icon

Capnutie po zadku

miska22200
25. máj 2012

Moj syn je vtakzvanej faze vzdoru...občas mi prejde trpezlivost,hlavne ked ma bije a capnem mu pozadku...niekde som čitala članok,že dvojročne dieta si to zapamäta na cely život a je to pre neho velmi ponižujuce...ked ma udrie a ja som nahnevana alebo smutna tak sa mi ospravedlnuje a udobruje si ma....ale napriek tomu to robi stale znova...ked ho zato udriem aj ja tak to zaberie a posluchne ,ale vidim na nom že je smutny ztoho a večer sa stažuje manželovi....aky mate nazor na to vy ?

bashka
20. jún 2012

@sisaka mohla by som poprosit zdroj odkial je ten vyskum? Lebo taky vyskum si vymyslim za polhodinu aj ja 😉

liave
20. jún 2012

baby ja neviem co tu riesite?ani nachapem preco ste zacai brat hned to ze niekto povie zive dieta ze sa stazuje????to fakt ineho na robote nemate ako riesit modry konik a hrat sa na super heros???mne s anezda ze by @natas4 niekde pisala ze ma problem,mne s anaopak pacilo ze sa malej venuje aj ked vari..myslim ze s askor chcela pochvalit ako postazovat 🙂

aj ja mam zive deti 🙂 niekedy mam pocit ze by mohli trosku sklidnit hormon 🙂 boli sme na play group a vsetky deti s ahrali normalne pekne a z eich tam bolo vyze 20 dali im odrazadla a nechali nech s adeticky hraju...ale len naseho filipa napadlo ist sa spustat s odrazadlom dolu tym najvyssim kopcom 😀 😀 😀 nuz tak som ho isla pekne usmernit...vysvetlovala som do blba a moje vysvetlovanie sa aj tak minulo ucinku...o chvilu sme ho zoskrabovali z chodnika 🙂 podotykam ziadne s deti to neslo aj tak opakovat 🙂 moje deti su ako tajfuny a to by som vam veru dozicila uzit si jeden den s nimi ,by vas presla chut tu vysedavat a riesit taketo voloviny 😉 ako tu jedn amamina pisala v inej teme mne moze davat rady a rozumi jedine taka ktora ma apson dve deti a apson s takym rozdielom ako ja 🙂 pretoze iba ak si obujete moje topanky a prejdete kus mojej cesty mozete ma sudit!a mimochodom uz som to tu raz spominala!su situacie kedy capnutie po ruke vyriesi prinajmensom apson to ze moje novorodena nedostalo dalsiu varku piesku do tvare 😠 chcela by som vas vidiet ako bvy ste dohovarali 18 mesacnemu dietatu...moooja nechadz uz bracekovy do tvare piesocek mozes mu ublizit!a novorodenca mate medzi tym na prsniku!!!hahahaaaa...dostali by ste s amozno po oslovenie 😀 😀 😀 😀 ale nerobme si zo zivota peklo...ked nemusime... 😉

monickapd
20. jún 2012

@liave 😀 😀 😀

hajanka
20. jún 2012

@monickapd @bubelko tak v tom pripade je moj syn "zivy" aj "nezivy" 😀 😀 😀 nonstop v pohybe, nonstop ina cinnost, nonstop sa mu venovat, vsetko vytahovat, vsetko skusat, neustale odpovedat, neustale vysvetlovat...... na druhej strane, tiez som mu mohla v klude citat knizku, tiez pocuval na 1x ked sme isli domov z piesku (bez akychkolvek vyhrazok), nehadzal sa o zem, nebil ma, nefackal, nekopal.., tiez v 2r. uz vobec nespal...

canama
20. jún 2012

@monickapd s tym mozno len suhlasit. ta detska "zloba" a vecne vymyslanie nie je nic ine ako objavovanie sveta. 🙂 zato nemam rada ked sa o detoch hovori ze su "zle" a "neposlusne".

monickapd
20. jún 2012

@hajanka deti........................ 😵

monickapd
20. jún 2012

@canama ale su, "vinou" rodicou, aj take....

bubelko
20. jún 2012

@hajanka tvoj je zlaty stred, ako sa hovori 🙂 ja mam doma obe odrody - starsie "nezive", mladsie normalne "zive" dieta, vymyslajuce od rana do vecera 😉

hajanka
20. jún 2012

@bubelko vsetky su normalne 😉

maranat
20. jún 2012

Este ze mame teplovzdusnu ruru, ktora zvonku nepali 😀 😀 😀 😀 😀 nepotrebujem pestunku 😀

monickapd
20. jún 2012

..ja mam doma poklad....najvasci.. 😉 drzte sa, bru noc.

ivia123
20. jún 2012

občas ta vychovna nie je na škodu , moje deti to hneď preberie keď dohovaranie nepomaha.Ja mam tiež len jedny nervy.No nie?

