Capnutie po zadku
Moj syn je vtakzvanej faze vzdoru...občas mi prejde trpezlivost,hlavne ked ma bije a capnem mu pozadku...niekde som čitala članok,že dvojročne dieta si to zapamäta na cely život a je to pre neho velmi ponižujuce...ked ma udrie a ja som nahnevana alebo smutna tak sa mi ospravedlnuje a udobruje si ma....ale napriek tomu to robi stale znova...ked ho zato udriem aj ja tak to zaberie a posluchne ,ale vidim na nom že je smutny ztoho a večer sa stažuje manželovi....aky mate nazor na to vy ?
@alice107 by som chcela vidiet ako sa socialka zaobera pripadmi kde niekto capne dietatu po zadku 🙂 A nedajboze by niekomu koli tomu zobrali deti. Nevies kde by ich asi tak davali? Ved na sk by bolo 90% rodin bezdetnych, lebo si dovoili capnut svoje dieta po zadku. Sa treba trosku zobudit a uvedomit si v akej dobe zijeme. Ja budem moje deti vychovavat tak aby z nich boli slusni ludia, mali uctu k inym ludom a nestalo sa mi ze koli tomu ze od narodenia mozu vsetko co si zmyslia a za par rokov ma vyhodia z vlastneho domu. Poznam take pripady a je mi tych rodin luto, ale mozu si za to sami, lebo ich deticky nevedeli co je to doma pomoct, o nieco sa pricinit, nieco si zasluzit. Dostali vsetko na co si spomenuli a tie deticky sa aj tak spravaju ku svojim rodicom. Poslu ich do p..., vystahovali ich z vlastneho domu do pivnice, byvaju v dome zadarmo a vsetko za nich platia rodicia. Keby ako deti par krat dostali par vychovnych, tak by z nich boli uplne ini ludia
@alice107 ĎAKUJEM ZA PREDNÁŠKU DRAHÁ!!!! Nie som sudkyňa ale som z advokácie, takže by som sa na to pozrela aj z iného uhla pohľadu a myslím, že zachádzaš až do extrémností! Prosím ťa ,aby si ma nepoučovala na verejnom fóre, je pekné, že sa takto prezentuješ ale mne už lezú na nervy tie tvoje právne extrémne poučky!!!! Tu sú pisateľky, ktoré nie sú právničky, buď aktívna s právnymi názormi na fóre, kde ti budú môcť podať svoj kvalifikovaný profesijný právny názor odborníci, alebo napíš do právnického časopisu, zverejni tam nejaký tvoj rozsudok, ktorý si už vyhlásila, je veľa možností ....Ja uznám aj iné, rozdielne názory s tým mojím, ale tvoje sú stále o tom istom. Neschvaľujem absolútne násilie na deťoch, ale násilie, týranie fyzické či psychické prosím neporovnávaj s jedným udretím , resp. capnutím. Je to otázka dokazovania aj keď v tejto veci by som bola rada, keby sa nikdy nič nemuselo dokazovať! Ja si však nebudem vymieňať právne názory ohľadom niektorých inštitútov tu na MK!!! Pá, pá
@jezibosorka pozor dávaj na capnutie po ručičkách, lebo mu môžeš niečo poškodiť. Ja keď musím capnúť, čo sa niekedy nedá vyhnúť tak po riťke, ale u nás funguje keď prísne zdvihnem hlas 🙂
@zuzana612 presne si to vystihla s tými deckami v škole....dnes to nie je ako kedysy...a bude to už len a len horšie...tak trieda v škole je krásny obraz výchovy rodičov,aj v 25člennom kolektive najdeš spratkov s ktorými si nevedia dať rady vlastný rodičia a tak ako sa chovaju doma, sa chovaju aj v škole,potom su tam deti ktore su ti vdačne za každé mile slovo či pohlaď, su uctive a slušne lebo tiež ich k tomu viedli len doma...dnešne deti však veľmi dobre poznaju všetky svoje prava ale žiadne povinnosti 😎 ....kolkokrat som počula od deti v škole, : Vy na to nemáte právo!!!! 😢 ....he he...ja im nato....kým si na mojej hodine, tvoje práva a povinnosti ti určujem ja a basta!!!...a poskladaj sa do kocky premna zamna 😝 😀 😎 ....ale stalo sa mi aj to,že som dala poznámku do slovníčka druhákovi ked som zastupovala na 1stupni,lebo mal nervy a ohrozoval spolužiakov štetcom ....a reakcia rodiča????....došla za mnou triedna učiteľka zo slovníčkom, kde moja poznámka bola vytrhnuta a tam odkaz že neprajem si,aby zastupujúca učiteľka ,ktora tam nemala co robiť(vzhladom že nie je uč.1stupna) a nezvládla situáciu riešiť inak ako urazenim môjho syna a mna, vypisovala poznámky do slovníčka mojho syna....a bla bla bla už si to nepamatam 😀 ...reku ked sa mi dostane ta žena do ruk, jej poviem svoje, ale našťastie sme sa nestreli 😎 ...dnes je to fakt o držku v tej škole
