nákupem hromady hraček taky dala pohov. třeba LEGO - takový terno a lego duplo u nás fakt nefrčí.

- podle mě jedna z nejdůležitější rad je, vyprdnout se na všechny zlatý rady celý rodiny!!! my často poslouchali, kdy dělal můj muž jako dítě to a tamto... že my jsme líný rodině, neb naše dítě nechodí na nočník!!! díky těm řečem jsme do toho naše dítě vyloženě nutili a byla to velká chyba, neb z otho byla větší hysterie, než by byla kdybysme ho nechali bejt. jenže všechno nejde nutit a lámat přes koleno a každý dítě má fakt svojí hlavu (a že to naše je hodně tvrdohlavý) a hlavně vývoj. nakonec jsem si řekla, že tenhle teror nemá smysl a nechala ho bejt. a syn začal chodit na nočník v 19m a ve 22m byl odplenkovanej úplně a všechno fakt záviselo jen na tom, že na to dozrál. podněty jsme dávali, ale fakt už jen formou volby "tady je nočníček a když budeš chtít tak se vyčůrej do něj - jako máma a táta do záchodu" ... žádný nucení. ale tady opět platí, že na každý dítě funguje opravdu něco jinýho!

a možná ještě důležitější rada je, zkusit najít vnitřní klid 🙂)) teď mi to zní vtipně, neb nám tu často zní Kung-fu Panda 😀 a tam se tohle opakuje... ale ono je to tak. ženská se jako matka hlavně musí uklidnit, nestresovat, když miminko víc břečí, nehrotit, když je protivnější, a to nemyslím proto, že ten náš stres dítě vnímá (to sice taky), ale hlavně to nestojí za to. prostě chvíle, který přídou jsou těžký (někdo má začátky pohodovější, dítě spavější, někdo horší, dítě uplakanější), člověk na ten psychickej tlak není zvyklej, ale i kdyby dítě chvíli brečelo, nic se neděje.
na co bych si příště ráda dala pozor, je kojení. když nepůjde, tak nepůjde. už to fakt hrotit nebudu, zpětně opravdu musím konstatovat, že mi to zkazilo ty první měsíce s naším prckem. né, že bych to rovnou odpískala, nezkusila, ale už si nic nebudu vyčítat a džímat prsa do zblbnutí.

celkově si ale stejně myslím, že každej si na to musí přijít sám. většina zkušeností je nepřenositelných a možná je to dobře. stejně tak si myslím, že když si koupíte všechno nový, není na tom nic špatnýho - využijete to pro druhý a pak to ještě prodáte, takže pokud ty finance jsou, neřešila bych, že někdo psal, že je to zbytečnost... prostě každej podle svýho gusta.

cabby88
autor
19. júl 2012

No som rada,že sa téma uchytila a že si chceme navzájom pomôcť 😀 je mi jasné,že vo všetkom sa všetky nezhodneme,lebo každá maminka aj každé bábätko je iné,ale myslím,že v niečom určite budúcim mamičkám pomôžeme 🙂 inak napadla ma ešte jedna vec,ktorú si tak trochu aj vyčítam a to,že som v pôrodnici a aj prvé dni doma,nemala malú viac "koža na kožu"...malú som dojčila prvé dni v zavinovačke,lebo som sa ju bála držať,a myslím,že aj to bol dôvod prečo sa nevedela dobre prisať a mliečko sa mi rozbehovalo veeľmi pomaly...tiež som ju kojila iba vtedy,keď plakala,čo bývalo aj po 4hodinách...ďalšie bábo budem isto už v pôrodnici kojiť bez perinky,najlepšie len v plienke a ja tiež hore bez a určite aspoň prvé dni ho budem mať viac pri sebe...a nie odložené v postieľke 😔 a tiež ak rozmýšľate nad nosením,my sme mali aj máme ešte manducu,je to fakt super vec,hlavne ked chcem vybehnúť do mesta autobusom,nemusím nikoho otravovať s kočíkom...ale nabudúce si pre novorodeňa a malé bábo vyberiem šatku,manducu nechám až tak od polroka veku,pretože mi tak úplne nevyhovovalo,že sa dá nosiť len v jednej polohe,zatiaľ čo v šatke môže bábo aj ležkať... 🙂

