icon

Capnutie po zadku

miska22200
25. máj 2012

Moj syn je vtakzvanej faze vzdoru...občas mi prejde trpezlivost,hlavne ked ma bije a capnem mu pozadku...niekde som čitala članok,že dvojročne dieta si to zapamäta na cely život a je to pre neho velmi ponižujuce...ked ma udrie a ja som nahnevana alebo smutna tak sa mi ospravedlnuje a udobruje si ma....ale napriek tomu to robi stale znova...ked ho zato udriem aj ja tak to zaberie a posluchne ,ale vidim na nom že je smutny ztoho a večer sa stažuje manželovi....aky mate nazor na to vy ?

mandragora22
25. jún 2012

@maranat pod pojmom schladit som nemala na mysli, ze ju strieskam 😀 😀 nie nie, skusam pomaly, hladam metody, ktorymi ju prinutim stichnut bez toho, aby som ju zdrala z koze, ale ide to len velmi velmi pomaly. kym na to pridem, tak aj vzdor pominie asi 😀

biancaneve
25. jún 2012

@mandragora22 pravdu máš 🙂 je iné, keď milujúca mamička má čas na manikérku, pedikérku v čase keď guvernantka učí dieťa po francúzsky a nebodaj to ako treba držať príbor v ruke a akou dezertnou lyžičkou treba jesť miláčik...Mamička by ináč písala, keby bola na všetko sama, celý deň hore a v noci len v stave bdenia ( biedneho..🙂), možno by sa jej tá ruka nenalakovaná občas naozaj pošmykla....

maranat
25. jún 2012

@mandragora22 ja mam dieta od chlapa s ktorym nezijem, ale on bol celkovo velmi velmi velmi komplikovany, agresivny, histercivy, neovladatelny. (keby prisla otazka, ze preco mam dieta prave s nim - laska je slepa a mladost pochabost...) ale to uz je ina tema, a ze je ona taka, to uz asi neovplyvnim ale verim, ze "zle" vlastnosti v nej mozem potlacit, aj ked nie celkom vygumovat. Tak isto on bol velmi hyperaktivny, este v neskorsom veku, moja ex svokra vzdy hovorila, ze on bol jeden chodiaci problem od malickeho mala, a to ma dalsie dve deti, ktore su super vychovane, takze neviem ci bol problem vo vychove alebo nezvladnutej vychove.
ale zasa som odbocila. len chcem povedat, ze ani moja neobsedela na stolicke v kuchyni kym navarim, ani ona mi nedala nakupit, najest sa, bude mat tri roky a stale nic ine nepocujem iba "mamiiiiiiiiiiiiiiiiiiii". ale proste som jej musela dat najavo, ze niekedy sa musim venovat aj niecomu inemu ako len jej, stale jej to dookola opakujem, a tak sa to pomalicky ucime....

mandragora22
25. jún 2012

@maranat hm, tak v tomto pripade si tvrdohlavejsia, nez ja. mne ked skrecala za usami, kaslala som na varenie a sla radsej stavat lego 😀 😀 😀

maranat
25. jún 2012

@mandragora22 a mozno prave preto sa naucila, ze si vzdy vydupe a vykrici svoje... 🙂
ale inac aj ja povolim, aj dnes, hodinu v posteli na obed nariekala, maminka pod kumne, tak co, nechala som co som robila, a isla som ku nej, vsak zasa nemozem byt taka tvrda 😝

jolinka
25. jún 2012

sak dobre...kazda to mame narocne. 😉 😒
bohuzial ta alica107 svojimi prispevkami veci skor uskodila ako pomohla ☹

ak aj mala aspon stipku dobreho umyslu niekoho presvedcit, aby prestal s capanim dietata uplne...minulo sa to ucinkom...tak ako dieta sa nestane dobrym tym, ze mu nakladieme na hlavu ake je zle a budeme sa mu vyhrazat trestami 😠 ...to iste plati aj o dospelych. Ak si myslela ze niekoho odradi od capania vyhrazanim zakonmi a vycitkami ze je nemilujuca matka...to akurat naserie, ale nepomoze zamysliet sa alebo zlepsit snahu.

