Capnutie po zadku
Moj syn je vtakzvanej faze vzdoru...občas mi prejde trpezlivost,hlavne ked ma bije a capnem mu pozadku...niekde som čitala članok,že dvojročne dieta si to zapamäta na cely život a je to pre neho velmi ponižujuce...ked ma udrie a ja som nahnevana alebo smutna tak sa mi ospravedlnuje a udobruje si ma....ale napriek tomu to robi stale znova...ked ho zato udriem aj ja tak to zaberie a posluchne ,ale vidim na nom že je smutny ztoho a večer sa stažuje manželovi....aky mate nazor na to vy ?
@canama prepac mi ale ja som ozaj odpovedala trosku nadnesene. 😉
ak to chces vediet ozaj detailne tak pravna zodpovednost je v danej chvili na pestunke.tak ako v jasliach,v skolke ci skole.
moju zodpovednost by som citila samozrejme ako matka v tom,ze som zle vybrala nezodpovednu alebo nevhodnu osobu na taku pracu pre moje dieta.
ale ja myslim ze e ty si velmi dobre pochopila moju predchadzajucu odpoved. 😉
to je tak ako s tym capnutim.preto som sa zapojila do debaty aj o tych urazoch.
zalezi na podmienkach v akych mame dieta.ako napisala myslim
@bubelko zena co ma pomoc v domacnosti alebo osobu na strazenie/je jedno ci je to banka ci platena sila/ nie je unavena,vystresovana a to sa odraza aj na jej starostlivosti o deti.
a tom som ja pisala .o tom ze zeny maju casto deti bez toho aby im vedeli zabezpecit co i len standarne podmienky a to aj v oblasti bezpecnosti.
darmo sa tu budu teraz rozculovat nad tym ci si nekto moze alebo nemoze dovolit pomocani pisat ci chu ci nechu pestunku.dolezity je vysledok pre dieta aj tu konkretnu zenu.potom taka zena co nema pomoc a finacie je nervozna ,a casto aj dieta udrie.a to iste plati aj o bezpecnosti dietata.
ja chapem ze vela z vas tu co pisete nema idealne podmienky pre rodiunu.nuz le to je vas problem.chceli ste deti aj do takych podmienok.tak teraz nehladajte vyhovorky a polahcujuce okolnosti pre capnutie ci uraz vasho dietata.ste pravne aj moralane zodpovedne za svoje deti.aj za to v akych podmienkach deti aj vy zijete. ake podmienky ste si vytvorili take mate.to nema mat vplyv na znizenie kvality vasej starostlivosti o deti.a to ja pisem.ze je jedno ci ta zena ma dobre ci zle podmienky.ma deti jedna aj druha.a rovnake povinosti k nim. a to bez ohladu na situaciu.
@anjelicek26 heh, tak to ti tvoju matersku zavidim,ja mam rocneho chlapca a mozem povedat,ze to bol tazky rok ak nie najtazssi vobec,, az na par dni,ked bol ako anielik, to asi koli tomu,aby som nadobudla dojem, ze sa to konecne lepsia neskoncim na psychiatrii a potom zase to iste.... v noci mi nespi ani teraz a cez den vlastne sa venujem iba jemu,, mam akurat hodinu cas,ked spi pred obedom, a to aj tak len poslednych par mesicov takto spinka,,,, a to je asi vsetok spanok cez den, hej a este v koci poobede vonku zdiemne,, a je to betarisko velke,,,, fakt nestiham varit, upratjem za pochodu, a zehlim az vecer,ked zaspi,,, ale aj to nespi ani do polnoci a je hore, a chce ku nam do postele,,,, takze naozaj ked som pred tym chodila do prace tak to bola vlaste zabava,len som o tom nevedela,,,,aka skoda 😀
@angellinka ty si myslis ze su ozaj vsetky deti rovnako "zive"?
Ver ze nie su-uz len ked porovnam mojich dvoch synov-a to som si myslela ze prvy bol zivy-to sme boli od 2 rokov denne 3h na bicykli,na plavarni 4 krat do tyzdna,od 3 rokov na korculiach,trasy 10 km pesi zvladal v 4 rokoch a potom hned chcel ist este plavat.....proste perpetum mobile 😝
ale tento druhy je z ineho sudku-on jaci a jaci,neposlucha,ignoruje vsetko a vsetkych ak po nom nieco chcu,tiez neobsedi-aj v zime pri minusoch sme aspon hodinu museli denne bicyklovat na bicyklovom odrazdle-to nemal este ani 2 roky.....
ale hlavne to jacanie,ten neustaly jeho krik a krik smu uz vsetci hluchy z neho.
