Capnutie po zadku
Moj syn je vtakzvanej faze vzdoru...občas mi prejde trpezlivost,hlavne ked ma bije a capnem mu pozadku...niekde som čitala članok,že dvojročne dieta si to zapamäta na cely život a je to pre neho velmi ponižujuce...ked ma udrie a ja som nahnevana alebo smutna tak sa mi ospravedlnuje a udobruje si ma....ale napriek tomu to robi stale znova...ked ho zato udriem aj ja tak to zaberie a posluchne ,ale vidim na nom že je smutny ztoho a večer sa stažuje manželovi....aky mate nazor na to vy ?
Ale no tak baby, zase ste tu 10 na 1.. 😅
- dospelá osoba má mať dostatok zručností a intelektu, ako si poradiť s malým dieťaťom bez toho, aby bolo potrebné capanie po zadku
- ak dospelá osoba vplyvom rôznych pridružených okolností vybuchne a dieťaťu švacne po zadku - neznamená to, že svoje dieťa neľúbi a ani to nikto nepíše
- dospelá osoba si má priznať - áno, nebolo to správne, áno, reagovala som prehnane, áno, dalo sa to riešiť inak, áno, budem sa snažiť tomu vyvarovať.
juj už som navrhla adminovi stranku uzavriet,lutujem že som to vobec začala ☹ ☹ ☹ čo to tu nečita!!!????? uzavrie všeliake veci čo fakt nemusi ( podla mna) a toto nie 😕
@maranat s tvojim dovolenim bitie deti a zakonne ustanovenia ktore ho zakazuju spolu suvisia.a na to ja poukazujem.ty mi nemas co prikazovat,co mam alebo nemam pisat na verejnom fore.ty sa zamysli co si pisala tu od veci prave nedavno. 😉
ak sa ti nepaci citat nejaky prispevok,tak necitaj velmi jednoduche..
ale v tvojom zaujme by si mala byt poucena,co zakon povoluje a co nie.mas deti,nie? vies ,ze deti maju svoje prava uzakonene? citala si ich?nezaujima ta to? nuz,je to na tebe.
no vidis a ja prave preto,ze zakladatelka pravdepodbne ani netusila o tom,ze deti nejake prava maju a ze capnutie je protizakonne, ak o tom tu pisem. ;-a vidim prave na debate vas mamiciek,ze tento zakon a vobec pristup k telesnym trestom beriete na lahku vahu.alebo o nom nemate ani ponatia.tak o tom debatujem.
ja neviem co mas za problem. 😎
vidim ze je tu uz emocne rozburena diskusia... 😎 co zase nemusi byt na skodu veci.
myslim, ze by sme sa mohli vratit skor k tej srdcovej, vztahovej stranke vychovy... 😉 😉 ze? 🙂 🙂
povedzme si rovno...PRAVO a jeho prostriedky ...su zalozene na donucovani. Je nejaky zakon, ktory vyda stat a jeho zastupcovia...a toto pravo sa vymaha strachom z pokut, vezenia, verejnych prac, odnatia dietata...atd. atd...
Stanovit pravom, zakonom, ze deti sa nemaju bit, a za porusnie je taky a taky trest vyzera byt super dobra vec v prospech dietata, ale kazda palica ma bohuzial 2 konce.. 😒
Pravo moze zmenit spravanie cloveka navonok ale nikdy nezmeni jeho srdce. 😉 😉
Takisto, ako si neprajem aby moje deti boli dobre, len pod hrozbou trestov, tak isto mi nie je mile, aby rodicia prestali pouzivat nasilie pod hrozbou zakona...
