Čakám tretie dieťa
Hladám mamičky, ktoré majú tri detičky, alebo ešte len čakajú tretie dietatko.. 🙂 🙂 Ja som sa pred mesiacom dozvedela túto radostnú novinu. Zo začiatku nas to prekvapilo,ale pomaličky sa pripravujem na to že pribudne do rodiny ešte jeden člen 🙂
rozdiel mala ma 6 maly 3rocky
@jalimag ja sa chystám rodiť v marci v BA v Ružinove a chcem si dohodnúť, aby mi malého priložili hneď po narodení, žiadne vyhrievanie v inkubátore ale pekne na matke, tak, ako sa to v zahraničí robí bežne - viacerí mi hovoria, že to bude asi tvrdý a márny boj, no uvidím, za pokus to stojí
ako sa dobré čítali vaše postoje viacdetných rodiniek 🙂 my máme 2 krásnych zdravých chlapčekov, 3 sme plánovali ale cca o 5 rokov, a zrazu prekvapko, pričom najmladší ma 7mesiacov ... ešte som to 100% nespracovala, strašne sa bojím reakcií okolia a aj rodiny ... bojím sa že nezvládnem blbé pripomienky
@emkaem Tak ľahké to určite nebude keď,že najmladšie ma len 7 mesiacov...Ale všetko sa dá zvládnuť 🙂Treba len si vopred zorganizovať čas...Myslím si,že recom z okolia sa neobíde ale snaz sa pustiť to mimo hlavy lebo sa zblázniš a to práve ty musis byt v co najlepšej kondícii psychickej aj fyzickej...Rodina tiež určite bude v soku ale pokiaľ mas dobre vzťahy tak ta podporia a pomozu v tom🙂Ťažko je sa vyjadrovať v takej chvíli ale ja by som ta nekrytykovala...lebo človek nikdy nevie ako dopadne sám...Ja tiež čakám tretie len,že máme dosť veľký vekový rozdiel (dcéra ma14,syn 8)a ja mam už 35...Bála som sa okolia lebo byvam v paneláku kde 99% bývajú dôchodcovia a ti milujú reči...Pustila som to z hlavy...rodina nám fandi a tešia sa z nami...Budeš mať to fakt ťažké ale oto viac ti drzim palce.Ale pamätaj...je to vas život a vy budete čeliť všetkým problémom...tak na ostatných sa vykašli a zberaj sily na to co ta čaká 🙂Drzim ti palce😊
@evelina86
@kondelka
ahojte, rada by som prispela ako som to ja prezivala...mame tri deti 5.5, 3.5 a 8m....
vsetky tri deti sme planovali....prve dve boli uplne jasne a nad tretim sme uvazovali ci hej, ci nie ci este kym som na materskej, ci ist do prace a potom este tretie....ale stale sme obaja citili, ze este tretie dietatko zvladneme a ze tie dve nie su az tak "ono"...isli sme do toho...ked sa nam podarilo na prvy krat oteho, zostala som v soku 🙂 a zrazu som ani necitila, ze sa tesim....moj brat mi povedal, ze som plodna ako čerešňa...a mne bolo tak hrozne zle ako aj pri prvych dvoch teho, skoro do 20tt...nevladala som, hormony pracovali a ja som bola o vode a suchych rozkoch, lebo nic ine som do seba nedostala....neznasala som aka som nemozna a ako nevladzem za detmi, ktore potrebuju aktivnu mamu a nie chodiaceho medveda (pribrala som asi 20kg) z nohy na nohu....teraz sa uz len smejem nad tym a ked vidim syna, tak sa sama seba pytam ako som sa vobec tak dlho rozhodovala ci ist do tretieho teho 🙂 je nadherny, ten usmev ked ma zbada, dievcata ho miluju, mat tri deti je naozaj super....kazdy den dakujem, ze ho mame, je pre nas vsetykch obrovskym darom 🙂
Takze dievcata, nezufajte, vsetko sa na dobre obrati a budete sa tesit z deti, pretoze kazde dieta je pre nas dar a nie samozrejmost.....
ahojte holky,
aj ja by som sa rada zapojila do tejto debaty.... Tiež cakame tretie babanko a aj napriek prvotnemu soku sa uz zacinam tesit - resp. chcem sa tesit, ale zatial na to nejak nemam vela priestoru kvoli okoliu a okolnositam. Mame totiz 2 chlapcov 5 a 3 r. a teda som s nimi bola v podstate 6r. doma, mladsi zatial nie je v skôlke takze ho davame strazit a kazdy den ho vozim, druhy je v skolke a ja som teraz nastupila ppo takej dlhej dobe do uplne novej prace. Takze dost vela zmien aj bez toho tehu pre nas vsetkych..., Obcas ma napadne ake to bude a ako to budem zvladat, ako to prijmu chlapci atd.... ale v celku som rada a este viac sa budem tesit ked to bude uz !verejen" zname a budem sa o tom moct bavit aj inde ako len doma.... Mam totiz aj trochu obavy co v praci ked sa to dozvedia, resp. neviem ci to povedat alebo skor kedy to povedat vzhladom nato ze som tu nova, nepoznam ludi a neviem odhadnut reakcie a ma skusobnu dobu.... akedze pocas 6r. na MD sme stavali dom a este nie je vsetko hotove lebo sme to tahali len z muzovho platu tak peniazky sa ziju a preto by som rada zarabala kym sa bude dat....