Kamoska s ktorou som bola na materskej s prvym synom,nemusela na malu ani hlas zvysit,spala jej 3h aj v 6 rokoch,nebyva jej chora,ma genialnu pamat........proste idealne dieta 🙂
Moji obaj synovia sa este v 2 rokoch budili v ncoi aj 10 krat,alebo sa zobudili a boli hore aj 2-3h-uz len toot obera o energiu-aj keby tam nic ine nebolo.
Ale ja sa nestazujem,len konstaujem ze deti su ozaj rozne-jedno spi dobre,ine je nespavec,jedno papa dobre,ine vsetko odmieta,jedno poslucha max na 3 krat,ine ani na 100 krat neposluchne,jedno jaci,reve,hadze sa o zem ,ine si potichu poplace........origi je kazde 😉
Ale kazda milujeme to svoje.
@hajanka Snaha zaujať ho niečím iným nepomáha, hry a hračky ho absolútne nezaujímajú - teda pardon zaujímajú, avšak len ak sú u nás iné deti a náhodou sa mu s nimi idú hrať.... Nefunguje čítanie, nefungujú pesničky, nezaujímajú ho rozprávky. Zaujímajú ho iné, zase nebezpečné veci - najlepšie vyliezť na čo najvyššie miesto v byte, hrabať sa v skriniach a šuflíkoch (ktoré mám mimochodom zabezpečené, no dochádza na spôsoby ako zabezpečenie prekonať), zajíma ho mobil, ovládač, všetko čo je v kúpeľni a pod. Takže nemám ho čím iným zaujať - hračky som už odmietla kupovať, pretože sa len skladujú v krabici a k ničomu to nie je, jedine, čo ako tak fungovalo bol bazén s guličkami, no už aj to je pasé.
Písala som inak, že sa naučil systém trikrát a dosť - t.j. stačí ak sa postavím a už vie čo to znamená, t.j. nedostane po zadku, pretože vie, že to má nechať tak a od danej veci odíde. Ale musel sa to naučiť.
A ako prepáč, ak mi dieťa (mimochodom nemá ani nie rok, ale má viac ako rok a pol a veľmi dobre si uvedomuje čo robí) vylepí takú, že mi zletia okuliare, tak to sa mám usmievať 🙂. Sorry, asi som divná, ale tak to teda neviem....
A dieťa mám ako zabezpečiť? Uviazať ho o nohu stola? Pretože o inom zabezpečení neviem.
@hajanka zacni poriadne citat co pisem, kto tu hovori o nejakom diagnostikovani? Ale zbytocne sa tu budem s tebou dohadovat, lebo ty zrejme najlepsie vies ake moje dieta je
@angellinka ano je zdrava a som stastna ze je taka aka je..ja fakt nechapem co ste tu na mna zacali utocit...ja sa nestazujem ze mam dieta, ani to ake je, len som reagovala na prispevky..manducu mam doma a je mi na dve veci...dcerka v nej nechce byt doma ani za svet, vonku len obcas aj to max 10 minut....varim vecer ked spi, na druhy den ohrievam...skus si radsej precitat par stran dozadu na koho som reagovala a co som sa pytala..ja sa nestazujem neviem kde si na to dosla..vy si tu robite vycuc ako sa vam co hodi
@kaja73 deti nie su rovnake,kazde je jedinecne,ale vsade je nieco.Ani ja neupratujem,nevarim,nezehhlim,ked su moje deti hore,a ked aj nieco robim tak za pochodu ale to su vsetko normalne veci a patri to k tomu.Mne to len pride,ze niektore mamicky to tu podaju,ako keby to nebolo podla nich "normalne".Este taky dotaz,moj syn spal skoro do pol roka jedine v babyvaku alebo pri zapnutom vysavaci,kocik sme nepoznali,jednoducho bol taky,vyzadoval si to,ale spal 😀 😀 😀 a v noci vstaval kazdu hodinu 😝 😝
@hajanka ako s istotou moze tvrdit ze vies ake ma niekto dieta? byvam v satelite, takze malych deti mam okolo seba ako maku a teda ja u rovnako starich deti vidim dost velke rozdiely v temperamente a aktivite. nehovoriac o tom ze aj kazda mamicka je ina, nie kazda toho znesie rovnako. a kazda aj mame ine podmienky...jedna ma maly byt, ina velky dom a zahradu k tomu, jedna ma za rohom svokru co je navari aj dieta postrazi, ina nie, jedna ma muza co dieta drzi na rukach 30 minut za cely tyzden a ina ma takeho co jej denno denne po veceroch pomaha s dietatkom aj s domacnostou.
