Čakám tretie dieťa
Hladám mamičky, ktoré majú tri detičky, alebo ešte len čakajú tretie dietatko.. 🙂 🙂 Ja som sa pred mesiacom dozvedela túto radostnú novinu. Zo začiatku nas to prekvapilo,ale pomaličky sa pripravujem na to že pribudne do rodiny ešte jeden člen 🙂
Drzim palceky :*
@butterfly333
Jasne podari sa ono pride kedy ma ver mi spravnu dobu ono si to vyberie samo kedy pride drzim palceky
Ja som s tym vobec neratala. Ale uz to nezmenim. Mame anjelika v nebi. To ma jedine tesi. A aj tuzba po dalsom babetku, no aj strach. Lebo fakt sim s tymto netatala.
@julinka88
@jana290585 Ahojte mamičky!
Ako zvládate troje detičiek? Ja stále uvažujem mať na rok tretie či nie niekedy mi dajú zabrať aj títo dvaja,ale hrozne túžim mať aj dcérku a aj keby to bol zas synček bola by som i tak rada,len si neviem predstaviť veľa krát ako by som sa vedela venovať prvákovi a aj škôlkárovi a pritom novorodencovi či dojčaťu...
Ahoj Alison11 mať tretie mimi je super krásne ja mám tú istú otázku so 4. ale otázku budem podávať v inej diskusii... Neboj sa hlavne ak túžiš a cítiš sa na to mi máme dva roky medzi chalanmi a mladší je od dcérky o 3,5 roka a niekedy si hovorím, že škoda, že nie je menší bolí by ešte viac taká trojka...Neviem ako u vás, ale u nás je 2 roky rozdiel úplne super chalan sa hrajú jedna radosť Tv ani žiadne média nepoznáme a malá je pri nich veľa sa na nich smeje a sú tak zlatí keď sú spolu. Nechem nijak presviedčať- Mi máme takú super školu takže mne odpadá učenie ide O Montessori ale v zahraničí nie na SR... Mám to o dosť uľahčené lebo deti chodia do školy ak škôlky v tej istej dedine a škola je až do 18 takže u nás je toto obrovské uľahčenie. školu máme 5min. pešo a muž ich tam ráno vezie a privezie mi ich kamoška. Ale predtým sme žili tiež v zahraničí a situácia bola úplne iná taká klasická škôlka plus rozvozy autom a poviem ti je to obrovský rozdiel aj pre teba aj bábo... Ak sa na to cítiť a naozaj chceš bábo tak je to správne. Mi uvažujeme ešte nad posledným aby dcéra mala parťáčku-ka dva roky rozdiel je fakt ovela menej práce lebo deti sa takmer celý deň hrajú.... U nás je to ale otvorené...A inak túžba po dcérke bola u mňa úplne veľká a poviem ti je úžasne mať dcéru aj chalani su radi že majú vytúženú sestru veľmi chceli. Je to úplné iné s dievčatkom sú kľudnejšie ale aj to je individuálne malá bola už v brušku taká iná a mala som ciťák, že bude dievča a nedali sme si to povedať no a to bolo sĺz keď naozaj bola skoro som omdlela aj keď som to cítila a vedela bol to ten najkrajší dar k mojim 30 narodkám a to krajší , že sa narodila doma🙂 DRŽ SA a verím, že rozhodnutie dopadne tak ako má byť .... čo na to manžel?
@alison11 ahoj ja mam druhaka a skolkara a zvladam vdaka manzelovi nakolko malinka sa stale nosi na rukach a nic sa mi pri nej nedalo tak sa uz satkujeme ale je to vytuzene dievcatko takze to za vsetko stoji a za peebdene noci ale starsi je uz taky moj pomocnik aj mladsi sa snazi
Takze ja odporucam ak ece túžiš mať babatko 😉
@sylwi23 Ahoj.U nás práveže manžel nechce ani počuť...najmä nie teraz a ak by aj bolo,vraj tak nech nie veľmi pozde,proste sa vňom nevznám,m žiaľ slovenskú škôlku máme na 5km a chodíme busom auto nemáme a ani auto neplánujeme,finančne by sme to nezvládli a ani vodičský sme si preto nespravili,takže preto b som bola radšej keb druhý syn mal aspoň 4-5rokov aby vedel sám nastupovať bez pomoci a aj vstupovať busu ak b som mala vláčiť kočíka drobčeka,predca by si aj na škôlku zvykol a byť bezo mňa dovtedy akonáhle ma nevie nájsť v dome hrozne sa rozplače ☹Ja mám medzi nimi 2roka a 9mesiacov medzi nimi som prišla o tri plody na začiatku tehu :-/ keďže mám PCO prvý sa podaril na 3,5roka snaženia z liekmi a druhý po treťom potrate z Inofolicom.Verím,že tretie mať budeme len proste treba nám a aj deťom ešte nejaký čas aby boli samostatnejšie a ja aby som si od nich vydýchla na nejaký čas už som doma 6 rok snimi...