ale v podstate som velmi stastna, tesim sa na babo, verim ze to bude dievcatko a mozno to bude zniet cudne, ale v dnesnej dobe aj mam pocit ze mam naco byt hrda ze budeme mat 3 deti - nie je to az take lahke a bezne dnes.
...dakujem vam za priestor 🙂
@zabkakatka tak ti gratulujem a prajem nech to dobre dopadne. A ako to príjmu chlapci- no podla mna dost zavisí aj od toho, ako deti na budúceho súrodenca pripravia rodičia, vlastne hlavne mama 🙂 neviem, možno ze ja som mala len šťastie, ale naozaj nepoznám takú žiarlivosť na súrodenca, ako v niektorých rodinách, ze staršie dieta bije bábätko, alebo posiela mamu aby ho isla vrátiť do pôrodnice. Vlastne u nas vobec nebola žiadna žiarlivosť, len radosť a obdivovanie bábätka. Ja som v druhom aj treťom tehotenstve dost skoro vysvetľovala najstaršiemu, resp. potom obom synom, ze budeme mat ďalšie bábätko, aké to bude, ako z nich budú starsi bratia, ze sa budú mocť starať o babo a hrať sa s nim a pod. Aj som im dávala chytať bruško, debatovali sme o menách a tak. Najstarsi je veľmi spoločensky, veľmi sa sám nezabavi, on sa na súrodenca tešil. Ked sa narodil druhy syn on mal 2r 7m, nežiarlil vobec, len bol trochu smutný, lebo chcel sestričku 🙂 Teraz pri najmenšom boli v pohode obaja, tiez neziarlili, prostredny sa tešil zo všetkých babatkovskych veci, samozrejme vyskúšal postieľku, cumel, autosedacku fľaštičku, vsetky veci ktore si nepamata, ze aj on ich kedysi používal 😀 Urcite to zavisí aj od povahy starsich deti, no ale ked im napr. niekto narozpráva, ze im to malé bude brat a ničiť hracky, ze kvôli nemu mamka nebude mat na nich čas a podobne "múdrosti" tak sa asi veľmi tešiť nebudú.
Aj my mame doma troch trpaslikov 😊😊😊vsetky planovane dlho ocakavane a o to boac milovane 😉😉😊mam krasnu rodinku za ktoru dakujem Bohu 😊deti su pozehnanie 😊😉
Tak pripajam sa ku vam. Cakame tretie dietatko. A velmj sa tesime.
My máme trl, 4r.3 mesiace, 2r.10 mesiacov, najmladší má 10 mesiacov, všetky plánované a chcene. Máme horšie a lepšie dní, ale práve sme včera skonstatovali, že ten posledný nám presne chýbal.
Ahojte,este len pred par dnami som si nasla dve ciarocky a cakame tretie babatko neplanovane ale tesim sa mam akurat strach ci bude vsetko ok ani u lekara som este nebola
Ahojte baby tak sme skoncili v nemocnici vsetko je zatial v poriadu cakame na akciu srdiecka kedze sme este kratko tehotný
Drzte palce
Aj my by sme chceli tretie no už dva roky sa nám nedarí ☹ ☹ ☹
@butterfly333 ☹ nam sa nedarilo prvé-vyše roka, potom tie ďalšie dve sa zadarili v podstate hned, vidíš kazdy to ma inak. Držím palce nech vam to vyjde
@adelusha dakujem snad sa tento rok zadarí
Hej ja mám dvoch synov dva roky po sebe a teraz sa nám narodila maličká je to úžasné...Dokonca si to užívam viac ako s druhým lebo najmladší bude mať 4 roky v októbri a starší bude mať v auguste 6 škola nám začína bud.rok a pôrod bol úžasný mala som domáci pôrod krása!kedy máte termín koľko majú tvoje deti rokov? Vychutnávaj si to nádherné obdobie....je vždy len raz a vždy je výnimočné tak ako každé dieťa.
Abetka to mi je lúto ale urcite sa este bábo podarí. Musí to byť veľmi ťažké drž sa. 😉
@abetka ja som tretie babetko potratila v 6tt, hned ako som dokrvacala otehotnela som znova, a uz bude mat 3 mesiace ;) drzim palceky, urcite sa to podari !

@patpop to je... Dopriala by som to kazdej zene.