Čakáme piate dieťatko
Ahojte maminy! Je tu mamina ktorá čaká svoje pite dieťatko a chce si pokecať? Uvítam pokec a predanie skúsenosti.
@lili_mia No mne to pripadá divné. Ja ako rodič svoje deti chránim a doprajem im čo im na očiach vidím. Áno pripravujem ich, že svet je krutý a hnusný ale aj to, že doma sa na nás rodičov môžu obrátiť vždy a v každej chýlili. A s akýmkoľvek problémom, že sme tu pre nich. Držím palce aby si to prežila tých pár mesiacov a potom budeš paňou svojho času. tak sa drž.
@niki0121 Ahoj, no myslím, že mamičiek, čo práve čakajú svoje piate dieťatko, nebude veľa. 😉 My plánujeme päť detičiek, no teraz máme zatiaľ "iba" tri. 🙂 🙂 🙂 Je to super, mať takú veľkú rodinku. Takže blahoželám k tomu piatemu dieťatku, aj keď ťa možno zaskočilo, ale verím, že budete mať z neho veľkú radosť. Čítala som, že si každý deň čítate z predškoláckej knižky - sa mi páči taká dôslednosť. 😉 My si tiež čítame, ale len tak sporadicky. 😀
@ewellina Ahoj! Ďakujem! Som si vedomá, že rodiny s tromi a viac deťmi sú v dnešnej dobe raritou. Preto som sa prihlásila do diskusie. tu na tomto portáli. Áno je to super mať veľkú rodinu. A hlavne ak si v nej ľudia rozumejú. Čo je v dnešnej dobe tiež rarita, porozumenie. Áno synovi Deniskovy sa páči čítať si s knižky a sú tam aj rôzne úlohy, ktoré spolu vypracovávame. On sa na to veľmi teší a baví ho to. Je veľmi šikovný. Veď aj testy pre pred školákov mal nadpriemerne hodnotenie. A to bolo pre pravákov a on je ľavák. Tak Vám držím palce aby ste si aj vy našli viac času na čítanie je to super pre zbližovanie rodiča a dieťatko.
@tomika Ahoj! No tak zo synčekom to máš ťažké ak má také hysterické stavy. No verím, že ho to rýchlo prejde. Deti sa tešia na súrodenca? Ešte si to neuvedomujú, lebo nemám bruško a ani o tom s nimi nehovorím. Čakám ak narastie bruško a výsledky tripl testov budú o.k. Mame za sebou už jednu nepeknú skúsenosť, ktorú sme veľmi zle znášali tak preto ta opatrnosť. Potom ich pripravím na príchod súrodenca. Len dcérka si veľmi želá sestričku, že bratov má už dosť.
no sila fakt.....gratulujem a zarovan obdivujem a sklanam sa...ja mam jedno a pri malej aj koncime...
@poleva V pohode. Dvojičky? To je krásne ja som túžila mať dvojičky no vyšlo to. zato som 5 krát tehotná. Detičky ti pomaličky rastú a o chvíľku ani nebudeš vedieť, že ich máš budú samostatné a teba budu potrebovať len ak budú hladné, smädné, bude bibinko a podobne. Užívaj si ich kým sú malinké lebo deťúrence veľmi rýchlo rastú a osamostatnenie sa. Tak prajem veľa sil a energie pri detičkách.
@stvura Ahoj! To ma teší ak som niekomu pomohla dodať sily. Ty máš tri detičky hneď po sebe? To máš ťažké. Ale hádam sa to utrasie ak najmladšie bábätko podrastie. Aké máte auto, že sa nevmestia tri sedačky? My sme mali felíciu a v pohode 3 sedačky. Potom Jeep a tam je miesta a miesta. Teraz kupujeme niečo 7 miestne asi Ford.
@niki0121 prajem ti vela zdravicka v 5 tehulkovani. Mas naozaj moj obdiv. Ja by som strasne chcela 4 deticky, ale asi ostaneme pri troch. Totalne som vystavena, ale stastna. Je asi vyhoda, mat tam vacsi vekovy odstup veru 🙂 Ale kto vie...v 35 sa dam este nahovorit mozno 🙂 A vidis, ty mas krasne 4 deticky a cakas piate a domna sa tu staraju, ci mi uz nestaci. Ja mam co robit aby som zvladla tri sama, lebo manzel chodi prec o 8-9 rano a to rano nepomaha z nicim a vecer prichadza az po 22:00, takze ja mam na stvrte urcite koooopec casu. Ale je uzasne, ak ti manzel pomaha. Vies si predstavit, zeby si bola uplne sama na ne? Nemyslim rodinu, to nepomahaju ani mne. Myslim, ci by si to bola schopna zvladnut bez tvojho manzela.
@ellit Ďakujem veľmi pekne. Zdravie potrebujeme veľmi. Aj momentálne sme prechladnutí. No ani sa nedivím, že si vyšťavena s troma malinkými detičkami a sama celí deň bez manžela. Mne manžel tiež chodil do práce ráno pred piatou a prichádzal o pol piatej po obede. A bol veru unavený. Ale aj to sme zvládli. A či by som to zvládla bez neho, Určite áno ale bolo by to veľmi veľmi ťažké. Ak máš aký taký režim a ste na rodinu dvaja a potom hup len jeden je to rozdiel a treba si zas zvyknúť,a le som toho názoru, že všetko sa dá ak sa chce a snaží sa.
@stvura inak s tym uspavanim by som tiez chcela vediet....ako ich zladit 😀 Ja ich davam do postele chalanov naraz a v strede izby hopsam na fitlopte s malou 🙂 Mladsi vstava o 6 rano, Sophie chvilu po nom a Sebi ak ho nezobudia, tak spi dalej do tej 8. Ale nestiham si rano ani zuby umyt teraz. Ako chystas ranajky a podobne, ked Jakubko nahodou vymysla?
@ellit ahoj,sme tri baby a bracho.Ale Brat ma 25,ja 23,sestra 16 a najmensia ma 8 rokov 😀 Cize ona je ako nasa dcerka 😀 Ale nikdy,nikdy sme sa nestazovali,je pravda ze rodina je dobre zabezpecena,takze nasi nelutuju.Teda aspon si to myslim 😀
Ale ja kopirovat nechcem,myslim,ze dve mi budu stacit 😀
@omnia23 Ja som s rodiny kde sme boli tri dievky. Ja som si tiež povedala, že dve deti mi budú stačiť. mala som syna a dcérku. tak super čo viac si priať? no potom prišlo obdobie, že som zatúžila po bábätku tak, že prečo nie . A potom ešte raz. No a až dvoch sú tu 4 a piate na ceste. Len toľko k tým plánom z mladi.

@niki0121 mama je toho názoru, že bude na mňa hnusná, aby som vedela, aký je svet "vonku", že nie každý ma bude čičíkať .. paradoxne, teraz som v partii ľudí, čo mi jednou vetou pomôžu oveľa viac ako moja mama hodinovým výkladom, že ona chce pre mňa iba dobre
.. ako som písala, iba pár mesiacov a sťahujem sa, možno aj zmením číslo, ja nemám zodpovednosť za to, čo sa bude potom diať doma