@julinka88 AHoj,to je super,že Ti muž pomôže ten môj keď je aj doma nie vždy sa deťom venuje najmä v čase keď môže byť vonku v záhrade,vieš on deti ani nechcel to som ho aj na prvých dvoch musela presviečať...a aj varenie keď boli drobčekovania naši som nevedela navariť od nich tak muž varieval,ztým,že umývať riady som musela ja keď spali narýchlo upratovať,teraz si aj to užijem,že mám čas na riadne upratovanie keď sa deti hrajú a aj v záhradke si kvietky pestujem,preto by bolo u nás lepšie väčší vekový rozdiel aby mi malinké nerušili keď bude spať a tak aby vedeli sami chodiť do školy a aj domov,Keďže ja som sa pri oboch otvárala už od 30tt u prvého a u druhého od 34tt,a aj kŕčové žily som mala na ktoré ma ženský upozornil,že pri každom ďalšom to bude hošie,tak by bolo fajn keby som mala vtom čase viac kľudu ako dozerať stále na synov.A ako sa vraví,príde ke´d Pán Boh uzná za vhodné možno sa pritrafí náhodou ,keďže nie vždy si dáme pozor,ke´dže mávam nepravidelnú a muž keď mu poviem,že som pred ms tak mi dôveruje 😀
@julinka88 Ty máš super vekový rozdiel medzi nimi a ďalšia vec u nás sa okrem mňa nemá kto venovať domácim úlohám z deťmi keď budú školopovinné ☹ svokra nevie poriadne po slovenky a muž vôbec ☹ a moja mama chce mať pokoj od detí,žijeme vo svojom a muž domov chodí až pred pol 6tou večer ráno dochádza už pred 5tou na bus,čiže ten čas by bol naj na rok 🙂 pretým ako syn pôjde do prvej keďže mu predĺžili predškolskú kiežby si náš Samko rýchle dovykol odo mňa a zvykol na škôlku bolo by super to by som sa na tretie dala pred Vianocami aby sme stihli cez letné prázdniny porosiť 😀
@julinka88 ahoj, mozem sa ta nieco opytat? ja mam dve dievcata 4 a skoro 3, je medzi nimi rozdiel 15 mesiacov. stale som sa dušovala ze tretie uz nie, ze chcem uz konecne do roboty a medzi ludi. ale poslednu dobu sme to tak rozoberali s muzom a hlavne ja si to tak v hlave riesim ze by som chcela este tretie. moje deticky neboli planove, jednoducho to prislo a tak teraz tretie by som si chcela "naplanovat" , ide o to ze dievcata su dost na seba ziarlive a tym ze ta mladsia bola narocne babatko, ta starsia dost ziarli a vacsinou sa jej venoval muz, lebo ja som musela byt pri mensej. Mam proste dilemu kedy to tretie, aby som zase nemusela odstrkovat tu mensiu, aby bolo lahsie mne. Ako sa to da zvladat, ak by bola starsia prváčka mensia este v školke posledný rok a do toho babatko. Co myslis z tvojej skusenosti, aky vekovy rozdiel by bol dobry, aby bolo aj detom dobre a aby som sa ja nezblaznila? dakujem velmi pekne 🙂
@bibisk ahoj ja mam tri deti podla mna kedze ti uz obidve chodia do skolky a skoly by ste mohli mat to tterie. Najhorsie je v mojom pripade ked su prazdniny alebo su chori a su vsetci traja doma to je u nas konecna. Ten najmensi 1a pol im vkuse robi zle tym padom zacnu bitky hadky...