@andrejka1983 ako ucitelka sama vies ze rodicom chyba systematizacia vo vychove vychovu chapu ako sled nahod...ja to presne vidim..hlaven ked robime detske tabory..raz dietatu nieco povolia potom nepovolia ..jeden cihy druhy hotta..nerespektovanie osobnosti deti...rodic si plni vlastne sny na zaklade kruzkou..pztam sa ziaka co robis zajtra mam anglictinu potom vytvarnu..pztam sa co potom..poobede klavir volejbal v piatok ynova doucko s anglictiny...pytam sa ziaka a kedy sa hras len tak ??? pozera ako puk..deti su v podruci nedoslednej vychovy.kde sa nerespektuje ich osobnost..samozrejme aspon u mojich som to videla ze su preexponovane neoddychnute..
vo vychove musi byt system ano nie..respekt k potrebam...to je na dlho..ja som na strane deti...ak som mala problemove deti bola to len chyba rodicov...
@dusika11 uz je to unavne neustale opakovat...kto chce pochopi, kto nie ...bude neunavne davat priklady deti ktore su nevychovani spratkovia zarucene preto ,ze im nikto netresol 😠 a pritom co my vieme, kolkokrat rodicia neudru na verejnosti a doma ano...takze vidime nespratne dieta na ulici a necinnych rodicov 😒 ...a myslime si ze urcite preto je nevychovane lebo rodicia mu nedali hranice trestom...a pritom pravda moze byt a ta..ze dieta je aj bite ale to uz neucinkuje a oni nevedia ine sposoby ako si s vychovou poradit. 😖 😖
ja odkedy mam deti, teda hlavne toho starsieho syna, tak nesudim ani deti ani rodicov podla toho ako sa dieta sprava na verejnosti. Pretoze to s tym nema nic spolocne. Stalo sa mi par krat, a neviem koli comu akurat vzdy v lekarni kam chodievame ze hned ako sme tam vosli zacal syn behat, skakat, buchat po sklenenych skrinkach, nepomahalo ani pekne slovo, ani vyhrazky, ani prosby, vam poviem ze som sa hambila ako pes a bolo mi do placu. Co si museli ostatni ludia mysliet? Ze mam jedno nezvladnutelne dieta ktore nema respekt pre nikym a nicim, s ktorym si nik neda rady. A pritom to nie je pravda. Neviem ci je v tej lekarni nejaka zla aura alebo co, lebo sa mi to s nim tam stalo uz asi 3x. uz nas tam poznaju vsetky lekarnicky 😖 Minule ked sme odchadzali tak dostal cukrik s komentarom ze dnes si tu bol dobry, tu mas cukrik 😀 Tak ked vidim dieta ktora sa v obchode hadze o zem, ale si robi co chce a rodic si nevie dat s nim rady, uz si v duchu nemyslim ze ake hnusne rozmaznane decko, zasluzilo by si par po riti. Lebo to moze byt uplne inak 🙂
@zuzana612 uplne s tebou suhlasim... priam az nenavidim ak niekto posudzuje cudze dieta na zaklade 10 minut co ho vidi akurat v amoku... ja stale vravim, ze aj dieta moze mat zly den, moze sa zle vyspat...ak my vstaneme rano nervny vacsinou to prenasame na nase okolie cely den tak preco to u dietata nevieme akceptovat? ☹
bola som svedkom v obchode kde dietatko hucalo, revalo, trieskalo sa za vsetko ja som bola pri pokladni a za mnou stal jeho ocko... predavacka vravi:,, keby to bolo moje decko tak ho tak zrubem.,,....otecko radsej nic nepovedal zrejme ho to zaskocilo no keby to povie na moje dieta uz by dostala vyhubovane... .