mandragora22
25. jún 2012

@maranat mozno ano, mozno tam nastala u nas chyba, ja neviem, nie som dokonala (nie som pravnicka). dievcatko malo po narodeni ajnejake problemy, tak som sa jejprvy rok zivota maximalne venovala a mala o nu velky strach. problemy pominuly, ale je mozne, ze si na to zvykala uz od babatka, ze okolo nej skaceme... a teraz, ked ja mam snahu, tak partner nema trpezlivost a len aby mal od nej pokoj, tak jej da, co ona si zmysli. uvazujem o total rozchode, lebo takato vychova typu "ja tam a ty tam", nikam nevedie ☹

maranat
25. jún 2012

@jolinka ano, myslienka, zamer u alici bol dobry. akoze, nebite deti, oni si to nezasluzia, radsej sa o nich starajte tak, a vychovavajte ich tak, aby ste nemali dovod udriet ich.

ja to chapem, tak isto chapem, ze dieta sa musi citit ponizene, ze mu tym ublizime, ale tiez sa musi dieta casom naucit, ze dakedy sa mozme citit zle my, matky, preto, ze sa sprava tak, alebo onak.

len troska by mohla do svojich prispevkov dat cit, srdce, ani len udi osocovat, urazat a mavat nam tu pred ocami zbierkami zakonov.

jolinka
25. jún 2012

@maranat ano

aliza
25. jún 2012

@vejula trochu skludni emocie, kde som ja nafukla jedno capnutie do gigantickych rozmerov? nevytvarajme zase problem tam, kde nie je, len aby sme niekoho 'potopili'. Nesuhlasila som iba s capanim ako s vychovnym prostriedkom a ked nevidis v tom rozdiel, tak radsej prosim ta nekomentuj lebo naozaj robis presne to, co alice, bezdovodne sa do niekoho navazas. Ja som tu na nikoho ostro nevystupila, snazim sa len prezentovat svoje nazory. A ja nie som @alice, tak nas, prosim, nehadzte do jedneho vreca a nevkladajte mi nazory, ktore som ja nenapisala. Zakony som tu ja nikde nespominala....A inak, ak sa niekto neovladne, tak urcite necapne 'slabo'....ani primerane. Vies, ohanat sa laskou a obetavostou je trosku trapne....aj matka, co tyra svoje deti, tvrdi toto iste, ze ved ich miluje a robi vsetko pre ne, takisto sa o ne stara. Sorry za taky priklad, ale uz mi to nedalo. Prave preto, ze svoje deti milujem, tak hladam sposob, ako sa vyhnut konaniu, ktore by ich mohlo zarmutit, sklamat, boliet?.... nikto uceny z neba nespadol, ako pisala @minewka, dospela osoba si ma priznat, ze nekonala spravne, ze sa to dalo riesit aj inak a mala by sa snazit tomu nabuduce vyvarovat. Ale tu mi to pripada, ze kto necape s vami, tak cape proti vam 😖. A to je dost smiesne, prepac.
A ja som to tiez pochopila tak, ze ak zena svoje dieta lubi, tak bude hladat sposoby, ako nabuduce necapnut, ale nie, ze, zena, co capne, nelubi. to si zase len niekto pretocil tak, ako mu vyhuje.

