Čakám tretie dieťa
Hladám mamičky, ktoré majú tri detičky, alebo ešte len čakajú tretie dietatko.. 🙂 🙂 Ja som sa pred mesiacom dozvedela túto radostnú novinu. Zo začiatku nas to prekvapilo,ale pomaličky sa pripravujem na to že pribudne do rodiny ešte jeden člen 🙂
Vitaj v klube 😀 aj ja mam milion otazok 🙂 ale tie boli aj pri druhom 🙂
@luciafackova no s láskou sa náhodou dá pohrať veééééééélice aktívne , to by mal priateľ vedieť heheheheh 😉 😀
Ahojte. Pridám sa k vám hoci toto tretie tehotenstvo je neplanovane a manžel má obavy z toho či to zvládneme.. Úver a poplatky a tak. Takže sa pytam skusenejsich a zabehnutych mamičiek.. Dá sa to zvládnuť finančne?
@geisha Ahoj!My sme teraz presne tak ako vy tiež je toto tretie neplánované chceli sme až o 7 rokov,nuž stalo sa hoc ešte som tehu test nerobila ale ovu test hej a už mám 48dc.U ženského som bola na preventívke čase 22dc a vtedy mi povedal,že mám ovu ešte len nuž sexíkovali sme pred tým asi 3-4 dni a ms stále nikde a to už prešlo od vvtedy takmer 4 týždne podľa netu 7tt som máme tiež hypotéku,ale tak už našťastie v apríli končí TP podľa netu na 23.9. ale keďže som mala o týždeň pozdejšie ovu tak aj pôrod by mal byť 30.9. k výročiu 🙂svadby je 29.9. podľa netu by sme mali mať teraz už dievčatko tak z tej strany som aj rada,ale zas mám obavi o drobčeka keďže vnoci ešte kojím,ako my to Samko zvládne ,kiežby sa dalo do pôrodnice deň po pôrode vziať synčeka k sebe na nadštandard.Alebo keby si zvykol aj bezomňa ale zas 4 dni sú 4 dni...☹
@4gubka Ahoj!Pozerám,že ty si mala zas prvé dve tak skoro po sebe počuj ako Ti to zvládlo prvé dieťa ked si šla rodiť?Mne prvý syn je vpohodke on si zvykol od 1,5 roka som často cestovala k ženskému kvôli potratom a nepravidelným ms za lieky ale on bol zas kojený len 3týždne a tohot ešte vnoci kojím :-/ som na prášky že ako ho dostaviť a naučiť zaspávať bez prsa a taktiež kedy vydržal bezomňa nuž ani 5 min. nevydrží u muža a ani našich mám.
@cannella Áno 🙂
Tak tehotenská kakulačka na mamaaja.sk ukázala termín podľa poslednej ms na 23.9. a 7tt.
táto stránka mne tak vyšlo že by malo byť dievča a aj podľa čínskej tabuľky vychádza dievča. tu je link skús či Ti sedí
http://mimino.kvalitne.cz/index.php?file=jindy.php
@zora256 no ja som sa tiez bala ako to bude lebo som bola sama a tiez s nikym nebola nikdy sama, muz skoro vzdy v praci a tahal 12tky... ale zvladli to... vecer som si isla lahnut ako nic... o 3 rano som sa zobudila a isla rodit... rano uz mala vstala a ja som uz doma nebola... zvladli to super, ani neplakala ani nic... dokonca mi bolo luto ked za mnou prisli a ja som sa na nu hrozne tesila a ona ma skoro nevnimala, mala svoj svet vsetko obdivovala a s tym dojcenim, ak chces odstavit skus rovno, ziadne ze este mu das, vies ze je najhorsie povolit a potom bude maly cakat ze neskor ked nedas tak aj tak zasa povolis... vysvetluj a vysvetluj ze mas boo bibi, ze boli, natri octom alebo rovno nech ti da lekar injekciu na zastavenie tvorby... skus pohladat forum ako odtavovali mamicky urcite najdes radu pre seba a maleho kedze kazdy je iny 😉 drzim palce 🙂
Ahojte ja mam zatial dve deticky a manzel chce strasne tretie.Ja deti milujem strasne len sa bojim ci to sama zvladnem manzel chodi uz teraz skoro na tyzdnovky.Mam deticky osem a styri rocne, svokrovcou co byvaju pod nami v dome ktory sme teraz kupili.Stale rozmyslam ci to bude dobre ked vztahy su raz tak raz tak.Na druhej strane predstava mat doma maleho kojenceka, flasticky cumliky ma hrozne tesi
Ahojte maminky, pozyvam vas do malej sutaze 🙂
https://www.facebook.com/496485660379307/photos...