hehena
19. júl 2012

@cabby88 úplně souhlasím. taky je mi líto, že jsem neměla prcka víc u sebe, přesně jak píšeš. lituju, že jsem hned začala pracovat a tím pádem nebyl větší klid na sžívání a i zřejmě díky tomu jsem zapomínala na ten kontakt. možná je to špatná dedukce, ale i třeba kvůli tomu byl míň mazlivej. teď už je to naštěstí lepší.

nosítko bych taky doporučila, jen moje dítě ho moc nemuselo, byl a je dost potivej, takže jak šátek, tak pak nostíko (beco) nebylo to pravý, to tak na hodinku max. ale taky pořád zvažuju co s nošením dalšího prcka....

gubcikova
20. júl 2012

@nikki28 tak stou pediatričkou máš šťastie,lebo sa stretávam s veľa prípadmi kedy sú tie staré pediatričky zlé.a to sa čudujem,že na krízy vás nik neupozornil a ešte to že nie laktačná. 😖

anicka245
20. júl 2012

@kubkatka myslim,ze otazky ktore som davala boli aj k tejto teme, ale ok.

janinna11
20. júl 2012

Ahojte, ja som tiez urobia veľa chýb, neviem, odkiaľ začať. Tak to radšej nechám tak a poradím mamičkám, ktoré sa rozhodujú, či kúpiť šatku, alebo nosič, lebo som tu čítala, je zbytočné kupovať aj šatu aj nosič, dopredu a dozadu - na chrbát a na brucho...
Ja som kúpila, keď sa malý narodil MANDUCU a ešte ju teraz používame, keď je malý mrzutý, keď je chorý, keď len tak večer nevie zaspať, v Manduce je k.o. do 10 minut, a je to určite pohodlnejšie, ako ho nosiť na rukách, vyslovene sa tam večer niekedy pýta, proste mi ju donesie, povie mama a ukáže, že chce ísť na ruky a to bude mať koncom augusta 2 roky, Manduca má nosnosť do 18kg, je to síce drahšia záležitosť (na webe zoženiete cca od 95 do 130€), ale je to jedna z najlepších vecí, do ktorej som investovala.V pohode ju operiem na 40°C v práčke, je celá z bavlny, a máte na vyber rozne farebne varianty. Mozete ju nosit vpredu (babo otocene k vam) aj na chrbte. Nehovoriac o tom ze nocise, ktore sa nosia na bruchu/hrudi a babo je hlavickou dopredu, cize v smere "jazdy" je vraj nezdrave na chrbticu i nozicky-klbiky.
Takze nekupujte aj satky, aj nosic pre nosenie v smere jazdy 🙂, staci vam jeden kvalitny, idealne, ked sa sa aj predlzit, v tomto je konkretne aj novorodenecka vlozka (aj kapuca) pre plne drobne babatka a potom sa da jednoducho zipsom, predlzit.
Myslim ze este podobne su aj nosice LILIPUTI, aby som nerobila reklame len Manduce a su aj trochu lacnejsie, ale z vlastnej skusenosti neviem povedat, my mame manducu.

Takze kocky, ak rozmyslate co kupit pre vase pokladiky na nosenie a nechcete urobit chybu a postupne kupit 2, 3 a viac lacnych nosicov a satiek, zvolte kvalitny nosic 🙂

nikki28
20. júl 2012

@gubcikova ved aj ja som prekvapena, hlavne, ze nam hovorila, ze mame kojit co najdlhsie, co som sa aj snazila, ale nepodarilo sa ☹ co uz, pri druhom budem uz vediet co a ako 🙂

moncicip
20. júl 2012

Pridam aj ja svoju skusenost. Ak sa vas niketo spyta ci kojite radsej odpovedzte ano kojim aj ked to tak uz nebude lebo potom kazdyj e mudry ze ved si mala este vydrzat a ze pre maleho/malu je to najlepsie ..... nikto vam nevidi do toho preco uz nekojite, jeto vas osobny problem a osobna vec a okolie sa nema co do toho starat. A este nekupujte zbytocne vela oblecenia na zaciatok lebo dietatko to potom nestihne vynosit.