andrejka1983
25. jún 2012

ja si osobne napr. myslím, že niekedy vypovedané slová v hneve bolia omnoho omnoho viac ako jedna facka,či capnutie ☹ ...pretože plesknutie sa zahoji, ale slová už nevezmeš spať......tým nechcem povedať že teraz sa všetci bijme,ale proste treba pouvažovať aj nad tým, co kto komu a akým spôsobom hovorí a či ho tým aj neraní...pretože mi nevieme ako myslí ten druhý a ako to pochopí....čo sa krásne odzrkadluje aj v tejto diskusii 😒 ..preto by bolo dobre vážiť slová, nezachádzať do osobných invektív, lebo nikto tu nikoho osobne nepozná a tak ani nemá právo, hodnotiť,posudzovať,urážať či nebodaj súdiť toho druhého....cieľom je diskusia (inteligentná) 🙂 aj ked aj mna občas niekedy tu dvíha zo stoličky 😀 😉

alice107
25. jún 2012

@biancaneve ja neviem v akej oblasti pravnej posobis.ale ja mam za sebou justicnu prax .ako pravnicka by si mala vediet,ze aka je definica nasilia.
zakladatelka sa jasne dopustala opakovane nasilia na svojom dietati. je jedno akou intenzitou.a toto nasilie aj dieta vnimalo.v rodine bol zjavne problem.pretoze dieta tiez situaciu s ktorou si nevedelo pomoc riesilo nasilim.teda bilo matku.alarmujuce ako vysledok zleho rezimu a pritupu matky.
ty kedze asi v tej oblasti nemas skusenosti, ak nevies,ze intenzita nasilia nemeni nic na skutkovej podstate nasilneho konania.
ide len o kvalifikaciu cinu.a u batoliat aj lahke capnutia po zadku uz v praxi ktoru som vykonavala bolo casto kvalifikovane ako tyranie dietata . mimochodom,.ty nevies nic o dohovore prav dieata? ty nevies nic o zakaze telesnych trestov na detoch?
ver mi,ze na niektorycxh rodicov plati pre zachranu ich deti od ich ´´vychovnych metod´´ len represia zakona.
tu su vypovede matiek,ze ich deti sa hadzu o zem,buchaju si hlavy o steny.tie deti su batolata.a tie matky na ne pouzivaju zakazane telesne tresty.
tebe ako pravnikovi by ti malo signalitovat,ze co tie zeny robia je potipravne a zle.a mala by si vediet,ze ak urad nieco take zisti ,je to dovod na sledovabnie takej rodiny.
ver mi,ze moho deti sa podarilo takto zachranit pred tyranim rodicov.ak niekto nebol lahostajny a urad kolizneho opatrovnika vedel o pripade a zacal konat.v tych rodinach co toto robia svojim detom vzdy bol problem.zle podmienky,nevyrovnane ovzdusie a podobne.
ty sa tu snazis obhajovat capnutie s tym,ze ved to niektore robili len obcas.a nie velkou intenzitou?to si mi chcela prispevkom povedadat?
tak toto moze byt dolezite len pre vysku ci urcenie sancie ci vyvodenia inej zodpovednosti za ten cin
ale cin ako tyka zostava.je protipravny.
ako pravnicka dufam chapes.alebo nie?
tiez ako matka by si nemala rozlisovat ,ci matka udrie raz ci viac krat.taka matka dieta zbila.to je fakt a neda sa nicim ospravedlnovat.
uz je neskoro,ked taka matka bude bit dieta takto opakovane.a najmä batola.preto urad soc.kurately ak ma indicie a riadne plni svoju ulohu sleduje take rodiny.pre dobro tych deti. pretoze v takych rodinach je nieco v neporiadku.
ked by uz malo prist k ublizeniu na zdravi dietata,to je uz neskoro pre vsetkych.
tam ako som videla takych rodicov uz ani represia v podobe trestopravneho rozsudku uz nemohla napravit hrozne nasledky pre dieta.
takze je dobre,ked tu o tom piseme.a prosim ak nemas v tomto prax,tak to radsej nezlahcuj.
prave nedavno tu zomrelo jedno dieta.vela plakavalo.a susedia tomu nevenovali pozornost.obcas bolo pocut aj krik z bytu.ale inak bezna rodina.
urad pre rodinu a mladez tomu tiez nevenoval pozornost. a dieta zomrelo.matka asi ´´trosku´´ capla dietatu.ako vypovedala bola na ne sama,dieta stale plakalo,neposluchalo. bolo to tiez batola.vraj len ´´malicko´´ udrela,dieta v afekte placu neudrzalo rovnovahu .spadlo na ostry predmet.a bolo mrtve.ved udrela len raz ci dva krat .a ten druhy krat bol osudny. vraj udrela len po plienke.sudny znalec konstatoval,ze hoci by aj miera uderu by bola slaba,okolnosti okolo uderu sposobili jeho smrt.matka je vo vysetrovacej väzbe.
aj tato len ´´malicko capla´´.
taka je realita.

