icon

Čakám tretie dieťa

evelina86
22. máj 2014

Hladám mamičky, ktoré majú tri detičky, alebo ešte len čakajú tretie dietatko.. 🙂 🙂 Ja som sa pred mesiacom dozvedela túto radostnú novinu. Zo začiatku nas to prekvapilo,ale pomaličky sa pripravujem na to že pribudne do rodiny ešte jeden člen 🙂

hnedka
22. máj 2014

@evelina86 jeeej prosim ta mozem zdielat tvoju spravu?????? je to tak nadherne napisane 😵

emilia25
22. máj 2014

@yanni no ja uz rozmyslam ze si kupim nejaky vysavac na plavacky čo ich povysava a aj hned umyje lebo veru to trva kým tieto dva ukony urobim takto by som to mala raz dva a ked ze este neni dvor uplne upraveny tak sa vela nanosi.no ja som tiež uzivala vitAminy a nepomohlo a pri detoch som neuživala nic a sú tu zdrave a na svete tak ja uz tomu neverim.

kikushka2386
22. máj 2014

@yanni ja by som mala väcsi strach z cisaraku jak z normalneho 😀 ale tak dufam ze fakt za 5 rokov zmenim nazor.ale tehulkovanie sa mi vzdy pacilo len najst niekoho kto to odrodi 😀

evelina86
autor
22. máj 2014

@hnedka KLUDNE možeš 🙂

luci21
22. máj 2014

Pripájam sa aj ja, máme 3 detičky, manžel robí v zahraničí som s nimi celkom sama ale zvládame to, Najhrošie je ked ochorejú ale inak sa aspon nikdy nenudíme 😉

peegi
22. máj 2014

Ahojte zienky,aj ja sa pripajam.Tiez cakame tretie vytuzene a planovane babenko.Zatial mame doma dvoch princov (5 a 3) a tak sme zvedavi,ci k nim pribudne princezna alebo dalsi princ 🙂 Velmi sa na babo tesim chcem si vsetko velmi vychutnat lebo pravdepodobne to nase posledne babo 🙂 Tak dufam,ze si budem moct vychutnat aj tehu a aj potom babo a vsetko okolo toho 🙂

yanni
22. máj 2014

@emilia25 Tak mi take cudo mame, ale to nepouzivam. mame riadne parkety a mne sa zda, ze to dost moci, aj ked to hnes vycucia. V dome budeme mat tiez pakety, v kuchyni dlazbu, tak na to by sa to mohlo pouzit a v detskych izbach a spalni koberce, tak tam uz len vysavat. Asi si kupim toho robota, co sam povysava. Aj ked v rohoch nepovysava ale tak na take bezne dennodenne vysavanie to staci.
Inak ja vitaminy nejem, len kys.listovu ale chlapovi som naordinovala vsetko. Dufam, ze ho neotravim 😕

@kikushka2386 no ved to, ze kto to odrodi. Ja sa prave cisara vobec nebojim. Jasne, ze myslienky ma clovek hocijake ale moj doc je super a tu ti to urobia tak pekne 😉

emilia25
22. máj 2014

@yanni ja som rozmyslala nad tym karcher tiez tu bola o nom diskusia.alebo ten mop na paru ale ked som Ho videla u doktorky taky malinky v telke sa mi zdal vecsi.

evelina86
autor
22. máj 2014

@kondelka Ja som to mala s tymi reakciami pri mojich tehotenstvach také rôzne. Ked som otehotnela s prvym tak som bola ešte slobodna, takže to boli skor také "dedinské klebety", našich skoro porazilo a svokrovcov tiež,lebo sme boli mladí. Pri druhom zas vyvádzala svokra,lebo sme ešte bývali u nich a povedala,že sme mali počkať s babatkom,ked budeme bývať vo svojom a mam pocit, že konečne pri tomto tretom tehotenstve si vychutnávam všetky pozitíva - mame vlastné bývanie..a myslím,že sa všetci tešia. Zatial som sa stretla len s pozitivnými reakciami, aj ked to ešte všetci nevedia,lebo sa mi to zatail darí tajiť pred okolím a v práci.