afra
20. júl 2012

Takze aj ja sa pridam
♫ Nekupujte vela oblecenia s cislom 56, ja som nakupila co sa mi pacilo a nosili sme asi 3 veci, zvysok ani neobliekol. (Plienka+prip.balenie nasiroko a 56 je mala :D)
♫ Flasky dopredu kupovat sa neoplati- nakupila som male, velke a aj male flasky a maly mi cez ne odmietal pit, takze nakoniec boli zbytocne
♫ topanocky pre miminka- vyuzite len na fotenie 🙂
♫ spaci vak- skvela vec!!!
♫ hracky- nas ich ma strasne vela a aj tak si vzdy vyberie vzdy tie iste 2 hracky
♫ neucte deti spavat s vami v posteli a ani zaspavat vo vasej posteli
♫ nenechat sa vytocit okolim a ich mudrymi radami 🙂 Mamicka rozpozna sama, co je pre jej miminko najlepsie 🙂
♫ a chce to hlavne klud zo zaciatku si na vsetko zvyknut 🙂 Navstevy pockaju!!!!

luciko
20. júl 2012

@moncicip Uplne s tebou souhlasim, ja jsem mohla kojit jen 6 tydnu. syn se mi narodil driv, byl malinkaty a nevytahl si dostatecne mnozstvi mleka, aby se zasytil. dokrmovala jsem ho s umelym mlekem a kombinace kojeni+UM mu nedelala dobre na brisko a porad blinkal ☹ byla pro me prvorada jeho spokojenost, takze jsem prso odstavila. od te doby byl nas drobec spokojeny. a nazory okoli me nejdriv lezly na nervy, ale pak jsem to ignorovala. jde prece o moje dite a kazda matka vi, co je pro jeji detatko nejlepsi. s oblecenim to u nas bylo to stejne. chtela jsem si toho spostu nakoupit, hodne veci jsme pak dostali jako darek a dopadlo to tak, ze jsem maleho prevlekala 3x denne, abych pak babickam na fotkach ukazala, ze maly to jejich obleceni skutecne mel na sobe. cim min kusu velikosti 50 a 56, tim lip. vel. 62 nam pak uz vydrzela na delsi dobu

kamino
20. júl 2012

@afra No,já jsem mnoho malých oblecku nekupovala,podle odhadů UTZ měl mit v 38 týdnu přes 3 kg,ale narodil se malinký,2.60 a 48cm,já ho neměla v čem odvézt z porodnice a teď narychlo přes bazar nakupují alespoň pár vecicek,aby nebyl jak Zilvar z chudobince 😉😉 je mi jasný,ze je to ná měsíc,malý pribiva 20 dkg týdně,ale druhý den po příjezdu domů jsem byla v depresi,když měl u všech overalku nožičky u rozkroku😉

nelustek
20. júl 2012

@afra ja mám so spaním s malou dobrú skúsenosť,každého osobná vec podľa mňa 😉 keď večer zaspí a ja som v obývačke stále chodím nakúkať či dýcha...hrozný strach mám s toho náhleho úmrtia

pikino
20. júl 2012

@nelustek a práve preto som ja bola spokojnejšia ked bola mala v postielke napojená na monitor dychu a nemusela som ju každých 10 minut kontrolovať. Podla mňa to velmi pomôže na psychiku akási istota že je aj niečo navyše čo bdie nad babatkom. A samozrejme že je to každého osobná vec. Ved nikto tu nepíše nesmieš spať so svojím babatkom.