bettypo
25. jún 2012

@alice107 poznám kopu právnikov ale nikto z nich to nezdôrazňuje pomaly v každej druhej vete 😲

vejula
25. jún 2012

@aliza tak darmo, ked už asi 10 krat som tu napisala, že som svoj pohlad prehodnotila a svoje dieťa necapnem a ty mi potom napišeš niečo take ako: "dospela osoba si ma priznat, ze nekonala spravne, ze sa to dalo riesit aj inak a mala by sa snazit tomu nabuduce vyvarovat. Ale tu mi to pripada, ze kto necape s vami, tak cape proti vam . A to je dost smiesne, prepac."
Už si pripadam ako verklik stale dookola pisať to iste 😅 Kto nechce pochopiť nepochopi, takže fakt končim.
Ok s alice sa mi trochu pletiete, podobny nick podobne nazory. Ničim sa neohanam ja konkretne, len vravim, že matka ktora sa o dieťa stara a miluje ho a par krat mu capla na zadok by nemala byť udana a nedajbože pripravena o dieťa. Alebo ak si mysliš, že potom tu bude na tomto svete krajšie, a deťom bude lepšie v decakoch ako v milujucich rodinach, tak ti nemam čo na to napisať 😉 A neporovnavaj týrajuce matky s matkami, ktore dali svojim deťom po zadku, že by sa to dalo na jednej ruke spočítať. Na jednej strane pišeš, že ty o prave nič nepišeš, a potom tu porvnavaš neporovnatelne (tyranie s capnutím)
To myslim konkretne toto tvoje vyhlasenie : Vies, ohanat sa laskou a obetavostou je trosku trapne....aj matka, co tyra svoje deti, tvrdi toto iste, ze ved ich miluje a robi vsetko pre ne, takisto sa o ne stara. Sorry za taky priklad, ale uz mi to nedalo.
Robiť z komara somara to ti teda ide bravurne.

koniarova
25. jún 2012

Ženy, vás to ozaj ešte baví? 😝 😝 Už to trošku presahuje hranice čitateľnosti 😉 😉 Myslím, že už ste každá toho popísala hooodne a vaše názory a argumenty poznáme dopodrobna. Tak by som poprosila prenechať miesto aj iným. 😉 😉 Lebo pochybujem, že v takomto zložení ma niekto chuť sa do tejto debaty zapojiť. 😉 😉 😉

sorciera24
25. jún 2012

nebojte sa, za chvilu sa tema zavrie...."pani pravnicka" (kt. by som ja osobne nezverila ani psa len tak mmch)......to opat k tomu nasmerovala (ako vsetky temy, v kt. takto arogantne vystupovala a urazala)......drzte sa zienky.....verim, ze sa stretneme v inej teme...ale bez nej.....(mozno nejaka sukromka...bez alice 😀 )

kutlicka
25. jún 2012

@alice107 ak dovolis, mam dve otazky: aky je tvoj motiv prispievat sem? Druha otazka je sice zdanlivo OT, ale neda mi nepolozit ti ju. Si zastankynou eugeniky? Dakujem.