bubelko
20. jún 2012

@hajanka no moja suseda ich u nas na sidlisku deli na 2 skupiny - normalne a divne. divne su 2 deti - jej syn s ds a moj starsi. tak ti neviem 😀 😀 😀

natas4
20. jún 2012

@hajanka ja svoju dceru neskatulkujem ani sa nevyhovaram....moje dieta je zivsie, temperamentnejsie ako ostatne deti v okoli v jej veku..to je konstatovanie..som rada za to aka je a neviem o co tebe vlastne ide...tvoja posledna veta je uz absolutne mimo..su aj deti kludnejsie, menej temperamentne a su aj zivsie, nazvy si to ako chces...neviem co ti tak strasne vadi na spojeni zive dieta, je to normalne spojenie a vysvetlene aj vo vykladovom slovniku..uz tu o tomto nebudem dalej diskutovat, lebo sa tu tocime stale okolo a mimo temy

kaja73
20. jún 2012

@hajanka taky bol moj prvy syn-zivy - nezivy- ak neratam obdobie od 3 do 3 a pol roka co bol vzdorovity ako certik--tak posluchal,v skolke aj skole patril a patri medzi vzorove deti-len proste do 5 rokov musel neustale nieco fyzicky robit 😝 ,plus bol totalny nespavec a je dodnes-spi tak 7 hodin za den.
Druhy syn je zivy-zivy-neobsedi ale ani neposlucha a reve a vresti za vsetko-to aby sme sa nenudili,ked uz prvy lame 14 rok zivota a ani neviem ze ho mame. 😀

munu
20. jún 2012

@hajanka si moj clovek, uplne suhlasim s tvojim nazorom

hajanka
20. jún 2012

@ivia123 ano prebrie isto, ale nic dobre ich to nenauci ☹

hajanka
20. jún 2012

@natas4 lebo mi pomenovanie zivy-nezivy pride tak trochu smiesne 🙂

natas4
20. jún 2012

@hajanka napis vydavatelovi vykladoveho slovnika, nech to tam zmenia, lebo ti to pride smiesne 😉

canama
20. jún 2012

taka usmevna spomienka ma teraz napadla, ze to sem musim hodit 🙂 ak by nahodou mala nejaka mamicka podobny problem ako moja mama. ked som mala asi 5 rokov, tak ma zacala strasne zaujimat zehlicka a straaasne som od mamy chcela aby som ja mohla zehlit. nuz to jej po voli nebolo, ani sa jej necudujem. 🙂 ale napadla jej myslienka ze mi kupi hrackarsku zehlicku (bola kovova, len ucho drevene)...a odvtedy sme zehlili uz len spolu. ona tu moju zehlicku vzdy trosku nahriala dospelackou (dost na to aby to aspon trochu zehlilo) a latkove kapesnicky boli moja robota. a teda bavilo ma to prevelice, lebo to vlastne nebola hra ale realna cinnost. nuz a kedze som mala vlastnu zehlicku co naozaj zehlila, ta mamina ma viac nezaujimala. 🙂

andreah25
20. jún 2012

@hajanka
@monickapd Vyznieva to tu teraz tak, akoby som malého denne bila hlava nehlava a nerobí zle len preto, že sa bojí bitky..... Vééééľmi zle pochopené. Nemá sa akej bitky báť, pretože za prvé - nie je bitý, a za druhé - capnutie po zadku je symbolické, ešte aj po plienke, čiže žiadna bitka a nič, čo by ho bolelo. Teda vlastne, raz ho bitka bolela - neustále sa mu dohováralo, že nesmie k PC, a to do nemoty sa mu dohováralo, bola odvádzaná pozornosť od PC ako sa len dalo - nepomohlo - PC zhodil, rozbil hard disk - bohužiaľ v čase povodní v Japonsku - čiže sme to mali véééľmi drahé - vtedy dostal, nie však odo mňa, ale od manžela a od neho dokonca po prvýkrát, vtedy isto pocítil čo je to mužská ruka na zadku.
A kúpiť mu hrací sporák? U nás za prvé nepomôže a za druhé - veľká chyba. Prečo? Kúpili sme detský mobil - leží v krabici, kúpili sme detský hrniec - leží v krabici, kúpili sme detské kladivko - leží v krabici, dostal nefunkčný ovládač - leží v krabici.
Čiže, buď by detský sporák ležal v krabici, alebo by to malý pochopil tak, že veď môžem sa s tým hrať, tak nie je rozdiel ani medzi tým super veľkým v kuchyni, tak prečo sa nemôžem hrať aj s ním - ušijem si slučku na krk.
Vieš, môjmu malému stačí raz vidieť a zapamätá si - videl ma vysávať, chce aj on (detský vysávač? - susedia majú - totálny nezáujem - to dieťa nie je blbé), videl ma zapínať čosi do zástrčky, samozrejme musí aj on (našťastie sú všetky zaslepené), videl ma natierať sa mliekom - musí aj on (dáš mu prázdnu nádobu od telového mlieka? - zabudni - šmarí o zem, chápe, že to nie je ono), videl muža opravovať mu hracieho psa tak, že rozobral tú časť, čo sa musí odšrubovať - malý videl, skúšal odšrubovať i on, umývam si zuby - super, že chce aj on, no samozrejme nie bez pasty, malý videl ako sa obúvam - jasné že aj on sa chce, bohužiaľ do mojich topánok na opätku - snáď ho nenechám si nohy dolámať... Jednoducho u nás hračky, alebo napodobeniny hračiek nefungujú - skôr spôsobujú pravý opak.
No hlavne zdôrazňujem, nie som zástancom bitiek, uznávam však občasné zdôraznenie hraníc, nikoho sa nesnažím presviedčať o svojej pravde, nikto nech nepresviedča mňa - reagovala som hlavne na to, že ide poučovať niekto, kto má doma pestúnku a robí zo seba super matku.
A nikto nemôže zaručiť, že z môjho syna, ktorý občas dostane capanec, nevyrastie inteligentný človek akceptujúci pravidlá a rešpektujúci autority (napr. učiteľ v škole) a z dieťaťa, ktorému bolo jedine dohovárané, že nemôže z neho vyrásť tyran, alebo naopak.
Miesto capnutí po zadku by sa vaša pozornosť mala orientovať na dej rozprávky, ktoré deti pozerajú - čo už vlastne ani dnes nie sú rozprávky, na to aké hračky deťom kupujete (napr. osobne nikdy nekúpim synovi hračku tipu - pištoľ, nôž, dýka a pod. - to čo sú preboha za hračky a hlavne čo najviac podobné reálu). Toto je podľa mňa choré, nie to, že dostane občas po zadku. Ale je to môj názor, niekto má iný, neútočím za to na nikoho, na nikoho som nereagovala, len som napísala svoj názor, to je všetko. Dobrú noc.