SÚŤAŽ: "KEĎ PRIŠIEL SÚRODENEC!"
Poďte si trošku zasúťažiť! smile emoticon Áno, dlho sme nesúťažili, no čo vám poviem, prišlo 2.dieťa, a ten kto vraví že s 2 deťmi to je ľahšie tak má asi na každé opatrovateľku..... No ale nie o tom som chcela....
Rada by som Ja a autorka knihy o Dorotke (Dianka Vasilenková, knižku nájdete na www.odorotke.sk), odmenila jednu z vás, dojčiacu mamičku 2 a viac detí, ktorá sa za celý deň nezastaví a je v jednom kole pri starostlivosti o deti, domácnosť, a zaslúži si aspoň malú odmenu.....
Prídi sa teda k nám trošku vyžalovať smile emoticon, my ťa podporíme a odmeníme! smile emoticon
VAŠA ÚLOHA JE:
1.) napíšte do komentu pod foto - váš príbeh o tom, ako reagoval starší súrodenec/ci, keď prišiel na svet ďalší braček či sestrička, ako ste sa zabehli so všetkým, čo bolo najťažšie..atď... Ak je medzi deťmi malý vekový rozdiel, ako ste vyriešili "delenie" sa o mliečko pri dojčení, či ste zažili žiarlivosť atď atď smile emoticon...
2.) súťaž zdieľajte a dajte aj like na našu tuti fb stránku smile emoticon.
VAŠA VÝHRA:
- Krásna knižočka O Dorotke pre staršieho súrodenca, ktorá je práve o tom "delení mliečka" medzi súrodencami
- Krásna zásterka na dojčenie, aby sa vám ľahko a nerušene dojčilo kdekoľvek vonku, vyberiete si podľa vlastného výberu z nášho webu: http://www.tuti.sk/tuti/eshop/24-1-Zastery-na-d...
- a pribalíme ešte niečo malé len-tak pre radosť. smile emoticon
Žrebovanie:
- výhercu vyžrebuje 26.2.2015 naša šéfka Malá/veľká Tuti smile emoticon (má v tom už prax)
- komentujte teda do 26.2.1015 do 12h., vtedy súťaž ukončíme.
Tešíme sa na vaše príbehy! smile emoticon
Tuti tím a Dianka.
www.tuti.sk
www.odorotke.sk
Ahojte, ja práve čakám tretie dieťatko. neverili by ste koľko kvázi pohŕdavých pohľadov dostávam v práci. A to som práve v treťom trimestri. Veď nie je na tom nič zlé mať tretie bábätko 😉 a ako tu vidím, viacero má tretie bábo
@giovanna1 To si mala vidieť ako pozerali na mňa, keď som sa sťažovala, že do tretice sa nám nejak nechce zadariť. A tie komentáre! 😝 Dnes to beriem s humorom, hlavne preto, že po vyše roku čakania som konečne hrdou majiteľkou 3. tehu knižky a nesmierne sa celá rodina tešíme. 😀 😀 😀 😀 😀
No zasa čakám reči typu, či sme sa pošmykli a pod. Ťažko niekomu vysvetliť, že aj tretie bábenko sme plánovali.