Nie je lepsie ak dieta respektuje pravidla... preto ze su pravidla dobre a spravne?? a nie je lepsie ak rodic neudrie svoje dieta...preto ze je presvedceny ze to nepomaha a preto ze ho miluje?
treba vychovavat seba aj dieta zaroven...ucime sa postupne, a ziadne ucenie sa neobide bez chyb. tie nas ucia byt pokorni a vytrvat a zacinat odznova.
uz som viac krat spominala, a opat opakujem.. dosla som k presvedceniu {ale nikomu ho nevnucujem}...ze vychovat sa da aj bez capnutia, ze to nie je vychovny prostriedok, ...a ak sa stane {sme zatazeni svojimi povahami i minulostou}...povazovat to za zlyhanie a ist dalej... 😉
a zadse ak niekto nema take presvedcenie...a mysli si ze aj obcasne capnutie k vychove patri..beriem. kazdy sme "na ceste", na roznej urovni poznania...ja tiez viem teraz veci, co som pred par rokmi nevedela a je este spusta dalsich veci, co neviem a mozno ani nikdy vediet nebudem.
kazdy mame rozum aj srdce, snazime sa podla toho konat. a mozno ta snaha je dolezitejsia ako celkovy super nalakovany vysledok.
@minewka
citujem alicu ."ale ak matka nechape,ze capnutim batolata mu ublizuje,tak ta svoje dieta nelubi a nema s nim ziaden sucit."
mna taketo reci hnevaju. aj matky su len ludia, a dakedy v strachu, uzkosti alebo v strese proste reaguju pudovo. kazdy nemoze mat pestunku, operku, francuztinarku a neviem koho a ked to ten druhy nevie pochopit, a automaticky robi z matky matku zlu, tak ma to hneva. a myslim, ze kazdu jednu z nas. ako si niekto moze dovolit tvrdit, ze svoje dieta nelubim, ked ho z nejakej priciny capnem po zadku?
@maranat ale ja ti neviem, som to zbežne prečítala všetko, aj priebežne čítam...ale na koňovi ak príde trocha "realistickejšia" mamička - tak sa každý na ňu osopí..
Ja som napríklad tú citáciu, čo uvádzaš - pochopila asi takto:
- pokiaľ mamička nechápe - že to capnutie po zadku vyšlo skôr z vyhrotenej situácie, kedy už mamička bola vytočená - nie je to už tak celkom OK - a ja s tým aj celkom súhlasím... Ja osobne som najviac náchylná capnúť, keď už som vytočená do biela - a bohužiaľ - väčšinou nie som vytočená len čisto zo správania dieťaťa - ale z rôzneho súbehu okolností - nárčoný deň, ponáhľam sa, ako naschvál má dieťa svoj deň, nič sa mi nedarí, atď...do toho nerváčiace dieťa, fňukajúce, vzpierajúce sa, keď ho chcem dať do kočíka, atď..a už ma svrbí ruka...
Väčšinou sa vyventilujem poriadne zvýšeným hlasom - ale aj to ma potom trocha štve, lebo si uvedomím, že za tým mojim zvýšeným hlasom nebolo čisto na vine LEN správanie môjho dieťaťa...toto by si sme si mali uvedomiť...
@maranat a ešte dodám, že proste niekto v diskusii nemá okolo toho tie ľúbivé omáčky o tom, ako milujeme svoje deti...je to proste samozrejmé...s tým už počítam...mne sa často stáva, že musím v nejakých reakciách na niektoré príspevky explicitne vysvetľovať moju motiváciu - pričom ju beriem za samozrejmosť...
Predpokladám, že drvivá väčšina žien tu na koňovi sú normálne ženy, manželky, matky, ktoré sa riadne a s láskou starajú o svoje deti..to, že to neuvádzam v každom príspevku neznamená, že si to nemyslím..
@minewka ja tu ale netvrdim, ze moje dieta bijem. napisala som tu raz, ze som capla malu ked mi vybehla na cestu, proste mala som strach, zlakla som sa, konala som pudovo. nie som zastancom nijakych bitiek a capancov, clovek zazije v zivote "faciek" dost, nie to este ich dostavat od rodicov ale dakedy sa proste neda, vie to kazda z nas. Tiez poznam praktiky odchodu do inej izby, pocitania do desat. len ide o to, akym stylom to tu niekto dokaze podat, a spravit s milujucej matky matku nemilujucu. proste ma to hneva.