sammy
22. máj 2014

Aj my mame 3 a teda obdivujem tie, co chcete alebo cakate stvrte s malym odstupom, lebo ja uz padam na hubu, nema mi s nimi kto pomoct 😝 A hlavne najmladsia ma sialene obdobie, kedy ju nemozem z oci spustit, asi aj preto som unavena. Prave konecne zalahli do postele starsie dve 😀

28031970
22. máj 2014

My máme tiež tri .Mám dvoch dospelých synov a dcérku pre ktorú sme sa rozhodli po 19-tých rokoch.Prvé dve deti som chcela ale toto tretie si užívam(aj keď je za troch chalanov).Teraz má malá 2roky a 3mesiace.

evelina86
autor
23. máj 2014

@sammy Ked ma žena iba jedno dieta a nema jej kto s ním pomoct, tak je to velmi vyčerpavajúce a nie to ešte tri. Vela trpezlivosti a sily Ti prajem. Nemáš nablízku naozaj nikoho komu by si ich mohla aspon nachvílu zveriť?aby si si odýchla?

emilia25
23. máj 2014

@yanni tak zas ms dosla este ze nemeskala tak dlho no zacinam sa pripravovat vnutorne na to ze osud nám nadelil 3 krásne zdrave deti a 4 pokladik asi nebude.ach mesiac čo mesiac v marci mi konci materska v cr tu v sk mam do augusta buduceho ak sa do marca nepodari musím dat v praci vypoved no len potom aku pracu aby sa dala zklbit aj s detmi.zas budem nadtym rozmyslat a depkovat.

emilia25
23. máj 2014

@voskovka ahoj tak zas ani tento mesiac to nevyslo zas ms dosla ja neviem či sa ja niekedy do zijem toho 4 krasneho potomka.este mame dva mesiace na snazenie ak to do vtedy nevijde asi sa prestaneme snazit a budeme mat 3 krásne a hlavne zdrave deti.ale ako zabudnut na tu tuzbu po 4 babatku a ked si este predstavim ze uz buduci rok budem musieť dat v praci vypoved a hladat si druhu ale aku aby sa to dalo zklbit s detmi a mat plat aspon taky ako mam matersku.

yanni
23. máj 2014

@emilia25 to mi je luto. Pne prave skoncili kramy, tak sa ide do dalsieho kola. Muz ja teraz na sluzobky, pride buduci tyzden, tak ho hned "zamestnam". Ale my asi tiez nebudeme mat, muzovi zistili, ze ma malo rychlo sa pohybujucich rybiciek. Tak som mu nakazala aby si zohnal jeden preparat, som len dobre o tom citala, som zvedava ci to v Saudi zozenie a ak nie tak musime kupit buduci tyzden, ked pride. V juni by mal ist na kontrolny spermiogram, tak sa uvidi. Ja uuz som aj pre seba rozmyslala, prave som sa dozvedela, ze Inofolic konecne dostat aj na nemeckom trhu ale neviem, u mna je podla testov vsetko OK, tak ci to vobec ma vyznam.

Inak s tou robotou to ma mrzi, to je tak na depku, ked koli detom ta prepustia alebo pod. Ja robim u statu na sude, ja mam super robotu s moznostou robit ciastocne ale aj komplet z domu, takze my mozme mat deti ako smeti 😕

mima4
23. máj 2014

@emilia25
prepac, viem, ze tato tema sa ma v podstate netyka, a nechcem sa ta dotkntu, ale ja mam pocit, ze ty v 4. tom dietati hladas nejake "ekonomicke" riesenie momentalnej situacie v tvojej rodine a myslim si, ze toto tvoj problem s pracou, s uplatnenim sa, s finaciami nevyriesi, iba "posunie" a pravdaze aj toto funguje na principe "snehovej gule".
Pokial tuzite po 4. babatku bez inych "bocnych" umyslov (myslim tym zabezpecenie si dalsieho "prijmu" do rodiny), tak nechajte to na Boha, kedy ma prist, pride, aj kebyze je to o 2 - 3 roky.
Ale ak je pre teba dalsie dieta urcitym "riesenim" na to aby si nemusela ist do prace (mozno mas problem si ju najst) a aby ste do rodiny mali tych 220 eur dalsich pocas celych troch rokoch, tak to radsej nerob. Toto vasu situaciu nevyriesi a asi ani ty netuzis rodit "kym to pojde", a hlavne, toto fakt problem s pracou/financiami nevyriesi, iba ho oddiali a budes to mat podstatne tazsie a komplikovanejsie.