nelustek
20. júl 2012

@pikino ja som za tie monitory moc neni,čo viem tak to aj blbne a pípa aj keď nemusí.V pôrodnici to jedna mala a stále to pípalo.Zbytočné stresy potom.A som nenapísala, že to niekomu zakazuje,len som si povedala na ten jeden bod svoj názor

janinna11
20. júl 2012

Pridavam moju skusenost s monitorom, ja som pouzivala Angel Care od Aventu - s podlozkou, a je to pravda, ako pisala Nelustek - hlavne na psychiku je to pomoc, ze viete, ze dieta je aspon takto monitorovane, ja som tiez mala strach zo syndromu nahleho umrtia dojciat a i tak som raz za cas pozorovala, ci maly dycha...

adelkav
20. júl 2012

@anicka245 ahoj, co se týká nadstandardu v porodnici, tak to záleží na tom jaká jsi povaha. Já ho měla a byla jsem za něj šťastná. Přeci jen se lépe vyspíš, když ti tam pláče jen tvoje dítko a nemusíš mít náladu na spolunocležnice🙂 Když narazíš na fajn maminu, tak je určitě lepší normální pokoj, ale tu jistotu asi člověk nemá. Ty hormony dělají své a mě třeba rozčilovalo to, když jsem se nemohla rozkojit, byla jsem z toho ve stresu a paní co ležela na stejné chodbě měla potřebu mi předhazovat, jak ona má spoustu mlíka a že neví co s tím...já byla tak vystreslá, že jsem se rozkojila asi až třetí den. Není potřeba ani aby někdo mimčo hlídal, když půjdeš na toaletu nebo do sprchy. Já měla manžela na pokoji skoro pořád, to byla výhoda našeho nadstandardu, jinak chodili návštěvy jen do společenské místnosti. Takže přes den tam byl manžel a já mohla kdykoliv odběhnout a večer mi ho pohlídala sestřička nebo jsem nechala otevřené dveře a mimčo jsem slyšela do sprchy....ale s chůvičkou bych byla jistější, tu jsem bohužel zapomněla. Co se týká výbavy do porodnice, tak nám třeba dali v nemocnici seznam co s sebou, ale chce to mít někoho kdo na zavolání přinese, co bude potřeba. Já rodila ve čtvrtek a o víkendu nám rozhodně nic nedoplňovali, takže mi manžel nesl plínky, papírové podložky a nevím co ještě. Sbalila bych to nejnutnější na dva dny a pak bych si nechala přinést zbytek. Přeci jen ta manipulace s velkým zavazadlem když jedeš rodit, pak se stěhuješ ze sálu na šestinedělí může být komplikovanější. Počítej s tím, že budeš potřebovat hodně ručníků. Držím palce🙂