Aj ja čakam tretie a reakcie po oznameni boli rozne ... Hlavne rodina..ale tak neriesim ja sa velmi tesim aj ked to bude zaujimave a tiez mam obavy hlavne z financii.. ale zvladneme to 🙂 😉
ahojte ja sa tiez pridavam do tejto skupiny necakane neplanovane s ochranou som ostala tehu mam skoro 3 syna a 9 meascneho syna tak dufam ze to bude dievcatko ked som sa uz na to dala a hadam to vsetko zvladnem 😒
Aj my čakame 3. Po 8 rokoch. Chalupa rozostavana, uver na krku..... Co dodat... 🙂 po 2 dievcatkach by to mal byt chlapcek. Tesime sa vsetci,hlavne dievcata 🙂
ahoj, no už máme malú. Má vyše dvoch mesiacov a sme radi 🙂 naháňam sa v jednom kole, keď chcem aby všetko klapalo a aby sme všetko stíhali a hlavne, stále si na túto situáciu zvykáme. Ani jeden deň nebol ešte taký istý. Na nejaký režim môžem zabudnúť, pretože sa snažím skôr prispôsobiť starším deťom. Veď malá zaspí všade 🙂 Je náročná, nosená na rukách, dudlík nechce, len cickom alebo hopsaním sa ukľudní, ale všetko zvládame, deti ju milujú, všetci ju milujeme, keď sa smeje sme šťasní, keď plače - koliky - tak sme smutní všetci.
Pracujem od prvej chvíle ako som prišla domov z porodnice, zatiaľ sa to dá zvládnuť. Všetko je náročnejšie, ale pokiaľ sú deti zdravé, tak dni plynú a neviem ako, už sú pomaly tri mesiace od pôrodu.
Ak ťa ešte niečo bude zaujímať, tak napíš 🙂
Fúha.. máš môj obdiv, aj keď za pár mesiacov budem v podobnom švungu aj ja... termín máme niekedy koncom októbra, presne ešte nevieme.... už som aspon v štádiu, keď chcem dievčatko, aj keď tuším, že to bude chlap ako buk.... ale nech je už čo má, len nech je zdravé..
len som v podstate chcela vedieť, či je to zvládnutelné, aj práca a aj malé bábo, nakoľko ja budem nútená pracovať, máme finančné mederi, musíme makať obaja... nedá sa nič robiť. mám prácu povolenú aj na doma, aj keď mi znížia plat, no bude k tomu materská, čo je fajn. Ešte sa chcem spýtať, toho prvého pol roka, keď dostávaš materskú, ty si zamestnaná u tej istej firmy? Alebo u druhej, alebo si živnostník? Nie sú tam obmedzenia príjmu? Alebo nejaké kulehy? Ďakujem
Ja ma tri deticky 2 chalanov a najmladsiu cerku 2,8mesiacov takze uz mam vecsie. Gratulujem 🙂
aj ty máš môj obdiv, vy ste to plánovali alebo sa tiež zadarilo? Každá maminka s troma deťmi a viac si zaslúži obdiv 🙂 a máš aké zloženie doma? Ja mám chlapca, dievča a dievča 🙂 október je tu ani nevieš ako. niekedy to letí ako voda a niekedy zas pomaly.
Je to zvládnuteľné, musíte sa ale zosúladiť všetci, manžel pomáhať ešte viac ako pomáhal a deti zapojiť do roboty tiež. Mne keď malý povie, že chce napr. chlebík vo vajíčku, tak mu poviem, ok, ale poď zobrať malú na ruky. Alebo potrebujem skočiť do obchodu, deckám sa nechce, tak poviem ok, ja pôjdem, vy počičikajte malú 🙂
moja prostredná si už trúfla ju prebaliť 🙂
Robím u toho istého a tiež mi dovolil robiť z domu, takže mega výhoda. Keď musíť robiť pri pc, tak kojím malú, poprípadne ju uspím na stoličke pohybom hore a dole, keď telefonujem, malá je na rukách, mobil na uchu a prechádzam sa 🙂
my sme sa dohodli, pravidla si dali a zatiaľ to je ok. Kulehy dúfam žiadne 🙂

@dana_l no materialne veci niesu vsetko ale ako vravi priatel z laskou sa nepohram a z lasky sa nenajem... 😀