maznacik007
25. jún 2012

moj nazor je ze psychicke tyranie je pre dieta omnoho horsie ako fyzicke.... neuznavam fyzicke tresty ale zasa sme vsetci ludia a deti vedia velmi dobre skusat hranice a nasu trpezlivost a je vela okolnosti co nas ovplyvnuju v ten aktualny moment a niekedy proste zareagujeme tak ako zareagujeme...

a potom si zoberte ze su deti ktore maju problemove spravanie su extremne narocne atd... a tam fakt to chce bozske nervy a niekedy aj antidepresiva aby to rodic aj dieta prezilo bez ujmy....

inak ako potom sa berie ak vam vase dieta bije, kuse stipe ine dieta a vy pribehnete a chytite mu ruku ... jasne ze silnejsie proste tak aby pustilo obet a nepokracovalo v danom konani aj to je uz to tyranie? 😅

natas4
25. jún 2012

@kutlicka ty si tomu dala ceresnicku na torte 😀 😀 😀 😀 😀 😀

canama
25. jún 2012

@minewka vystihla si to, tato diskusia sa zmenila na kamenovanie jednej osoby a na opakovanie uz 100 krat napisaneho zas a znova. ak uz nic nikto plodne k tejto diskusii nema, tak admin by to fakt mohol zatvorit. 😖

aliza
25. jún 2012

@vejula no, pleties si nas s alice dost, nie trochu, ale nevadi, hlavne, ze za to ziskavas lajky pod prispevkami. K tomu tyraniu, este dovysvetlim, kedze si to pochopila presne tak, ako som nechcela. Ja som neprirovnavala capnutie k tyraniu, ak nerozumies napisanemu textu, tak tvoj problem. Pisala som o laske a o tom, ze v mene lasky sa da aj tyrat, ze aj take zeny su presvedcene, ze lubia svoje deti a ze robia pre ne vsetko. Nepisala som, ze capanie je tyranie! tak neprekrucaj. A prepac,ale bit vlastne dieta s tym, ze vsak ho lubim, tak to nevadi, je pre mna najvacsi sok v tejto diskusii. Cize milujem dieta, staram sa on den-noc, uspavam na rukach, atd, tak si mozem aj capnut, ci ako si to myslela? Ano, capanie je bitka, capanie ako slovo neexistuje, ale existuje bit-udriet, cize matka dieta udrie a je jedno, ci slabo-silno. A prestan uz s tymi zakonmi, ja nie som za ziaden zakon, za ziadne odoberanie deti rodicom....adresuj to tej spravne, prosim, ak by zeny vychovavali bez bitky, tak by nebolo treba ziadne zakony, to je cele, co k tomu mozem napisat.

aliza
25. jún 2012

@canama ja som o zamknutie uz ziadala, ale akurat mali poruchu na stranke, tak to asi nepreslo 😒

macamac
25. jún 2012

😕 😅 😀 😀 😀
som sa bála prispieť, ale ja už fakt nemôžem 😀 😀 😝
to fakt podaktoré nemyslíte vážne?

@alice107 prosím ťa, už tu nepíš výklady zákonov a stále nepripomínaj,že si právnička 😉
myslím,že to nikoho nejak extra nezaujíma.
chcelo by to trochu zdravého sedliackeho rozumu a trochu, aspoň malú štipku citu 😉
a radšej,ako neustále siahodlho tu prispievať dokolečka to isté, by si mohla venovať čas- napr. deťom 😉 nič v zlom,nechcem uraziť, len fakt nechápem,ako dokážeš každého "zaradiť", odsúdiť, posúdiť, vyhodnotiť minulý život, súčasnosť, odhadnúť problémovú rodinu a čo ja viem, čo ešte. neskutočné.