najlahsie je hned dieta odsudzit a s nim aj vychovu jeho rodicov..
@dedenini ved prave preto, ze ty si bola bita tak mi je cudne ze uz takto skoro nad tym premyslas... ja to nemyslim zle, mna matka tiez tlkla za kazdu blbost a prave preto som si este pred narodenim Kubinka povedala, ze toto ja robit nikdy nebudem...
len som ti chcela povedat, ze absolutne nerozmyslaj nad takymito vecami nato mas este kopec casu ked pride prve obdobie vzdoru🙂 a verim, ze to urcite zvladnes inac ako capnutim po zadku...
moj brat mal hrozne deti co sa tyka spravania, aj teraz im este vacsinou nie je rady a to maju 7 a 12. Stale som mu hovorila ze co to ma za deti 😀 Ze ja ked budem mat deti, tak budu slusne, vychovane, posluchat na prve slovo 😝 A jasne ze moj brat sa teraz na tom fajne bavi, ake mam "super" deti 😀 Aj ked musim povedat ze teraz je to uz omnoho lepsie, najhorise to bolo okolo 3 rokov. Teraz si uz Matus da aj pekne vysvetlit, az ani neviem kedy naposledy dostal po zadku. Teraz u mas zacina obdobie odvravania, nadavok zo skolky, zavse mam dojem ze je uz v puberte 😀 Tiez som si vzdy hovorila ze nebudem deti bit, nebudem do nich kricat. ALe niekedy sa to fakt neda. Tiez by som bola radsej keby som mala poslusne, kludne dieta, ale bohuzial realita je ina. Ale nemyslim ze preto ze zavse dostanu po zadku ma maju menej radi. Tak isto ako ked dostanu vykricane ked urobia nieco zle, tak isto ich pochvalim, poviem ich ako ich lubim a aka som na nich hrda ked urobia nieco dobre. U nas je velky problem s jedenim u syna, jeho treba nutit aby nieco zjedol, nechce sa mu jest samemu, doslova ho musime hocikedy krmit. Tak staci ze pekne sam je, hned mu poviem aka som na neho hrda a ako ho lubim. A toto si deti zapamataju skor ako to, ze dostali niekedy po zadku. Potom pridu aj same od seba, stisnu ma, povedia ze ma lubia, daju boztek 🙂
téma bola uzamknutá z etických dôvodov

@lenusiknr ja mam pravo na co chcem.. ja nemyslim nato ze to tak budem chcet riesit..len mam z toho obavi..je to tak nepochopitelne, ked poviem ze mam z toho strach? pretoze ja som bola bita?? a nikdy by som nechcela a nedovolila aby tak bolo vychavane aj moje dieta.... len som vyjadrila pocit otom ze mam z toho strach...a budem dufat a verit ze mile slovko pre vychovu vzdy pomoze...