@alice107
@alice107 čítam priebežne túto diskusiu, ale teraz mi nedá už nereagovať , aj keď som už skôr písala...Alice, aj ja som právnička, nijako sa tým neprezentujem, ale k tejto téme teda poviem, že je to vec výkladu " capnutie po zadku" a bitie detí, resp. "násilie na ďeťoch" Je ti jasné, alebo malo by byť, že je tiež otázkou ako dlho je násilie páchané a že je rozdiel dať sporadicky dieťaťu po zadku. Je evidentné, že zakladateľka témy nemala na mysli týranie, resp. násilie na deťoch a prosím nech sa tieto dva termíny nepletú. Ak si ani raz nedala svojmu dieťaťu po zadku, tak máš môj obdiv ale oháňanie sa právom už hádam stačilo...
@maranat no, asi nie som poriadne "zatiahnutá do deja" - lebo nemám pocit, že to takto bolo myslené 😅 že taká matka nemiluje svoje deti... 😅
Ja neviem, ale to je presne ten istý princíp, ako v nekonečných diskusiách o kojení - kedy nedojčiace majú pocit, že dojčiace robia z nich nemilujúce matky a opačne... 😝 tak je to aj v tejto debatke... 🙂
Ked sa niekto donekonecna ohana zakonmi, tak by si mal uvedomit, ze ani zakony a nariadenia nie su patentom na dokonalost a moralku, staci trosku zabrdnut do minulosti, staci si precitat niektore absurdity, co doteraz platia trebars v niektorych statoch USA... Som len laik, ale myslim si, ze velakrat sa tvoria zakony aj za financnej asistencie roznych lobby. A este na margo diskusie: som v zasade proti nasiliu, to len aby si na mne niekto superdokonaly nezgustol a neobvinil ma tu z nezrelosti a janeviemcohoeste. 😉
@biancaneve presne tak...vystihla si to.
Lebo ak zakon pojde do najmensich detailov a bude postihovat rodica za kazde aj najmensie capnutie vplyvom emocii {i ja by som bola rada keby sa mi to nestalo ale bohuzial nepodarilo sa 😢 } a to vsetko v mene dobra dietata.....tak potom moze dojst k ublizovaniu dietatu z tej opacnej strany...napr. tym ze ho odoberu od milujucej matky a rodiny. 😖
@maranat a hlavne sedime cele dni v detskej, hrame sa s dietatom, venujeme sa mu, varime mu, krmime ho, nakupujeme, aby malo aj dobrotky, proste skaceme okolo decka 24 hodin denne... ale toto hold niekto nevidi. nic to, ani ja som nevidela, kym som dieta nemala 😀
@kutlicka haha, staci si povedat, ze aj fico je pravnik. aj meciar je pravnik. aj vela dalsich politickych ......... su pravnici 😀 😀 😀 😀 a co su to za ludia? podvodnici 😉
@minewka vidis, ale co tu chcem povedat? ze nech ta alica povie cokolvek na svete, vzdy je to fajn, vzdy je to pravda a vzdy to tak ma byt, aj ked si tu neraz dovolila tvrdit, ze matka ktora udrie dieta ho nelubi, ale ked tu povie niekto iny nieco, tak to uz v poriadku nieje.
a inac, ja ked mam zly den, ked mam uzkost, ked mi je smutno, moje dieta nie je ako moj boxovaci mech, kde si vylejem nervy, moje dieta je ako moj kamarat, ktory bojuje so mnou a nie proti mne, takze ja moje osobne pocity nebudem ventilovat na nom....ale je pravda, ako hovori minewka, o zlom dni, vtedy mi urcite vadi viac, ze dieta nepocuva, ze je vzdorovite, uplakane, ale tym, ze by som mu v tej chvili dala po riti, akurat tak este viac situaciu vyhrotim, mne pribudne dalsia vycitka a v dome bude dvakrat tolko kriku....
a clovek, ktory nieco robi, robi chyby. ak nerobi nic, nebude ani chybit....