vonicka
20. júl 2012

>>Ja som sa s monitorom nechcela stresovat, povedala som si, ze proste to nebudem riesit, tak ako nase matky neriesili a basta. Naco sa zytocne stresovat? Pokial dieta nie je predcasne narodene a clovek sa vyhne faktorom ktore mozu SIDS nejako ovplyvnit, tak mi to pride absolutne zbytocne stale davat dieta spat vylucne na nejaky monitor. Je to moj nazor, aj ked viem, ze vela mam mi bude oponovat. V pohode 🙂
>>Oblecenie 56 som vyuzila asi mesiac, a to sa moj syn narodil ako 4-kilovy, nechapem, ako mamicky pisu, ze 56 vobec nevyuzili, resp. len minimalne. Nic v zlom samozrejme, ale nejde mi to proste do hlavy. V porodnici mi davali stale vacsie oblecko a maly mal vdaka tomu stale hole cele ramena a hrudnik. Podla mna nie je problem nakupit 2krat 5ks body, kludne cele biele, niekde v Tescu v akcii a mat radsej dost aj ked to je "iba" 56.
>>Suhlasim, ze by som mala vprve dni a tyzdne viac dieta hole na sebe, to som tiez nerobila. Urcite je to pre babo velmi prijemne. V suvilosti s tymto budem pri druhom dietati asi trvat na tom, nech mi ho po porode neberu na prvu noc alebo prvych x hodin prec, necham si ho u seba. Dufam, ze to bude mozne. Co je to za logiku zobrat cerstvo narodene dieta prec od matky? Ak ma niekto cisara, alebo velmi tazky porod, tak to beriem samozrejme.
>> Kupila som si aj trojkombinaciu, som spokojna, mala som vysoke naroky, ktore splnil iba jeden kocik, takze sa nemozem stazovat.
>> Nabuduce nebudem pocuvat rady laktacnych, ze cumel za kazdych okolnosti nie 🙂
>> Dieta spi so mnou v posteli, zatial mi to nevadi, ale uvidime, co bude o pol roka (teraz ma pol roka), mozno budem tiez nadavat a potom sem dam prispevok, ze ste mali pravdu 🙂
>> odsavacka mlieka sa mi zisla, som rada, ze som si ju kupila vopred, jednu flasku som tiez mala, lepsie mat ako nemat, ale viac na zaciatok netreba podla mna.
>> NEPOCUVAT MUDRE RADY OKOLIA - to je zakladna rada 🙂)))) Suhlasim so vsetkymi co ju povedali, na tomto sa zhodnu asi vsetky mamy 🙂 Bude vam to strasne liezt na nervy, ci to bude od kamosiek alebo od rodiny, kazdy len mudruje co a ako (cest vynimkam, mne rady jednej kamosky predsalen pomohli, ale ju beriem specialne takze ona mohla).
>> No a este ma napada, naucit si pohotovu odpoved na vsetky otravne otazky okolia typu "Mas dost mlieka??" - No asi mam ked mi vsetci hovorite, ako strasne rychlo to moje dieta pribera a rastie, "Ste zdravi vsetci?" - Ja viem, ze zdravie je dolezite, ale co sa predpoklada, ze sme nonstop chori????, "Maly spinka dobre??" - Pekna otazka, ale aj ked by spal zle, kto mi s tym akoze pomoze????, "Preco place??" - No to by som aj ja rada vedela niekedy!!! atd 🙂 No je to proste zabava

V kazdom pripade, vela stastia vsetkym !

kubkatka
20. júl 2012

@anicka245 nemyslela som to zle

tortelinka
21. júl 2012

zaujimava tema 🙂 , my sme ziadne zbytocnosti nekupili, ked prislo babo, mali sme pre nho presne 1 ks body,nic viac...takze vybava kupena za dve hodiny komplet, a mm si dodnes pochvaluje ako super ze nemusel behat po obchodoch a obezerat kociky 🙂 😀

andrejka1983
21. júl 2012

zaujimava tema, a popravde neviem čo take by som už dnes nerobila...akorej co by som mala urobiť aby som niektorým veciam predišla...ale na druhej strane všetko je tak ako malo byť 🙂 ...možno tie čajiky by som už nesladila, lebo malej sa zacali kazit zubky a že vraj je to od tých cajov( lebo inak sladkeho papa malinko), snažila som sa krmiť ju ako vravel lekar alebo co som sa dočítala...tak neviem. Tiež mi začala neskoro sama chodiť,asi až od 16 mesiacoch...a všetci mi vraveli že je to tým že ju nechcem davať do chodáka, aby tam spevnela a snažila sa sama behat....ale ja som bola presvedčena že je to zaťaž na klby, teda všade to tak písali 😒 ....ale dnes beha že ju niekedy mám problem chytit 😀 ...a spáva medzi nami v manželskej posteli a postielka je sklad hračiek 😝 ale tak mne to vyhovuje lebo ju hned prikrijem ked treba, alebo som ju nakojila a spali sme dalej, a mala spala pokojne a nehybne,nikomu nezavadzala... teraz ked je už väčšia je to horšie...tak možno to by som zmenila pri druhom že by spalo v postielke...aj ked prituliť sa ku malemu vonavemu teličku je na nezaplatenie 🙂....a potom, asi by som už nedovolila svokre, aby mi v 5 mesiaci krmila dieťa pribináčikom 😢 ...ale čo už ,pre pokoj v rodine....ale inak,myslím že som pre svoje dieťa urobila maximu a mám z nej zatial len samu radosť 🙂