emilia25
23. máj 2014

@mima4 to mas pravdu.musim to nechat na boha a neriesit pracu.ako sa hovori clovek mieni pan boh meni.my sme chceli deti 4 hned od zaciatku nasho vztahu lenze okrem prace sme chceli deti stihnut este pred 30 a muzovou 40.no ved budeme sa snazit dalej a snad nas boh niekedy obdari.

emilia25
23. máj 2014

@yanni nie kvoli detom ale som zamestnaná v zline a tam dochadzat na 5 rano je nemozne.este som rozmyslala ze by ma preradili potom na vsetin to mam nejakych 40minut autom ale tiež ako predavačka v lidli ranné a po obedne.a tiez mam zmluvu na neurcito.budem si to vsetko musiet pozistovat.ja uz sama neviem čo chcem.este som rozmyslala ze si zalozim zivnost ako realitacka uz som dostala aj ponuku ze by ma zaucila aj s detmi sa to dá pekne sklbit.no nejdem nad tým premyslat idem si uzivat deti a hotovo.

yanni
23. máj 2014

@emilia25 presne tak, uzivaj si. Ve ktovie co bude za rok-dva. Mozno, ze sa babenko podari, mozno sa ti nskytne aj lepsia praca. clovek nikdy nevie. Drzim palceky 😉

emilia25
23. máj 2014

@yanni dakujem akurat sme to s muzom rozoberali a sme si povedali ze to este skusime a ked nam to nevijde dame dvojrocnu pausu a skusime potom za tu dobu si aj moje telo a maternica oddýchne a chalani aspon budu trosku vecsi a hlavne rozumnejsi.my sme chceli hned 4 deti preto mi je to dost zatazko sa zmierit z 3 preto si hladam vseliake vyhovorky v hlave preco 3.ale takto rozmyslam vzdy ked sa nam nepodari teda kazdy mesiac ale po ms zas rozmyslam ze teraz sa podari a myslim pozitivne.kazdopadne 4 bude aj ked bude o niekolko rokov a vtedy ked nebudem nad tým rozmyslat sa podari na prvy sup ako vsetky nase deticky.

yanni
23. máj 2014

@emilia25 oresne tak. nesilte to. Vie, ja by som si tiez takto povedal, ze sa vybodnem na to, dame pauzu, jednoducho si budeme uzivat a behat po svete aj s chalanmi. S nimi sa uz teraz da, sami si tahaju kufre, vedia ako tak obsediet, nemaju plienky, netreba im varit zvlast, uz sa vela s nimi da robit spolocne a keby bolo teraz babo, tak musime zase vsetko prisposobovat. Ale na druhej strane, chlapsi by tiez chceli sestricku, hlavne nas prostredny. To je taky babsky pupok 😀 Len zial, tak to si s cistym svedomim povedat nemozem. My sme uz starci, tlaci nas vek, bojim sa, ze uz to aj u mna bude cim dalej tym tazsie. No je to tazke na to nemysliet.

emilia25
23. máj 2014

@yanni presne tak mna teraz tak muz uplne ukludnil samozrejme pri plakani ale velmi ma to vnutorne ukludnilo aj čo sa týka roboty od septembra budu nové kurzy chcem si oprášiť anglinu a uctovnictvo a skusime potom trošku zapojiť aj rodinku na pracu.pre davacku uz nechcem robiť to viem na isto

zuzu7899
23. máj 2014

Jaj baby ja mam dve deticky 8 a 4 a moj manzel o nicom inom ako 3 babetku nehovori.Ja ale nechcem.Bojim sa buducnosti a hlavne penazi.Uz teraz zacal chodit do zahranicia docasne a ja si neviem predstavit ze to bude takto stale.Mam uzasnyc svokrovcou co mi deti zoberu aj na tyzden keby som chcela a mama tiez ale myslim si ze mat 3 je v dnesnej dobe velky luxus.

monhla
23. máj 2014

@zuzu7899 Každý hovorí "v dnešnej dobe" Čo je u nás vojna, či hladomor?