@maranat prave som si ten prispevok prebehla a opat sa tam spomina opatrovatelka, keby som ja dieta hodila na par hodin denne opatrovatelke, jasna vec, zeby som mnohokrat ovela rychlejsie a jednoduchsie rozdychala jej absolutny vzdor, ktorym nas teraz castuje niekolkokrat denne. nielen ze: "nie, nechcem, nebudem, nic, a dalsie zapory", ale ako som uz spominala, hadzanie sa kade-tade na vsetky svetove strany a dokonca samoublizovanie za ucelom, aby si vydobila moju pozornost a mohla skriekat dalej. uz zacinam prichadzat na metody, ktorymi ju "schladim" a ona prestane, ale je to velmi dlhy proces a este potrva, kym si ona uvedomi, ze nic tym nedosiahne. ale to je zbytocne, aby toto citala matka, ktorej decko opatruje opatrovatelka 😀 😀 😀 😀
@mandragora22 prave preto, ze doma momentalne zazivam najvyssiu fazu vzdoru tak viem o com hovoris, no ja moju nebijem ked nervaci, ked sa hadze o zem, ja ju prekrocim a idem dalej, zacnem si spievat, tancovat. vonku to viac menej nerobi, lebo ma tam vela podnetov a ked ju aj daco rozculi, tak velmi rychlo zabudne. doma je to horsie, snazime sa hladat kompromisi, a ked nepomaha, tak si poviem, ze jak sa rozculila, tak sa aj ukludni. aj napriek tomu, nepotrebujem opatrovatelku, mne dieta nikto nevaruje, a aj ked varim tak sa mu mozem venovat, dotycna tu pisala, ze ma opatrovatelku lebo ked vari tak sa mu nemoze plno venovat. preco? posadim dieta za stol do kuchyne a ja kym varim, ona maluje, modeluje plastelinu, a presto mam pocit ze sa jej stale venujem. ale ona je jak "z besneho vajca", vsak ako kazde dieta je privelmi aktivna a aj ked jej nieco poviem 5x za sebou tak sa tvari ze nepcuje, alebo odpapuluje....takze hranice nejake mat musi...
@mandragora22 a jasne, keby som mala opatrovatelku, tak by som chodila kludna, klido-pido vysmiata, vsak by som sa chodila minimalne niekde do fitka ukludnit, ale ked tu dakomu povies, ze na to nemas, pretoze na slovensku si to bezny clovek nemoze dovolit, a navyse by som sa hambila sama za seba, ze mam opatrovatelku, ze to nezvladam sama, tak vtedy na teba este aj zautoci(a) ze nemala si si robit decko ked mu nevies dat vhodne podmienky 😀 😀 😀
a ak si tu niekto dovluje tvrdit, ze tak ako sa spravame v jednotlivych prispevkoch, ze sme agresivne, a neviem ake, tak sa spravame aj k detom, tak ja poviem,ze ked tu necitim z prispevku jediny cit, tak usudzujem, ze dotycna sa asi tiez tak sprava k svojmu dietatu.
vsak podla seba sudim teba 😎
@maranat to si este dobra, ze navaris ☹ lebo moja si odmalicka vyzaduje maximalnu pozornost. nie raz som skusala, ze nech sa sama vyhra, neexistuje. stale ma len kmase, taha a ked sa zatnem, ze nejdem, ze mam pracu a nech ide sama.......skoda slov, co nasleduje potom. pritom som ju k tomu nikdy neviedla, nemala ani vzor doma od nas, rodicov, aby robila, co robila...ako som uz pisala, musi to mat v genoch, aj partner bol taky ako dieta. dokonca on este aj ako dospely mava svoje hystericke obdobia, kde nedokaze niekedy sa preniest alebo povzniest nad stres a zhysaci sa. proste to ma zrejme mala v krvi a darmo mi tu bude kadejaka slecna/pani pravnicka vypisovat, co sa smie a co nie, ked take situacie nepozna.. mala z toho musi proste vyrast, ina forma neexistuje. a diazepamom ju napchavat nemienim. aj take matky poznam, co to robia 😝 😝
Proste ona má nejaký názor, vy nejaký - a netreba zakaždým čakať, že sa zhodnete. Nezhodnete. Každý obhajuje svoj pohľad - a áno, pre neho je správny. 🙂
Diskutujete - a diskusia je o tom - protirečiť si a argumentovať.
Ja som ten výrok pochopila inak, ty inak..no nič, radšej odtiaľto zdrhám, lebo zase niekto nandá aj mne 😅 😅 😝

@alice107 ale o legalite tu hovoris dookola len ty, tahas tu zakony. my tu debatujeme o niecom inom, pozri si prispevok zakladatelky. islo tu o pocity matky a dietata, nie o zakony. tak citaj, a netrep tu ludom do hlavy paragrafy.