Chceme tretie dieťa
Ahojte kočky. Máme doma dve detičky dvoch chlapcov (3r. A 2 mesačný). S manželom by sme chceli ešte tretie dieťatko..ale keď niekomu povieme že by sme chceli ešte dalsie dieťa každý si pomaly ťuká na čelo a všetci zhrozený že koľko detí chceme. Ako keby to bolo niečo zlé. Možno keby máme dievča tak na ďalšie by sme sa už nedali... ale aj keby to bol treti chlapec bola by som šťastná...
Len ma zaráža reakcia ostatných.
Takže mamičky ktoré máte 3deti išli by ste do tohk ešte raz alebo by ste zostali len pri dvoch 🙂
My mame len jedno ale keby chceme aj pat je mi jedno co si okolie mysli....
Rodiny s troma deťmi nie sú žiadna rarita, ja sama ich poznám dosť
Ked to tak citite teraz, budete to podla mna citit stale a este intenzivnejsie
...je super,a vdakabohu su maminy ako ty,ze povedia pri dvoch malych detoch,ze by este chceli...to je uuuuuzasne a obdivuhodne...a kto si mysli opak,je hlupak...su to vase zivoty,vase rodinne stastie...vibec nikoho si nevsimajte...ja som otehotnela vikend po svadbe...a vsetci urcite pocitaju,ze ci som uz bola tehotna pred nou...a keby porodim predcasne tak by ma obkydavali a tak...ale ny vieme s manzelom ako to bolo a len sa na nich smejeme😊Ked mamicka zvlada viac deti ma ich mat....lebo su mamicky ,kt. zvladnu nanajvys jedno, a s odstupom casu dve...ako ja😂😂😂a aj to sa bojim ako to budem zvladat,lebo som dost zavisla na vyspani sa...ale moooc sa tesim na nase dietatko a dakujem zan Bohu....robte tak ako to citite,to dietatko caka aby mohlo prist...aj nase nevahalo a pri prvej prilezitosti hned prislo😀
Treba zvážiť vaše finančne možnosti, bytovú otázku a to, ako stíhaš teraz, ak všetko je priaznivé, treba ist do toho😊
My mame susedov, co majú tri male deti v dvojizbovom byte a to sme sa s mužom tiež čudovali. Suseda ich podľa mna moc nezvláda, vzdy vie o nich cely barák, keď idu po schodoch, buď najstarší chlapec palicou búcha po zábradlí, alebo ide dole schodmi po zadku, alebo stvára iné kúsky a ona ho ani nenaplnenie.. pri nich sme si aj my povedali, že keby mali radšej len dve deti a popracovali radšej na výchove..
A čo sa týka reakcii okolia, my cakame prvé a väčšina sa nás pýtala, či to bolo plánované alebo omylom, dokonca aj svokra, čo ma šokovalo, keďže spolu žijeme 10 rokov a nikdy sme sa netajili tým, že dieťa raz mat chceme..
* malo byt, že ona ho ani nenapomenie..
Zienky velmi Vas obdivujem, my mame jedno dietatko, ma 5 rokov, manzel velmi tuzi po dalsom dietatku, no ja mam velky strach ci sa to da zvladnut, postavili sme domcek, takze hypo na krku, auto este rocik splacat a velmi sa bojim ci by to vyslo, ak to nie je tajne, aky mate cca prijem ked zvladate tri deticky?? Ste super inak, obdivujem Vas🙂
Poviem Ti tak: Máme 3 detičky a kľudne by sme brali aj 4 🙂 Tiež sme mali prvé dve dievčatá a do tretice je chlapček a nevieme si to predstaviť, že by sme ho nemali....:D veľa šťastia a nech sa správne rozhodnete ❤
pozri my sme na tom rovnako mame 2 chlapcov 4 r a 1 mesiac aj ked by sme chceli dievcatko na 3 sa ja osobne uz necitim a to mam naozaj uzasne deti. druhe tehotenstvo bolo komplikovane a priatel chcel tretie ale po tom ako sa o nas bal si to aj on rozmyslel. pokial tuzite po detoch a viete sa o ne postarat po kazdej stranke tak si okolie nevsimajte.
my máme 4 deti a kašleme na každého... 🙂
@anjelicek26
@gumkacka1
@erika26
@jaroe
@johanka_de_arko
@cammille
@bubinocka
Ahojte, prepáčte že sa pýtam takú otázku, kto chce nech mi na ňu odpovie, chcem sa spýtať v akom veku ste mali posledné bábätko? ..a ak to bolo vo vyššom veku, či boli nejake problémy v tehotenstve? ďakujem všetkým.
@linddi
@sashenocka007
@deti95060810
@adrika_77
Ahojte, prepáčte že sa pýtam takú otázku, kto chce nech mi na ňu odpovie, chcem sa spýtať v akom veku ste mali posledné bábätko? ..a ak to bolo vo vyššom veku, či boli nejake problémy v tehotenstve? ďakujem všetkým.
@fiffinkaa 23 prve a 27 druhe no pri prvom som aji nevedela ze som tehotna pri druhom nas najprv vyplasili zlymi vysledkami krvi potom som sa cela vyhadzala a 2 mesiace ma svrbel cely clovek a nakoniec tehotenska cukrovka.bolo to narocne.