@evelina86 Gratulujem

My tretie ešte len plánujeme 🙂 Dúfam, že sa čoskoro podarí.
Viem, že jednému dieťatku môže dať človek viac ako 3-4. No ako učiteľka som zažila, že deti už v puberte vedia, že t čo dostanú bez námahy nemá veľkú cenu. Preto sa moje deti možno budú musieť uskromniť /nebojte na jedlo máme 🙂 / a možno si budú niektoré veci aj viac vážiť a budú to chcieť niekam v živote dotiahnúť.

bendy
23. máj 2014

Ahojte aj ja sa pridávam k 3 násobným maminám. Najstaršia bude mať v sept. 6 rokov, stredný v júni 3 a najmenšia má mesiac 🙂 Tretie už bolo neplánované ale manžel rozdýchal 😀 😀 a nedali by sme si ju za nič 🙂 Teraz sa ešte len navzájom vzžívame. No ako sme prišli z pôrodnice tak staršie 2 deti soplili, kašlali, tak už aj maličká bojuje so soplíkmi 😒 Ale inak to asi nebude. Ale poviem Vám že som si to predstavovala lahšie, je to dosť náročné zladiť 3 deti. Ale zas na druhej strane mám mamu, svokra, ktorý mi pomôžu keď potrebujem 😉

laj
26. máj 2014

Ahojte,my čakáme 3 dieťa za 3 týždne.Už sa na to teším🙂Zo začiatku ako som sa dozvedela,že čakáme tretie som mala všelijaké pocity,ale teraz som rada!Moje prvé dve deti sú od seba o 20 mesiacov a to bol mazec,než sme si zvykli na režim,tak preto ma teraz ukludnuje to,že ked som zvládla ten chaos u detí,tak tretie už zvládnem🙂Hlavne nech to dobre dopadne a bábo je zdravé.

marichen
4. jún 2014

CAUTE trojnasobne maminy....ja mam""este""len dve dievcara,5a3,ale o par dni mam termin,tak sa uz psychicky,fyzicky pripravujem na tri ako sa len da..Ked som otehotnela so starsou,poriadne ma to zaskocilo.Pracovala som po sezonach v IT .,priatel talian...pred sebou kopec ???.Ale nastastie sme vsetko spolu krasne zvladli..svadba,stahovanie,...nove byvanie a praca a zrazu dve ciarky😉po 22mesiacoch dalsia princezna....necakana.ale lubena ako prva...a aby nebolo smutno o par dni pribudne dalsia princezna..na ktoru sa uz vsetci moc tesime.Vsetky 3 neplanovane nami,ale niekym tam hore,ktory nam ich poslal a vedel preco...Sama som z velkej rodiny je nas9 deti...manzel z 3,takze vieme co je to mat velku rodinu..Viva la vita

miax3
20. jún 2014

@evelina86 ahoj ja tiež mám termín porodu 4.1.2015

wewe22
20. jún 2014

@evelina86 ahoj ja uz tretie necakam ale uz ma jeden rok mozem ti povedat ze je to narocne hlavne na zaciatku , neviem ako mas stare deticky, ja mam medzi mladsimi len 1,5roka ale zvladla som a teraz su z nich velke partacky a straaaaaaaasne sa lubia, najkrajsie je ked vidim ako sa tie moje tri potvorky mojcaju hned potom ako sa pobili 😝 je to krasa
hlavne ti poviem ze mat tri je este lepsie ako mat dve 😀

sandrika1986
8. júl 2014

Ahojte, aj ja sa pripájam....Doma mám skoro 6.ročnú a 2.roč. dcérku a teraz čakáme tretie dieťatko, termín mám 31.01. 2015 🙂