nikki28
21. júl 2012

@moncicip toto si vystihla uplne presne, ja neviem, co sa vsetci vypytuju, ci kojim alebo nie, je to velmi intimna zalezitost a ich do toho nic... po 3 tyzdnoch som bola tak alergicka na tu otazku, ze som bola pripravena sa ich na oplatku spytat, ci maju pravidelnu stolicu....

katecameron
21. júl 2012

asi by toho bolo viac ale uz nikdy by som nedala cumel babatku v porodnici chyba ktoru som lutovala

luciebx
21. júl 2012

taky myslim super tema... ja bych asi taky nic u malyho nemela az na jednu vec.. zacala bych mu davat domaci varene jidla uz od 8 mesicu.. jako bram. kasi a tak.. domaci mrkev s bramborem.. do ted malymu musim kupovat.. jsou mu 2 roky... domaci da do pusy tak tu bram. kasi.. s malinkyma kouskama kureciho masa.. domaci vuubec nechce..takze u druhyho zacnu s domaci stravou o dooost drive.. zadny na zkousky.. ale proste bude vecere .. a basta..

kazy
21. júl 2012

Nezvládla jsem přečíst všechny příspěvky, tak nevím, jestli se nebudu po někom opakovat. Lituji, že se mi už před porodem nedostala do ruky kniha "Něžná náruč rodičů" od Evy Kiedroňové, byla z knihovny a obsahovala CD, které v podstatě názorně shrnuje obsah knihy a je to celé o tom, jak správně manipulovat s dítětem, abychom mu do budoucna neuškodili (moje fotka v profilu je krásným příkladem toho, jak jsem její obsah stihla po narození druhého syna opět zapomenout) Děti by se až do 9.tého měsíce neměli nosit vzpříměně, ale jen v polohách klubíčka nebo tygříka či klokánka, jsou to jednoduché a zdravé polohy a ta kniha (i CD) obsahují i příklady všech nezdravých poloh, ve kterých děti tak často držíme. či nosíme.

katusska248
21. júl 2012

@vonicka tak tie tvoje pohotove odpocede asi odkukam mam pred porodom a uz teraz mi lezie na nerrvy to ze: a seste si cela a ides si dat epi a preco nie a bla bla

katusska248
21. júl 2012

@vonicka tak tie tvoje pohotove odpocede asi odkukam mam pred porodom a uz teraz mi lezie na nerrvy to ze: a seste si cela a ides si dat epi a preco nie a bla bla

wisinka
22. júl 2012

@gubcikova @pikino my sme mali vcera 6 mesiacov a keby bolo podla mojej doktorky uz od tretieho mesiaca sme na UM. mlieko mam, len mala nepribera tak ako idu tabulky, proste je taka aka je, uz teraz sice pije obe prsniky, ale predtym stale len jeden. flasu s odsatim mliekom som musela prestat davat ked mala skoro 3 mesiace, lebo zacala strajkovat na prsniku, mam aventky. bolo mi tiez pohodlne nech jej da mm flasu. takze nemusi to fungovat u vsetkych mamiciek. pozor na to. stale sa kojime, aj ked niekedy su este stale problemy, ale bojujeme, a UM doma ani nemam. uz zaciname s prikramami, ale tie mi vypluva. mojou doktorkou sa neriadim, pretoze ta mi odporucala jej varit kase z kravskeho mlieka a davat cervene maso...

gubcikova
22. júl 2012

@wisinka omg doktorku by som už menila.je super že odsávaš.moja malá sa narodila s váhou 2800g v 4mes.mala 3990g a to už doktorka chcela volať sociálku že jej nedávam jesť.teraz má 3roky a má 11kg a čo proste je taká