@bibisk ahoj tak 100 ludi 100 chuti väčšina ľudí vravi ze hned po sebe.totalna hlupost sak by som si ani neprdla asi
Ja som si naplanovala take vekove rozdiely a dobre som spravila maly mal 4 roky ked sa nam druhe narodilo a bolo to dobre moc sa tesil a hlavne mal uz vek ked sa aj zapajal o starostlivost a pomahal mi
Takze ja odporucam urcite aspon dva roky rozdiel minimalme ale tak zalezi aj od babatka ake bude a to dopredu nevies 😀😉
Preto som za vekovy rozdiel väčší aby si mala cas sa venovat najviac ako bude potrebovat a tie starsie sa uz aj same zahraaju a nebusu az taku velku pozornosť uz vyžadovať
@alison11 no taak ja keby nemam muza co mi aj povysava opere riad umyje a aj navari ked je rtreba tak to teraz s troma detmi nedam to ti uprimne poviem ale tak ty si rozumies najlepsie ci to zvladnes ci deti trosku pomozu lebo mne aj decka aj napriek tomu ze su chlapci pomahaju xo vedia hlavne s malinkou prinesu plienku odnesu co potrebujem zanesu vanicku po kupani vypustia proste moji pomocnici😉
Ale zas dieťatko stoji za všetko trapenie a bolesti a tak
Takze je to na tebe ale urcite by muz mal prilozit ruku k dielu nie len deti naeonit ale aj sa starat a to nie len financne to je maaaalo😉😀
Držkam palce
@petuska123 to poznam, ked su obe chore to je doma horor. ale neviem sa vysomarit z toho, ci je lepsie ked budu uz obe v skole, ta starsia by bola druhacka a mladsia prvacka alebo radsej starsia ked bude prvacka a mladsia este v poslednom rocniku skolky. nechcela by som zase na druhej strane mat zase velmi velky rozdiel. skor sa to mozno da zvladnut ked je jedna v skole a druzine, druha v skolke min.do pol 4 a keby aj ta skolacka nechodila do druziny , 6 rocna snad uz len co to pomoze, zabavi a tak.
@julinka88 no ja sa snazim teraz trosku zacat pracovat, konecne po 4 rokoch, chcem svoj biznis. momentalne su deti stale z tej skolky chore takze do takej pevnej roboty nemozem. ale aspon v hlave som ss to tak prepocitala, ze ked bude starsia prvacka druhe bude v poslednom rocniku skolky, aby sa narodilo tretie. ci to je blbost? nebudem zvladat popri uceni aj male? alebo je lepsie kym budu este obe starsie v skolke?
tak my máme zatiaľ jedno dieťa ale plánujeme aj druhé ale neviem si predstaviť mať tri deti, neviem či by som to zvládala všetko, je to dosť aj sa starať aj finančne, ale tak zase na druhej strane je veľa radosti doma aspoň
@julinka88 Ďakujem 🙂 Nuž ten môj mi povie ja som chcela tak nech sa starám..ale tak občas pomôže...ale len keď má náladu.Nechcem sa len sťažovať na neho je aj dobrý ináč by som sa za neho nevydala aj som sním šťastná 🙂.Proste u mňa to chce čas a nejmä kľud a uvidím na jeseň ako si náš Samko zvykne na škôlku podľa toho sa rozhodnem 🙂.Mne zas starší nič nepomôže robí sa hluchým a mladší aj pomôže ale on zas nechce doma bábätko...
Jej to je pekné ja mám dve deti a čakali sme tretie neplánovane ale sme sa.tešili veľmi a pred 2týždňami som potratila😢 ja by som ešte chcela ale včera keď sme mali s manželom sex tak som to nevydržala a opýtala som sa ho čo keby sme to skúsili ešte raz a.on že čo sex a ja že nie o babo a jeho odpoveď ma zabila ze už nie ja.som už starý no ako sa mohol tak rýchlo otočiť keby bolo všetko poriadku tak akože by nebol starý ? Baby ja neviem čo mám robiť ja by som.strašne chcela také maličké👶ja mám 30rokov a môj muž ma.40 ako mu mám vysvetliť že nieje starý aj naše deti sa tešili a hlavne malá tá mala 8 rokov a už hneď rátala ze keď bude mať 9 tak sa nám narodí babo a hneď ze mami niekedy by si prišla aj s kocikom pre mňa do školy Jaj jak sa.tešila a teraz je smutná a ja ani nehovorím 😢
@jarka0 Ahoj,toto je z mužmi ťažké sú ako deti ☹ Aj ja som bola tak párkrát,že mi meškala a a keď sme sa otom bavili z mužom,že čo ak a on,tak si necháme aj by sa bol tešil a ako náhle došla ms tak už ani počuť o treťom dieťatku...A takisto veku ak mu poviem že o nejakých 10 rokov a on,že to bude starý ak poviem,že o 2 roky tak nie ak o 5 rokov tak zas je starý a to má len 33rokov tohto leta bude mať 34.aj ja budem mať o 2 mes. 30rokov.U nás by sa starší syn tešil drobčeku ale zas mladší ani počuť nechce.Asi to chce čas alebo náhodný sex bez ochrany bez toho aby si ho upozornila na ovuláciu 😉 . Ten môj aspoň vtomto mi verí,keď mu poviem,že nemám ovu a mám pred ms tak sa nechá nahovoriť bez ochrany 🙂 Ale tak ja s pre istotu počkám akosi mladší zvykne na jeseň na škôlku,je hrozný mamičkár ☹. Držím palce 🙂

@jana290585 to je super ja som tiež teraz potratila v 6tt no som zvedavá či sa aj mne tak skoro podarí.