a inak-aby teda zas som nedostala 😀 ja som nebola bitá a som slušný človek 😉
ale mama vravela,že nás nebolo treba biť 😀 lebo sme boli dobré 😉 /alebo teda vedela to inak 😉 /

ja svoje deti nebijem 😉 ale musím povedať, že ani nemám dôvod, lebo od narodenia sú maximálne pohodové, prespali celé noci, či chorí, či šli zuby, cez deň spáva malá napr. ešte doteraz 4 hodiny /má vyše 3 rokov/- tým chcem povedať,že som nemala dôvod byť pri nich vyčerpaná, nevyspatá. ale tým pádom si nedovolím súdiť iné maminy, ktoré majú náročné deti 😉

a - z praxe- na niektorých deťoch veeeeľmi vidno benevolentnú výchovu. poznajú všetky svoje práva-ale nie povinnosti 😝

jolinka
26. jún 2012

@macamac to ze nie je dieta bite a trestane...neznamena ze ma benevolentnu vychovu...to su dve veci. 😉 🙂

mozes byt prisna a dosledna aj bez bitia...alebo paradoxne prave preto. Lebo casto rodic ktory udrie...potom naopak prezenie do opacnej strany a snazi sa dietatu krivdu vynahradit benevolentnostou.

jolinka
26. jún 2012

@macamac ale napriek tomu ze mas pohodove deti...je krasne ze ich necapas 🙂 a mozno aj preto su pohodove, jedno s druhym...

vejula
26. jún 2012

@aliza Tak zrejme nielem ja ale ani ty nechapeš o čom pišem. Tvoje svojske vysvetlovanie mojich prispevkov ale asi nezmenim, tak neviem či sa vôbec snažiť niečo ti vysvetliť. KJE to posledny kratky pokus. Určite to nemyslim tak, že v mene lasky capať. Ale vravim len to, že podla mna su dôležitejšie veci, ktoru matku robia matkou ako par capnuti po ritke. Asi zamerne vynechavaš state o tom ako pišem, že capať už necapnem dlhšiu dobu, že to bolo par razy, a že tiež si nemyslim, že je to nevyhnutne. A o tej laske nepišem ako o ospravedlnení za capanec, berem to ako za zlyhanie, ktore určite nieje hodne toho aby bola matka za to postihnuta, aby sa tu z toho robilo tyranie a pod, ked inak sa vzorne stara o svoje dieťa, len par krat capla dieťatko. Vyzdvihujem to v tejto diskusii len a len preto, lebo som tu čitala par komentarov o tom ako matka ktora capne svoje dieťa ho nemiluje a podobne žvasty. Poznam vela mamičiek(väčšina mamičiek ktore poznam) dobrych mamičiek, ktore par krat caplo svojim detičkam po ritke, a su to dobre matky, a ten capanec z nich nerobi krkavčie matere. Sazmorejme ideal je bez capnutia, ale ani ty si to nezvladla, maš pocit, že to znamena, že menej miluješ svoje deti? A nepiš o tom, že ty si si zobrala ponaučenie a mi sa tu len ospravedlnujeme zo svojho činu. Nie to vôbec nieje tak, tiež si berem ponaučenie zo svojich nevydarenych skutokov aj z toho capnutia, ale to neznamena, že tu teraz z toho budem robiť strašne bububu, a pisať o tom ako dieťa bude z toho traumatizovane. LEbo tak to nieje. Nepoviem, keby sa to stalo pravidlom, a matka by dieťa capala za každu blbosť ako napr že skoči do mlačky, alebo že rozlialo vodičku, alebo za nejaku inu sprostosť. To je ina kategoria.
Dufam, že som to konečne vysvetlila, ty si pochopila, že o tej laske nepišem ako ospravedlnení za capnutie ako to tu stale interpretuješ, lebo je to važne zavadzanie z tvojej strany.
A dufam, že už nadobro v tejto teme končim, lebo ma to tu už vôbec ale vôbec nebavi, milion krat opakovať to iste, vysvetlovať donekonečna moje prispevky, ktore sa mi zda, že su zamerne zle interpretované a poprekrucane, len aby som tu vyznela ako pomaly nejaka tyranka, ktora sa len ospravedlnuje a hlada spojencov. Proste ma už tieto trapne konšpiracie nebaví čitať. Dufam, že toto je môj posledny prispevok a už tu nebudem musieť nič vysvetlovať.
Koniec koncov, kto chcel a mal trochu snahu pochopiť pochopil, a kto ma potrebu do mna rypať nepochopí ani keby keby som sa tu rozliala...
Takže prajem pekny den a pekny zvyšok diskusie