tu je skoda slov nieco pisat...."inteligent" bez chrbtovej kosti......riadne "dava" 😎 uz by mohla dorazit ta velka ekonomicka kriza a takymto chvalenkarom zrazit hrebienky (my "obycajni" ludia....budeme zvyknuti.....ale tito budu v peknej r....)
@angellinka nasa pediatricka nevidela malu 10 minut, pozna nas dost dobre, ked nas stretne vonku presne vie kto sme, chodime k nej dost casto...ale ty si evidentne mudrejsia ako ona 😎 nikto mojej dcere neurcil ziadnu diagnozu tak to tu furt neomielajte...
Citujem z vykladoveho slovnika... - temperamentný, pohyblivý; bystrý: živé dieťa, živá gestikulácia; živý pohyb, tanec; mať živé oči
@angellinka to by si z mojim rozumeli-spali sme pri sume radia do roka,do 15m sa budil kazdu hodinu-ale s revom az hysakom,nosic fical cely rok jeho zivota naplno,mame za sebou uz 3 pobyty v nemocke-vsetko akutne stavy bez moznosti mojho zbalenia sa doma,momentalne visi len na mne-ani cikat s nikym neche len so mnou-radsej by sa postal....vsima si take detaily ze sme z neho na mraky-pamatal si napr rozlozenie ozdob z minulej Velkej noci-to mal len 16m a tento rok to rozlozil identicky s minulym rokom-sme len cumeli ako dva puky s mm,nijakovsky ho nevieme odklonit od toho co chce.....proste nas milacik. 🙂
@alca85 ona nezvelici ja mam niekedy pocit ze tu ludia maju pracovne deformacie 😒 my mame v rodine doktora a to ine neriesi len choroby a ake vsetky nebezpecenstva cihaju z akych vplyvov a co vsekto sa dostava do organizmu a ako s ato ma liecit a ako sa tomu am predchadzat aaaaa...podla mna tak 75% mamiciek na tomto fore uz nefunguje uplne triezvo 😅 lebo citaju prilis vela a niekedy si vsekto beru prilis k srdcu...a tak je to aj s povolanim...ja z @alice107 okrem horucich sipov citam sami zakon a poriadok... 😒
a nic v zlom sice trosku neskoro reagujem k teme "nezoberiem dieta do kuchyne ked nie som schopna zabezpecit " jeho bezpecie~???to co je uz za mozog?ja som rada ked sa deti hraju somnou v kuchyni!pecieme varime spolu a su este malinke...necham ich nech ochutnaju z cesta ktore ideme piect...nech aj mrkvicku nalamu alebo ine prace v kuchyni...tu v uk sa to vola ze feel and touch games 🙂 a nikto tu nerobi hned kovbojkuz toho ked sa dieta popali ci ma iny uraz v kuchyni...to by som musela potom deti naozaj zatvarat do klietky aby sa nahodou pri ziti neranili 😀
@andreah25 mozno to chce len nejak inak to podat, zaujimavejsie, na kazde dieta nieco plati (a nemusi to byt capnutie po zadku), nema ani dva roky - ved je vo veku kedy sa najlahsie formuje, uci, bohuzial, ak je takto takymto sposobom nauceny uz od najrannejsieho veku, tak uz sa voci tomu obrnil, zvykne si na capnutie a cim dalej, moze to byt len tazsie... naozaj neviem ake metody budes pouzivat potom, ked dobre slovo ani capnutie uz nepomoze, ani to raz-dva-tri uz nepomoze..
s tym suvysi aj to, co si k tebe dovoluje 😔 (facka, kopanec..) ved to vidi u teba, deti sa ucia od nas - rodicov, ak mu das takyto priklad, on ho berie ako samozrejmost a ak si aj kvoli strachu nedovoli na teba, dovoli si mozno na niekoho ineho, lebo takto to robi aj mamka, tak je to urcite spravne...
ano myslela som ani nie dva roky a napisala rok, ospravedlnujem sa
este som chcela dodat, tri krat a dost, naucil sa ze sa postavis a uz vie co to znamena, vie ze dostane, preto prestane, ale ta cinnost ho stale laka a stale sa k nej vracia (napr. ten sporak), aj napriek tomu, ze uz neraz kvoli nemu dostal. Ak sa zdrzi, tak je to kvoli tomu ze vie, ze dostane, nie kvoli tomu, ze chape, ze by si mohol ublizit ak sa s tym bude hrat. To capnutie ho vychovava k strachu z bitky. "Nebudem to robit, lebo dostanem", namiesto "nebudem to robit, lebo je to nebezpecne".