@fiffinkaa
my sme sa 12 rokov pokusali o dieta a potom prisli zrazu 3 po sebe. mala som 34 rokov, ked som rodila 1. dieta
35 a pol pri 2. dietati
37 pri 3. dietati
Máme zatiaľ dvoch chalanov. 3,5rocny a 2rocny. Chceli by sme ešte dve detičky. Určite sa na to nikoho pýtať nebudeme a je mi to aj jedno. Ja zase nechápem ako môže niekto povedať že dieťa je luxus V dnešnej dobe.. Toto mňa vytáča. Sme úplne priemerná rodina a nemáme sa zle ani my ani deti. Nechodia síce V značkovom oblečení, mladší nosí aj po staršom, ale vyzeraju byť šťastní aj tak 😉my sme 4sestry. Je to uplne super. Ale už pred 16timi rokmi boli naši za,, nenormalnych,,.
@fiffinkaa
a zabudla som dodat, ze pri vsetkych som mala preeklampsiu (vysoky tehotensky krvny tlak) a pri tretom uz aj tehotensku cukrovku. vsetky 3 boli rodene cisarskym. inak som ale brala tehotenstva v pohode (psychicky) i ked som so vsetkymi lezala v nemocnici pocas tehotenstva 2x po 10 dni.
stalo to za to.
po porodoch uz bol moj zdravotny stav ok
@fiffinkaa 22,26,29 a 31som rodila.
@johanka_de_arko klobúk dole🙂mala si dosť zdr.problemov a ešte 3 cisárske musíš byť silná zena
@ewell13 okolie do toho prd a zhrozeni budu aj ked dieta budes uz mat , sama vidim tie reakcie "to su vsetky vase"? "preboha tribdeti"? "ciganska rodina" a pod. Sice sme my tretie neplanovali no je to to najlepsie co sa nam mohlo stat a keby som bola mladsiabsli by sme aj do 4teho s kazdym dietatom rastie vacsia chut 😆 ak to chcete vy dvaja, ostatnych do toho...
Išla by som do toho znovu. Mám tri, niekedy je to o držku.Kym som nemala tretie, cítila som sa neuplná. Každé z mojich deti je iné ale dokopy tvoria celok. Netráp sa ľuďmi, oni ich nebudú chovať, stávať k nim v noci.
Mame tri baby a chcela by som ešte jedno 🙂
Sme tesne pred porodom štvrtého dieťaťa. V okoli mame bežne rodiny s 3 a viac deťmi. Dokonca pani z upsvar mi hovorila že sa teraz nejako častejšie stretáva s rodinami so 4, 5, 6 deťmi a vôbec nejde o nejaké asociálne rodiny. Normalna, stredná vrstva. Vraj ma pocit že sa začína vracať trend viacdetnosti. Kým kedysi boli dve štandardom a tretie smyknute, dnes dostáva veľa podkladov k prispevkom na štvrte dieťa a tak.
K tejto téme viacdetnosti som písala minuly rok článok, je aj u mna v blogu. Je len na vás na čo si trúfate.
My mame deti nasekané po sebe (najstarší tč temer 5, najmladšia 1,5 roka), je to narocne aké aj veľmi prijemne. Všetci sú ešte maličkí, tak sa doma nenudíme. Neľutujeme, že ich máme.
Problém nastáva s bývaním, už pri troch deťoch je vhodne zainvestovať do auta, takisto sa ti predraží strava, náklady na krúžky, atrakcie, mame problém s hotelovými službami - hotely totiž štandardne ponúkajú rodinné pobyty v zmysle 2dospeli a 2 deti, na chaty sa nám nechce trepať.
Zase, Vianoce sú veselé a na videu ťažko zachytis jedno dieťa s radostnymi očkami ako si rozbaľuje darčeky. Lebo máš to trojmo v jednom čase, nestihas ich všetkých zabrať a ešte aj striehnuť, aby neotvárali niečo iné ako ich🙂
Nikto ti nebude živiť dieťa, ani nebude k nemu v noci vstávať, ani behať po neho na krúžky, či do škôl. Všetko je len na vás, rodičoch. Okolie sa bude starať - v zmysle vypytovania sa otázok - či budeš mat nula, tri alebo osem detí. Na to narazíš vždy. Ešte aj keď budú malé rozdiely medzi deťmi alebo velke. Keby radšej namiesto pýtania poslali 500€, hneď im nájdem využitie;)
@eliska13
dakujem, ale vtedy sa na to clovek tak nepozera. 1 a 1/2roka som si pichala injekcie do brucha aby som zvysila sance na otehotnenie. ked uz som bola tehotna, tak uz mi bolo jedno ci budem v nemocnici aj cele tehotenstvo. nastastie to vsetko dopadlo dobre a nase deti su zdrave az az
akurat ze prave teraz maju vsetky 3 kiahne

@ewell13 preco ta zaujima co si mysli okolie ? Ak.chcete s manzelom tak je predsa vsetko jasne. Ludia su neprajni. Radi ohovaraju. Tak proste kasli na to a rob ako vy dvaja uznate za vhodne.