munu
20. jún 2012

@andreah25 suhlasim s hajankou.. ale ze rok a sedem mesacnemu dietatu davas facky, tak si u mna hlboko klesla.. prvykrat citam nieco od teba tu na konikovi a uz si niekde na spodku mojich hodnot u ludi... a mimochodom v anglicku kde zijem ja sa dieta bit nesmie.. ak ta niekto uvidi na ulici alebo ta nahlasia susedia, co ta nahodou uvidia cez okno, mas na krku socialku a odobratie dietata.. takze tu sa naozaj len dohovara a da sa to.. len na to treba trpezlivost a dat dietatu trochu viac lasky a s laskou mu to aj vysvetlovat.. chybu hladaj v sebe, nie v tvojom dietati.. ako si sa spravala ty k nemu, ked prisli prve jeho trucy, tak sa ti ono teraz odplaca.. prv naprav seba a potom ries svoje dieta.. prv porozmyslaj a zmen svoje spravanie a postoj k nemu a potom ocakavaj zmenu od neho.. nechapem ako niektore mamy nevedia na nieco take prist same, ale im to musi niekto pisat...... 🙄

andreah25
20. jún 2012

@maranat Aj my takú raz budeme mať, dúfam, že najneskôr za dva roky - do nového domu, zatiaľ sa musíme popasovať so sporákom aký máme. Inak @monickapd super nápad s tým leukoplastom, to ma teda fakt nenapadlo, zajtra vyskúšam 🙂

monickapd
20. jún 2012

@andreah25 ja som nic nemyslela v zlom..prave naopak..ozaj mam podobnu dceru 😉 len sa mi nechce hádat sa tu s nikym 😉 tiez capem, neboj...ale to uz ozaj musi byt..a potom ma to mrzi.. 😉 ale capnem.. 😉

monickapd
20. jún 2012

@andreah25 vyskusaj..alebo podobnu blbovinu...ono tie deti su tak vychcane, ze je to ozaj tazke... 😀

munu
20. jún 2012

@canama toto bola presne spravna vychova tvojej mamy.. presne o tom pisem.. takto sa ma ist na dieta v ramci moznych financii..

monickapd
20. jún 2012

@munu nechapes viac veci zjavne 😀

monickapd
20. jún 2012

ale to bolo 5rocne dieta..diametrelne odlisne..neporovnatelne... 😠

andreah25
20. jún 2012

@munu Pozor, nie je facka ako facka. A mimochodom, doma facky nevidel, bohužiaľ ich videl inde a prepáč, ale neviem dieťaťu inak vysvetliť, že to nie je dobré ako tak, že mu ukážem, že to skutočne nie je dobré. A nedostal facku tak, že mal červené líco, dostal facku symbolickú a zistil, že je to nepríjemné a dostal ,,facku" dvakrát a nikdy viac, pretože už vie, čo to znamená, t.j. to isté, ako keď sa raz popálil na trúbe a vie čo to znamená, t.j. raz sa chytil horúceho radiátora a vie čo to znamená a odvtedy ich obchádza.
Takže ak som klesla v niekoho očiach, prepáč, je mi to úplne jedno a nemienim nikoho presviedčať o opaku.

hajanka
20. jún 2012

@canama presne to iste robi sestra s malou (ma 15mes.) 😉