@andreah25 juj, tak to je take sidlo ako moje, 😀
@canama my sme tiez dlho satkovali a nespi mu v noci vobec niktore dni,,, ale som rada, mam zdrave, stastne a krasne babo, vsetko ako ma byt, hoci niekedy uz padam od unavy,.... vidim svetlo na konci tunela.... 😀
jani ke tresty nepraktikujem, akurat sa ho snazim naucit, aby napr nehadzal jedlo na zem, a tak,,ale neviem, niekedy ma svetlejsie dni,ked ukazkovo papa, a inokedy je rozhadzane vsetko nakolo, ja iba capnem po rucke, a sa strasne zamracim, a dvihnem ukazovak,ze nesmie a ba, zo zaciatku mal z toho velku srandu, ale zetaz sa mi zda ze uz rozumie o co ide a skusa,,,, ale urcite neschvalujem neake fyzicke tresty,ktore sposobuju bolest... dieta si zapameta a nikdy neodpusti,,,,,,,
@hajanka mudro napisane,velky lajk 😉
@andreah25 ahoj..precitala som par Tvojich prispevkov dozadu, a nase deti "zaujimaju" rovnake "hracky" ako vidim 😀 okrem sporaku je to u nas kupelna, stolicky, atd atd 🙂 tiez len dohovaram do bezvedomia, lebo capnutie nepomoze, ver mi....trpelzivost,,,, 😉 s tym rozdielom, ze moja nie je bitkarka...to by som netolerovala...mozme si vymienat co zabera 😉 u nas mam cudliky na sporaku prelepene leukoplastom, lebo sporak ma bibinko...to zabera 😉 v kupelni stale zavrete dvere, nic nebezpecne v dosahu...stolicky na luster nezavesim, takze na ne a na stol lezie...to len opakujem ze nesmie.... a staaale dookola 😉 ako pri detoch 😉 ale je uzasna a mudra, vela rozprava, vela rozumie a pomoze mi 😉
@hajanka 1,7rocne dieta si neuvedomuje co je pre neho nebezpecne, mozes mu to aj zaspievat, nie len povedat...rozumie Ti, chape svojim sposobom, ale paci sa mu to stale..este nie je cas, aby to pochopilo.... A o opaku ma nepresvedci ani sto mamiciek....lebo mam ozaj sikovne a mudre deti, ale vsetko chce cas...
@hajanka jedno take "nezive" mam doma. na "nestastie" to starsie: ked som ho v roku a pol posadila do piesku, mohla som v klude citat knihu, po 2 hodkach ho z toho piesku vziat, oprasit a ist bez placu domov. stacilo mu povedat, opatrne a isiel opatrne, stacilo povedat, pozor sklo a bral to opatrne do ruk. ked som mu v dvoch rokoch (prestal spavat cez obed) povedala, maminka je unavena, potrebuje si pospat, tak som si naozaj mohla pospat a on sa pri mne hral. nepohol sa ani na krok. rano vstaval ako prvy, casto sa stavalo, ze sme ho nasli v obyvke ako si kresli...
staci ti to na porovnanie?
niekto raz povedal, ze velmi kludne deti, resp.deti, ktore nerobia ziadnu zlobu, jednoducho nie su v poriadku.. 😉 😉
@natas4 nie nepotrebuje, len s tym nesuhlasim 🙂
tiez som mala "zive" dieta (ked bol malicky) a bola som na neho sama a nikdy ma nenapadlo ho takto skatulkovat a vyhovarat sa tym a tym, lebo je zivy 😖 alebo sa tym vobec nejako zaoberat... keby nebol zivy, tak by to asi nebolo v poriadku, ze? 🤐

@alca85 lekarka nema co konstatovat a usudzovat,po 10 min navsteve,Potom take mamicky ako
@natas4 si myslia ze maju ine dieta ako napr ja 😀 😀 😕