maranat
26. jún 2012

inac, tak mi napadlo, ze pani pravnicka by mala vediet, ze aj take urazanie, osocovanie, ociernovanie mena, aj toto je v zakone, ci? ci zakon treba pouzit iba tam kde vyhovuje? 😀

dedenini
26. jún 2012

@hajanka moje dieta nieje chore..to som nevravela..a ani nieje neposlusne..tak si nevymyslaj a nevkladaj mi tvoje slova ze co som povedala ja... a to ze niekto povie o hyperaktivite, neznamena ze je chore...a to ze poviem ze mam strach ako budem vychovavat svoje dieta..ze nechcem to riesit capnutim...tak tomu nechapes?? a budem stastna ak to nikdy nebudem potrebovat a dufam ze dobre vysvetlenie a mile slovko vzdy pomoze..nic viac som nemyslela..tak ma neries ..dakujem..a sorry teda ze som sa vyjadrila a povedala svoj pocit

dedenini
26. jún 2012

@anjelicek26 no tak povedal..ja zato nemozem..a mozno sa on zmylil vo vyjadreni ..a ja nevravim ze to tak je... viem ze sa v tomto veku neda povedat o hyperaktivite... je to hlupost...

zuzana612
26. jún 2012

precitala som si tu zopar prispevkov ale mam dost 😕 Moje deti par krat dostali po zadku a tu su. A niektore deti by si zasluzili par poriadnych, lebo to co vyrasta z dnesnej mladeze je otras. Ja lutujem ucitelky v skole, ked som chodila do skoly ja, tak sme mali pred ucitelom respekt. Nie strach, ale respekt. Vedela som ze rodicia budu na stranea ucitela ked sa v skole urobi nieco zle. A dnes? Ziak moze poslat ucitela do p..., vysmeje sa mu ksychtu, a ked si nedajboze dovoli ucitel napisat ziakovy poznamku, pride poriadne nastavaty rodic do skoly a vynada ucitelovi ze co si to vobec dovoluje. To iste je ucta k starsim. Absolutne ziadna. A preco si myslite ze to je? Lebo uz male deti vedia ze oni mozu vsetko, ale im nemoze nikto nic. Kde to speje? Bude to cim dalej tym horsie. A v mnohych pripadoch to zacina tym, ze dietatko si moze doma robit co chce, rodicom skakat po hlave, ked mu nedajboze rodic povie ze mu jednu prilozi tak mu jeho zlate dietatko povie nech to len skusi, ze na neho zavola socialku. Vsak nech zavola, ak si mysli ze mu bude niekde v decaku lepsie. A aby sme sa rozumeli kym sa tu niekto zacne do mna obuvat ze na mna zavola socialku preto ze moje deti dostali par krat po zadku. Hovorime o capnuti, a nie biti deti do bezvedomia, tak ze chodia s modrinami, polamanymi rukami a nohami. Takych rodicov by som ja vlastnorucne dobila. A nikdy necapnem moje dieta bezdovodne, bez varovania, vzdy tomu predchadza najskor x krat zopakovanie pekne, potom zvysenym hlasom, ale ked ani na 20x dieta neposluchne a viem ze to capnutie pomoze, tak jednu dostane. A nemyslim si preto ze som zla matka, ktora chce odsudzovat, ja jej kludne poslem mojho 4,5 rocneho hyperaktivneho syna aspon na 2 tyzdne na prazdniny ze mi z neho vychova idealne dieta na ktore netrea ani kricat, ani mu capnut po zadku 🙂